בגדנו בדרך!!!!

בגדנו בדרך!!!!

בשל מה באו עלינו, כל צרות הפערים הנפערים והשחיתות הגואה? בשל בגידתנו!! הציונות איננה ציונות של פרקמטיה, של בורסה ומסחר!! לשם-מה, לעזאזל, באו אבותינו עד לארץ ישראל?!? על-מנת שנסחר באופציות?!? על-מנת שנספסר במטבע זר, נחליף בינינו יהלומים, נתגורר בווילות וניסע במכוניות יקרות?!? מי שרוצה לחיות "כמו באמריקה", שיסע לו לאמריקה!! שיסע ואינשאללה לא יחזור עוד. כל אותם בורגנים שמנים, כל אותם שינויניקים, כל אותם קצינים-שהופכים-למנכ"לים, כל אותם בריוני-מרכזי-מפלגות (או פלאנגות), כל אותם בוסים-של-משרדי-טלמרקטינג - מה להם ולציונות?!? הציונות, הינה אך ורק: עבודת-האדמה. רק בכך, נבדלים אנו מאבותינו, מאספסוף הלוזרים העלוב והמצחין, יושבי גטו לודז', בתי-הכנסת בבגדד ותחום-המושב ברוסיה!! רק בזאת, שאנו יוצרים כאן זן אחר, של בנות ובני העם העברי: עובדי-אדמה!! זן של אנשים, המקושרים לאדמתם יהיה אשר יהיה ויקרה אשר יקרה, וזאת בלי שום קשר לשאלה, אם ערך הפאקציה למרכש הפונקציה של האופציה, ירד או יעלה!! אנשי המושבות הראשונות ומקימי הקיבוצים, בעשורים הראשונים של המאה העשרים, היטיבו להבין כל זאת. הם היטיבו להבין, כי עלינו להתנתק מן הלכלוך הגלותי, לטהר עצמנו מכל אותה טינופת אידישאית נחותה וארורה, אשר דבקה בעמנו וזיהמתו במשך מאות כה רבות בשנים!! והנה קם לו דור חדש, דור-הורינו, ילידי שנות הארבעים והחמישים - ובמחי תשוקת-הבצע הנתעבת, החריב את כל מפעלם!! וכעת, כאשר תשאל צעיר מבני-גילי, מדוע זה לא ירד מן הארץ - מה כבר ישיבך? מה יענך? באמת, מדוע לא? הלא, שם וכאן, הכל אותו דבר: בוא, תעבוד בטלמרקטינג קצת, או בשטיפת-כלים, תתקדם בעסק, תהיה מצליח, תקנה מכונית ווילה (בשעבוד משכנתאי לבנק), תתחתן עם מישהי בורגנית בדיוק כמוך, יחד תביאו שניים~שלושה בורגננים קטנים, תמכרו אותם לצריכה מטורפת, לעוד מכונית, לעוד עדיוידי ולעוד שעשועון "קקי נולד" בטמבלוויזיה, תרוץ כמו מטורף, על-מנת לצרוך (ולצרוח...) עוד ועוד מהנ"ל, עד שתהיה, זקן ומותש - ואז, או שחסכת מספיק, או שתושלך החוצה, אל הקרח... אז - פאק, אם זוהי ישראל - אז מהו, באמת, ההבדל הגדול, בינה לבין אירופה האנטישמית, טרא-אוסטראליס הגזענית, רוסיה האוליגרכית, או תועבת-התועבות: ארצות-הברית התאגידית?? אם אין לנו, קשר לאדמה - אין לנו כלום. לפיכך אני, דניאל-עודד קדם, מצהיר בזאת: מי לציונות האמיתית - אליי!! מי לאהבת-הטבע ולעבודת-האדמה - אליי!! די לבורגנות!! די לצריכה!! מוות לבגידה בערכי-האדמה!!

RichardSmith

New member
אהבת הטבע כן...

אבל כמה חקלאים צריך? הקטע הכי איום בעסק אלו הכספים שהמדינה לוקחת. למשל בגידול פרחים, ורד (או כל פרח אחר) נמכר לציבור בסביבות חמישה שקלים, המגדל מרוויח עליו כמה אגורות בודדות... ככה גם במשקי הירקות והפירות. אתה קורא לעבד את האדמה כחלק מגאולה ציונית... אבל בתנאים בלתי אפשריים. על אדמות הקיבוץ והמושב יש צימרים... בשביל עובדי ההיי טק העייפים... בשביל סוחרי הבורסה הצעירים שלא מבינים הרבה במניות... אילו זה היה פרקטי... הייתי הולך לעבוד בחקלאות... אבל מכיוון שלעבוד בעבודה לא מועילה זה יותר משתלם... למה לי לסבול?

gilishvili

New member
לא בגדתי בשום דרך

ולדעתי הראיה שלך מאד צרה. עם כל הכבוד לאדמה (ויש הרבה כבוד), לא החקלאות תהפוך את המדינה שלנו לטובה יותר. קשר לארץ, או ציונות אם כך אתה מתעקש לקרוא לקשר הזה, יכול להיות גם רעיוני ולבוא לידי ביטוי במעשים שאינם עבודת אדמה. הציונות של פעם התאימה לפעם. הציונות של היום לא צריכה לשאוף להדמות לה, אלא לפתח את עצמה כמושג שונה לחלוטין.

