בבלגיה זה בסדר...

deathcaster

New member
לא רק שזה לא מענה כלשהו לי

זו אכן דמגוגיה זולה... שלא לומר קשקוש

רון סי

New member
בלגיה אינה מחוייבת לרווחתו של העם היהודי

מבחינת הבלגים היהודים שאינם מרוצים מתנאי המחיה הבלגיים רשאים לעזוב למדינה אחרת, שמתאימה להם יותר.
למשל למדינת היהודים.
מדינת היהודים, לעומת זאת, מעצם מהותה מחוייבת לרווחתו של כל יהודי, לכיבוד דרכי החיים היהודיים על גיוונם, ולאפשר לכל קהילה יהודית לחיות על פי דרכה תחת הגנתה וסיועה של המדינה.
בגולה יהודים נאלצו לסבול לאורך ההיסטוריה תנאי חיים קשים, וגם כיום ברוב העולם (כולל ארה"ב) השלטון הזר אינו מחוייב לספק להם את תנאי החיים המושלמים מבחינתם. יהודים ממשיכים לחיות בגולה כי לבחירת מקום המחיה יש שיקולים מעבר לאפשרות לחיות בדיוק לפי עקרונותיך, ואם יש קשיים נאלצים לקבל אותם.
ישראל הוקמה כדי לספק מקום אחד בעולם שבו כל יהודי זכאי להגנה על דרך חייו היהודית.
אם ליהודי החי בבלגיה קשה עם יחס השלטון שם, למשל לחינוך היהודי, הוא מוזמן לבוא לפה ולחנך פה את ילדיו על פי דרכו.
&nbsp

לא חשבתי בכיוון הזה

גם מדינת ישראל אינה מחוייבת לרווחתו של העם היהודי

מדינת ישראל הוקמה כדי לספק בית לאומי ליהודים, נקודה.
היא אינה מחוייבת לרווחתו של כל יהודי, ואפילו לא לאפשר לכל יהודי לחיות בה. לדוגמא, שר העליה רשאי למנוע מיהודי לעלות לישראל אם הוא פועל נגד העם היהודי, או עלול לסכן בריאות הציבור או בטחון המדינה.
כל התגובה שלך היא חרטא שאין לה אחיזה במסמכים רשמיים של מדינת ישראל.

Hameln

New member
ואכן בוצע

ממאיר לנסקי נשללה הזכות לעלות לישראל בנימוק של סיכון שלום הציבור (על אף שבמלחמת העצמאות סייע ברכישת והברחת נשק לישראל).

BravoMan

Active member
נאום מרגש מאוד!

חבל רק, שהוא מבוסס על הראיון, שהחרדים הם היהודים היחידים כאן, וכול שאר הציבור, כולל חובשי הכיפות הסרוגות, הם סתם אנשים שמסתובבים כאן, ואפשר לדרוך עליהם, לפגוע בהם ולקחת מהם זכויות, הכל לטובת אותם "יהודים אמתיים".
&nbsp
אני תוהה, כמה זוועה אתה מוכן להצדיק בתור "אורח חיים" של מישהו?
האם עבדות, שהיית אורח חיים של תשובי ארה"ב לפני כ-200 שנה לגיטימית?
האם רצח עם שהיה "אורח חיים" של כמה וכמה קבוצות, הוא לגיטימי?
האם הג'האד, שהוא "אורח חיים" של מוסלמים פונדמנטליסטים אדוקים, הוא לגיטימי?

רון סי

New member
איזה זכויות לקחו ממך לטובת החרדים?

את מהותה של מדינת ישראל כמדינת היהודים הבנת?
אם כן הבנו למה בלגיה יכולה לעשות ליהודים מה שישראל לא יכולה, וגם לא רוצה.
אתה מרגיש מקופח? אני נגד קיפוח.
ספר לנו איפה קיפחו אותך ונשתדל לעזור.

BravoMan

Active member
בוא נתחיל מהשרשורים האלה:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=264&messageid=176479378

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=264&messageid=176392604

עכשיו, מי הוא בדיוק יהודי כאן, למה לי ולחברים שלי, גם כאלה שחובשים כיפה ומתפללים בבית כנסת, מדינה יכולה לעשות דברים שלציבור החרדי היא לא יכולה לעשות, כמו להכריח אותנו לתת 3 שנים לפחות מהחיים לטובת הגנתה, וגם לקרוא לנו למילואים כל שנה אחרי זה, או להכריח אותנו ללמוד מקצועות מסוימים וללכת לעבוד אחר כך?

