בבקשה עזרתכם,

רבקי78

New member
בבקשה עזרתכם,

שלום וברכה, אני יהודיה חילונית, אבל מאד מתעניינת בנצרות. הייתי רוצה כדבר ראשון לבקר בכנסיה מרכזית ופעילה. אני גרה בתל אביב. האם תוכלו בבקשה להפנות אותי לכנסיה באיזור, ואם לא קשה, גם לפרט את זמני התפילות? כפי הידוע לי, מחר אמור להתקיים, נכון? תודה לכם.

lion 7

New member
מקווה רק שההתענינות שלך בגדר סקרנות

ולא להפוך לנוצריה, חלילה, בכל אופן , תקבלי מידע אם לא כאן אז גם בפורום תיאולוגיה בהצלחה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif?

איחנא דאיימאן מניתמאנא אינו יתעראפו עיסוע ויוכדו כאלאס-מסיחי מיסלם יהודי בות'י- אלכאלפייה מיש מוהימי שילי, יסוע אגא עשאן אלקול

lion 7

New member
בס יא אוכתי אלעזיזה

פי הון קנון ואינתי סת אלעארפין,, מבלאש יעני יתכלמו עלינא במונתדא אלי אחנא ערפינו,,, חח שיפרד דה מש מונתדא קובול אלסייד אלא דה אחנא מנתכלם עליה, בעדין יאולו איחנא מנבשר וכלאם מין דה , מידש כדה ואלא איה, וילי עאיזה אסיד מש איחנא אלענואן, עלשאן כדה אני דאימן סחיאן יא בינתי

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבס לאמא חד בידו2 באבאק וכולו גוע למאעריפא

ת אלרב אלפאדי, סאעיתהא לאזם נקון בולס אללי 2אל ينبغي ان يطاع الله اكثر من الناس איחנא אוולאד מלק מניעמל מאשי2תו ומא מינכאף אלרב מענא ליון מין עלינא הון ביתו והוא חאמי מין האדאק אלפורום אלסכיף
ותיסלם עלא איהתימאמאק יא אדומנא אלעזיז

רבקי78

New member
הצחקת אותי...

אני נוצריה "בלב"...
מה זה אומר בעצם "להפוך לנוצריה"? זה להיות אדם טוב יותר, מוסרי יותר בעל גבולות, לא כך? יש לי חברה מאמינה, ורק טוב קרה לה מהרגע שהחלה להאמין.

davidmaur

New member
טעות חמורה בידך!

להפוך לנוצריה אינו גורר להיות טובה יותר! להיות דתי ,שיהיה נוצרי יהודי או מוסלמי, לא הופך את האדם טוב מבחינה מוסרית. 2000 שנות הסטוריה נוצרית יוכיחו זאת. בזמן השואה, רוב תושביה הנוצריים של פולין , "אנשים טובים" מאוד , לא היססו לרגע להלשין על יהודים , עקומי אף שמתבלים מצות בדם של ילד נוצרי זך וטהור , לגרמנים שליחי האל שעשו צדק בשולחם את אותם יהודים רשעים למשרפות. הרבה חסידי אומות העולם שהצילו יהודים היו כופרים ימח שמם בדת הנוצרית.

שרה10955

New member
להיות נוצרי

אפשר להבין את המושג נוצרי בשתי צורות: האחת: להיות נוצרי רק בשם, ז"א להשתייך לכנסייה או לאיזה זרם בנצרות, אבל להמשיך לחיות רגיל כמו קודם. השנייה: ללמוד את הברית החדשה וללכת אחרי ישוע. אם מישהו עושה זאת עם כל הלב, הוא משתנה לגמרי והופך להיות אדם חדש. הנוצרי האמיתי הוא תלמיד ישוע שמשתדל לעשות מה שישוע לימד אותנו.

salt of earth

New member
אני לא מסכימה ומוחה על ההפרדה שעשית

אפשר להיות גם וגם. אפשר ללכת אחרי ישוע, ולהתחדש כל יום בכוח רוח הקודש וללבוש את האדם החדש וגם להשתייך לכנסייה או זרם בנצרות, ולחיות ולהתפלל בתוך קבוצת מאמינים שהולכת בעקבות ישוע. אין שחור ואין לבן, הרי הכנסייה אמורה לסייע לנו להתחדש ולעזור ולתמוך בנו ובאמונה שלנו כפי שהשליחים והנוצרים הראשונים חיו ביחד והתפללו ואכלו ביחד.

