בבעיה. זקוקה לעזרה.

shez5

New member
בבעיה. זקוקה לעזרה.

אני מודה שמאוד קשה לי בזמן האחרון.
במיוחד בימים האחרונים.
יש לי פתאום חשקים, ואפילו כמיהות, לדברים שאני כבר לא נוגעת בהם מתחילת הטבעונות (לפני כשלושה חודשים עברתי מצמחונות לטבעונות). אבל זה בקטנה, וממש שטויות.
מה שהכי הכי מפריע לי וקשה לי הוא נושא המתוק.
לכאורה אני קוראת כל הזמן על מתכונים ומתוקים טבעוניים, ונדמה כאילו אין בעיה.
ובכן, לי יש בעיה, וממש רצינית.

אתחיל בכך שאני מתמודדת עם קשיים בנושא של אכילה כל החיים,
ובמיוחד עם מתוק, נורא קשה לי לשלוט.
עד שעברתי לטבעונות, הייתי, במשך כשנה, יושבת בכל יום ששי בקפה שמתחת לבית ואוכלת את המנה הכי שחיתותית שלהם: ופל בלגי עם המון קצפת.
זה היה בשבילי הפינוק האולטימטיבי, ואחר כך במשך השבוע היה לי הרבה יותר קל לשלוט כי ידע שהמנה האולטימטיבית מחכה לי.
לפני שתתחילו לשלוח לי קישורים למתכונים של עוגות - אנא עצרו.
אני לא מסוגלת להתחיל לאפות כרגע.
זה פשוט לא בא בחשבון מבחינתי.
קודם כל מבחינת זמן וכוחות, ושנית, אני מרגישה מקופחת. סליחה אם זה נשמע תינוקי. אבל אני עובדת ועושה המון דברים וכל מה שאני רוצה זה שתהיה לי שעה עם פינוק אולטימטיבי שיוגש לי במקום נעים ושונה מהבית.
ואני לא מוצאת שום אפשרות.
בבית-הטבע לידי הם לא מחזיקים גלידת סויה. בעל המקום אמר שאם מדי פעם ארצה משהו באופן חד פעמי יזמין לי במיוחד, אבל אני לא יכולה להחזיק קופסת גלידה במקרר כי היא לא תישאר שם יותר מיום.
מאז שעברתי לטבעונות אני כל הזמן אומרת שניסע לאיזה מקום לאכול איזה ממתקים טבעוניים, אבל למי יש בכלל זמן וזה בסוף העולם.
חשוב לי להדגיש שוב: אני לא רוצה עוגיות או משהו פשוטי כזה. אני רוצה קינוח מפנק מאוד ומספק מאוד. גם מבחינת שובע, ולא ארבע עוגיות טבעוניות.

אני מבינה שאני מערבבת כאן שני עניינים: אחד זה הטבעונות, והשני זה בעיות האכילה שלי. אבל מאוד חשוב לי מבחינה מוסרית להמשיך עם הטבעונות, אבל אני מבינה עכשיו שכל החודשים האלה שויתרתי על הוופל הבלגי פעם בשבוע ולא דאגתי לתחליף באמת הולם - צברתי תחושות קיפוח.
(אכלתי רסק תפוחי עץ וכמה עוגיות, במקום הוופל הבלגי. נו, באמת...)

בקיצור, עד כמה שזה עשוי להראות מוזר ואולי מגוחך בעיני מי שאין לו קשיים עם אוכל, אני מרגישה ממש אומללה שאני לא יכולה לרדת לקיוסק ולקנות לי עכשיו איזה גלידה, או לשבת בבית קפה מתחת לבית ולאכול את הוופל הבלגי שלי.

הבנתי שאפשר להקציף שמנת צמחית ושהיא יוצאת כמו מין קצפת.
נו, אם אין לי בררה אעשה בכל זאת משהו בבית, אבל זה חייב להיות פשוט ומהיר להכנה.
וכשאני אומרת פשוט - אני מתכוונת למאוד מאוד פשוט.

