בגדים לראיון עבודה...

בגדים לראיון עבודה...

בוקר טוב
השאלה הזאת בטח עלתה פה אלפי פעמים, ועדיין... אני בת 20, עוד שנייה משתחררת מהצבא ומתחילה בעונת ראיונות עבודה. בתקווה לא לעבוד במלצרות, אלא בתפקיד זוטר בחברת היי-טק, לראיונות אני צריכה לבוא לפחות קצת ייצוגית. עברתי על הארון שלי, ואחרי שנתיים של עוצר בקניות, באמת שאני לא יודעת מה ללבוש! ג'ינס - מתאים לראיון? סקיני - מתאים לראיון? סניקרס - יכולים לעבוד? מסתבר שאין לי נעליים שהן לא סניקרס/עקבים ליציאה, אין לי מכנסיים שהם לא ג'ינסים... אני חושבת בכיוון של מסע קניות לקראת העבודה, אבל אני לא יודעת מה לקנות. אז.. מה לובשים לראיון עבודה?

Shusho

New member
תגדירי סניקרס?

ג'ינס - עדיף ממש שלא. לגבי סניקרס אני דווקא חושבת שזה יכול להיות לא נורא בכלל, פשוט תלוי מה הסגנון שלהן. אגב, תחשבי במסע קניות שלך על בניית מלתחה יצוגית מספיק שהיא לא רק לראיון עבודה אלא שיהיה לך נוח ביום יום - אם את מתקבלת לעבוד בחברת הייטק את אמנם לא צריכה להתלבש כמו עורך דין, אבל את כן צריכה להראות יחסית "יצוגית" ביום יום...

kaij

New member
בהצלחה בראיון

מה שאני לבשתי בגילך לראיון לתפקיד זוטר בחברת הייטק: ג'ינס מכובד, חולצה מכופתרת כהה והנעליים - תהרגי אותי לא מצליחה לזכור בדיעבד כנראה היה עדיף לו המכנסיים היו קצת יותר מכובדים - משהו באפור או שחור לאו דווקא מאוד מחוייט, אין צורך להתחפש בשביל ראיון מצטרפת לזו שמעלי: למצוא בגדים שיהיה לך נוח בהם ביום-יום לגבי נעליים, תלוי מאוד איך הסניקרס נראים. אולי יש לך זוג אחד של נעליים ליציאה עם עקב לא מאוד גבו (האמת שאצלי כיום הנעליים עם העקב הכי גבוה הן נעלי ראיונות) וחוץ מזה- כל הדברים הרגילים - להריח טוב, איפור קליל, בגדים מגוהצים

newKiticat

New member
בגדול

הייתי ממליצה לקנות ג'קט או שניים. עם ג'ינס כהה, ואפילו סניקרס, תתפלאי כמה טוב זה נראה. נעל טובה - אפילו בובה שחורות קלאסיות (עם עקב קטן או בלעדיו) תשמש אותך רבות... אימא שלי עבדה בהייטק המון שנים- רוב החבר'ה שם מסתובבים בג'ינסים ולא מחוייט.... זו אווירה צעירה בדרך כלל.

efrato1

New member
חברת הייטק?

אני לא אתפלא אם כולם שם עם ג'ינס וסניקרס
ראיון עבודה, בחורה צעירה, תפקיד זוטר, ארגון לא מעונב: בהחלט סקיני אבל חלק, לא קרוע ועדיף לא washed. סניקרס - בטח, במיוחד אם הן אופנתיות ובמצב טוב (אם אנחנו מדברות על נעלי ריצה חבוטות, אז לא כדאי). כל הנ"ל עם חולצה מגניבה וג'קט חמוד בהחלט מתאים. בכל אופן, הרבה בהצלחה

