בא לי קצת "לקטר" - מותר ?

thankful

New member
בא לי קצת "לקטר" - מותר ?

ואענה לעצמי - כן , מותר - הרי בשביל זה קיים הפורום ... טוב , אולי זה לא בדיוק "לקטר" - אלא , לומר מה אני חושב על העבודה ובכלל . הגיע הזמן לעשות זאת , וזהו הזמן . מיום רביעי (שלשום) התחיל אצלי איזשהו חוסר ודאות בעניין העבודה הנוכחית - כי אני מסיים בימים אלה את הפרוייקט (למעשה הפרוייקט כבר מסתיים ממש) - ואינני יודע מה הלאה . מצד שני , הממונה ציין באופן כלשהו (כפי שזה השתמע מהנאמר) שאנו מתרחבים . שני אנשים שאלו אותי לאחרונה - ואחד מהם שאל אותי אתמול - מה אעשה אחרי פרוייקט ה - XYZ . לא היתה לי ממש תשובה לזה ... גם כשהשכן שאל אותי באותו ערב-של-חוסר-ודאות (שלשום בערב) לגבי העבודה , אמרתי שאינני יודע מה קורה איתי בימים הקרובים . בנוסף , מדי פעם אומר לי האיש (ששאל אותי אתמול מה אעשה אחרי פרוייקט ה - XYZ - להלן "הבחור") "אתה מבוזבז כאן , חבל-על-הזמן ..." - אבל אין לו משהו טוב יותר בשבילי - ואני יודע שכרגע אין לי אלטרנטיבה אחרת . בואו נחשוב יחדיו : מהו הסיכוי שאתקבל לעבודה בתחום (בתכנות) , לאחר שלא עבדתי בכזו מאוקטובר 2001 ? בערך אותו סיכוי כמו להתקבל לעבודה שלא בתחום , לאחר תקופה כ"כ ארוכה . בקיצור , סיכוי חיידקי (בגודל של חיידק זעיר) - אלא אם יתמזל המזל - אבל אל לי לסמוך על זה , אני צריך ביתר מרץ לחפש עבודה (מה שבד"כ אינני עושה) . כאן יש לי התלבטות : אולי לחכות עם חיפוש העבודה עד סוף החודש ? בסוף החודש אני חייב להצליח בבחינת סוף הסמסטר . שהרי אם אחפש עבודה עכשיו - אז סביר להניח שייפלט לי העניין של הבחינה בסוף החודש - וגם אם יקרה ה "בלתי-יאומן" ואתחיל לעבוד במקום אחר , הרי איך בדיוק יתנו לי יום חופש כאשר בקושי התחלתי ? האם בגלל העניין של הבחינה אני *חייב* לשרוד עד סוף החודש בעבודה הנוכחית ? מי ייתן לי את התשובות לשאלות האלה (חוץ מאני ואנוכי) ? במוקדם או במאוחר אדע את התשובות - אם לא לכל השאלות שמופיעות כאן , אז לפחות לחלק מהן . דבר אחרון בינתיים , הוא העניין שבעבודה הנוכחית אני נוהג לסרב - לפעמים אף בתוקף - לאכול עם הבחורים שעובדים איתי : אנו נוהגים לאכול בשעות שונות (טוב , לא כולם רעבים באותה שעה - וגם יש תנאים מסויימים נוספים, לא כולם בצוות "מורשים" לאכול יחדיו) - וחוץ מזה , אני הרי מרגיש "שייך ולא שייך" - בעת ובעונה אחת (שכן פיזית אני שם , אבל העבודה איננה בתחום) . הרי זו בדיוק ההזדמנות להכיר עובדים אחרים שאוכלים שם - את יתר הצוות אני צריך "לסבול" במשך כל השבוע . אז בערך חצי שעה ביום - או , בחישוב פשוט , שעתיים וחצי בשבוע (0.5*5) - אני יכול לדבר עם , או לפחות להקשיב לאנשים שונים שאוכלים באותו המקום . לפעמים אני אוהב "להתבודד" - לאכול בשולחן שלא יושבים בו עוד אנשים , ואז אני מהרהר על הקורס הנוכחי - באו"פ - ובכלל , על החיים , גברים ונשים ועוד ועוד ... אני אוהב לפעמים להרגיש איש חשוב - וחושב :) עד כאן להפעם , ליאור .

ליאור ../images/Emo13.gif

מה האינטואיציה אומרת לך לעשות? לדחות את חיפוש העבודה עד לאחר המבחן, או לנסות בכ"ז? כי סה"כ, אם אתה חושש שיפלט לך עניין המבחן, אז במקום שייפלט, פשוט תגיד את זה ישר וישיר כשיקבלו אותך לעבודה ומראש תבקש יום חופש ביום הזה. סה"כ אנשים יודעים שיש חיים לפני שנכנסים למשרד שלהם/חברה/תאגיד/בלה בלה בלה. לגבי עניין השייכות. נראה לי שאתה מאד מוקיר את חצי שעת ההתבודדות הזו. בכל מקרה, עוד מעט תחפש מקום חדש, ואז אולי יהיו שם שעות אחרות. בגדול, אני מבינה את דילמת ההשתייכות. אבל אולי ישנן עוד דרכים להשתייך, פרט לחצי שעה של אכילה ביחד? האם אלה אנשים שמעניין אותך להשתייך אליהם, או שזה הדחף להיות 'סחבק' (סליחה על ריח הנפטלין שיוצא מן המילה הזו)?

ליאורוש ../images/Emo24.gif

שאלה רטורית אומנם כתבת, אבל אענה לך בכל זאת: זה המקום עבורך, עבורי, עבור להבה,עבור כוולם
לכתוב את אשר על ליבם
ואל תשכחו זאת, אל תרגישו לא נעים כי צריכים להוריד מה-
, אני לא מאשרת, קאפיש
. כמו שלהבה כתבה לך, אני חושבת שחשוב שתלך בעקבות הלב שלך, בעקבות האינטואיציה שלך שמנחה אותך. תמיד אפשר בעבודה חדשה לשריין יום חופש לבחינה, ובטוחה שלא תשכח מהבחינה אם תחפש עבודה. אם אתה מרגיש שאתה לא מסוגל להישאר בעבודה ושאתה רוצה הלאה, אולי אפשר לחפש במקביל, או לקחת כמה ימי חופש לחשוב על זה.

למעלה