בבקשה להכיר...

BluePrint

New member
שאלת חוקים (מכיוון שאיני מכיר אותם)

למה לוותר על חכמה? אני נוקט פה עמדה מאד "דיסני", אבל תמיד חשבתי על שועל כיותר ערמומי מאשר זריז.

timur97

New member
תשובת חוקים

כי sorcerer (להבדיל מ wizard) לא צריך חוכמה. חוכמה נותנת לו רק skills שלא כל-כך חשובים לו. ואילו זריזות תאפשר לו להתחמק מאויבים טוב יותר, ולירות קרני קסם בצורה מדויקת יותר.

DDN

New member
אתה מתבלבל

תבונה זה מה שנותן מיומנויות. לא חוכמה. חוכמה, נותן בונוסים של הצלה של רצון, ויכולות לשים לב יותר לדברים, לשמוע טוב יותר, לעקוב טוב יותר אחרי עקבות וכו'. מבחינתי, למכשף, חוכמה זה אחת התכונות הפחות שימושיות, לעומת זאת, לגנב או סייר היא סופר-משמעותית.

timur97

New member
אולי בלבלתי מושגים

יצאתי מתוך הנחה שתבונה זה wisdom וחוכמה זה intelligence. תודה על התיקון. אבל גם את wisdom המכשף לא צריך. ו 1 על זריקת הצלה של כח רצון, (שגם ככה טוב אצל המכשף) חשוב הרבה פחות מ 1 על זריקת הצלה של תגובה (reflex) וגם 1 על ר"ש (AC) וגם 1 על פגיע ממרחק (ranged attack)

DDN

New member
אני דווקא

הייתי מוריד 1 מהכריזמה, 1 מהתבונה ושם עוד 2 בכושר (שיהיה 12) בכל מקרה, אם נצא מבחינה הגיונית, לדעתי לאף דמות בדרגה ראשונה לא צריך להיות 18 באף תכונה. 18 זה המקסימום האנושי/טבעי, ואני לא רואה מצב שדמות צעירה בתחילת דרכה וחייה תהיה המקסימום במשהו. אני הייתי מסדר את התכונות בחשיבות הבאה (למכשף): כריזמה זריזות כושר תבונה חוכמה כח

timur97

New member
18 זה הגיוני

כי זה לא הגבול העליון שבן-אנוש יכול להגיע. זה הגבול שבן-אנוש יכול להיות בו ללא אימון. (עם עלייה בדרגה אפשר להגיע מעבר ל 18) החסרון בחלוקה חופשית של נקודות יכולת היא באמת בכך שהדמויות יוצאות לא מאוזנות. מכשף (או bard) זה עוד דוגמא שהיא בסדר. הרבה דמויות אחרות יכולות לשים כריזמה 3 כדי לחסוך בנקודות. והכוח של המכשף אמנם הולך בסוף הרשימה אבל לא צריך להגזים, אחרת הstaff יהיה כבד מדי בשביל המסכן. אני מעדיף את השיטה הסטנדרטית של מו"ד לחלוקת נקודות. שם אי אפשר להזניח תכונה אחת יותר מדי כדי לטפח תכונה אחרת. יש לשיטה זאת גם חסרונות כגון דמויות חזקות/חלשות מדי, וזה שדמות אחת הרבה יותר חזקה מהאחרת.

BluePrint

New member
what are the odds

אולי, 18 רק אם יוצא בקוביות?
"no chance like, one in a thousand?" "more like one in a million..." "so you're saying there is a chance..."​

Ferenheit

New member
שארית שאתה סוחב ממוד"מ

לדעתי. אני מוסמך - אני חולק אותה איתך...

DDN

New member
הדמות שלי, ואיך ולמה בניתי אותה

דומיניק פראודשוט, כח 8 זריזות 16 כושר 8 תבונה 10 חוכמה 14 כריזמה 16 בכל מקרה, דומיניק לא חזקה במיוחד, מה שרואים בכך שהכוח שלה נמוך מהממוצע, שנובע מעצמות חלשות משהו. מצד שני, היא בורכה ברפלקסים טובים וגמישות חתולית משהו, שתסביר את הסיבה שהזריזות שלה הרבה מעל הממוצע. היא לוקה בקוצר נשימה, מה שיסביר את הכושר הנמוך מהממוצע שלה. מבחינה מנטלית, יש לה תבונה ממוצעת, היות והיא לא השקיעה יתר על המידה בלימודים ובפיתוח הזיכרון וכושר הלימוד, אבל ניחנה בפיקחות טבעית (חוכמה מעל הממוצע) ובקסם אישי רב (כריזמה גבוהה) סה"כ יש לדומיניק 72 נקודות תכונה, ואני לא מרגיש שפספסתי משהו. תאמר - עם מינוס בכוח - איך היא נלחמת? אז כאן, נכנסים לתפקיד הכשרונות והמיומנויות והתכונות המיוחדות לסוגי דמות. קודם כל, ההתמחות שלה היא בקשת, מה שהופך את הפגיעה במטרה לגורם מבונוס הזריזות. ישנם כשרונות כמו לחימה מסוגננת, שהופך את תוסף ההתקפה לזה של הזריזות. בחירה נבונה של כשרונות יביאו אותך רחוק (דומיניק היא סיירת בדרגה 3, ויש לה 8+ לפגיעה בקשת!)

timur97

New member
סייר זה ranger נכון?

