בגידה

sickboy16

New member
בגידה

שלום
רוצה לפרוק ואין למי...
שנים טמנתי את הראש בחול, כל הסימנים היו, אבל אני בחרתי להתעלם.
הסיבות לא ממש משנות, אני בנאדם פסיבי והיא אגרסיבית, הילדים קטנים מדי ועוד
היום גיליתי בצורה חד משמעית (הודעת וואטסאפ) ועדיין מרגיש כאילו חרב עלי עולמי, לא יכול להביט בה, שאת נפש, פשוט רוצה להקיא.
אני מרגיש חסר אונים, לא יודע מה לעשות, עם מי לדבר. אפילו להתעמת איתה אני מתקשה.
רוצה פשוט להפסיק להתקיים.

נעזבת

New member

tal902

New member
עוד מעט יסבירו לך שהסיבות בהחלט משנות

לא בקטע של הצדקה. בקטע של איך ממשיכים הלאה...

נוסעת27

New member
קשה וכואב

אם אתה לא מסוגל להתעמת איתה (או עדיין לא רוצה או יודע איך) שווה לפנות לייעוץ שיהיה מקום לפרוק את הכאב, לעבד את המחשבות ולהחליט כיצד לפעול.

אייבורי

New member
אכן כואב מאד

&nbsp
אין לך חברים ?
מה עם משפחה?
&nbsp
אני חושב שפה המקום שתצטרך אנשים אמיתיים
משפחה, חברים אפילו פסיכולוג בתשלום

sickboy16

New member
קשה מדי

ההשפלה גדולה מדי, אין סיכוי שאספר למישהו, גם ככה קשה לי עם השיפוטיות של כולם. בכל מקרה התעמתתי עמה והיא טוענת כמובן שזה חד פעמי ולא היה יותר מחירמון שיכורים בבר. היא לא הפסיקה להתנצל ולהבטיח, רוצה להאמין ולסלוח, אך הכאב חזק מדי

מריוס זכריה

Member
מנהל
חייב להיות לפחות מישהו אחד שאפשר לשתף אותו

לא טוב להישאר עם זה לבד.
חבר אחד.
קרוב משפחה אחד.
מישהו.
(חוץ ממנה, כמובן. לצורך זה היא לא נחשבת...)

אמרלדה

Active member
לכן הפתרון במקרה כזה הוא לדבר עם מישהו מקצועי בתשלום, כי הוא

לא מכיר אותך, ואין כל השפלה ואין כל בושה (גם כך אין, כי הרי לא אתה עשית זאת, אבל אני הולכת עם הרגשות שלך).

השפלה או בושה היא בפני אנשים שאתה מכיר ומכירים אותך. בכל נושא. כשזה אדם זר, זה הרבה יותר קל. מומלץ בחום.

לגבי העובדה שאתה רוצה להאמין ולסלוח - מובן. כי אתה אוהב אותה. לגבי הכאב החזק מידי - לא סתם נחשב כאב הבגידה לאחד הכואבים בעולם. לגבי ההתנצלות וההבטחה, וגם לגבי האמונה והסליחה - אין שום טעם להגיע לשם מאותו מקום שהייתם קודם. ואתם גם לא תצליחו.

הדרך היחידה לסליחה אמיתית וגם הדרך היחידה לוודא שזה לא יחזור - היא ללכת לטיפול מקצועי, לבדוק למה זה נוצר ואיך ולהמשיך לשלב הבא עם עזרה מקצועית צמודה. לגמרי אפשר להתחיל לבד ואם רוצים בהמשך להביא גם אותה לטיפול.

לצערי, זה אחד הדברים שמאוד קשה להתגבר עליהם ללא עזרה מקצועית. וגם לא צריך.

ממליצה לא לערב משפחה וגם לגבי חברים להיות זהיר

הנטייה שלהם הרבה פעמים היא להזדהות עם הכאב, הצער והכעס שלך והם עלולים למשוך לתגובות קיצוניות שאתה עלול להצטער עליהן אחר כך.
בעלי מצא את עצמו (בעצת חברים ומשפחה) לוקח הלוואה של 25000 שקל בשביל חוקר פרטי ועו"ד שימסמרו אותי, רק כדי למצוא את עצמו מבקש ממני שנלך לטיפול כי הוא בכלל לא רוצה להיפרד ממני אלא להיפך...
ההמלצה שלי היא קודם כל להחליט עם עצמך בהקדם אם יש סיכוי שאתה רוצה לשקם ואם כן, לפתוח את זה בפניה.
אם אתה לא רוצה לנסות לשקם, אז אני לא יודעת מה עושים. בטח זה הזמן לתותחים הכבדים...

batmea

New member
חיבוק !

