בבקשה, תדאגו לי

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
בבקשה, תדאגו לי

ביום שלישי שעבר סיימתי טיפול בן עשרה ימים של אנטיביוטיקה. ומהיום שוב למשך שבוע, עם נסיון באנטיביוטיקה אחר. ואני ממש סגור, עפ"י ציווי הרופא במנוחה מוחלטת. אז אני מפעם לפעם מחפש סקופ חדש בפורום, משהו מעניין, ואין. אז בבקשה, תכניסו משהו
אני מבטיח שזה לא יהיה סתם כוסות רוח... יום טוב לכולם, מהמיטה, ו...הנה פרוכת רקומה בזהב טהור שהיתה של הסבא קדישא מרוז'ין. בכוונה חתכתי את התמונה, והכנסתי רק חצי, מסיבות מובנות.

masorti

New member
לכל המתעניינים בנמרוד המקראי...

אתם מוזמנים לקרוא את מאמרי בנושא זה, הנמצא בקישורי פורום הסטוריה. (התמונה בפתח המאמר מראה את פסלו של דנציגר) הנה גם לינק לתחילת השירשור על הנושא בפורום זה שקפץ לעמוד הקודם.

נחי

New member
מקצת ביקור חולים

תמונת בית הכנסת הגדול בסיגט מקום משלטם של שלשלת האדמורי"ם לבית טיטלבאום.את התמונה צילם בן דודו של אבי ז"ל שהיה צלם מקצועי עבור בית המסחר של סבתי שנספתה בשואה (התמונה היא בעצם גלויה). זו התמונה היחידה שקיימת לידיעתי מבית הכנסת זה.בני משפחתי מעולם לא התפללו שם כי היו שייכים לחסידי סאטמר.

א77

New member
רב תודות. וליתר דיוק

למרות שחסידי סאטמר לא יאהבו את מה שאכתוב: היה דין תורה בשעתו ביןרבי יואל טייטלבוים ובין רבי שמריהו דייטש על רבנות העיר סאטמר, ומי שזכה זה היה הרב שמריהו דייטש, שלימים נהיה רב של קהילת חוג חתם סופר בפתח תקוה. מצורף קובץ עם שמות רבנים מרומניה ביניהם [הרביעי מלמטה] הרב שמריהו דייטש, ושים לב במודפס לימין החתימה, אב"ד סטו מארה = סאטמר

א77

New member
אוליי אתה יודע

בפיסגת ובמרכז התמונה שצירפת, מעל שני לוחות הברית. יש שלושה שורות כתובות באותיות עבריות, סוג אותיות שאני מגדירן "אותיות סידור". פיענחתי רק את השורה השלישית והתחתונה שם כתוב : לפ"ק שמשמעו לפ'רט ק'טן. ואם זה נכון, אז מכורח המציאות במילה שלפניה, היינו בסוף שורה שנייה צריך להיות כתוב השנה העברית כנראה של הקמת בית הכנסת. קצת קשה לפענח, אבל אוליי אתה יודע. מאד מעניין, אדריכלות הבניין פשוטה ונעימה, ובחלקו העליון יש תוספת של עיטורים יפים מאד. שם הושקעה עבודה שמימית יותר. בתי כנסת בסגנון זה, מסגירים את זהותם בפניי, ולו רק בצורת בנייתם. בית כנסת זה שימש לתפילות בקביעות, מנין אחרי מנין, [מעין, איצקוביץ של בני ברק למי שיודע מה זה]. הדלת פתוחה כנראה מעלות השחר ועד לחצות הליל כמעט. בית כנסת אורתודוכסי, לשם היה מגיע כנראה כל אורח זר שנקלע לעיר. כאן היה לו סיכוי שמישהו יתעניין במצבו, אם יש לו כר להניח תחת לראשו בלילה, ואם זכה לארוחה חמה וכוס תה, וכו'. זהו המודל של בתי כנסת אלו, שכמוהו היה גם זה שבסיגט.