שרה10955

New member
את צודקת מאד. סליחה שלא הבהרתי את עצמי

התכוונתי לכך שלא מספיק להיות שייך להיות לאיזו כנסייה, או במילים אחרות, אפשר להיות שייך לאיזו כנסייה ולא להיות ממש מאמין. הרי זה מה שקורה במדיניות "נוצריות" רבות. רוב האנשים שם רשומים בכנסיות, אבל הם לא באמת מאמינים. זה פשוט נוח להם שהם תחת גג הכנסייה. יכול להיות שהם גם מקבלים טובות הנאה מזה. אבל כמובן שאפשר להיות שייכים לאיזו כנסייה ולהיות גם מאמין.

lion 7

New member
שיבושם לך

אני רק מבהיר כמה דברים שלא נהיה תחת ביקורת,,, טוב אהלן וסהלן

גידעון1

New member
אני מוחא על דברייך!!

מה את בעצם אומרת שכל זמן שאת יהודיה את בעצם אדם פחות טוב,פחות מוסרית ואינך בעלת גבולות? אל תאשימי את הדת בכך שאת לא מוסרית ואדם לא טוב. כמו שיש יהודים רעים יש גם נוצרים רעים ויש גם מוסלמים רעים. הדת איננה משליכה על האדם אלא האדם משליך על עצמו. אם את רוצה להיות אדם טוב יותר אז קדימה לכי על זה. בשביל מה את צריכה לערב כאן נושא דת? יש לי גם שאלה אלייך. את כרגע יהודיה, אם תתנצרי אבל לא יקרה לך את אותו הטוב שקרה לחברה שלך האם תעברי לאיסלאם או לבודאהיזם או לא יודע מה עד שפתאום יתחיל לקרות לך טוב? אני ממליץ לך לקרא את סיפור איוב. אין מקרה יותר טוב מהמקרה הזה כדי להבהיר לך שה"עסקה" שאת מחפשת לעשות לא מוצאת חן בעיני ה'. אני משוכנע שגם הנוצרים כאן יסכימו איתי שהעסקת חבילה שאת מחפשת איננה מקובלת.

רבקי78

New member
חבל על האנרגיות שלך גדעון...

לא אמרתי שרק הנצרות עושה אדם טוב יותר. בכללי, סייגים וחוקים הם בעצם גבולות של עשה ואל תעשה, והם הם הסדר בחברה מתוקנת. האמת? לא מעניינת אותי היהדות, וכמוה האיסלאם והנצרות... את כולן בדה מהרהורי ליבו אדם כזה או אחר, ובקשר לאלוהים? על זה אני בכלל לא מדברת. כבר כתבתי למעלה שאני כופרת. תרתי אחר חווייה שעדיין לא חוויתי, ומצאתי אותה בכנסייה.(מה שהיה משעמם ובזבוז זמן)

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחוויה לא משעשעת היתה הכניסייה הא?

מה ציפית? אינך מבינה את השפה אינך מאמינה באלוהים אינך מכירה את המילה הכתובה.. ובית אלוהים אינו בית שעשועים או דיזני לאנד לסקרנים.. אז אם תרצי באמת ללמוד על הנצרות או לחוות מיסה שתביני.. תהיי קצת יותר משקיענית להבא בחיפוש שלך אחרי מקור שמתאים לך להיות בו מבחינת שפה ורקע קודם. כל טוב.. וחבל שסיימת את השרשור בלעג הזה שהפגנת לבית אדוננו.

salt of earth

New member
../images/Emo45.gif קונצרטים היא תוכל למצוא בפילהרמונית

אפשר לתת לה את זמני ההופעות שלהם

michaeld1

New member
לא מעניין אותך אלוהים, נצרות, יהדות...

רק מעניין אותך להתחנף בהודעת הפתיחה ("אבל מאד מתעניינת בנצרות") בכדי שנצא מגדרנו לעזור לך. טוב שאיכזבנו אותך.

lion 7

New member
תרגיעו חברים, היא רצתה מידע

והיא קיבלה, טוב בוא לא נשפוט אחרים, אולי התכוונה לביקור, מי יודע,,,אני היססתי לענות מסיבה אחרת כל טוב

שלום ריבקי

תוכלי לפנות לכניסיות ביפו. אני לא מהאיזור ואינני מכירה את הכניסיות ביפו. אבל מחר בטוח יהיו תפילות, המיסה המרכזית מתחילה ב 10 בבוקר. במקומות אחרים מתקיימות מיסות בשעות הערב גם, בד"כ זה בשעה 18, אבל אולי גם ב- 19, תלוי בכניסיה... מקווה שעזרתי
ובכל אופן, מידע אודות הנוצרות תוכלי לקבל גם מאיתנו

למעלה