בא לי למות; חולקת

דוזן

New member
בא לי למות; חולקת

הייוש,
אני חברה בפורום עוד לפני שהתחלתי ללמוד משפטים, עוד כשהייתי ילדת פרה-אקדמיה מאושרת וחסרת דאגות.
והנה היום אני בסוף סמסטר א' של שנה ב',
ובא לי למות.
אני מרגישה שאני באיבוד.
הציונים שלי ברצפה- ואני לא רואה לזה סיבה הגיונית. אני יודעת את החומר. לומדת- לא 100- אבל לומדת וניגשת למבחנים בתחושה שאני יודעת את החומר טוב, ובטח טוב יותר מהרמה הממוצעת בכיתה.
הציונים של מועדי א' אכזבו אותי נורא. לא נכשלתי [חלילה!!!!!!] באף מבחן אבל הציונים שלי ממש, אבל ממש לא מגיעים לרמת הציפיות\ידע שלי ומגרדים את ממוצע הכיתתי מלמטה.
זה הגיע למצב של "מה, אני בכלל לא רוצה להיות עורכת דין, למה לי לסחוב בבולשיט הזה"

אנא חלקו עמי מילים חמות ורגשי הזדהות כנים. עוד מעט מתחיל סמסטר ב' ואין לי כח אליו כבר מעכשיו......

תודה ובב"ח.

טוב שאת חולקת, כי סך הכל כולנו פה באותה סירה.

לפעמים אנחנו מגיעים למבחן בהרגשה שאנחנו יודעים פיקס ואיכשהו אין קורלציה בין הציון לידע שלנו. זה קורה לפעמים. הייתי מציעה לך לשבת עם המרצה/המתרגל/ת ולראות היכן ירדו לך הנקודות ועל מה. האם לא יישמת כמו שהם ציפו? האם ידעת מעולה את החומר התאורטי אבל בשאלות עצמן, לא היית מוכוונת אליהן בצורה מיטבית?
יש לך סמסטר שלם לשפר פלאים את הממוצע שלך. מה גם שלא נכשלת בשום קורס. אם את עדיין מרגישה לא מסופקת מהציונים האלה, תיגשי למועדי ב'.
אני חושבת שאין קשר בין היותך סטודנטית X להיותך עורכת דין Y. סתכלי על בייניש, היו לה ציונים ממוצעים ואחרי שנה א' היא בכלל חשבה לפרוש.
מזדהה איתך מרחוק, אבל שולחת חיזוקים וירטואליים!

B L I M P

New member
גם אני הייתי שם

זה נורא לא נעים. אז ככה: הציונים בעבודות הרבה פעמים נמוכים משמעותית מהמבחנים (והמבחנים הרי זה מה שקובע). הציונים בשנה א' נמוכים משמעותית מהציונים בשאר השנים. כולם (או לפחות האנשים הנורמליים שהם לא חרשנים על אנושיים) מרגישים כמוך. והכי חשוב - הקשר בין הצלחה בלימודים והצלחה כעו"ד הוא די חלש (אם כי כמובן שהציון עוזר להתקבל לעבודה - אבל לא לבצע אותה היטב). המיומנות היחידה שאני מוצאת שמאוד חשובה לפרקטיקה ורוכשים אותה בלימודים זה חיפוש משפטי (וזה מוקדם מדי לשנה א').

בקיצור - תתעודדי. יהיה בסדר

JaneLame

New member
זה מרגיש כאילו אני כתבתי את ההודעה שלך

מזדהה לחלוטין. אין לי מילות תמיכה לחלק, אני טיפוס פסימי - רק שתדעי שגם עם התחושה הזאת בבטן אפשר איכשהו לסיים את התואר. הנה, עשיתי מבחן אחרון בשבוע שעבר.

MMMOOSH

New member
אני כמעט נשברתי, אבל אם רוצים מצליחים.

אני ועוד חברה ללימודים היינו עם ממוצע נמוך בסוף שנה ב' נתנו פוש והעלינו את הממוצע למעל ה 80. היה קשה אבל אפשרי.

אני בסמס' ב' של שנה ג' עשייתי איזה 11 קורסים (כולל אלה שלא ניגשתי בשנה ב') והיו לי 90 ו 85 ברובם. פשוט צריך ללמוד איך ללמוד.. צריך לדעת איך לפתור בחינות בצורה נכונה יותר.

מה שכן, שנינו היינו שבוזים יחסית, והנה עכשיו בסוף הכל מסתדר.
לי רק נשארו סמינריונים :( אבל צריך לשבת על זה וזה מסתדר בסוף

יש את משבר שנה ב'

הוא מוכר, ועובר על חלקים גדולים מאד של הסטודנטים/ות, חלק כמוך, חלק מסיבות אחרות. ונראה לי שיגיע גם בלי סיבה.
התעודדי! גם אם זה לא באמת ישתפר, תמיד יותר כיף להיות מעודדת מאשר לא מעודדת... וזה באמת משתפר!

אני קוראת את התגובה שלך ומתעודדת בעצמי, אפילו

שאין לי על מה להיות בכלל מבואסת.
"תמיד יותר כיף להיות מעודדת מאשר לא מעודדת...".

למעלה