RichardSmith

New member
../images/Emo45.gif / ../images/Emo31.gif

לא חייבים לחיות עם האדמה כמו שהוא מציע אבל המצב כיום של חלק מהאנשים...

gilishvili

New member
אמנם

מצבם של חלק מהאנשים היום אינו מזהיר, השחיתות עולה לרמות שהמדינה שלנו עוד לא הכירה (וממשיכה להפתיע כל יום מחדש), הפערים החברתיים רק גדלים והולכים, ורק מלראות חדשות בא לי למות, אבל לא עבודת אדמה תציל אותנו. קרוב לוודאי שיש גם חקלאים מושחתים. אין לי מושג מה הפיתרון. אבל סביר להניח שהוא מתחיל בדברים הקטנים. לא צריך מהפכות. רק שכל אחד יחליט עם עצמו שמהיום הוא פועל למען חברה טובה יותר, ושבאמת יעשה משהו (קטן קטן, אבל משהו). יש שיאמרו שאני נאיבית. אבל אני באמת מאמינה בזה.

RichardSmith

New member
הבעיתיות כאן היא...

במילה "כל" במשפט: "רק שכל אחד יחליט עם עצמו שמהיום הוא פועל למען חברה טובה יותר, ושבאמת יעשה משהו " זה כמו קרטל מבחינה כלכלית. כאשר כמה חברות מתאגדות וקובעות מחיר אחיד הגבוה מעל מחיר השוק החופשי, הן מייצרות פחות ומרוויחות יותר. לכל חברה יש אינטרס ליצור יותר מהמכסה ולהרוויח יותר וכך הקרטל נשבר. באותו אופן, ככה גם הקרטל האנושי ישבר. אולי הרוב ישמרו על החוקים אבל יהיו כאלה שיתעצלו ויבגדו. אנשים כאלו הם חסרי המוסר, אנשים מבוגרים אבל לא בוגרים, אותם צריך להוקיע מהחברה... הם גם ככה, ברובם, מעדיפים לא לחיות בחברה... אנחנו צריכים מנהיגים כרזמתיים, שרוח האל שורה עליהם. קסם אישי, אמות מידה וכו'.

maverick 42

New member
הכול נשמע טוב...

עד שהכנסת את האל לעניין
בוא נסכים שכל אחד אחראי למעשיו, וששום יישות עליונה לא מכתיבה את מעשיו.

RichardSmith

New member
האמת היא..

אני אתאיסט/אגנוסטי (תלוי במצב רוח
), אבל הפירוש המקראי של כריזמתי זה אחד ששורה עליו רוח האל. מנהיג בחסד האל וכו'.

gilishvili

New member
הבעיתיות ברורה לי

ואני לא באמת מצפה שכווווווולם יפעלו למען חברה טובה יותר. אני עושה מה שאני יכולה מהמשבצת הקטנה שלי, ומצפה שכל מי שהוא לא מ"הרעים" (גם נאיבית וגם אינפנטילית, אבל אני מקווה שהכוונה ברורה), יעשה משהו, ולא ישאר נייטרלי. אנחנו הרוב, אחרי הכל. אני מקווה. אם לא, המצב שלנו ממש ממש בקנטים.

RichardSmith

New member
הנקודה שלי היתה גם ש...

גם אם את תעשי משהו טוב, אבל מישהו אחר יעשה משהו רע פי עשר לכיוון השני... בשורה התחתונה יהיה יותר רע. עדיף לזרוק אותם החוצה

davidnavarro

New member
אין טעם להילחם כנגד זה

אין טעם להילחם כנגד זה, זה העתיד והעולם צועד קדימה, את תקתוקי השעון אי אפשר לעצור. האנושות צועדת לעבר עידן הדיגטלצזיה, גלובלוזציה, קומונוקצזיה, הדבר היחיד שמזכיר אולי עבודת אדמה זה הביטוי "כפר גלובלי" וגם זה ממש לא קשור. אין הבדל בין אירופה, לארה"ב, יפן או כל מדינה אחרת, ישראל שייכת לתרבות המערבית, היהודו-נוצרית. במקום זה, הייתי מציע לך יעדים יותר ריאלים, להפגין למען איכות השלטון, למען צדק חברתי וכלכלי, יש דברים אחרים ששווים וניתנים להיאבק עליהם.

למעלה