BravoMan

Active member
אני מבין שאין לך יותר מה להגיד?

ואם הייתי אחד מאלה, מה זה אומר? שאני לא יהודי? שאני בן אדם סוג ז' שאפשר לפגוע בזכויות שלו למען החרדים?
&nbsp
אגב, למה דווקא אישה חרדית? זה לא שתחנת הרדיו הזו נתנה לנשים לא חרדיות לעלות לשידור.
&nbsp
אתה רוצה סיפור אישי?
סבבה:
ליד מקום עבודתי יש סניף מקדונלדס וסניף ארומה שניהם לא קשרים ומוצהרים ככאלה.
בפסח, בשניהם לא מוכרים חמץ, למרות שבמקדונלדס למשל, אפשר לרכוש "צ'יזבורגר" - כלומר המבורגר עם קציצת בשר מכוסה בפרוסת גבינה, בלחמנייה כשרה לפסח.
&nbsp
למה אני צריך לסבול את האבסורד הזה?
יש לי תעודה שכתוב בה שאני יהודי. המדינה הזו מכירה בי כיהודי. למה היא לא נותנת לי את זכותי לנהוג כמנהגי?
&nbsp
הרי זה אפילו לא מקום שמשרת חרדים או נמצא בקרבתם, כך שאין כאן פגיע בציבור הזה, אלא רק בי ושכמותי.

רון סי

New member
בשביל להגיב צריך שיהיה משהו להגיב עליו

טענת שלקחו ממך זכויות לטובת החרדים, והבאת דוגמה לפגיעה, לדעתך, בנשים *חרדיות*.
הבאת דוגמה לפגיעה באתיופים שעל פניה אינה חוקית ובוודאי אינה יוזמת המדינה. למעשה המדינה היא שסיפקה חוק שמגן על האתיופים האלה ומאפשרת להם להינשא למרות התנהגותו של רב מסויים.
ועכשיו אתה מספר לי סיפור על מקדונלנדס ולחמניה?
נראה לי שבפירוש מצבך בישראל מעולה.
ואל תאכל את הזבל שמוכרים שם. תיגמל מזה ומצבך הבריאותי יהיה אפילו טוב יותר.
&nbsp

BravoMan

Active member
איך אני אוהב לראות אנשים מתפתלים כשמכניסים אותם לפינה

אני יודע, זה לא יפה, אבל הנה, העמדנו אותך מול העובדה שאתה נותן לחרדים זכויות שליהודים אחרים אין, לפעמים גם תוך רמיסה של זכויותיהם של אותם יהודים אחרים.
&nbsp
וכל מה שאתה יכול לעשות, זה לפסול בטענה שזה לא רלוונטי.
&nbsp
ועל תדאג לבריאות שלי - אני כבר מזמן למדתי להתרחק ממקדונלדס.
עדיין, אני רוצה לראות אותם מוכרים לחמניות אמתיות בפסח, מתוך עיקרון.
&nbsp
אם לילד חרדי יש זכות לא ללמוד חשבון בסיסי מתוך עקרון, למרות שלא יפגע בו כהו זה, אלא רק יעזור לו בחיים, לי יש זכות לראות מקדונלדס מוכרים לחמנייה אמתית בפסח.
&nbsp
מבחינת מדינת ישראל, אני אמור להיות יהודי באותה מידה בדיוק!

ממליץ לך לעיין שוב במגילת העצמאות

"מבחינת מדינת ישראל, אני אמור להיות יהודי באותה מידה בדיוק!"
לא מדויק.
מבחינת מדינת ישראל אתה מוגדר כיהודי בהגדרה טכנית בלבד.
&nbsp
במגילה יש התחיבות כלפי אופי המדינה:
"בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי."
כל בר דעת שיקרא את הנ"ל יבין את המתבקש שמדובר בעם המבקש לשמור את המסורת
היהודית כפי שהתקיימה במשך דורות, קרי, שמירה על הדת.
&nbsp
"לאחר שהוגלה העם מארצו בכוח הזרוע שמר לה אמונים בכל ארצות פזוריו, ולא חדל מתפילה ומתקוה לשוב לארצו ולחדש בתוכה את חירותו המדינית."
על איזו תפילה התכוונו ולמי היא מכוונת?
&nbsp
"אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל."
קודם ולפני הכל זו מדינה יהודית עם כל המשתמע מכך ורק לאחר מכן הכותרת הרשמית היא
מדינת ישראל.
&nbsp
"תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל"
מה לנביאי ישראל להשקפה חילונית? לכאורה זה ממש מיותר.
&nbsp
"מתוך בטחון בצור ישראל"
יש טעם להסביר?
&nbsp
הסיבה להצגת הציטוטים הנ"ל בגלל שאתה מתייחס למדינה שלנו כאל מדינה חילונית
וכחילוני אתה עומד ודורש להדיר את הדת לקרן זווית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
"שם מוכרי" ענה לך תשובה טובה, ובכל זאת אוסיף:

נתחיל מהסוף:
אני רוצה שוויון זכויות.

לחרדים, לחילונים, לדתיים לאומיים, לרפורמים וכל שאר האנשים שמוגדרים ומוכרים ע"י מדינה זו כאזרחיה היהודיים.
אני לא יודע מהיכן הפלצת את זה שאני "יהודי בהגדרה טכנית בלבד", ואני לא יודע מי שם אותך לקבוע מי זה יהודי ומי לא, אבל אם אתה רוצה לפתוח בדיון נפרד לגבי מי יהודי ולמי שייכת המדינה, בבקשה.

רק אל תתפלא, עם מיעוט מסוים, שחלקו בכלל חולק על זכות קיום של המדינה שהוא חי בה ונהנה מהשירותים שלה ומהגנתה על חייו, יפסיד בוויכוח הזה.

אינני רוצה למגר את הדת לקרן זווית.
אני רק רוצה שמנהגים דתיים, לא ייכפו בכוח החוק על מי שאינו מעוניין בהם.

מה היית אומר למי שהיה מנסה לכפות את המנהגים של העדה הספרדית על העדה האשכנזית (או להפך)?
הרי כל אלה מנהגים של הדת היהודית, ועדיין, זרם אחד לעולם לא יקבל את המנהגים הספציפיים של האחר ואף יראה בהם כפירה.

אז למה הגיוני לך לכפות עלי לאכול רק מצות בפסח?
כי אתה מפרש פסוק מסוים בדרך מסוימת?

עכשיו בוא נראה ממה התעלמת בציטוטים שלך:
"בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי."

התעלמת מהדמות המדינית, ומנכסי תרבות, גם לא שמת לב להפרדת הרוחניות מהדת.

"לאחר שהוגלה העם מארצו בכוח הזרוע שמר לה אמונים בכל ארצות פזוריו, ולא חדל מתפילה ומתקוה לשוב לארצו ולחדש בתוכה את חירותו המדינית."

למילה "חירות" לא שמת לב, כי רק תפילות מעניינות אותך.

"תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל"
חירות וצדק
שוב נעלמו מעיניך...

אני תוהה, אלו תירוצים היית מביא לו היינו חיים במדינת הלכה, אבל לא מזרם היהדות הספציפי שאתה משתייך עליו, והחוק היה כופה עליך לקיים מצוות יהודיות כביכול, אשר אינם חלק מהגרסה הספציפית שלך של הדת?

קולומין

New member
בוא באמת נדבר על מגילת העצמאות

"בשנת תרנ"ז (1897) נתכנס הקונגרס הציוני לקול קריאתו של הוגה חזון המדינה היהודית תיאודור הרצל והכריז על זכות העם היהודי לתקומה לאומית בארצו." - ומה היתה תגובתם של החרדים לקונגרס הציוני ? חרם מוחלט, איסור מלא להצטרף לציונים המשוקצים, ועוד בראשותו של הרצל הכופר והמתבולל, בועלי הנידות ואוכלי השפנים. אלמלא השואה היו החרדים ממשיכים לגור בפולין. גם היום מרבית החרדים אינם רואים את עצמם כציונים.
&nbsp
"במלחמת העולם השניה תרם הישוב העברי בארץ את מלוא-חלקו למאבק האומות השוחרות חירות ושלום נגד כוחות הרשע הנאצי, ובדם חייליו ובמאמצו המלחמתי קנה לו את הזכות להמנות עם העמים מייסדי ברית האומות המאוחדות. " - תזכיר לי - כמה חרדים לחמו בבריגדה היהודית ?
&nbsp
"מדינת ישראל...תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות." האם ישראל מבטיחה חופש דת ושיוויון לרפורמים ? לקונסרבטיבים ? איך הדרת נשים מסתדרת עם "שיוויון בלי הבדל דת גזע ומין" ?
&nbsp
"אנו קוראים אל העם היהודי בכל התפוצות להתלכד סביב הישוב בעליה ובבנין ולעמוד לימינו במערכה הגדולה על הגשמת שאיפת הדורות לגאולת ישראל. " כולל הרפורמים ? או שהם לא רצויים כאן ?
&nbsp
"מתוך בטחון בצור ישראל" - בן גוריון התנגד בתוקף להזכיר את אלוהים במגילה למרות הלחץ של החרדים. בסופו של דבר זלמן שזר הציע את השימוש במונח הנדיר יחסית "צור ישראל" שיכול להתפרש בכמה מובנים (גם כאלוהים אבל גם ככוחו של עם ישראל). לא לחינם ההבטחה האלוהית, ברית בין הבתרים ובכלל - ההיסטוריה המקראית של עם ישראל (סיפורי האבות, יציאת מצרים, כיבוש הארץ, ממלכת דוד ובית המקדש) אינה מוזכרת כלל במגילה. בן גוריון סירב שיהיה לה נופך דתי.

