בא לי למותתתת...

shani4u2

New member
בא לי למותתתת...

אוף אני כבר לא יודעת מה לעשות אני ממש בדיכאון... יש לי היסטוריה של מריבות עם בן זוגי, אנחנו יחד שנה ו8 חודשים, גרים יחד 5 חודשים, אני כל כך אוהבת אותו ואני רוצה אותו איתי לתמיד לנצח אבל לא יודעת מה לעשות המצב הולך ורק מסתבך... לחבר שלי חשוב את החגים לעשות עם משפחתו, ולא מוותר בשביל אף אחד ואחרי המון מריבות החלטנו שרק אחרי חתונה עושים חגים יחד, פעם אצלי ופעם אצלו,אבל לא דיברנו על חגים קטנים-מועדים כמו פורים,יום עצמאות וכו... והנה הגיע חג פורים ויצא ששבת אנחנו עושים אצלו(כיוון שאנחנו עושים שבת אצלי ושבת אצלו), וההורים שלו גרים בעיר אחרת רחוקה מהעיר של ההורים שלי שזו העיר שאנחנו שוכרים דירה, בד"כ במוצ"ש אנחנו חוזרים לביתנו רגיל ואתמול חבר שלי רצה שנישאר לישון גם במוצ"ש כיוון שיום ראשון(היום) הוא גם ככה בא להורים שלו וחוגגים יחד את פורים, אחרי בלאגן שעשיתי לו כי וואלה כל פעם כל חג וכל הזדמנות אנחנו אצלו (אני כן עושה אצלו חגים כי אחרת לא ניהיה יחד אנחנו שומרי שבת וחג). רבנו כל השבת על זה שבסה"כ גם אני רציתי להיות עם משפחתי בפורים,ויחד איתו והוא לא מבין אותי הוא מבחינתו עם ההורים שלו ואם אני רוצה להיות איתו אזז סבבה ואם אני רוצה להיות עם הוריי אז לא אכפת לו שאלך אבל הוא נשאר עם הוריו וזה לא פררררר אני רוצה שגם הוא יכבד אותי ואת משפחתי ויהיה איתנו בחגים או מועדים כמו פורים, אז רבנו מלא ובסוף נשארתי איתו במוצאי שבת בבית משפחתו, ותנחשו מה קרה אח"כ? אני לא מאמינה שזה מה שהוא תמיד עושה לי ואני תמיד נפגעת ממנו וזה לא משתנה, הוא לא משנה את ההתנהגות שלו: בת דודה שלו באה אלינו וביקשה שנבוא איתה ועם חבר שלה לאיזה מקום כי היא צריכה טובה קטנה, וזו בחורה שאני אישית מאוד אוהבת ומעריכה ואני מרגישה שאני חייבת לה כי היא תמיד עמדה לצידי ותמיד עזרה לי כשהייתי צריכה אותה וכך גם המשפחה של חבר שלי חווה תודה לה ולהורים שלה, למרות שאני חווה לה תודה גדולה לא רציתי ללכת איתם כי גם ככה כל היום אני וחבר שלי רבנו וכאב לי הראש וכל היום לא הרגשתי טוב, רציתי להישאר לנוח ואפילו לישון, וחבר שלי העמיד אותי במצב מאוד לא נעים מולה כי הוא אמר אפילו שאני לא אבוא הוא יילך איתה ועם חבר שלה, ולא היה אכפת לו שאני ישאר לבד בבית הוריו- ושוב פעם התחלנו לריב אלא שהפעם היה מאוד לא נעים מבת דודתו היא "ויתרה" ולא רצתה שיבוא איתה והוא הרגיש לא נעים כי אמר לה שכן יבוא איתה ואניי באמצע כל הבלגן כי כאילו בגללי הוא לא הלך איתה, ואני יצאתי הלא בסדר. וחבר שלי מתחיל לריב איתי ואמר שיש לי הרבה מה להתבייש בעעצמי וכן אני לא בסדר אני חרא, והוא לא מבין אותיייי בכללל !! נשארתי אצל ההורים שלו איתו יחד ווויתרתי ללכת להוריי בשבילו אז מה אתה תקום תילך ותשאיר אותי לבד בבית של ההורים שלך? איפה ההחלטות כזוג? הוא החליט שהוא הולך איתה בלי קשר לכך שאבוא איתם או לא,שם עליי פס וכשראה שאני ממש מתעצבנת והיתי מוכנה לזרוק את כל הקשר לפח אם היה הולך איתם ומשאיר אותי שם לבד, אז הוא נשאר איתי אבל בדרך של כוח? בדרך של כאילו אני הכרחתי אותו להישאר איתי?למה היחס שלו אליי מעוות? במקום שירצה להישאר איתי?במקום שירצה שלא אשאר לבד?הרי אני כיבדתי אותך ונשארתי בשבילך שם אז למה אתה תקום ותשאיר אותי לבד? כל כך כואב לי!!! כואב לי שאני יצאתי בסוף לא בסדר מבחינת משפחתו ומבחינתו...כשבעצם מלכתחילה הוא העמיד אותי במצב הלא יפה הזה...הוא שם אותי כאוויר או כתמונה וחושב שאני לא אתעצבן? תגידו לי מה אתם חושבים?אני הייתי באמת לא בסדר? אני כל כך מבולבלת לא יודעת מה לחשוב, מה עשיתי משהו רע? מצד שני אני מבינה גם אותו הוא מרגיש חייב לבת דודה שלו שאף פעם לא ביקשה ממנו כלום אז עד שהיא מבקשת טובה קטנה הוא לא יכול לעזור לה?אני מבינה אותוווו אבל הכל כל כך מסובךךךך הסדרי עדיפויות שלו לא טובים, במקום שהזוגיות והקשר שלנו יהיה במקום ראשון אז כל הזמן כל גורם חיצוני שיהיה אם זה משפחה,בת דודה, או חברים הם תמיד יהיו במקום ראשון זאת אומרת כל מה שמשפחתו או חבריו יבקשו ממנו תמיד הוא יעשה בלי לחשוב עליי או על הזוגיות שלנו-זה לא פר!!! אז מה אעשה? מה נשאר לי לעשות? האם אני לא בסדר? תעזרו לי בבקשה אני מבולבלת...

