בגידה ....

liz_liz

New member
בגידה ....../images/Emo35.gif

האם להיות כאן ולפנטז היא בגידה ? האם לדבר כאן עם מישהו אחר מישהי אחרת זה אסור ? האם המילה בגידה היא מילה כל כך רעה ? האם יש חוקים שאומרים מה מותר ומה אסור ? אשמח לשמוע את דעותיכם . ליז.

lady_anne

New member
אין חוקים, וזו כל הבעיה (וגם הקסם)

מטבע היותו עולם וירטואלי ניתן לעשות במקום הזה כמעט כל מה שרוצים ולהיות כל מי שמתחשק. אף בית-דין לא ירשיע אותנו על פנטזיות ודיבורים בעולם הוירטואלי, אבל הבעיות מתחילות כשהעולם הוירטואלי נושק לאמיתי והגבולות ביניהם מיטשטשים. חשוב להבין שהעולם הוירטואלי אינו בבואה מדוייקת של העולם האמיתי, ושדברים שיכולים להיות קבילים ולגיטימיים בעולם הוירטואלי יהיו פוגעים, לא-לגיטימיים ובלתי-מוסריים בעולם האמיתי. קשה לומר מה מותר ומה אסור, ובעניין זה תצטרכי להקשיב לצו-ליבך ולמצפונך הפרטי. כעיקרון קשה למצוא בבגידה איזשהו אלמנט חיובי, ואם את מחפשת צידוקים לבגידה אפילו בעולם הוירטואלי הסלחני תתקשי למצוא כאלה. יש דרכים שונות לטפל בנושא כמו הכחשה והדחקה, אבל המשמעות היא בריחה מהמציאות והחשבון שמוגש בסופו של דבר הוא די עגום. כתבתי המון ונגמרו לי המילים. תזכרי רק שני דברים: א. יש אנשים שאוהבים בעולם האמיתי וכדאי להתחשב ברגשותיהם. ב. להקשיב לתחושות הבטן שלך. בריאות ואושר.

מבעבעת

New member
ליידי אן ../images/Emo45.gif

יש לי רק מילה אחת לאמר: !!!!!!! WOW !!!!!!! אני חושבת שאני אדפיס את מה שכתבת ואחרוט אותו על ליבי/נפשי. ישר ולעניין כמו חץ מהיר ומדוייק. אהבתי.

ועם כל זאת ליידי אן ועם כל זאת

שהדברים שלך כרגיל נכונים ומדויקים ואגב עדיין אינני יודעת איך לפתוח את תיבת המסרים שלי ואת תפוז חפוז ואיפה בכלל נמצא התפוז חפוז הזה עם כל זה יש לי בעיה עם ההגדרה הזאת - בגידה זה מתקשר לבגידה באמון ולבגידה במולדת אבל אם אני חושבת על זוג ועל אהבה - תמיד נורא מפריע לי שמגדירים יחסים עם מישהו אחר כבגידה ולא משנה איזה סוג יחסים אלה האדם הוא חופשי וזכותו לאהוב באופן רומנטי וגם פיזי אפילו 10 אנשים בו זמנית מי קבע שהוא בוגד? בסדר אם הוא צריך לשקר בשביל זה אולי יש בזה בגידה באמון של הזולת ואולי אלה שקרים לבנים של אין ברירה אבל בעקרון אני לא חושבת שאם מישהו מקיים יותר מקשר רומנטי אחד אח או כל קשר אחר עם יותר מאדם אחד אז הוא בוגד באדם הראשון זה הכל שקרים שהחברה המציאה כדי שיהיה לך יותר נוח לחיות בציוויליזציה זה מנוגד בכלל לטבע האדם

liz_liz

New member
אהבתי../images/Emo24.gif

אני רוצה להגיד לך שאהבתי כל מה שכתבת . ואני רוצה להגיד משהו בקשר לבגידה, בגידה היא מילה כל כך מכוערת לכשלעצמה , אין חוקים למלחמה , כמו כן אין חוקים לאהבה . אין חוק שאומר שמותר או אסור לאהוב אחד לכל החיים . רציתי להגיד שלאהוב זה לחיות . במלוא מובן המילה .וזהו אהבתי כל מילה ומילה ממה שכתבת ............תודה .

lady_anne

New member
אתן נורא צודקות, רזלי ומאדאם, אבל

מה שאתן בעצם עושות זה להציב סימני שאלה ליד נורמות חברתיות שמעוגנות בהתנהגות האנושית מקדמת-דנא. ברור שלאדם יש את כל הזכות שבעולם לאהוב ולהיות נאהב, ואני בהחלט מסכימה שמונוגמיה נוגדת את הטבע האנושי, אבל העובדה היא שכשחושבים על המושג "בגידה" רובנו מתייחסים לאותו פירוש/משמעות של המילה. מכאן נובע שמדובר בעצם בנורמה חברתית שסטייה ממנה יכולה "לעבור" (בניגוד לרצח, למשל) אבל עדיין תֵחשב כסטייה מהנורמה. אם מתחילים לבעוט בפרות קדושות אין לזה סוף, וכל הסדר החברתי עליו אנו נסמכים בחיים עלול להתערער. ומי קבע שאת עשרת הדיברות צריך לקבל ככתבן וכלשונן? ולמה לא לנאוף? ולמה לא לחמוד? כדאי לחזור ולקרוא שוב את "בעל-זבוב" של ויליאם גולדינג שעוסק בדיוק בנושא זה. אני נורא נהנית מהדיון הפילוסופי הזה. שיהיה לכן יום מקסים.