אני מקווה שתהיו סבלניים אלי ולבעיה הכמו-מצחיקה שלי. כי כרגע אותי היא בכלל לא מצחיקה.
כל בדל רעיון יתקבל בברכה,

הרבה תודה מראש,
שז

purplegiraff

New member
את כזאת חמודה, הכל בסדר את גרה במרכז נכון?

אזתיכף יגיעו לכאן קויוטי ועוד כמה אנשים עם הסיפור של הגלידריה הזו בתל אביב עם הוופל בלגי הטבעוני עם המלא גלידה וקצפת
(ואני מצטערת אני כל כך לא מהאזור שאני לא מגיעה לשם)
אבל בינתיים אמליץ לך על-
קונדיטוריה בשם "פיס אוף קייק" שאני קניתי בה ביפו אך יש בעוד מקומות בת"א וקניתי שם בקופסא כל מיני דברים טבעוניים מושחתים עם שוקולד וקרמל, ויש להם במקרר כל מיני סברינות ועוגות קרם טבעוניות מהממות

ולעיתות מצוקה יש את גלידות פלדמן- זה לא בן אנד ג'ריס, מה לעשות, אבל-
הגלידות שלהם בהחלט טעימות, ויש להם גלידות ווניל ושוקולד קטנות וחמודות על מקל עם ציפוי שוקולד טעים
טבעוניות לחלוטין (לכי על ליין ה"פרווה" שלהם) ואפילו די מפתיעות ל"פרווה" שאפשר לקנו מהן קופסאות ולהחזיק בבית.הן גם מצוות ברוב הקיוסקים והמכולות, ובסופרים תמיד.

היתרונות בעיני ע"פ גלידות טופוטי- המחיר הזול וגם- שלדעתי הרבה יותר טעים כי טופוטי בעיני ממש פלסטיקית ולא טעימה.

עוד פינוקים שאפשר להחזיק בבית זה פודינגים מעולים של אלפרו (יש בטעם עוגיות לוטוס, שוקולד בלגי....) מעדנים טעימים של ויטריז ויש עכשיו גם בשופרסל של מותג "גרין" שהם גם מאד טעימים.
ויש את סדרת היגורסויה החדשים הנהדרים של תנובה- טעמתי את כולם מלבד השוקולד, הם כולם היו טעימים מאד
ועל השוקולד אני שומעת ביקורות מעולות מכל עבר.

הקיצר- מלאי לך את הבית בפינוקים טבעוניים מושחתים וחכי להסבר שתקבלי תיכף לגבי הגלידריה עם הוופל בלגי והיפכי אותה לאתר העליה לרגל החדש למטרות וופל...
אל תדאגי, יש הכל.
לילה טוב.
.

shez5

New member
המון תודה פרפל גירף

אבל זה העניין, שאני לא גרה בתל אביב, אני גרה בגבעתיים, ואין לי זמן לנסוע לתל אביב במיוחד בשביל לאכול ופל בלגי. אני יכולה לעשות את זה אולי פעם ב.... אבל זה גם מבאס לי את הנשמה לנסוע במיוחד בשביל בסך הכול פינוק מין אלמנטרי כזה.
ודבר שני - זה העניין, שאני לא יכולה למלא את הבית או את המקרר בפינוקים, כי הם תוך שניות מגיעים לבטן שלי. בגלל זה אני צריכה משהו זמין מתחת לבית.
לפני הטבעונות הייתי מקסימום קופצת לקיוסק וקונה עוגת שמרים, מנה אחת, זה במין שקית כזאת.....
בקיצור, אני לא יודעת מה לעשות...

shez5

New member
אני מתחילה להתעודד....

זה כבר באמת יותר אפשרי מבחינת מיקום... תודה רבה

purplegiraff

New member
אז את מבינה, אני מבאר שבע...

