בבילון

sysiphus

New member
בסטר הוא רע סגנון "ניו-אייג'"

פעם הרעים היו רעים והטובים היו טובים, וזהו. בשנות התשעים הטובים נהיו פחות טובים אבל יותר מזה, הרעים אף פעם לא באמת רעים, הם אינטרסנטים ויותר מזה - הם רעים אבל לא מאשמתם, אלא בגלל שהתעללו בהם מינית כשהיו קטנים, או בגלל המערכת, או מכל סיבה אחרת שכל אחד בדעתו השפויה יכול להבין. בבילון היא ללא ספק סדרה שהתחילה בניסיון להחיות את הטוב והרע הישן-נושן, של שחור/לבן פשוט וקל, וללא ספק, כשבסטר הופיע לראשונה, וגם בשניה ובשלישית, הוא היה לא רק רע, אלא ממש רשע. עם הזמן העלילה הפכה להיות יותר מורכבת ואיתה חלק מהדמויות, וכמובן שהתגלו צדדים אחרים של בסטר, שמעידים עליו לא כעל "רשע מרושע" טהור, אבל לפחות בתור אדם שפועל מהמניעים הלא הכי טובים ומסיבות לא הכי טובות, אבל בבוטום-ליין, הוא בהחלט בצד של הרעים.

sagi a

New member
שתי הסדרות האחרות

של הספרים גם מאד מוצלחות. הסדרה על ה- Techno-Mages, והסדרה על הסנטאורים. אבל לדעתי את שניהם כדאי לקרוא רק אחרי שרואים את כל הסדרה + הסרטים.

TUVIX

New member
תראי את הסרטים והסדרה

בסדר הנ"ל babylon 5 in the begining " " the gathering(pilot) " " הסדרה עונות 1-4 " " 3rd space " " העונה ה5ית " " call to arms אם לא תראי בסדר הזה יהי לך סיבוך אחד גדול את כל הסרטים והפרקים אפשר להודי מקאזזא בכיף אל תראי בשום אופן את אגדת הסייר תרציח לבכות בסרט ולשים קץ לחייך בסופו

Esmena

New member
כ"כ לא.

זה כמו להגיד למישהו לראות את ENT ורק אז אל TOS.(ואת הדוגמה על סטאר וורס אני לא אתן כי זו כבר קלישאה של ממש
)לייק,מה הקשר?אם היו רוצים להראות את היצירות האלה בהתחלה,היו מראים.מבחינה אמנותית,כל הרעיון הוא שהן באות קודם כרונולגית מבחינת היקום ומאוחר יותר מבחינת היצירה.אם היא תראה את דה בגינינג קודם,כל עניין המלחמה עם מינבאר שמתרקם בעדינות ורמיזות במהלך ארבע העונות הראשונות שלהסדרה יהיה עבורה,להשערתי, משעמם ,מפוספס ונמרח. את הסרט כדאי לראות מתי שהוראה לציבור האמריקאי,בין העונה הרביעית לחמישית. כנ"ל לגבי 3rd space ,אם כי דומני שבמיעוט שאת. הוא שודר אחרי עונה חמש וכדאי לראותו אז. אגב-תרציח ,זה תגרום למישהו לרצוח באופן פאסיבי? זה כמו שאני אלך לליזידי ואגיד לה: "ליזיליזה!בוא'נה רגע!מוכנה לרצוח את יחזקאל?יופי,נשמה.קליימב אוורי מאונטיין !"הלא כן?

Esmena

New member
אה,וכן-אם כבר זה אגדת הסיירים.

(הו,האפיל המסוקס של תחנות דלק במחלף גהה).

TUVIX

New member
זה למתי זה שודר זה לאן הוא

מתאים כרונולוגית לסדרה וזה בין עונה 4 ו5 כבר אין את הוורלנים ואין עדיין אתה הבלאגן של חזרת הצללים והסנטוריים

TUVIX

New member
כן הבעיה שלי שהמקלדת שלי

לא ממש יודעת והיא אל-חוטית וגם לא ממש טובה אז היא מפספסת מידי פעם אותיות, ולפעמים יותר מידי וגם אני לא תמיד מקיש על המקש הנכון אז יוצא בילבול אחד גדול אז, לפעמים כשיש לי כוח (כמו עכשיו) אני מתקן את כל הטעויות שלי, את רובם לפחות, אבל לפעמים אין לי כוח לפוצדורה המיגעת הזאת. "קפיש"!!!

