בבקשה עיצה

בבקשה עיצה

אני בחורה בת 20 לפני 5 שנים הכרתי משהי מדהימה היינו חברות מאד מאד טובות היינו יחד 24 הכל היה טוב ויפה עד שיום אחד (אחרי חצי שנה) הקשר גלש לפסים קיימנו יחסים הרבה חשבו שאנחנו לסביות למרות שאף אחד לא ראה כלום! כך חשבו ותאמת זה היה כמעט נכון לנו- שנינו לא היה טוב עם זה רצינו להפסיק עם זה ולא יכולנו היתה תקופה שהצליחו לנתק ביננו תקשר וזה החזיק שנה שלמה כשבשנה הזאת עברתי משבר קשה בגלל זה נסיתי להתאבד ועוד הרבה. אחרי שנה חזרנו וככה זה היה עד לפני חודש מספטמבר אשתקד עד מרץ היא היתה בטיול בחו``ל היא חזרה והכל חזר יחד הייתה לנו שיחה לפני חודש וחצי שהחלטנו שאנחנו מנתקות תקשר כי היא רוצה מאד להתחתן וזה הורס לה להכיר בחורים כי היא מא קשורה אלי ומאוהבת בי. היה לנו מאד קשה להחליט לנתק ישבנו שעות ובכינו בלי סוף עד שנפרדנו. המשכנו בקשר עוד שבועיים עד שרבנו על משהו מאד קטן ומאותו יום אנחנו לא מדברות לי זה מאד קשה אני בוכה המון ורוצה לחזור.

המשך

אין לי חברות היא הייתה החברה היחידה שלי אני יודעת שזה מה שטוב לה וחשוב לי שיהיה לה טוב אבל קשה לי מאד עוד 4 ימים יש לי יום הולדת 20 וקשה לי לחשוב שלא ניהיה יחד ביום הזה כל השנים בימי הולדת של שנינו היינו מכייפות ועכשיו אני יושבת בחדר כולי מדוכאת. אחותי התקשרה אליה ובקשה ממנה שתעשה לי הפתעה ותבוא אבל היא סירבה אני לא יודעת מה היא חושבת ומרגישה עם כל הנתק הזה למרות שאני מרגישה שטוב לה מאד ככה קשה לי לחשוב שפתאום היא לא רוצה אותי. שלחתי לה כמה sms ‎ שאני מתגעגעת והיא לא התייחסה אליהם.כל הצוות שלי בעבודה אומרים לי להפסיק לרדוף אחריה כי אני לא מעניינת אותה ושהיא לא צריכה אותי כי לה יש עוד חברות בניגוד אלי. אשמח מאד מאד לשמוע כל עיצה או תגובה. אני רוצה להדגיש שאני מאד רוצה שנחזור להיות בקשר אבל בקשר נורמאלי ובריא אבל כנראה שזה לא יקרה וזה מה שהכי מכאיב לי. תודה למי שהגיע עד כאן תודה!

sweetdreams

New member
הקשר שלכן מעולם לא היה נורמלי ובריא

אם זה הוביל אותך למצב שניסית להתאבד... זה נשמע שאת מאוד מאוד תלויה בה, ואת צריכה להבין שזה מאוד, אבל מ-א-ו-ד, לא בריא. אני חושבת שהחברים שלך בצוות צודקים ושאת צריכה להתנתק ממנה. להפסיק לשלוח אסאמאסים, או את אחותך שתתקשר אליה.. תתנתקי לגמרי.. ואת צריכה גם לעבוד על חיים משל עצמך שאינם תלויים בה, למצוא לעצמך תעסוקה ותחביבים שלא קשורים אליה.. הודעה שלמה כתבת ובה אין שום פרט עליך ועל חייך האישיים, משהו שלא קשור בה.. מה דעתך להתחיל בלדבר על **עצמך**? מה את עושה, מה את אוהבת, מה הבילויים שלך?? ותתחילי לחשוב איך את מנצלת את העיסוקים/תחביבים האילו כדי למצוא לעצמך עוד חברים/חברות. אם קשה לך עם זה, אז שתפי אותנו, אולי נוכל לעזור לך למצוא רעיונות.. אבל הכי חשוב הוא להכיר בזה שהמצב שלך כרגע הוא לא טוב כל עוד את כ"כ קשורה אליה, את חייבת להתנתק!! בהצלחה!!