המרחקים בין הערים כאן הם של לפחות 50 ק"מ...

מבחינתי- תל אביב, רמת גן, גבעתיים פתח תקווה, זה הכל אותה עיר....

shez5

New member
כן, אני מבינה, אין בעיה, פרפל גירף

אבל אם אנחנו כבר מדברות:) האם יש איזה פינוק טבעוני בתחנה המרכזית בבאר שבע (אני נמצאת שם פעם בשבוע)?....

purplegiraff

New member
אני לא מגיעה לשם הרבה

אבל בפעם האחרונה שהייתי שם ראיתי שיש מין דוכן של גלידות איטלקיות על מקל שנראות ממש טוב
ובזווית העיין קלטתי משהו עם חלב סויה/ פירות וכ"ו, בקיצור יש סיכוי טוב, אם יצא לך לבדוק את זה
אשמח להמלצה

shez5

New member
כן, יקירתי פרפל

כמובן שעל הגלידות עליתי מהר מאוד:)
העניין הוא שהן לא באמת גלידות ולא באמת מספק. לפחות אותי.
זה מין ארטיק כזה.
אני אוהבת פירות יער. זה רק פרי ללא תוספת סוכר ונוכל להיפגש על הספסל ממול בימי חמישי בערב:) ולא, אנחנו לא מכירות (עדיין), עניתי לך בפרטי

purplegiraff

New member
ועכשיו אני תוהה אם אני אמורה להכיר אותך....

מוזיקאית שמגיעה אחת לשבוע לבאר שבע?
המממ

subatoi

New member
זו באמת אותה עיר. רק שהגושדניקים המפונקים

האלה (ואני ביניהם, נא לא לזרוק עלי גושי טופו) בד"כ מתעצלים להתרחק לעיר אחרת, גם אם היא קרובה. בני אדם, נו. ההיגיון הוא לא הנקודה הכי חזקה אצלנו

shez5

New member
באמת לא חושבת

שאצלי זה מפינוק. אני אמנם מפונקת :) אבל בשביל וופל בלגי טבעוני הייתי מוכנה לנסוע רחוק אם היה לי הזמן

subatoi

New member
ברור, ה"מפונקים" היה בהומור

ברור לי שלפעמים/בד"כ יש סיבות אמיתיות לדברים האלה. מניסיון.

shez5

New member
כן, היה לי ברור,

אבל את יודעת... (אולי) רגשי האשמה הפנימיים....

subatoi

New member
כמה הערות על ג'לה, כמי שחקר את המקום

(לאחרונה יצא לי להיות שם כמה פעמים
)

אז ככה:
א. הם תמיד נחמדים ונחמדות.
ב. בד"כ יש איזה 5 סורבאים ו-1-2 גלידות עב"ס סויה.
ג. יש ופל בלגי טבעוני.
ד. לאחרונה הם אומרים שיש גם מלבי טבעוני, אבל בשתי פעמים שרציתי בדיוק לא היה. אז אולי זה עוד בדיונים.
ה. בשת"פ עם ויגן פרנדלי, כל טבעוני מקבל את כרטיס החבר של ג'לה בחינם. מה שמקנה 10% הנחה (או משהו כזה) בכל קניה, ועוד הטבות ביום הולדת או יום נישואים (או משהו כזה).
ו. כל יום בשעות הצהריים (לא זוכר בדיוק אילו שעות) יש שני כדורי גלידה במחיר של אחד
. ועל זה כמובן עוד 10% הנחה.

בקיצור, שווה לקפוץ לבקר ולהתנחם בזרועות המתוק

shez5

New member
טוב שהיה מי שחקר כבר את הארץ המובטחת:)

מחר אני מתייצבת שם גם אם העולם יתפרק לוופל הבלגי הטבעוני שלי:)

ותעודת החבר מקנה חמישה אחוז הנחה, נאמר לי היום טלםונית

למעלה