ליזידי

New member
60 שניות עם אבשליזי קור

שלום. אנשים רבים עוצרים אותי ברחוב ושואלים אותי "אבשליזי, מה זה תרציח? האם זה לגרום למישהו לרצוח באופן פאסיבי?" ובכן, הה הה, זה מזכיר לי בדיחה. יהודי זקן הולך בסימטאות העיר העתיקה צפת. לפתע עולה בת קול מן האבנים: "הי יהודי, רחמן בן רחמן, באו'אנה רגע, אל תהיה סטריינג'ר, מוכן לרצוח את יחזקאל?" עונה היהודי: "אני? אני בכלל אין לי קומבינות בחברת החשמל!" הה הה. ובקיצור לענייננו. תרציח - מלשון מעשה "ריצחה" (או "ריצחות") - זכר לסיפור התנכ"י של רצחיה בן אורנן השבצוצי, כוהן המקדש הגדול. כאשר אני אומר לחברי "אנא ממך, האם תוכל להרציח את פלוני אלמוני ההוא?" אני מתכוון לומר שברצוני לראות את אותו פלוני אלמוני "רצוח" או "מורצח", משמע שעבר "רציחה" מצג ג' או "הרצחות" שנגרמה ובאה עליו ע"י אחר ולא מידיו הוא. אך עליה וקוץ בה - חברי אמור להיות הקטליזטור (ובארמית - היוזם) אך אינו יכול לרוצחו באופן אקטיבי ופעיל, שכן זהו "רצח" ולא "הרצחה". במלים אחרות, חברי צריך להפעיל את התירצוח אך לא "לרצוח" per se, שכן התירצוח צריך להתבצע ע"י גורם בלתי ידוע שאיננו מכירים בקיומו. אלו היו 60 שניות עם אבשליזי קור! |פרצוף קשוח של ג'ולי אנדריוז|

ליזידי

New member
הידעתם?

שג'נרל צ'אנג מהסרט השישי שיחק בתפקיד קפטן וון-טראפ ב"צלילי המוסיקה"? ואחת מהבנות שלו *בסרט* היא אנג'לה קארטרייט - הלא היא בתו *במציאות* של האדמירל קארטרייט מסטארפליט! קונספירציה? המממ....

n i v1

New member
תרציח כמו רוצה לומר

לשון התפועל. כמו התפוטר, כך התרצח או מה שזה. ליזי את ענקית. צחקתי עד דמעות מהבדיחה. טוב, לא עד דמעות, עד זוב דם. טוב, לא זוב דם.... יזע.... טוב לא יזע.... היי גם לא דמעות.... טוב, ניסיתי שקט כולכם קטליזטור זה זרז, לא יוזם. זרז. ליזי, תתביישי

Esmena

New member
טעות בידייך,אבשליזי-טעות נפוצה-

עליה מתה בתאונת מטוס,ולא מדקירה אורגנית!זוהי גירסה שהופצה ברחוב הירדני (הסנילי,יש לציין)לאחר שנפוצה שם האימרה המתוחכמת:"היי,לקרוא לשדה תעופה על שם מישהי שמתה בתאונת מטוס זה לא כ"כ חכם לא?האין זו קונספירציה עממית?" |אמממ...סווים אוורי סי?|

ליזידי

New member
לפי מה שאני הבנתי...

היא מתה דווקא בעקבות "דקירה אורגנית" אצל הטייס, שהכניס "תחת ההשפעה" איזה 20 אנשים למטוס עם תפוסה של עפיפון, או אפיפית מעופפת. או שזה המטריקס...?

sysiphus

New member
בהתחלה זה אפילו נשמע רציני

ועם כל זה לא שמת לב שרשמת "עליה וקוץ בה" ואילו הפתגם הוא "אליה וקוץ בה", שכן מדובר ב"אליה" - זנב הכבש, ולא כפי שמקובל לחשוב, והייתי אומר בצדק, עליה (לאן שהוא, לא ברור לאן) ובסופה קוץ. חוץ מזה, הכל נכון, על אף שאת מרבית העסק לא הבנתי.

בצל אל

New member
יש לי שתי הצעות בשבילך

1. תעשה חיפוש קטן על ההודעות של ליזי מ.. נאמר.. השבועיים האחרונים. 2. תסתובב יותר בפורום
אני, דרך הגב, הבנתי כל מילה.

ליזידי

New member
הנני לבוא אה-לה חתום

כי אני, ליזי בת ליזרד (להלן "צד א'"), מתביישת בזאת באופן רשמי ומביעה צאר על גילויי הסתימות שבמוחי (או כפי שנאמר בפולקלור: "במקום קשר סינפטי, קשר גורדי...") וכי תקוותי היחידה היא שלא יבוא אלכסנדר מוקדון ויכה בראשי. לגופו של בניין, הלימודים שלי הם בעיקר בתחום ה-pissy-קה, ולכן אין אני בקיאה בכבשים ובמה הן מגינות על אחוריהן בימי חורף ותקופות יחום. את המומחיות בכבשים אני מותירה לטובים ממני (להלן "איסמנה"). (למען הסר ספק, צד א' מודה כי היא כן בקיעה אם וכאשר היא משתתפת פעילה בניסויים של האצת חלקיקים ב-CERN). כמו-כן, ניב (להלן "מנהל הפורום"), צד א' פוקדת עליך לבצע את התיקונים הבאים במילון אבן-שושן: עליה = Aaliya קטליזטור = אינסטיגטור בויינגי-בויינגי-בויינגי-בונג

sagi a

New member
חס וחלילה

לא לראות את in the beginning קודם. לראות אותו בסוף.

למעלה