Hameln

New member
ימשיך כבודו...

"מדינת ישראל תהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות". בכלל זה חופש דת הכולל חופש מדת וזכות להליך הוגן, כלומר, שוויון בפני החוק. מדינה שהתחייבה לכך במסמך מכונן שלה אינה יכולה להפלות אזרחים על רקע דת בטרם מכרה את עקרונותיה בעבור נזיד קואליציה. מה להכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם ולהשקפה דתית? לכאורה זה ממש מיותר.

קולומין

New member
כולל הרפורמים, הקונסרבטיבים והחילונים ?

כי לי המדינה לא מאפשרת לחנך את ילדי כפי רצוני. אני מחויב לשלוח את ילדי לבית ספר ממלכתי שבו משרד החינוך קובע מה ילמדו ומה לא ולי אין ממש שליטה על זה. למשל אם אני מעונין שילדי לא ימדו תושב"ע אין לי שום אפשרות לעשות את זה. אם לא אשלח
&nbsp
דוגמא אחרת: המדינה מממנת בתי כנסת אורתודוקסים אבל לא מממנת בתי כנסת רפורמים או קונסרבטיבים ורבנים קונסרבטיבים אינם מוכרים כרבנים (רק לאחרונה בעקבות פסיקת בג"ץ נאלצה המדינה להכיר בהם כ"מנהיגים רוחניים" אבל משרד הדתות סירב להעסיק אותם ולכן הם מקבלים את שכרם ממשרד התרבות. לשם השוואה כומר נוצרי, למשל, ממקבל שכר ממשרד הדתות).
&nbsp
דוגמא נוספת היא בתי עלמין חילוניים שמשרד הדתות אינו מוכן לממן.
&nbsp
למה החרדי יכול לחנך את ילדו לפי דרכו ואני או היהודי הקונסרבטיבי לא ? למה לאורתודוכסי משרד הדתות מממן בתי כנסת ולרפורמי לא ? האם הם אינם יהודים ?

רון סי

New member
גם החרדי לא יכול לחנך ילדיו סתם לפי כל דרך

למשל חרדי שדרכו בחיים היא סחר בבני אדם (ויש כאלה), לא יתאפשר לו לחנך את ילדיו על פי דרכו.
המדינה מכירה במספר דרכי חיים לגיטימיות ולהן היא מאפשרת לחנך ילדים.
אחת מהן היא דרך החיים החרדית.
אחרת היא דרך החיים היהודית החילונית.
יש עוד מסלולי חינוך, אבל לא כל מסלול נחשב ללגיטימי. אינך יכול, בחסות המדינה, לחנך את ילדיך לסחור בסמים.
באותו אופן המדינה מכירה במספר מצומצם של דתות ולא כל אחד יכול לבוא ולהמציא דת.
הרפורמי יכול למצוא מקום באחד הזרמים שהמדינה מכירה בהם (לדעתי - החילוני).
אבל מדינת היהודים בניגוד למדינות אחרות מחוייבת לדת היהודית וליהודים.
ולכן יהודים שמבקשים לחנך את ילדיהם על ברכי ההלכה והמסורת זוכים כאן להגנה יותר מבארצות אחרות שלימודי הלכה נראים להם חשובים פחות, אם בכלל.

למעלה