את בהחלט צודקת

זה שהקשר שלנו לא היה בריא מעולם ידוע לי וזה מה שהורג אותי לא היו לי חברות לפניה וגם לא נראה לי שיהיה. אני לא מסוגלת להתנתק ממנה עובדה ששנה שלמה לא היינו בקשר ובכל הזמן הזה היא פגעה בי מאד הדגישה בפני כולם שאנחנו לא מדברות ורמסה אותי מאד. אני בחורה מאד סגורה ולא מסוגלת ליצור קשרים היה לי קשר מאד חזק איתה היינו יוצאת מבלות מדברות מה שלא עשיתי עם אף חברה אחרת וגם לא אעשה. אין לי שום תחביב! אני עובדת בבית ספר עם נוער בסיכון בקושי שיש לי שם שעות עבודה אבל אני שורצת שם שעות אין לי חשק לעשות כלום. זה קשה לי שאין לי עם מי לצאת ועם מי לדבר את מי לשתף. תודה על התגובה!

sweetdreams

New member
הממ..

דבר ראשון, אני לא חושבת שאת באמת "לא מסוגלת ליצור קשרים", וגם לא חושבת שלא תהיה לך שום חברה אחריה. אני חושבת שהסיבה שאת מרגישה שאת לא מסוגלת להתנתק ממנה היא שכרגע היא הפן החברתי היחיד שקיים בחייך, אז ברור שלא תוותרי עליה, לא משנה עד כמה הקשר הזה מזיק לך. אבל אני חושבת שהפיתרון למצב צריך להיות אחר: את צריכה להתחיל ליזום ולחשוב מה יעשה לך יותר טוב, איזה דברים היית רוצה לראות את עצמך עושה, מה מסקרן ומעניין אותך, ומה היית רוצה לנסות ולחוות?? משהו שהיית רוצה ללמוד? תפקיד שבו היית רוצה לעבוד?? אני בטוחה שיש דברים כאלו, ושזה לא שבאמת "אין לך חשק לעשות כלום". אני חושבת שחוסר החשק הזה נובע מפחד ואולי גם מתוך ההרגל הזה לא לעשות כלום, שאף פעם לא ניסית דברים, ואת חוששת להתחיל ולנסות אותם עכשיו.. אין לך רצונות ושאיפות?? בוודאי שכן, לכולם יש.. תפסיקי לפחד מהם, ותתחילי בזה שתאמרי אותם בקול רם. ברגע שיהיו לך מטרות, ודברים מובהקים שאת רוצה, להשיג אותם יהיה יותר פשוט. את בחורה בת 20, ללא בעיות יוצאות דופן, אין שום סיבה ממשית שלא תצאי ותכבשי את העולם, רק הפחד וחוסר הביטחון מונעים ממך.. אז בואי נתחיל בכך שתעני: מה היית רוצה שיקרה??

אין את פשוט קולעת

זה כ``כ נכון כל מה שאמרת הפחד כובש אותי הוא זה שמונע ממני להתקדם. מה הייתי רוצה? שיהיה לי חשק להוציא תעודת בגרות כי כל השנים האלא ויתרתי על זה וכשזה יקרה אז ללמוד קרימינולוגיה. בעניין החברתי שאצליח ליצור קשרים עם בנות אחרות ושיהיה לי עם מי לצאת ולדבר ואת מי לשתף. כרגע הכל עומד בגדר חלום אולי יום אחד זה יקרה. אולי מי יודע?!

sweetdreams

New member
אוקיי, אז יש לי רעיון בשבילך..