אמנם דומיניק היא כריזמתית מאוד, אבל כסיירת היא הייתה מצליחה הרבה יותר אם היה לה כושר 16 (אז היה הרבה יותר קשה להרוג אותה) או כוח 16 (הייתה יכולה לקחת איתה יותר ציוד, ובעזרת קשת מתאימה לעשות נזק 3+. עם נתונים כמו שלה, הייתי ממליץ לה לפנות לקריירה של bard

DDN

New member
אמת, נכון

זה מה שעושה אותה, שונה משהו. וכן, סייר זה RANGER. בכל מקרה, אין לך מושג כמה קדחתי בראש של דרגורן וניהאו על כמות הנק"פ הנמוכה שלה - היא הייתה בדרגה 2 עם 11 נק"פ, גילגלתי לדרגה שלישית, יצא לי שלוש בקוביה (3 ז"א 2, כי יש לי 1- בגלל כושר ירוד), אז גלגלתי שוב, אותה תוצאה. ושוב, אותה תוצאה. בסוף יצא לי גלגול מוצלח בפני הש"מ (דרגורן), לא לפני שהם שמעו אותי מקטר שבוע שאני דמות בדרגה שלישית עם 13 נק"פ, ושאפילו לאלכס (הדמות הקודמת ששיחקתי, שהייתה נוכלת1/מכשפה2) היו יותר נק"פ. כדי לחזק את עצמי לקחתי את הכשרון המדהים "מת לחיות" (DIEHARD), שמה שזה אומר, שכשמגיעים ל0 נק"פ, לא מאבדים את ההכרה וממשיכים לאבד נק"פ עד למינוס כושר, אלא מתייצבים, ואפשר לעשות פעולות חלקיות. בכל מקרה, בתור קשתית, היא לא צריכה כושר גבוה, כי היא לא בחזית הקרב, היא הארטילריה. קוואי הוא איש החזית הקשוח שלנו, דומיניק היא הארטילריה, ואדריאן הוא החייל המסייע שקטלני בכל הטווחים. עם נתונים כמו שלה, אני הייתי ממליץ לה לנסות להיות פייטנית או מכשפה, אבל מה לעשות שהגברת מעדיפה את הטבע, ויש לה מיומנות-על עם הקשת (Weapon Focus, Point Blank Shot, Rapid shot) וסיירת זה מה שמתלבש עליה יופי. חוצמזה, הפייטנים הם כל כך. . .. . עירוניים מלוקקים.

timur97

New member
דמויות

אתה זכר, ומשחק דמויות של נשים? בקבוצה שלנו אפשר ממש לראות את ההזדהות בין השחקן לדמות. (אעבור כאן לאנגלית כדי לא לעשות טעויות) One can actually see the character in the player: Staker, the chaotic neutral elven src9 played by thin dreamy me. Dain, the lawful neutral dwarf, ftr9' played by a dwarf wide guy who is always thinking about consequences. Aol, chaotic evil elf, ftr4/rog3/assasin2 played by a guy so chaotic you can hardly imagine. Ember Jo, human lawful neutral clr8, who is more good than neutral because played by a good-aligned guy. Also our ex-players: Shu, half-orc brb5 who is always eating a chicken and would fight even a great gold wyrm without winking. Lin, human ranger5 who is our party ranger when we go camping in real life Natalie, elven bard3, who was so good-aligned, we couldn't play together anymore. מצטער על האנגלית, תרגום מושגים גורם לי ל negative levels זמניים.

DDN

New member
כן.

אני לא חושב שאפשר לראות אצלי הזדהות בין השחקן והדמות. אולי חוץ מרולנד
אבל זה היה לפני זמנך בפורום. אתה לא מכיר. . . . בכל מקרה, כן. אין לי בעיה לשחק גברים, נשים, בני אדם, גמדים, וגם אלפים או זוטונים, חצאי אורקים, אורקים וכו'.

Nihau

New member
פייטן באמת נשמע קצת מלוקק...

אבל bard נשמע לא רע בכלל והוא לא "מלוקק" הוא פשוט מאוד נקי שזה עיקרון שסיירות המעדיפות לחיות ביער, לא בהכרח מכירות אותו כראוי.LOL

DDN

New member
מממממממממממ לא.

מכל התרגומים, עם זה הכי קשה לי. עדיף כבר זמר נודד. אני נשאר עם פייטן, תודה רבה.

DDN

New member
האם ישנה פה רמיזה

שדומיניק אינה שומרת על הייגינה ראויה?

Nihau

New member
לא ממש... רק שאיכות החיים שלה

ירודה משהו... החיים ביער ממש לא מתקרבים לספק אמבטיה חמה ובגדי משי נעימים, שלא לדבר על אוכל שאינו מבושל על אש פתוחה...

למעלה