מריוס זכריה

Member
מנהל
החיים זה לא פר. עוד לא גילית את זה?

את רוצה אותו איתך לתמיד לנצח, והוא רוצה לעשות מה בראש שלו. זה באמת לא פר. ככה זה. הוא לא צעצוע שלך, אלא אדם עצמאי. אני מבין שהוא מוכן לעשות איתך הסכמים ופשרות, אבל עד גבול מסוים. מעבר לזה - יוק. זה באמת לא פר. האם אהבתך הגדולה מעניקה לך זכויות יתר, שליטה בחייו ובהחלטות שלו? נראה שלא. וזה דווקא כן פר! כי לא יתכן שבגלל שמישהו אוהב אותנו הוא ינהל את חיינו. --- ומה איתך, את שואלת? איפה הזכויות שלך? גם את צודקת, גם לך מגיע. אבל האחריות היא שלך. בחרת אותו? הוא מגיע כיחידה אחת. הוא מוכן להתגמש עד גבול מסוים. כמו כל אדם. בדיוק כמוך. למה שלא תתגמשי את ותוותרי על רצונותייך בשבילו? את הרי אוהבת אותו נורא! את לא מוכנה לוותר על הכל, נכון? גם הוא לא. אז תחשבי שוב. האם זה האדם שאיתו את רוצה להיות לנצח? מנסיוני, הנצח ביחסים מתגלה כהרבה יותר קצר ממה שאנשים ציפו. אם את רוצה אותו - קבלי אותו כמו שהוא, תעשו את ההסכמים שאפשר ועם השאר תשלימי. ואם יותר חשוב לך להיות עם הוריך בחגים - שחררי את הבחור ותמצאי אחר. אבל למצוא מישהו ולבכות שזה לא פר שהוא לא מוותר על עצמו בשבילך - זה באמת לא פר!

shani4u2

New member
לרגע לא אמרתי...

