בבקשה הכנסו

bula1

New member
בבקשה הכנסו

שלום לכולם. שמי נעמה ואני כאן בשם חבר הסובל מתסמונת טורט וזקוק לייעוץ.ראשית ברכותיי על הפורום הענייני והחשוב שלכם. מדובר בבחור בן 34, חולה מגיל 6 והוגדר בעבר כאחד המקרים הקשים בארץ. באות לידי ביטוי אצלו כל התופעות: טיקים ווקאליים, מוטוריים ומעט כפיתיות. מזה 17 שנה הוא נוטלxenazine/tetrabenazine 25 mg חמישה כדורים ביום, orap forte 4 mg שלושה כדורים ביום, clonex 0.5mg כדור ביום. הבעיה העיקרית שמטרידה אותו היא הקאות חוזרות ונשנות כ4-9 פעמים ביום מהן הוא סובל כבר כשש(!) שנים.בהתייעצות עם רופאו נאמר לו כי זהו טיק של הקיבה בדומה לטיקים אחרים והוא חושב כי זוהי תופעת לוואי של נטילה ממושכת של הקסנזין. כך או כך הבעיה מקשה מאוד על חייו והחלטנו לנסות למצוא פתרון באינטרנט שהוכח כבר בעבר כמקור בלתי נדלה לעצות מהסוג הזה. בקשתי אליכם כאנשים המתמודדים עם טורט או קשורים לאנשים הסובלים מהתסמונת: 1. האם מישהו נתקל בבעיה דומה? 2. האם מישהו יכול לשער ממה נובעת הבעיה? 3. האם מישהו מכיר אתרים בהם ניתן להתייעץ עם רופאים/חולים בנוגע לבעיות מהסוג הזה? מודה לכם מאוד על הסבלנות (בכל זאת הודעה ארוכה), ואשמח לכל תגובה בנושא.

הלנה

New member
שלום נעמה וברוכה הבאה

גם אני לא מכירה את התרופות שציינת. אני יודעת מסיפורים שקלונקס ממכר ולא כדאי לקחת לאורך זמן. בכל אופן מה שאת מתארת נשמע ממש לא תקין, אני היתי הולכת לרופא אחר. כדאי להתייעץ עם בת שבע גרניט יו"ר העמותה (או בכינויה שביק) לגבי המלצה על רופא. בהצלחה!

ברוכה הבאהלפורום../images/Emo24.gifbula1

היי ערב טוב נעמה, אינני מכירה באופן אישי את התרופות שהוא נוטל...ולכן אינני יכולה להתייחס אל התופעות אותן את מתארת. לגבי "טיק" קיבתי...אני יודעת שיש אנשים שסובלים ממנו...לא שמעתי אף פעם על תופעת ההקאות החוזרות כ"טיק"...אלא ככיווץ הבטן פנימה והוצאתה החוצה...או עצירת הנשימה. לגבי תחושת חברך שזו תופעת לוואי של נטילה ממושכת - ייתכן שהוא צודק ואולי שווה ייעוץ עם רופא מומחה (נוירולוג/פסיכיאטר) אחר... אני מציעה לך להעלות את שאלתך...גם בפורום "טורדנות כפייתית" אולי שם יוכלו לענות לך במידה ונתקלו בכזו תופעה. בדרך כלל ייעוץ רפואי לא רצוי לעשות מעל דפי האינטרנט...אני מציעה לך לבדוק באיזור מגוריי חברך מי רופא מומחה לנושא ... ישנה המרפ' להפרעת תנועה בבי"ח וולפסון - ד"ר אנקה הרשקוביץ היא מטפלת במבוגרים... ואם תרצי בצפון יש את ד"ר שלזינגר אילנה - בי"ח רמב"ם היח' להפרעת תנועה וגם כן מטפלת במבוגרים. אשמח אם חברך יצטרף אלינו גם.

שביק

New member
שלום נעמה. ברוכה הבאה.

לגבי התרופות אשר הזכרת, בהחלט מכירה אותן, אך לא אתיחס ספציפית אליהן מהסיבה הפשוטה שאינני רופאה ואינני יכולה להתערב בהחלטות רופא אשר ראה ובדק את חברך. אתיחס להקאות. אינני בטוחה ואינני משוכנעת שאכן מדובר בטיק. ישנם מקרים של טיקים בבטן אשר מגדירים אותם לעתים "כבטן רגיזה" או "המעי הרגיז". ואנשם מדווחים שהתחושה היא כמו "הריון והתינוק זז בבטן". טרם שמעתי, לכל אורך השנים על טיק מסוג זה כמו שתיארת. יש אפשרות לפנות לרופא מומחה לOCD המכיר היטב גם טוראט. אם תירצי אתן לך במסר. לגבי מידע דרך האינטרנט - אני ממליצה דרך האינטרנט להגיע לעמותה האמריקאית, ולשאול אם להם ידוע משהו בעניין. תופתעי כמה תשובות את תקבלי. (אל תשכחי, בארה"ב יש יותר אנשים עם טוראט מאשר בארץ) בהצלחה. אשמח לשמוע מהם התשובות אשר קיבלתם מרופאים ואחרים בעניין זה. אשמח אם תצטרפו לעמותה שלנו. לנו יש מה להציע לכם. להת' שביק

שלום נעמה,

אני מקווה שתביני את תשובתי, כי היא טיפה קשה למי שאינו טוראטניק. לי אישית לא נשמע שה"קפיצות" של הקיבה (שגורמות להקאות) הן "טיקים" של טוראט. הסבר: ה"קפיצות" האלו נשמעות לי בלתי נשלטות לחלוטין, וזאת בניגוד לכל הטיקים שאני מכירה במסגרת הטוראט, שאת כולם אני מבצעת. כלומר: הטיקים של טוראט אינם "מתבצעים מעצמם" בגוף שלנו, על הלוקה בטוראט להיות "אקטיבי" ולבצע אותם. לדוגמא: זה לא ש"קופץ לנו הראש בעצמו", אלא אנחנו "מקפיצים אותו" מתוך צורך שאנחנו חשים. (כלומר, אנחנו "יוזמים את הפעולה"). לעומת זאת, ה"קפיצות" של הקיבה נשמעות לי כמו משהו ש"קורה בגוף בעצמו", ולא כמו משהו שהלוקה בטוראט "מבצע". מה שכן, יכול מאוד להיות שאלו תופעות לוואי של כדורים (בכדורים אני ממש לא מבינה). ואגב, זו דעתי ודעתי בלבד. כדאי לכם להתייעץ עם רופא (נוסף לרופא הקבוע).

רונן999

New member
תשובה

התרופה היחידה שהוא לוקח ויכולה לגרום להקאות היא הקסנזין (ניטומן). לכן הדרך לבדוק את העניין הוא להפסיק או להפחית במינון של תרופה זאת.

bula1

New member
הי רונן

תודה על תשובתך. גם הוא סבור שזה הקסנזין הבעיה שאין תחליף לכדור הזה עד כמה שדוע לנו ולא נראה לי שהוא יכול להפחית במינון או להפסיק לקחת אותו, הטורט שלו די קשה. אם ידוע לך משהו נוסף אשמח לשמוע. תודה

רונן999

New member
תשובה

לפי מה שכתבת אין מנוס מהפסקת הקסנזין, או ירידה במינון. תתיעצו עם הרופא המטפל.

למעלה