אין מה לומר לך מלבד כמה מילות חיזוק שאומרות שגם זה יעבור.
אתה לא פאסיבי, פשוט בחרת להתעלם ולוותר כדי לקום למציאות אחרת וראית שזה לבסוף לא כך.
בעצם ידעת ועכשיו רק הביאו לך בחתימה מה שהיא עושה.
אל תדאג, הגלגל עגול. תדאג לזכויותיך מול עו"ד ושים עליה קצוץ.
צא לדרך חדשה ותמצא אישה אחרת כזו שתגרום לך לחייך, להרגיש ביטחון רגשי וכזו שאפשר ללכת לישון בידיעה שזה רק אתה במיטה איתה ולא עוד מישהו.
פנה במקביל ליועץ כלשהו וספר לו על הסיפור ובקש יד לעזור לך בשלבים הראשונים ואיזה פנס שיראה לך את הדרך.
אתה תסתדר, היא לא כל כך.
מי רוצה לחיות ליד נשכנית ובוגדנית?
הבוגדן ישאר איתה עד הרגע שזה לא יהיה בגידה יותר אלא קשר.

כל יום

New member
כמה קיצוניות

ורוע לב בפוסט אחד. כמה קלה האצבע על ההדק, כאשר את המחיר לא את משלמת. ובעיקר בוטלת הנוסחה הפשטנית: בגידה = פיצוץ והרס.

להרוס זו הפעולה הקלה ביותר, אבל החיים הרבה יותר מורכבים מהראיה החד מימדית שלך.

האיש אינו רוצה לסיים את הקשר עם אשתו. אלא רוצה לתקן. בגידה היא סימפטום למשהו אחר, ולא תמיד, ולבטח לא בהכרח, סיבה לשבור את הכלים.

batmea

New member
אתה יורה חץ לאדם הלא נכון,

אני האדם הרחוק ביותר מהמושג רוע לב שתכיר בחייך.
לשלם מחיר? כן, נבגדתי ואת המחיר שלי אני משלמת עם ריבית כפולה ממה שאתה חושב. עבורי גילוי הבגידה היה הרס שהרגשתי שאוכל אותי חיה למשך הרבה מאוד זמן בבור שלא אתה ולא אדם אחר שלא חווה בגידה יוכלו לתאר לך.
רק תקופת הגילוי שעברתי ביני לבין עצמי כירסמה בי וכבלה והיא סוג של טראומה שאני מאמינה שעוד תלווה תקופה ארוכה. תקופה שמעלה אותך באוויר לשאלות קיומיות ורגשיות שלא חשבת עליהן.
אני כן חושבת שזה אנושי לבגוד. כולנו יכולים להגיע לשם בין אם מדובר בבדידות או צער כלשהו בזוגיות שמחפשים נחמה באדם אחר, זה אנושי. לסלוח על בגידה זה כבר אלוהי. לתקן? אני אעריץ אותו אם הוא באמת הגיע כדי למצוא נחמה ומקום לתיקון. מי אני בכלל שאגיד משהו או שבכלל אשפוט?
אבל לפי איך שהוא דיבר, אני שמעתי דברים אחרים.
אין פה יד קלה על ההדק, יש פה רצון להשתתף איתו במכת הגורל שהיכתה בו אנושות. הוא תיאר מצב שהוא הרגיש למשך הרבה מאוד זמן, לא היה מדובר בגילוי פתאומי בכניסה לחדר שראה אותה מתנשקת או מקיימת יחסי מין אלא תקופה שלמה ארוכה שידע ומת בתוכו בעוד שהיא מתייחסת אליו כל כך לא יפה בזמן שהוא יודע שהוא נבגד והיא לא ידעה שהוא יודע.
תתפלא אולי לשמוע את זה ממני, אבל אם שני אנשים מתאהבים באמת ומגלים שזו אהבה בלתי מוסברת מאוד חזקה מצד שניהם אבל הם תפוסים, זה קשר קביל בעיניי. אהבה מנצחת הכל, הקלפים תמיד אצלה. קורה ששני אנשים נפגשים בנקודת זמן כלשהי בחיים והם מגלים שהם מאוהבים במישהו שהוא לא בן הזוג שלהם ואני מקבלת את זה ומבחינתי שום נייר, חוק או דבר יכול למנוע את זה כי זו עובדה. כשתסביר לי מהי אהבה, אפשר יהיה להבין מקרה כזה.
אבל רוב הבגידות היום לא מדברות על באמת אהבה אלא על ריגוש או קלות הדבר שאנשים בוחרים זרועות של אחר כי XYZ במקום לשבת ולדבר, להיות גלויים ולומר "כואב לי, קשה לי, אני כועס, את לא בסדר, בואי נמצא דרך לתקן" , אנשים מעדיפים לא לתקן זוגיות, כך שזה כבר משהו אחר. ועל זה התרעמתי.
שיפוטית? ממש לא. על מה? החיים שלך הם שלך, החיים שלו הם שלו והחיים שלי הם שלי. כל אחד הולך לפי הקווים שהוא רוצה לצייר אותם ואין שביל אחד.

כל יום

New member
לא זה מה שנקרא

מהפוסט הראשון שלך. עכשיו נפרשת גישה הרבה יותר מורכבת ומבינה. בגידות הם חלק מהחיים גם אם הן מנפצות את המיתוס שעליו אנחנו מחונכים מילדות: אהבה זוגית מושלמת ללא כל סטיה. המציאות כמובן אחרת, ולכן צריך למצוא את הפשרות הנכונות, כל אחד והפשרה המתאימה לו. לבטח הנוסחה בגידה=פרידה, היא לא הנוסחה היחידה האפשרית.