כרגיל,לא מסכימה עם רוב הבנות בנושא הזה

אני לא זוכרת איפה קראתי את זה, אבל זו הצהרה מאוד מדוייקת בעיני- לראיון עבודה צריך להגיע לבושים לא לעבודה שאת מתראיינת אליה, אלא לתפקיד שאת רוצה. ובכלל- אין מה לעשות, כן צריך להיראות רשמיים ורציניים. לכן לדעתי גם ג'ינס וגם סניקרס לא בא בחשבון. אני ראיינתי אנשים לתפקיד במשרד שלנו לפני כמה זמן, וגם אני וגם המראיינים האחרים לא אהבו את זה שמרואיין הגיע בג'ינס. נכון, זה קטנוני, ואם הראיון נהדר מן הסתם לא ישללו אותך רק בגלל הג'ינס- אבל למה להסתכן? בראינות עבודה המראיינים רואים עשרות אנשים, את רוצה שלא יהיה להם שומדבר שלילי להגיד עליך. כנ"ל סניקרס.. זה לרוב נראה קצת ילדותי ולא רציני. סקיני שאינו ג'ינס- לגמרי כן, לא רואה בזה פסול. מה זה עקבים ליציאה? כי נעל עקב סולידית יחסית עם סקיני זה נשמע לי נהדר! אני מאמינה בללבוש מכנס עם חולצה מכופתרת (עם אולי איזה קרדיגן או סוודר מעל אם קר) או חולצה וחצאית סמי אלגנטים.. אפילו שמלה סולידית ומחמיאה יכולה לעבוד. בעיקר חשוב שהכל יהיה מסודר, נקי, ישב עליך טוב ולא יהיה חשוף מדי. אני מתחרפנת מבחורות שדופקות מחשוף לראיון עבודה...ככה בוודאות אף אחד לא יוכל להתמקד במה שיש לך להגיד

sheffys1

New member
בגדול - מה שאת רושמת הוא נכון

אבל צריך להתחשב בקוד הלבוש המקובל במקום בו היא מתראיינת. בחברות ההייטק שלי יצא להכיר, קוד הלבוש אינו "קז'ואל", הוא פשוט אינו קיים. מנהלים (בכירים) מגיעים בקיץ עם מכנסיים קצרים, טי-שרט וסנדלים. אז להגיע ב"חולצה וחצאית סמי אלגנטים" זה overshooting די גדול, וזה בהחלט יכול להעביר מסר לא רצוי של חוסר מודעות.

newKiticat

New member
הבעיה

שלפחות בחלק מהתפקידים שאני מכירה בהייטק (וכבר יצא לי להעביר ימים ארוכים במשרדים כאלה), מישהי שתבוא לבושה כאילו היא עורכת דין - עלולה לשדר משהו מנוכר, או לא טבעי. אף אחד לא מצפה ממישהי בת 20 להתלבש כאילו היא בת 30. צריך לווסת. לכן הצעתי סקיני ג'ינס כהה, חולצה ובלייזר מעל. לדעתי זה משדר שאת רצינית, אבל צעירה, וזה בדיוק העניין.

Cafe Latte

New member
היחידות שמתלבשות

אצלי בעבודה כמו עו"ד (מסורתיות, עם חולצות מכופתרות והכל ...) הן דווקא הפקידות... אני בהייטק, ואני מדי פעם מגיעה באולסטארס... לאף אחד לא מזיז.

גם סקיני,גם ג'ינס וגם סניקרס יכולים לעבוד..

אני לבשתי לא פעם לראיונות עבודה (למשרה בכירה) ג'ינס כהה או במרקם מבריק. עם חולצת טי שירט יפה מעל זקט או קרדיגן. כנל לגבי סקיני... עם נעל בובה או נעל שטוחה זה מהמם. אני לא הייתי הולכת עם משהו שאני לא לובשת בדכ.. לא יודעת אולי זאת אני, אבל אני תמיד אוהבת להיות אני. גם סניקרס יכולות להיות מעניינות עם שילוב מדליק, שמלת סריג או חולצה וחצאית.. את בחורה צעירה את לא צריכה "להזקין" את עצמך בשביל ראיון. אני תמיד דוגלת במוטו WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET שיער מסודר, איפור נקי וקלאסי, בושם טוב וחיוך.. בהצלחה!

ויש לך תמונה למטה.. לדעתי זה בול!