שאהבתי הגדולה מעניקה לי זכות לשלוט בחייו מאוד הייתי רוצה שיבוא ממנו דברים לבד,שהוא לבד יחליט שהזוגיות קצת יותר חשובה לו שהוא לא ישאיר אותי לבד אצל הוריו, הוא לבד צריך להחליט החלטות שיואילו לקשר ולא יסבך את המצב ליותר גרוע, אז באמת אני שואלת מה נראה לך הוגן שאחרי שכל השבת רבנו על שגם אני רוצה להיות בפורים עם ההורים שלי אחרי כל המריבה הזאת אני נשארת אצל הוריך אז אתה גם משאיר אותי לבד ורוצה ללכת עם בת דודה שללך??איפה ההגיון?איזה סדר עדיפויות יש לו?...וכן אני רוצה אותו,אני רואה בו גבר של חיי בחיים לא אהבתי כמו שאני אוהבת אותו. לא רציתי שנריב ככה אולי עכשיו גם ניפרד וזה נורא כואב לי, אני לא רציתי לוותר עליו אבל המצב כל כך מסובך כל אחד מאיתנו חושב דברים אחרים ואני מבינה גם אותו הוא רצה לעזור לבת דודה שלו אבל אני רציתי לנוח בבית ולא רציתי גם להישאר לבד בבית של הוריו זה לא הבית שלי אני לא קרובה להוריי,או לחברותיי אני תקועה בעיר אחרת ומחכה שיחזור...זה לא בסדר לפי דעתי(למרות שבסוף הוא לא הלך אבל המצב הסתבך יותר משהיה צריך להיות) מהההה אעשה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
האם זה צודק? לא, והשופט צריך לפסול את עצמו.

הבעיה היא שאת גם התובעת, וגם השופטת. לכן זה לא מפתיע שאת יוצאת צודקת בבית המשפט של עצמך. אם תשאלי מאה איש אם לדעתם הוא היה בסדר או לא, תקבלי מאה תשובות שונות. וזה בדיוק בגלל שלכל אחד יש את ההגיון הפרטי שלו. ומה לעשות, לרוב הוא שונה מזה של האחר. אם היית שואלת על ארוע בודד, מילא, אפשר היה להתווכח. אבל את אומרת בפירוש שיש פה עניין עקרוני של סדרי עדיפויות וצרכים שונים של שניכם. אז מה הטעם לדבר על פייר או לא פייר? אני מבין שאת לא רוצה לשלוט בחייו, אלא ש"זה יבוא ממנו לבד". גם אני רוצה שהבנק מרצונו החופשי יתן לי מתנה מאה אלף שקל. אני רוצה שמלכת היופי תבוא מרצונה החופשי ותתחנן שאעשה איתה אהבה (אני כמובן אסרב). לכולנו מותר לפנטז שאחרים יבואו מרצונם ויתנו לנו את כל המתנות שאנחנו חולמים. אבל מה זה שייך לחיים האמיתיים? את חיה בפנטזיה, שבה יש לך אהוב מושלם לנצח, ויש לו רק כמה בעיות קטנות, אבל בפנטזיה שלך הן יעלמו מעצמן כשהוא מרצונו החופשי (או אחרי חפירה קלה) יתחיל להתנהג בדיוק כמו שאת רוצה. וכשזה לא קורה, מה את עושה? את צועקת: זה לא פר!!! זה לא הוגן!!! אני רוצה צדק!!! ואני אומר: את פשוט ילדותית. ואין בזה שום רע - מותר לאנשים צעירים להשאר ילדותיים עוד כמה שנים. אני רק בא ומשקף לך את המציאות הזאת.

