בבעיה. זקוקה לעזרה.

ladybug6

New member
עוד יותר טוב, כי המקום עם הופל הבלגי

זה ברמת גן, קרוב לגבעתיים - פינת הרא"ה בן גוריון :)
יש שם מגוון גדול של גלידות טבעוניות וגם ופל בלגי מפנק שמוגש עם גלידה וקצפת. אני כבר שבועות ארוכים מתכננת להגיע לשם ולא יוצא לי!

בנוסף, בכצנלסון 147 בגבעתיים יש סניף של הקישרייה ויש להם תפריט טבעוני שלם. אני לא בטוחה אם יש גם קינוחים טבעוניים אבל שווה לקפוץ ולבדוק (וגם בלי קשר, שמעתי שטעים שם)

ואם מזדמן לך להגיע גם לתל אביב לפעמים, יש המון אפשרויות, רק תגידי ותקבלי המלצות.

ומשהו ממש פשוט להכין בבית?
קצפת צמחית (250 מ"ל - המיכל הקטן) + אינסטנט פודינג וניל + חצי כוס חלב סויה. מקציפים במיקסר ידני עד שמתקבלת קצפת. קונים פתי בר, טובלים בקצת חלב סויה חם, מסדרים בתבנית שכבת עוגיות, מעליה שכבה של חצי מהקרם, מעל זה עוד שכבת עוגיות ומעל הכל שכבה אחרונה של קרם. ממיסים חבילת שוקולד מריר במיקרו עם רבע כוס חלב סויה, שופכים מעל, מכניסים למקפיא לכמה שעות - ויש לך קינוח מהמם. אם יש לך בעיות של שליטה עצמית אז עדיף להכין את זה פעם בשבוע ולקרוא לחברים שיעזרו לך לחסל את זה באותו יום כדי שלא תתפתי לרדת על זה לבד

עוד אופציה ממש, אבל ממש קלה:
יש בסופרים במדף של מוצרי האפייה גלילים כאלה מוופל שנמכרים באריזת פלסטיק שקוף. תקני כאלה. תקני גבינת טופוטי שמנת (הסוג הרך יותר, הגדול - "בסגנון שמנת" או משהו כזה). תקני גם אינסטנט פודינג וניל. תערבבי את הפודינג עם הגבינה ותוסיפי לזה עוד איזה כף סוכר (או לפי הטעם). תדחסי את הגבינה המתוקה לגלילים ותקפיאי בזוגות בשקיות נפרדות עם תאריכים מיועדים. בכל שישי תוציאי שקית אחת להפשיר במקרר, תחתכי לך פרי טרי ליד, והנה לך הפינוק השבועי :)

shez5

New member
מה זה בכצנלסון 147?

סניף של מה?.....הקישוריהה?.. זאת מסעדה טבעונית?... את יודעת אולי ליד איזה רחוב קטן זה או בסמיכות להיכן?...

כרגע המתכונים שלך נראים לי שיא התיחכום. אבל אנסה חלהסתכל על זה שוב בהמשך... הרבה הרבה תודה

shez5

New member
מצאתי את הקישריה בגוגל

רק לא כלכך הבנתי.
מצד אחד כתוב שם שהם טבעוניים, ומצד שני הם מזכירים בתפרטי שלהם שמנת (ולא כתוב צמחית )....??...

shez5

New member
תודה רבה. אבדוק את הקישריה

בהזדמנות. כרגע אני בקריז של מתוק (ולצערי לא יכולה אפילו לשים סמיילי ליד)

shez5

New member
טוב שאת אומרת לי

מהעיון בתפריט שלהם לא הבנתי אם הם טבעוניים או לא

מצלתיים

New member
את אוהבת בננות?

עד שיבואו אחרים, יש כאן מתכון שיכול לעזור בתור עזרה ראשונה, גלידת בננות, חמאת בוטנים ופצפוצי שוקולד.
אני מניחה שאת לא חברה ב"בישול טבעוני" אז אני מעתיקה כלשונו.

