להתמודד עם קשיים בחיים
בחיים של כל אחד מאיתנו יש לא מעט קשיים ומדרגות שהוא צריך להתעלות על עצמו ולעבור. לפעמים זה ממש קשה. לפעמים אתה ממש נילחם עם עצמך. לפעמים אתה מצליח, ולפעמים אתה לא. אני לא אשקר לך (גם אין לי סיבה לעשות את זה...) - את ניכשלת. היית במבחן קשה וניכשלת. הענין הוא שלפעמים זה ניראה ממבט ראשון לא כזה נורא, "כולה" להגשים פנטזיה קטנה, ואחר ככה לחזור למציאות. המחנך שלי בכיתה י"ב היה קורה לזה "בריחה מהמציאות". זאת תופעה מאוד מטעה, אבל למרות שזה ניראה ככה את צריכה להיכנס לפרופורציות ולהבין - לא ברחת משום מציאות, לא היית בשום פנטזיה! את יוצרת את המציאות! ושלא תחשבי שזה איזה חלום שבו את מתפרעת, שוברת את החוקים והגבולות שלך, וקמה ליום חדש כאילו לא קרה כלום... בטח שקרה! את נשואה! יש לך ילדה! רק תדמייני איך יהיה המצב (ואני לא מאחל לך אותו) כשבעלך מגלה פיתאום שאישתו בוגדת בו! הוא ניכנס הבייתה רותח, ושניכם מתחילים לריב (כן, גם את רבה, למרות שאת יודעת בפנים שאת אשמה...) מול הילדה הקטנה שמתחילה לפרוץ בבכי. ילדה, שהריב הזה ישאר חרוט לה בראש לכל החיים. אז מה אני מציע - קודם כל, והכי חשוב, את צריכה להבין את החומרה שבזה. להבין שאת כבר לא רווקה ו"חופשיה". להבין שאת נשואה ויש לך בעל וילדה, וכל מה שתעשי ישפיע עליהם! לפעמים זה יראה לך ממש מפתה, לצאת איתו לעוד איזה טיול "תמים", לקפוץ אליו הבייתה ל"עזור לו במשהו קטן", אבל את צריכה להבין שאת עושה דבר רע! כל כך רע עד שהוא יכול להביא להרס חייהם של שלושה אנשים (שוב - את לא לבד בסיפור)! כמובן אל תישכחי של"ידיד" שלך אין שום מחוייבות כמו שלך, ככה שהבעיה שלו לא גדולה כמו שלך, וכמובן שהוא לא מחוייב לכלום במקרה והכל יתפוצץ. עד לפה כתבתי דברים שאני בטוח בהם ומאמין בהם מכל הלב. מפה זה כבר דעתי האישית, שהיא לא בטוח הדרך הנכונה ביותר לפתור את המקרה, אבל אני מאמין בה. לפי דעתי, את צריכה לגשת לבעלך, סתם ככה, שלא יראה כאילו משהו גרם לזה, ולשפוך בפניו את כל הלב, כולל איך הרגשת, מה לפי דעתך גרם לך לעשות את זה, וכמובן שאת מצטערת (כמובן בתנאי שזה באמת ככה, ואני מקווה שאחרי כל מה שכתבתי למעלה זה ככה). מפה אני לא מבטיח כלום. יכול להיות שבאמת הוא יתפוצצץ מכעס ולא ישלוט בעצמו, או שאולי למרות הכעס, הוא ישלוט בעצמו וזה ירגע אצלו אחרי כמה זמן. למה אני מאמין שזה מה שצריך לעשות - קודם כל, לחיות בשקר לגבי זה כל החיים זה כבר סיוט אחד גדול, להרגיש אי-נעימות כל כך גדולה ליד האדם שאמור להיות הכי קרוב אליך. דבר שני, במידה ואיכשהו הדבר יתגלה, ותמיד יש אפשרות שזה יקרה, גם אחרי כמה שנים של "שקט", התוצאה תהיה תמיד הרבה יותר קשה. דבר שלישי, ההתוודות תיצור פתיחות הרבה יותר טובה בינך ובין בעלך, ואני מאמין, שאף תשפר את הקשר בינכם. עד פה סיימתי להגיד את מה שאני חושב. מפה הכדור בידיים שלך, בהצלחה! מקווה שתבחרי לעשות את הדבר הנכון!