נחי

New member
הכתובת המלאה

"בשנת קוראים אל ה' והוא יענם לפ"ק" לחשבוני שנת תקצ"ה. (ה'=20).תמונת ביה"כ השני הינה של ביה"כ "הספרדי" שנוסד אחר הפלוג בסיגט. רבה של הקהילה היה הרב דנציג שעשה חים קשים למתנגדיו משום שהיה תלמיד חכם מופלג וגם נראה כמו "יהודי" למרות השכלתו הרחבה וגישתו המודרנית.הוא נספה בשואה כמו גם הרב האורטודוכסי הר' יקותיא-ל י-הודה זלמן לייב ט"ב.על האחרון נכתב עתה ספר בניו יורק.

א77

New member
מדהים, איך הצלחת לזהות את הכיתוב?

או שידעת מקודם. תודה על מה שלימדת, הרב דנציג וט"ב. ו: קוראים אל ה' והוא יענם = בדיוק תקפ"א. חשבתי אוליי נוספו לך 14 בדרך אחרת, אוליי איני מצליח לראות באיזו צורה כתוב ה' יתברך. אבל לא מסתדר שיהיה איזושהי אות בשם שתגרום לתוספת של 14. ניסיתי לחשוב אבל לא מצאתי. ושוב תודה

נחי

New member
בית הכנסת

באשר לכתובת בידי תמונה באיכות יותר גבוהה.באשר לתאריך ה' רשום בשני י'.

א77

New member
הא גופא קשיא

בקשר לתאריך אם כתוב י' ולא ה' אז זה שנת תקפ"ו. השנה תקצ"ה שיצא לפי חשבונך, לא מסתדר אני חושב בשום אופן.

שטמון

New member
העיקר הבריאות

לא77 המאד יקר שלנו - החלמה שלמה! כולנו חושבים עליך. הרמב"ם אמר שהמבקר אצל החולה לוקח אחד משישים מחוליו. עכשיו צריך פרשנות אם ביקור וירטואלי גם "תופס". משהו מעניין? אבא שלי ראה בשבוע שעבר את "עמוד האש" בערוץ תכלת, ופתאום זיהה שם את הוריו ואת אחותו הגדולה יורדים מהאוניה "פולוניה" ב 1937. ראיתי את הקטע ואני לא בטוח בזיהוי, אבל אבא שלי מאד התרגש. זה מעניין? אז זאבי - תהיה בריא!

ראם ערן

New member
../images/Emo101.gif רפואה שלמה

מקווה שלפחות בעקבות הריתוק, נראה אותך יותר בפורום. ערן

כדי להצדיק את הכנוי שלי

במשרד הבריאות החליטו שאין הוכחה שזה עוזר, אבל אני משוכנע שכאשר מקבלים טיפול ממושך באנטיביוטיקה, זה פוגע ב"חיידקים הטובים" הדרושים במערכת העיכול. לשם כך אני נוהג לצרוך "אקטימל" או יוגורט "פרוביוטי" דומה, או סתם כמוסות "פרוביוטיקה" שנמכרות בבית מרקחת או בבתי טבע. מאחלים לך החלמה מהירה, דני וחנה

א77

New member
תודה

קודם לקחתי רפאפן 2000 מ"ג ליום לעשרה ימים. הבעיה, שזו היתה רופאה ממלאת מקום שגם אם הייתי במצב קשה חלילה לא הייתי נכנס אליה שוב. היום חזר רופאי מחופשתו, והוא החליט להתחיל עם אנטי ביוטיקה בשם "זינט" 1000 מ"ג ביום לשבוע, הוא לקח משטח גרון, פעם ראשונה בחיים שלוקחים ממני כזה דבר. אני זוכר שבצעירותי כשהייתי לוקח אנטי ביוטיקה, הזהירני הרופא לשתות הרבה לבן. כרגע כשאני בבידוד בבית, אני משתמש באמצעים העומדים לרשותי... ועדיין חי ונושם.

תשמור על עצמך..

אני רוצה לחזור מחול ולשמוע שאתה כבר מקפץ
. שלך חנה גונן

למעלה