אמרת שאת בחורה עובדת.. מה דעתך לקבוע פגישת ייעוץ באחד מבתי הספר הפרטיים, רק כדי לקבל פרטים ולקבל הכוונה לגבי מה המקצועות אותם את צריכה להשלים כדי לקבל תעודת בגרות, ומה את צריכה לעשות תכלס כדי להשלים אותם (קורסים, מחירים, מערכת שעות וכדומה..) אני לא יודעת אילו מקצועות חסרים לך, אז קשה לי להתייחס באופן מקצועי (עבדתי בזה קצת), זה קצת משנה את המצב אם את צריכה להשלים רק שלושה מקצועות, או אם יש לך בגרות שלמה שאת צריכה לעשות, אבל בכל מקרה, לדחות לא יעזור, וללכת רק לשמוע ולקבל מידע ללא התחייבות בטח שלא יזיק. את כנראה תוכלי להרשות את זה לעצמך אם את עובדת, וגם אם לא (כי אמרת שאת עובדת רק מספר שעות ביום) אז חפשי לך עבודה אחרת, אפילו משהו כמו מצלרות (את לא תאמיני כמה כסף עושים בזה!!), תירשמי ללימודים כבר בספטמבר, תגשי לבגרויות בינואר, ותגשימי את היעד שלך!! בנוסף, עבודה/לימודים הן מסגרות מצוינות להכיר אנשים שגם יהיו בגילך וגם יהיה לכם גורם משותף, משהו שקושר בניכם. אני לדוגמא סיימתי את הפסיכומטרי שלי לפני שנתיים וחצי, ואני עדיין בקשר טוב עם שתי בנות שהיכרתי במסגרת הקורס (אחת מהן חברה מאוד מאוד קרובה), ועם המדריך עצמו, שאני והוא ידידים מאוד טובים היום.

sweetdreams

New member
זו באמת בעיה..

תראי, זו ההודעה האחרונה שלי בנושא, גם כי כבר מאוחר ואני יוצאת, וגם כי אני לא אנסה לשכנע אותך לקבל משהו שאת לא רוצה לקבל... אני באמת מקווה מאוד בשבילך שמשהו מבין ההודעות של האנשים פה יצליח להגיע אליך ולהכנס לך ללב, כי המצב שאת מתארת הוא באמת בעייתי, אבל הוא בר-שינוי, כל עוד את רוצה כמובן. אם את לא רוצה, אז אף אחד פה לא מנסה וגם לא יוכל להכריח אותך לשנות כלום מהמצב הקיים, כל עוד את לא רוצה בזה. אולי באמת את כ"כ מפוחדת, או שבאמת פשוט אין לך חשק, שכבר נוח לך במצב שנוצר לך. אולי, אני לא אומרת שלא. אני רק תיארתי לעצמי שלא כך המצב, כי בכל זאת פתחת את ההודעה הזאת. ואם הכל היה טוב אז לא היית פותחת אותה מלכתחילה. אז כנראה שבכל זאת לא הכל טוב, ואת כן היית רוצה לשנות משהו. אבל אם זה מה שאת רוצה, את צריכה להבין שאת השינוי לא אנחנו מהפורום נוכל לעשות בשבילך. אילו החיים שלך, ולכן השינוי צריך לבוא ממך!! אנחנו יכולים לעזור בהכוונות, בחיזוקים, בלתת לך מילה טובה או ביקורת כשצריך אותה, אבל את זו שתצטרכי לעשות את העבודה בסופו של דבר. וזה גם לא כזה קשה, ואת התוצאות את תראי כמעט ומייד. ברגע שתתחילי לעשות דברים בכוחות עצמך. אבל שוב- את המילה האחרונה את זו שצריכה לתת, ואת היחידה שמחליטה מה מתאים לך ומה לא.. אם כתבת את ההודעה הזאת רק כדי לשחרר קצת ממה שקורה לך, אז בסדר.. מבחינתי קצת חבל, כי את יכולה להשיג יותר, אבל בסדר.. זו החלטה שלך. שוב, אני לא הולכת לכתוב כאן יותר, אז אני רק מקווה שאת תצליחי לצאת מכאן עם הרגשה יותר טובה, ובאופן כללי שיהיה לך בהצלחה ותגשימי את היעדים שלך. זה ממש לא בשמיים, ואם תרצי זה יקרה. כל מה שאת צריכה זה רק לרצות!!