יעל717

New member
תביני כבר........

הוא רצה ללכת עם בת דודה כי נמעס לו לראות את הפנים החמוצות שלך ולריב איתך.את גורמת לכך שממש לא בא לו להיות איתך.

אייבורי

New member
טוב

בעניין הדיכאון כדאי ללכת למטפל מוסמך ולקבל טיפול. בקשר לכל השאר, ניתוח הקטנת התשומי והסרת ההדבקות הבלתי נסבלת יכולים לעזור. בעניין הבחור, זה בהחלט יפה שהוא רוצה להיות עם משפחתו בחגים ובאמת את לא חייבת להדבק אליו ולהתלונן שהוא לא נדבק אליך. ואם כואב לך הראש ואת רוצה לנוח, אין שום מניעה שבזמן הזה הוא יעשה ג'סטה לקרובת המשפחה. והבעיה שאת רוצה להרגיש שאת חשובה לו יותר מאחרים לשם כך את מכניסה אותכם למצבים מטופשים שבהם הוא "צריך" לבחור בינך לבינם. מאחר והוא מבין שאין באמת בעיה אמיתית מאחורי הדרמות שאת מייצרת, הוא בוחר להיות איתם <בצדק> הדבר הכי טוב שהוא יכול לעשות למען עצמו, זה פשוט לעזוב אותך כדי שתוכלי להתבגר וללמוד מהי אהבה.

תשמעי, אותי הצלחת להרגיז

את החלטת שדברים צריכים להתנהל בדרך מסויימת : הוא תמיד לצידך, את תמיד לצידו, בחגים, שבתות, מועדי ישראל וגם סתם מפגשים חברתיים או משפחתיים. הדרך הזאת לא מתאימה לו. את החלטת ללחוץ כדי שזה כן יקרה. הוא לא מכנע ללחץ. את לוחצת יותר חזק. הוא מתרגז. עכשיו תביני : החבר שלך לא עומד להשתנות את יכולה לקבל אותו כמו שהוא או להיפרד ממנו, אבל אל תעשי לו חור במוח ולעצמך רע על הנשמה. למעשה בפוסט הזה הצטיירת בתור כזאת נודניקית מאניפולאטיבית שאני בהחלט מעריצה את יכולת העמידה שלו מולך, אם כי חבל שהוא נכנע ליבבות התינוקיות שלך ולא הלך עם בת דודתו : את עייפה ועם כאב ראש, תישארי לנוח או תקחי מונית הביתה, הוא לא קשור אלייך בחבל הטבור ואם בא לו ללכת עם בת הדוד שלו, מי את שתחליטי בשבילו? הצורך שלך בנוכחותו המתמדת ובשליטה עליו ועל הזמן שלו היא הרסנית ליחסים שלכם. לא פחות ולא יותר.

seeyou

New member
"אני רוצה אותו איתי לתמיד לנצח"../images/Emo12.gif? תביני רק

שהוא לא "חפץ" לכן את לא יכולה לתכנן את החיים שלו. הסדרי עדיפויות שלו לא טובים לך? "כל מה שמשפחתו או חבריו יבקשו ממנו תמיד הוא יעשה בלי לחשוב עליי או על הזוגיות שלנו-זה לא פר!!!"
נכון שזה "לא פר" לכן לתקן את המצב לא תצליחי מה שכן-בזוגיות חדשה תוכלי(?) להכניס סדר חדש ביחסים אבל תזכרי : זוגיות לא הופך אותנו ל"יחידה הומוגנית"-עדיין לכול אחד יש את אופי שלו כולל החלומות הפרטים וגם כאבי הבטן. It is a reality that even the closest people, husband and wife, will dream different dreams. That means, people are never alike in their minds. The connotation is that you got to be wary of even the people you trust the most יוסי

יעל717

New member
אני חושבת שהוא צריך לברוח ממך ומהר.