בלי להצדיק בגידה

ישנן נסיבות בהן אדם מרגיש בזוגיות מאוד בודד ולכוד (למשל עם בן זוג פאסיבי או אדיש). במצב כזה הוא או היא עלולים למצוא את עצמם מחפשים נחמה מהבדידות.
זה עדיין לא אומר שמדובר במישהו נשכן ובוגדני. לפעמים מדובר בסתם בנאדם רגיל לגמרי עם חולשות אנושיות רגילות לגמרי ורצון פשוט לגמרי להיות רצוי ונאהב.
בגידה בזוגיות לא הופכת את הבוגד באופן אוטומטי למפלצת ואת הנבגד למלאך... כמעט תמיד האמת נמצאת באיזה שהוא מקום באמצע.
צר לי לאכזב, אבל התאוריה שלך פועלת רק באגדות ילדים עם מכשפה רעה ונסיכה קסומה (או בטלנובלות ארגנטינאיות) אבל בחיים האמיתיים זה לא עובד ככה.
אה, וגם הסיפור עם הגלגל הוא דיי בולשיט, אפילו חז"לינו זכרונם לברכה כבר התחבטו בסוגיה "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" ולא הגיעו לאיזו תובנה משמעותית... (ובגלל זה לא היתה להם ברירה אלא להמציא את עולם הבא...).

batmea

New member
קראי בבקשה מה כתבתי לבחור מעלה,

לגבי ענין שכר ועונש- אני אדם מאמין (איני דתיה ודרך החיים ואמונה שלי קצת "מיוחדים") ואני מאמינה שכל אדם בוחר לראות את המראה שמגלה לו מהי המציאות כשמנגד, אם אדם עושה מעשה לא טוב -הוא כן יקבל עליו את הגמול מלמעלה. מושגים כמו עולם הבא למשל לא מעסיקים אותי כי אני אדם מאוד ארצי ומעשי אבל כאדם מאמין אני לא רואה מקום להכנס בכלל ולנתח מונחים דתיים.
לרצות להיות נאהב ולפחד מהדת? כן, זה קיים. אבל אם מדובר באהבה גדולה, גם הדת לא יכולה עליה. וזו לא תמימות אלא עובדה, הרי כשהלב שלך אוהב מישהו הוא פשוט אוהב אותו, הוא לא באמת מתייעץ עם הרציונל שלך או סולם חוקיות כלשהי, זה פשוט קיים. לכן, כשאהבה קיימת, היא עובדה. לנשק מישהו שאת כל כך אוהבת לא מעלה בך רגשות אשמה אלא עוצמה, שייכות והרבה חום. וזה ההבדל.

גארוטה

New member
לא יודעת אם

אתה מצפה לתשובות/הערות או רק מקום לפרוק
אני לא מצדיקה בגידה בשום מקרה, שיהיה ברור, אבל והאבל פה מאד גדול
אי אפשר להתעלם מהחלק שלך, שרק מהמעט שאתה כותב אפשר לראות שהוא לא קטן בכלל.
הפסיביות, ההתעלמות, הבחירה לא להתמודד הם בעוכריך ויש להם משקל לא קטן בכלל במצב הנוכחי.
מה זאת אומרת "הסיבות לא משנות"? אם הסיבות לא משנות אז מה כן?
גם אם הסיבות הם לא עילה לבגידה, הן עדיין קיימות והבחירה שלך להיות בת יענה רק הקצינו את המצב.
אתה לא מספר כלום ולכן אני רק יכולה לנחש שאם אשתך היתה כותבת כאן היא בוודאי היתה מתארת את המצב דרך העיניים שלה ויש מצב שגם היא היתה מקבלת חיבוק גדול מכולם, כולל השתתפות בכאבה על חיים עם מי שבוחר להתעלם, לא להתמודד וכמו שאתה מעיד לבד, לטמון את הראש בחול למרות התרעות חוזרות ונשנות מצידה שבעיניך מצטיירות כאגרסיביות ותו לא...
אז אם אתה רוצה חיבוק, קבל אחד גם ממני. אם אתה רוצה 'לעשות עבודה' ולנסות לפתור את המצב, פתח את הראש והעיניים ותסתכל לאמת בפרצוף .
בהצלחה

adam33

New member
אז היתה בגידה...

זה קורה וצריך להבין שלא רק גברים חכמים ומסתירים אלא הצד השני עושה את זה אף יותר טוב.
ובגלל זה יותר מהבגידה האגו נפגע.
הבעיה אצלך שלפי דעתי אתה אוהב אותה ותסלח לה ואוליי גם יסקרן אותך מאוד מה היה.
כעת מה שעליך לעשות זה לנסות להבין ממנה אם היא מתחרטת שנתפסה ובעצם היא רוצה להשאר איתך או שהיא עמוק עמוק אצלו.
לתשומת ליבך, גם אם היא מאוהבת בו זה עדיין לא אומר שהיא מעוניינת להתגרש.

למעלה