"שם מוכרי" ענה לך תשובה טובה, ובכל זאת אוסיף:
נתחיל מהסוף:
אני רוצה שוויון זכויות.
לחרדים, לחילונים, לדתיים לאומיים, לרפורמים וכל שאר האנשים שמוגדרים ומוכרים ע"י מדינה זו כאזרחיה היהודיים.
אני לא יודע מהיכן הפלצת את זה שאני "יהודי בהגדרה טכנית בלבד", ואני לא יודע מי שם אותך לקבוע מי זה יהודי ומי לא, אבל אם אתה רוצה לפתוח בדיון נפרד לגבי מי יהודי ולמי שייכת המדינה, בבקשה.
רק אל תתפלא, עם מיעוט מסוים, שחלקו בכלל חולק על זכות קיום של המדינה שהוא חי בה ונהנה מהשירותים שלה ומהגנתה על חייו, יפסיד בוויכוח הזה.
אינני רוצה למגר את הדת לקרן זווית.
אני רק רוצה שמנהגים דתיים, לא ייכפו בכוח החוק על מי שאינו מעוניין בהם.
מה היית אומר למי שהיה מנסה לכפות את המנהגים של העדה הספרדית על העדה האשכנזית (או להפך)?
הרי כל אלה מנהגים של הדת היהודית, ועדיין, זרם אחד לעולם לא יקבל את המנהגים הספציפיים של האחר ואף יראה בהם כפירה.
אז למה הגיוני לך לכפות עלי לאכול רק מצות בפסח?
כי אתה מפרש פסוק מסוים בדרך מסוימת?
עכשיו בוא נראה ממה התעלמת בציטוטים שלך:
"בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי."
התעלמת מהדמות המדינית, ומנכסי תרבות, גם לא שמת לב להפרדת הרוחניות מהדת.
"לאחר שהוגלה העם מארצו בכוח הזרוע שמר לה אמונים בכל ארצות פזוריו, ולא חדל מתפילה ומתקוה לשוב לארצו ולחדש בתוכה את חירותו המדינית."
למילה "חירות" לא שמת לב, כי רק תפילות מעניינות אותך.
"תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל"
חירות וצדק שוב נעלמו מעיניך...
אני תוהה, אלו תירוצים היית מביא לו היינו חיים במדינת הלכה, אבל לא מזרם היהדות הספציפי שאתה משתייך עליו, והחוק היה כופה עליך לקיים מצוות יהודיות כביכול, אשר אינם חלק מהגרסה הספציפית שלך של הדת?