תגובת סיכום

תודה! דבר ראשון היה מאד חשוב לי לקבל עיצות ולשתף במשהו שאף אחד בעולם לא מודע לו. אני מאד רוצה שהמצב ישתנה אבל הפחד מונע ממני לעשות המון דברים בכל אופן המון תודות על כל התגובות זה היה מאד חשוב לי וזה נותן לי כיוון מחשבה תודה ושוב תודה!

17112

New member
בגלל שאני מבינה אותך יותר ממה שאת חושבת

אני לא יכולה לשפוט אותך. את מוזמנת לשלוח ליח מסר עם איסיקיו מסנג'ר וכו שנדבר:) יש אכן משהו לא בריא בקשר הזה. אני חושבת שכדאי לך לפנות גם לפורום נסוף שאולי רלוונטי גם בתפוז אם אני לא טועה קוראים לו לסביות גאווה נשית. אולי גילית משהו בתוכך ששווה לברר אותו. בהצלחה

לא ממש לא

אני לא לסבית וגם לא נוטה. רע לי עם זה מאד ואם הייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחורה הייתי מחזירה. היא זאת שהתחילה עם זה ואני נסחפתי לא רוצה להאשים אותה כי גם אני אשמה. אני לא יכולה להתכתב במסנגר או איסיקיו כי אני גולשת מפלאפון ולא ממחשב בכל זאת תודה!

17112

New member
לא קבעתי עובדה העלתי אפשרות הגיונית

אין לך מה לחשוש ממנה פחד או תחושה רעה עם/ממשהו אומר שאולי הוא נכון. בכל מקרה הקשר עם חברתך באמת נשמע לא בריא הייתי ממליצה כן לנסות להתחבר עם אנשים דרך הנט אולי כן לחפש נושאים משותפים פורוים שמענינים אותך וכו.

אני לא מפחדת מזה

ואם אני יגלה שאני לסבית זה לא יציק לי ומצידי גם להיות מוצהרת. אבל זה לא זה עשיתי שטות רציתי אהבה ולא יותר מזה רק שמגבר לא היה לי סיכוי לקבל ומצדה זה הגיע בקלות אז למה לא?! רק שאהבה הזאת ירדה מעבר לפסים. יש סביבי מלא אנשים שאני יכולה להכיר אבל לא מסוגלת לחשוב שאני יוצאת לקניון או לים עם משהיא אחרת ולא איתה.

sh53

New member
את יכולה להכיר אנשים אחרים

השאלה אם את באמת מוכנה להשקיע בזה, כי זה לא קל תמיד ולא תמיד נוחלים הצלחות על ההתחלה (לפעמים שומעים גם את המילה "לא" ולא תמיד מתכוונים לפגוע בנו, אלא כי זו המציאות של הצד השני - אין לו מקום בשבילנו בעולמנו בגלל חוסר זמן / חוסר התאמה ודברים משותפים מבחינתו אפילו שמבחינתנו יש / חוסר זמן מתאים לשני הצדדים). מה לגבי המקום - בי"ס בו את עובדת מספר שעות? מה לגבי המדריכים/המורים/מתנדבים? האם יש שם אנשים בגילך?

יש גם יש

הבעיה היא בי שאני נרתעת מלצור קשרים קחי דוגמא אני בקשר טוב עם הבת שרות אנחנו עובדות יחד אני נשארת הרבה מעבר לשעות בכדי לעזור לה למרות שלא משלמים לי אבל אנחנו לא ניהיה חברות וזה ברור לי שבעוד חודשיים כשהיא תסיים תשרות ותעזוב אז המקום לא נשאר בקשר מבחינתי פשוט לא מסוגלת מפחדת נרתעת תקראי לזה איך שאת רוצה.

למעלה