גלידה טבעונית תוצרת בית....בחיי שלא האמנתי שזה כל כך טעים!
כל מה שנדרש זה :
כמה בננות קפואות (לי יש במקפיא באופן קבוע קופסא מלאה בבננות חתוכות שמשמשות אותי בעיקר לתוספת לשייקים הירוקים).
טחנתי במעבד כמה שניות (בעודן קפואות), הוספתי כפית של ממרח בוטנים טבעית (ללא סוכר) והמשכתי לטחון עד שנוצר מרקם חלק ומשחתי. הוספתי פצפוצי שוקולד (פרווה) וטחנתי עוד מספר שניות רק בכדי לגרום לשוקולד להתפורר ולהיטמע במשחה. וזהו! הרי לכם גלידה ביתית מ ע ו ל ה!
בתאבון

shez5

New member
זה נשמע נפלא, אבל:

מה זה המעבד הזה?... זה שאפשר להשתמש במקל מוט הזה במקומו?... (כי זה מה שיש לי)

או שצריך לקנות?...

האם זה סיפור, ומה הדבר הכי זול ופשוט שאפשר לקנות, כי נראה לי שזה הדבר הראשון שאני הולכת לעשות מחר בבוקר

במקום ממרח בוטנים אפשר להשתמש בשקדימון?

איפה קונים פצפוצי שוקולד פרווה?....

הרבה הרבה תודה

ladybug6

New member
אפשר להשתמש בבלנדר מוט, ככה אני עושה

אני לא מוסיפה לזה אפילו שוקולד או תוספות, רק קצת חלב סויה.. יוצא יאמי.

ואגב, כשבא לי פינוק מהיר ומנחם, אני אוכלת עוגיות אוראו / לוטוס ליד כוס חלב סויה קר, או כוס קפה על בסיס חלב סויה חם אם זה בחורף.

shez5

New member
את לא מוסיפה לזה כלום?...

רק בננות קפואות וקצת חלב סויה?...

מה זה העוגיות אוראו האלה?... איפה קונים אותן? יש בקיוסקים?...

הרבה תודה

Gidi Shemer

New member
יותר מזה

אפילו חלב סויה לא צריך.

אני עושה את זה דומה יותר למצילתיים, אבל בדרך כלל רק מבננות ומעט אגוזים, בלי חמאת בוטנים או חלב סויה.

הדבר היחידי שלטעמי צריך לזכור זה להשתמש בכמות קטנה של בננות. לפחות לטעמי, הגלידה מאבדת את זה אם מחזירים אותה למקפיא. אני מניח שאפילו זה עניין אישי ויש שיאהבו את הגלידה ה"ממוחזרת".

קלפי בננות, חתכי לפרוסות גדולות ותשמרי כמה מנות כאלו בפריזר. תכיני מכל אחת מנה גלידה טעימה טעימה.

ella100

New member
קפץ לי עוד רעיון בכיוון של לא להשקיע

אבל שיהיה טעים:
עוד לא ניסיתי,אבל נראה לי שבננה קפואה מרוסקת,מעוכה
או בקוביות תאהב להתערבב עם מעדן סויה השוקולדי או האפרסק
(אלה החדשים של תנובה).

אני לגמרי עם מצלתיים בענין הטעם הכל כך טעים של בננה קפואה.
על אפשרות ההקפאה למדתי כאן בפורום ומצחיק אותי שפעם בננה
עם קליפה צהובה וכתמים חומים היתה הולכת לפח והיום היא
הופכת,אחרי הקפאה,למעדן.

יוספה 51

New member
ועוד נפלא, ממאכלי השבת, הכי פשוט:

ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים שערות חלבה (300 גרם שוקולד נגיד וכמעט כמות זהה של שערות חלבה), שופכים פנימה שברי פתי-בר או משהו בסגנון וזהו, שמים על נייר אפייה ומכניסים למקרר. המהדרין מוסיפים שקד מסוכר מעל. מי מחליף וופל בלגי ברסק תפוחי עץ? מחליפים את זה בשוקולד מריר מעולה... ואני מודה שאחד הקשיים הגדולים שלי היה מאד דומה- הרעיון שלא יכולה לשבת בבית קפה ולשתות את ההפוך הגדול שלי, כי עם חלב סויה זה פיכסה (לי). אז עברתי לאספרסו, נורא טעים, אבל נגמר ברגע, לא מתאים לבית קפה... ואחרון חביב- השמנת סויה יותר טעימה לדעתי מהצמחית.

shez5

New member
יוספה

תודה רבה... מה זה שערות חלבה ואיפה קונים?...

פעם ראשונה שאני שומעת על שמנת סויה

למעלה