בבקשה, תדאגו לי

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך
משהו מעניין...

ראשית דבר ה ח ל מ ה מהירה ובריאות טובה! ו..נעבור ל"עבודה"... התוכל למצוא בעבורנו...כי ניסיונותינו רבו רבו וללא פתרון, מיהם האחים של חיים טייכר סבו של בעלי? אביו - כלומר הסבא רבא, שמו היה אלקנה הוא נמצא בJRI של פולין בשם CUNE TEICHER ןשם אשתו GITTLE לבית KRAMER. (הסתבר לנו לאחר חיפושים רבים שהוא נולד בעצם ברודניק, שם נולד גם אבי..וכל האחים והאחיות שלו וכן משפחת גיסי, בעלה של אחותי...) משפחת טייכר חיה אבל בזבלוטוב ובקולומיאה. אנו יודעים, על פי דברי חמי ז"ל שהם קודם גרו בקולומיאה ואחר כך בזבלוטוב, אך את העובדה, כי בני משפחתו לפניו (לפני חמי ז"ל) נולדו וחיו ברודניק לא סיפר. אנו גילינו זאת באמת לאחר "מסע נדודים" ארוך גם דרך אליס איילנד. ואם זה לא ינצח את האנטיביוטיקה...דיינו.... ו..שוב רפואה שלמה ותודה מראש על המאמץ, לאה טייכר

א77

New member
לא אני המומחה לזה

אבל סתם כך, כמה פרטים שלא קשורים ישירות. 1 השם CHUNE. השם הזה נכתב במקורו "חנה". וכשזה מדובר בגבר אז ההינגוי שלו הוא אכן chune במבטא אשכנזי. אלא שעקב השפה העברית, כיום במקרה כזה, אף שהוא נדיר, כותבים חונה. ולדוגמא הרב הגאון חונה היילפרין שליט"א, האב"ד גולדרס גרין בלונדון. במקרה שלך, כשאת אומרת מפורשות ששמו של סביו של בעלך היה אלקנה, הרי שייתכן של"חונה" כשם עברי, אין כאן כלל מקום ושייכות. 2. משפחת KRAMER. בת"א היה יהודי בשם רבי אברהם קרמר, התגורר בבית עלוב לא הרחק ממגדל שלום, יחד עם אשתו. הוא נפטר לפני כעשר שנים. בחמש עשרה השנים האחרונות שלו, היו עולים המונים למשכנו הדל כדי להתברך מפיו. אומרים שכל אשר יצא מפיו היה בבחינת צדיק גוזר והקב"ה מקיים. הוא היה נוהג לערוך סעודות מלווה מלכא מידי מוצאי שבת ואז היה עת רצון אצלו כשהיה שופע ברכות. בכל אופן, אני יודע שהוא מהאיזור שהזכרת. הזוג נפטרו ערירים, אבל כמדומני שהודפס ויצא לאור זכרונות ממנו. איני יודע איך לבדוק. 3. קולומיאה, זבלוטוב ורודניק אלו שמות ידועים מאד, נכללו במקומות שם היתה ערש החסידות. לסייע אין בידי. ומי יודע. זה בראש, ואוליי יזדמן פעם מידע כלשהו. תשאלי את שרי סילבר, היא תגיד לך שככה זה עובד אצלי

ספרן

New member
אני מכיר עוד קרמר

הלא הוא רבי אליהו קרמר - הלא הוא הגאון מוילנא. נו טוב... אני לא מצפה מזאבי החסיד, להכיר את שמות המשפחה של המיסנגדים (השגיאה במקור). זאבי - אל תיקח אותי ברצינות...ושתהיה לי בריא.

א77

New member
אני מופתע. ו... גם בדיחת "השבוע"

אני מופתע משפע הברכות והאיחולים לרפואה שלימה. ומדוע כל המבקר את החולה [אני חושב גם וירטואלית
] נוטל אחד משישים בחליו. שהרי בין כך כבר נפסקה הלכה על מקרה כזה שזה בטל בשישים למחמירים, ולמקילים בטל ברוב
, וממילא אף אחד מהנוטל אחד משישים לא יידבק חלילה, כי הרי זה בטל וכו'. ולבדיחת "השבוע". שבוע שעבר סיפרתי לכם על זה, והנה משיעמום וחיטוט בבית מצאתי בין השאר עיתון "השבוע". תראו מה הם כתבו שם בשורח האחרונה. חחח, בשעתו התגלגלתי מצחוק. והעיקר, תודה לכל המברכים לרפואה שלימה. תזכו לבריאות וכל טוב.