למה ננעלת על ג'ינס או סקיני. זה מדליק, זה צעיר זה צבעוני בגבול הסביר. לדעתי זה מראה מצוין!

efroch99

New member
כשאני מראיינת בני גילך

אז לגמרי נראה לי טבעי שהם באים עם ג'ינס וסניקרס, וכך הם גם מתלבשים ביום יום. זה לא מנע מאף אחד להתקבל אצלי לעבודה... אני לא רוצה לראות מראה ממש זרוק, דברים שהם קרועים או נראים רע - זה גורם לי לחשוב שלבנאדם אין מספיק מודעות עצמית - אבל לפי התמונה שהעלית אין סיכוי שזה יהיה כך אצלך. ועדיף גם להימנע מסקסי - מחשוף או קצר או צמוד מדי. מה כן - לבוא עם המון התלהבות, מוטיבציה, נכונות לעבודה וראש גדול. זה הכי חשוב לי כשאני מראיינת. יש כל כך הרבה צעירים שעושים לך טובה שהם מתראיינים, שאת לא מבינה בשביל מה הם באו בכלל...

קרקלה

New member
אפשר ג'ינס כהה חלק, אבל עם נעליים אחרות

וחולצה מכופתרת או סמי-מכופתרת, בצבעים משעממים. לא להגזים ולהיראות כמו עורכת דין, מן הסתם, אבל זה ענין של איזון - אם ג'ינס, אז חולצה מכופתרת יותר; אם מכנסיים משרדיות או חצאית, אז אפשר להיות עם סוודר רך וכדומה. סניקרס לטעמי משדרים קז'ואליות יתר, אין להם מקום בראיון עבודה. אפילו אם בחברות הייטק אין דרס קוד, בראיונות מצפים ממך להגיע מסודרת, מעל הממוצע במשרד. זה גם מוציא אותך יותר מכובדת, וגם מעיד שאת רוצה ומכבדת את הג'וב. במיוחד שאת צעירה, חבל שתלבשי משהו שמשדר אי-רצינות.

newKiticat

New member
כל פעם שמישהי כאן משתמשת

בדוג' של "עורכת דין" כדוג' לשיעמום או לאובר דרסט, בא לי לירות בעצמי.

קרקלה

New member
אני עורכת דין

בישראל זה הכי אובר דרסט-עסקים. כשאני רואה עורכי דין ברחוב, אני תמיד מזהה אותם ישר, זה ישר קופץ לעין, גם אם הם לא לובשים שחור לבן. אני גם בד"כ יכולה לפלג אותם למתמחים ומשרדים קטנים-גדולים, אבל עזבי

efrato1

New member
אני לא מומחית בהתמחויות השונות של עו"ד

אבל אלה שמופיעים בבית המשפט וכפופים לקוד הלבוש הנוקשה של טופ לבן וחלק תחתון שחור מוציאים שם רע לכל המקצוע.

newKiticat

New member
אבל אם יש קוד לבוש

אז יש קוד לבוש... לא קרקלה?
אני כבר עכשיו מנסה לחשוב על דרכים שאוכל לשבור קצת את הרוח הנוקשה הזו....

efrato1

New member
אני מבינה את המגבלות של קוד לבוש

כמובן שאני לא הייתי עומדת בזה, אבל יש גם דרכים להראות טוב בתוך מסגרת. אני מתכוונת לגברים שלבושים בצורה כל כך אנכרוניסטית ומעופשת שאני רואה את העש חגים סביבם (בלייזרים ענקיים עם גזרה מיושנת, עניבות עצובות, מכנסיים בלי צורה...) ונשים שאין דרך אחרת לתאר את הלבוש שלהן פרט לזה שנראה שהן איבדו כל מוטיבציה להראות טוב. עכשיו יכול להיות שכשאין להם דיונים משפטיים הם הכי fashion forward וכשיש להם הם נוברים בארון של סבא.

לי וולף

New member
בהצלחה!

אמנם עוד לא ראיתי את התמונה שלך (אני עובדת בסדר מסויים
) אבל קראתי את כל התגובות ולמרות שיש דעות מנוגדות, כולן נהדרות ונכונות. המלצתי - קחי קצת מכל גישה, תוסיפי את האופי שלך ויהיה בסדר
(עבדתי בהיי טק וקוד לבוש זה משהו שקיים רק במחלקת המכירות ובכל זאת אין סיבה להגיע לאף ראיון עבודה באופן מרושל)

למעלה