בא ננסה

רואים שכבודו לא היה בצבא

קצין בצהל זועק ``אחרי`` ולא נותן פקודות כמו מוג לב מתוך הבונקר. כפי שנאמר ``אשר יצא לפניהם...הוא וכל ישראל עימו`` ולא כפי שנהג משה שנשאר במחנה בשלחו אלף למטה בניגוד למה שנצטוה

א פאר

New member
בחומש שלי כתוב שמשה יצא לחזית

אבל זה ממש לא משנה. ודווקא כן הייתי בצבא.

הויכוח בנושא הצימצום

הוא כזה: כיוון שבעולם שיתכן רוע לא שייך שיהיה עצמות האל, היה מוכרח הבורא לצמצם את עצמו בכדי לאפשר קיום לעולם. כך בכתבי האר"י (זה חולק על התאוריה הפילוסופית של הרמבם ורשב"ג בנידון) . דברים אלה הם קשים להבנה מאד ; וכי רבש"ע לא נמצא בעולמינו?? מכח שאלה זו יצאו כמעט עשר מהלכים בביאור המושג 'סוד הצמצום', שעל מהלכו של בעל התניא כתב הגר"ח וולאז'ינר שהאומר כן מסתכן שמצאצאיו יצאו אפיקורסים (יש הטוענים שאמר זאת על משהו אחר, באגרותיו). אמנם רוב החסידים סברו כהבעל התניא, אך ישנם חסידויות שלא, קוצק לדוגמא סברה כדעת הגר"א והרמחל בענין זה, וכן צאנז (דברי חיים) וגור המעטירה. המחלוקת כמדומני, נשארה בכל זאת...

בצמצום איני מבין.

אך דבר ודאי הוא שאין דבר שהיה הבורא מוכרח בו. ובודאי אין הבורא משועבד אפ` לא לחוקים שהוא חקק. כל מה שעשה, עשה כי כך רצה, ודי לנו בכך. אגב, גור ``המעטירה``, מוצאה משושלת קוצק. עוד אגבון קטנטון, אם להאמין לך על התבטאותו של ר` חיים וולאז`ינר הרי שהיתה רוח הקדש...

גוט גוט

על רוח הקוידש... לגבי הכרח הבורא: לדעת הרבה פהפילוסופים היהודיים על זה נסובה שאלת אריסטו עם האבן שאינו יכול להרים...

קודם כל נביא את סיבת ההתנגדות:

מכיוון שלפני תנועת החסידות היה את כל הסיפור של שבתאי צבי שטען שהוא המשיח וכו' וגרם להרבה אנשים לנטוש את היהדות,לכן כשאר התחילה לצוץ תנועת החסידות הגאון מווילנא שאולי החסידות תגרום למה ששבתאי צבי גרם:אובדן חלק מעם ישראל (כיוון שתנועת החסידות נראתה בעיניהם דרך שנוגדת את היהדות וכו') סורי על העלגות.....

טוב אז ככה:

זה לא קשור אבל בכלל לא קשור לזה שאני חבדניקית.....תלמד קצת היסטוריה ותבין......אני הבאתי רק תימצות הם ראו בכל ההלכות והמנגים של החסידות דברים שנוגדים את דרך התורה ולכן הם פחדו שיקרה כמו מה שקרה עם שבתאי צבי...תלמד היסטוריה ותבין....

למדתי קצת הרבה

היסטוריה, ואני מאד מצטער לבשר לך שדווקא החסידים פרסמו שמתנגדים אליהם בגלל זה, אבל המיסנגדים לעולם לא טענו כך. את מאמינה במלך המשיח?

אז לא אתה טועה!

אתה יודע בכ"א יש לי בגרות השנה.......ולך תקרא חרמים של הליטאים ותסתכל טוב מאוד מה התוכן!!!!!!!......ואין לי כח להיכנס לוויכוח הזה.

תשמע טוב מאניאק קטן:

אני חסיד. ואני יודע טוב טוב מדוע פחדו הלוטפאקערס מהחסידים.. הם לא היו סתם יהודים שלא קיבלו את תורת הבעש``ט הק` כמו שהיה בגרמניה, אלא התנגדו נחרצות.. קראתי !!המון!! על העניין. ועל כל המחלוקת.. והסיבה שאני לא מגיב על ההודעה- לא. בעצם תשאל את המנהל איזה בלאגן יצא מזה...

מאיפה הסקת את זה???????????

אתה בכלל שמת לב למה שדכתבתי...כי זה לא נראה בכלל......הליטאים פחדו שהחסידות תביא הרס וחורבן בדיוק כמו ששסיפור שבתאי צבי הביא מכיוון שתנועת החסידות התפתחה מיד אחרי סיפור שבתאי צבי ובאותו זמן מנהגי החסידות היו שונים ומוזרים להם והליטאים היו בטוחים שזה נוגד את דרכי התורה.

אץ קוצץ

New member
זה ממש דיון שונה

הענין המכריע הוא מה שכתבת "כיוון שתנועת החסידות נראתה בעיניהם דרך שנוגדת את היהדות וכו" השבתאיות היא רק תוצאה

אממ.......

אני ינסה לנסח שוב:מכיוון ששבדיוק לאחר שתנועת השבתאות קמה וזרעה הרס וחורבן בעמ"י קמה תנועת החסידות,שלכאורה הייתה נראית שדרכיה נוגדות את דרך היהדות,הליטאים יצאו כנגדה מהפחד שתנועת החסידות שכביכול נוגדת את דך ה' תבא הרס וחורבן וכל זה נבע כיוון שתנועת החסידות קמה מיד אחרי תנועת שבתאות.|סדגש

זה העניין....

שזה היה נראה לליטאים שזה נוגד את היהדות כי זה היה מנהגים חדשים ולא מוכרים.....אבל בוא נחשוב שכל ההלכות יצאו ובאו מהבעש"ט....ז"א שברור שהם לא נוגדים את היהדות.

למעלה