ספרן

New member
איך היה אומר ראש הישיבה שלי ?

כשמישהו היה חוזר מחו"ל ? היה שואל - "מה נשמע בעולם הקטן ?". דהיינו באמריקה , אוסטרליה וכו' . "העולם הגדול" - זה עולם התורה כמובן ! "בעולם הגדול" , אתה כנראה ידוע...

א77

New member
כוונתך כנראה לעולם הליטאי הגודייל

הגודייל, טעות הכתיב במקור חחחחח

ל"מומחה"

הבנתי, שכשצץ לך דבר בראש הוא מגיע. אנחנו מקווים ומאחלים שוב אך טוב, לאה

nitzoops

New member
משפ' KRAMER מרודניק

איפה זה רודניק? אני מחפש משפחת קרמר גם. ניצן

משפחת קרמר מרודניק

שלום, רודניק בגליציה, כרגיל...בפולין. הם היו בקשרי חתונה עם משפחת טייכר. הסבא רבא של בעלי אלקנה -חונה טייכר נשא לאישה את גיטל לבית קרמר. זאת על פי ה JRI של פפולין בהגדרה "רודניק". ואנחנו כמו שאול הלכנו לחפש את משפחת אבי - צוקרמן - גם משם ו...מצאנו את הלא ייאמן את הסבא רבא של בעלי. והשאר היסטוריה... לאה

nitzoops

New member
הקרמרים שלי הגיעו מליטא

אני לא יודע בדיוק מאיפה, בשנת 1885 . אב המשפחה ישעיהו ובנו הבכור אלחנן היגרו לארה"ב ואילו האם פרידל והבנים אברהם, יצחק-בנימין(איצ'ה-בינם), וברוך, הגיעו לארץ. בתחילת המאה ה-20 התישבו ביבנאל. איפה היו קודם לכן איני יודע. חיפשתי באליס איילנד אבל יש לי בעיה עם האיות של השמות הפרטיים כמו גם שם המשפחה. ישעיהו קרמר קבור בהריסבורג פנסילבניה בבית קברות יהודי ועל המצבה כתוב בעברית בלבד "ישעיהו בן מיכאל קרמר". אני יודע שגם האב, וגם הבן הקימו שם משפחות אבל לחפש קרמר בארה"ב זה יותר מסובך מלחפש מחט בערימה של שחת. אם למישהו יש רעיון איך להמשיך, אודה לו. ניצן

כוכה

New member
בתור ליטאית לא יכולתי לעמוד מנגד

הקלקתי בג'ואישגן על ערך ליטא. נמצאו 45 שמות, חלקם גם כן כנראה לא יודעים בדיוק מאיזו עיירה. והשאר: כ 7 מקובנה, 2 מפוניבז',5 מוילנה ו2 מקלם. מכיוון שחקרתי קצת את קלם - יהודי יקר בשם וייס הכין חיפוש לפי שמות והמצ"ב זה מה שנמצא - אולי זו התחלת חוט. לגבי 16 עיירות אחרות, אנסה לבדוק בספר פנקס הקהילות של יטא - אולי יימצא משהו. שלב

כוכה

New member
לא נפתח ? נסה שוב

http://data.jewishgen.org/wconnect/wc.dll?jg~jgsearch~model~kelmee

nitzoops

New member
כוכה תודה

עברתי כבר מזמן על הרשימה של כל הקרמרים מליטא. יש שניים שיכולים להיות קצה חוט, אבל אין לי דבר לתמוך בהם כך שזה נשאר כך. גם בספר ענפי אליהו אין פירוט לגבי המשפחה שלי, למרות שיש סיכוי גבוה שזה באמת המקור. פשוט חסרות לי יותר מדי חוליות בשרשרת. ניצן

כוכה

New member
ערן - צר לי

עברתי על הספר עב הכרס על עיירותיו השונות וכן באינדקס - מצאתי כמה קרמרים מפורסמים (כי רק אלה הוזכרו) אך אין התאמה בשמות ובזמנים. הצעה נוספת - כנס בג'ואיש לאתרי העיירות בליטא, יש שם חומר טוב המתעדכן שוטף. בחלק מהמקומות ישנן רשימות של בעלי בתים בסוף המאה ה - 19ובראשית המאה ה - 20. משלמי מס למיניהם וכו'. אין הרבה עיירות שיש להם כזה אתר ולכן לא בעייה לעבור על כולם. בהצלחה!!!

nitzoops

New member
כוכה שוב תודה

וגם שם כבר היינו. בכל מקרה אני ניצן ולא ערן

למעלה