באיזה זכות את תגידי לו מתי לבלות עם משפחתו ומה לעשות בשבילם? מי את? את מכירה אותו פחות משנתיים וכבר רוצה לנהל את חייו וטוענת שיש לך בעלות עליו,על הזמן שלו ,על הרצונות שלו - חוצפה.המשפחה הזאת גידלה אותו,אוהבת אותו ,משקיעה בו ,תומכת בו כל חייו - וזה הרבה יותר זמן ממה שאת מכירה אותו ומוצצת לו את הדם.הורים שלו לא ישנו ימים ולילות כאשר הוא היה קטן,היה חולה,היה עצוב,לימדו אותו להיות אדם טוב,עבדו בשביל לפרנס,ליבם נעצר מכל דמעה שלו ועוד המון ,המון דברים- חיים שלמים- ועכשיו את הגעת ורוצה להגיד לו מתי לבלות איתם ומתי לא??????????????????? ככה לא מתנהגים -לא עם גבר ולא עם משפחתו,שבעצם אמורה להפוך למשפחתך [אני מקווה בשבילו ובישבילם שזה אף פעם לא יקרה].בית ומשפחה -זהו מקום שנותן לנו חום,אהבה,ביטחון ושלווה-ואת מכניסה לשם רק ריבים וכעס.את לא יכולה להכריח מישהו לבלות איתך,את לא יכולה לנהל את חייו לפי רצונותיך.אם לא מתאים לך-לכי ותעזבי אותם בשקט.

נשמע שהוא נורא קשור למשפחתו

ורוצה לבלות איתם... ! תגידי לו לא? הבנתי שמידי פעם הוא בא גם למשפחה שלך... אבל האם כל הימים של החגים הקטנים צריכים להתחלק גם? פעם למשפחתו ופעם למשפחתך? לא! זה לא עובד ככה... אין שווה בשווה... הוא אוהב לבלות עם המשפחה שלו בחגים מסויימים וחי פחות בניואנסים מה פייר ולא פייר מה קשה לך? הוא בא בחגים לבית של המשפחה שלך... ובזמנים אחרים תהיי את אצל המשפחה שלך והוא יהיה אצל המשפחה שלו... מה הבעיה? הוא חייב להיות צמוד אלייך כל הזמן? מה קרה? הוא לא החפץ שלך באמת... לא מתאים לך??? תפסיקי לבכות ותעשי ת'שיקולים שלך... כי לבכות לא יעזור לך.. ולא ישנה אותו או את סדר עדיפויותיו...

חמודה, את מזכירה לי את הבת שלי

בכל פעם שאני ובעלי מתכוננים ליציאה בערב, הקטנה (בת 6 וחצי) נכנסת למרה שחורה וכולה מלאה טענות וטרוניות על כך שאנחנו יוצאים בלעדיה, כמובן שזה מלווה בהאשמות שאנחנו אף פעם לא לוקחים אותה לשום מקום, שאנחנו תמיד מזניחים אותה ולא אוהבים אותה בכלל. על כן אנחנו מסבירים לה שאנחנו אוהבים אותה מאוד אבל לפעמים אבא ואמא הולכים למקומות שלא מעניינים ילדים/אבא ואמא רוצים לבלות קצת לבד/לאבא ואמא יש עיסוקים פרטיים וכו' ובכל מקרה אבא ואמא לא זורקים אותה לרחוב כשהם יוצאים בלעדיה אלא משאירים אותה בחברה טובה של סבתא או ביביסיטר. אז עכשיו אני אני אסביר לך כאילו שאת בת 6 וחצי : חבר שלך אוהב אותך אבל לפעמים הוא רוצה ללכת למקומות שלא מעניינים אותך/לבלות קצת בלעדייך/לעסוק במשהו פרטי. חבל שבגילך קשה לך לקבל את זה שאת לא המרכז היחיד שסביבו סובב עולמו. אפילו בת ה-6 וחצי שלי כבר הבינה את זה ומקבלת את זה ברוח טובה (יחסית אלייך).

למעלה