וזה סיפור לא פשוט ולא בעל תשובה

אחת מדויקת כל הסיפור הזה של יחסים לי בכלל יש תיאוריות אנרכיסטיות לגמרי מבחינה חברתית לגבי המצב הספציפי פה בארץ הרבה מאד גברים נהרגו במלחמות ובתאונות דרכים אני לא מדברת כרגע על סטטיסטיקה אלא על הרגשה שיש המון נשים מוצלחות וטובות ועל רמה שהן לבד ומעט מדי גברים מוצלחים כמוהן והמוצלחים בדרך כלל נשואים יש מעט מאד גברים פנויים שהם "מוצלחים" טוב ההגדרה הזאת של מוצלחים היא גם סתם לצורך העניין שאנחנו מבינים מהו זו לא הגדרה טובה מדי אז אני חושבת שגבר אחד כדאי היה שיתחלק על שתיים שלוש נשים כי למה שרק אשה אחת תהנה מגבר אחד שהוא בן אדם באמת והוא על רמה ואולי יש לו בכלל אהבה לתת ליותר מאשה אחת? תראי זה מסובך זה מורכב וזה כולל הרבה סתירות אבל אני לא מוכנה לקבל את הסדר הקיים ככזה ראה וקדש יש המון המון בעיות עם מוסד הנישואין היום וזה לא במקרה.... אנשים זקוקים להתאהבות ולהתחדשות מאד קשה שבן אדם אחד יספיק לבן אדם שני לכל החיים , זה מצב נדיר

e-magine

New member
למיטב הבנתי

אנשים שמתחתנים מתחייבים אחד לשני אילושהן התחייבויות, ואחת מהן היא מה שנקרא להיות נאמן לשני, ההיפך שך הנאמנות זו בגידה. אגב מה שאמרת, בגידה במולדת וכד´, משם באה המילה הזאת בגידה, בימי הביניים מישהו שקיים יחסים עם המלכה נחשב בוגד במלך ובמולדת ולכן הוצא להורג. כך גם המלכה, ראי סיפור הנרי השמיני ונשותיו. טוב זה היה כמובן אוף טופיק לגמרי

e-magine

New member
ליידי אן, זה נכנס לטאג ליינס ../images/Emo47.gif

אני מאריץ את האמירות החדות שלך, אני שמח שאת רושמת בפורום.

razli

New member
הפנטזיה כבגידה

בעולם הוירטואלי הכל מותר, ופנטזיה היא משהו אישי ופרטי שלנו, מחשבות שמותר לנו להשאיר רק לעצמנו ולא לשתף את האחרים בהם. בעולם הוירטואלי לשוחח עם מישהו זה מותר, כמו שמותר הכל, רק שהאינטרנט והוירטואליה, הם שהרחיבו את גבולות המותר והאסור, לכל אחד ואחד, על פי אמות המוסר ואמונותיו הוא. יש המצ´וטטים, מתחת לאפם של בני/ות זוגם, מפנטזים ואף מאוננים, וזו תחשב כבגידה, ויש הבוגדים הלכה למעשה מחוץ לעולם הוירטואלי וגם אז ייחשב הדבר כבגידה. יש שהגלישה באינטרנט הרסה להם את הזוגיות, מכיוון שהדרך לשיחה אינטימית סלולה ומהירה, ובחסות המסך שסובל הכל, נרקמים קשרים שיוצאים מהוירטואליה למציאות היומיומית, ואז זו בגידה. ובכלל, בילוי של שעות מול המסך על חשבון הזוגיות ו/או המשפחה, זו בגידה בסטנדרטים של התא המשפחתי שכל כך מקובעים. בדרך כלל המפנטזים למינהם, מתנתקים לרגעים מהמציאות במקום להתחבר לסובב אותם, וכשהדבר גם מלווה ברגשות אשם כיוון שהפנטזיות לא התגשמו, כי אז המפנטז חושב שעצם הפנטזיה היא מעין בגידה. אבל, הכל עניין של מינונים, הלא?

razli

New member
תודה, קבלי......../images/Emo25.gif

וזה בעברית רז-לי, תרתי משמע.

למעלה