בא לו למות

moma422

New member
לא מסכימה איתך

היא אמרה שאם הילד מתנהג נורמלי בדר"כ = "אוכל יש לו חברים הוא לומד וטוב לו "
רק אז היא מתיחסת אולי קצת בבוטות או בתקיפות לאימרות שמקבלות גוון מאוד מאיים בעולם המבוגרים.

לא כל שטות שהילד פולט (אפילו יותר מפעם אחת) מחייבת התיחסות של איש מקצוע.
וילדים (וגם מבוגרים) משתמשים המון בביטויים אלימים , הרבה פעמים בלי ממש להבין את המשמעות שלהם.
גם אני כנראה צריכה עזרה מקצועית על כל פעם שבא לי לרצוח נהג שחתך אותי, לחנוק ילדים שמציקים לילד שלי ולהפיל פצצת אטום על עזה... שאני בטוחה שאני הולכת למות בכל פעם שקצת כואב לי הראש ושעולמי חרב כשאין לי מה ללבוש.

העולם הריגשי שלנו יכול להיות מאוד קיצוני ואחד הדברים שאנחנו אמורים ללמד את הילדים שלנו זה קצת פרופוציה וביטוי ריגשי מושכל.

דווקא מתן תשומת לב מופרז לענין, ע"י "טיפול מקצועי" יכול להחריף את הבעיה במקום למתן אותה.

אם הילד היה מגלה קשיים בתחומים נוספים, הסתגרות, עצבות, איבוד תאבון, איבוד עניין חברתי , אני בטוחה שהתגובה של "ממלי" היתה שונה לגמרי וכנראה כוללת גם עזרה מקצועית.

shiron number 1

New member
גם אני מסכימה שזה מבהיל ויכול לגרום לו

לא לדבר על זה יותר.
יונתן גם אמר את זה פעם או פעמיים. כמו שאמרו לפני, אני מניחה שהוא לא לגמרי מבין מה זה אומר, אבל בטוחה שזה נובע ממצוקה, ולכן כשהוא אמר את זה דיברנו גם על מה גורם לו להגיד את זה, וגם על מוות.

moma422

New member
אני חושבת שאנחנו מבלבלות כמה נושאים

א. טיפול מקצועי, כן או לא
אנחנו מסכימות שכשצריך טיפול אז צריך וכדאי לקבל עזרה.
את חושבת שלאנשים קשה לקבל עזרה, זה כנראה נכון במיקרים מסוימים
אני חושבת, שיש עודף התערבות מקצועית ולפעמים הולכים לקבל עזרה על שטויות ושקצת הגיון בריא מספיק.

ב. ההתנסחות של ממלי
מסכימות שההתנסחות בוטה ומוקצנת לילד
את חושבת שזה גרם לו נזק וכו..
אני חושבת שהתנסחות חד פעמית לא מוצלחת היא לא סוף העולם ואם בדר"כ יש יחס מכיל והתנסחות מכבדת, אז לא נורא.

ג. לא כל קושי הוא "מצוקה". הכותבת המקורית תיארה מקרים של :לא קיבל משהו שרצה, גילה שהוא היחיד במשפחה שנולד בחודש שלו וכד'...
קושי הוא לא בעיה שמצריכה טיפול. זה מצריך הכוונה של ההורים ולימוד דרך להתמודדות. קושי בסדר הגודל המדובר הוא הזדמנות מעולה לתרגול. גם אצל ילד רגיש.
הבן שלי למשל פורץ בבכי היסטרי כשהוא רוצה לראות מחשב ואני מחייבת אותו לסיים שיעורים. אבל עם הזמן הוא לומד שזה כלי לא יעיל להתמודדות עם תסכול. הבכי מתקצר והרעיונות היעילים להתמודדות מתחזקים (אני מקווה
)

כמובן שפריזמה אישית מאוד משפיעה על הדרך שבה אנחנו מנתחות את המציאות

MAMALY

New member
אתן יותר דרמטיות מהילד

הילד שלי לא מבועט ולא נבהל הוא מניפולטור לא קטן ולמד להפעיל את כולם סביבו כי כייף לו ככה.
האמיני לי שאם היתה בעייה איתוה ייתי הראשונה לטפל ולקפוץ אמא מכירה את הילד שלה אל תזלזלי באינטיליגנטציה של ילד בן 9 בבקשה. והאמיני לי שהוא מחונן מאוד דרמטי מאוד רגיש מאוד ולא כל דבר צריך להבהל ממנו

ילדים הם לא כמונו

הוא נבהל מחוסר תגובתי לדרמה של "אני רוצה למות" אז הסברנו לו מה זה למות פעם אחת ולתמיד והתעלמנו. הוא לא קפץ מהחלון הילד לא אובדני ילד אובדני לא מצטיין בלימודים משתוללע ם חברים רבים בחוץ צוחק ושמח ורק כשמשהו לא מוצא חן בעיניו כמו נגיד ללכת לבית הספר ללמוד הנדסה מתחיל עם ההצגות של "בא לי למות" הוא רואה שכולם נבהלים הוא מנצח על התזמורת זה הכל.

לפעמים צריך להגיד את האמת אנחנו לא מתיפיפים בבית שלנו והיחס שלנו מכבד מאוד את הילדים - הלוואי על כל בית ישראל חינוך כמו שלנו.
אצליו גם יש הומור ושחור וזה בסדר גם הוא רגיל הוא חי פה מיום היוולדו

יש לתת את הדעת להבדלים בין ילד באמת דיכאוני ואובדני ילד כזה יש סימנים רבים הוא לא אוכל הוא מסתגר הוא לא משתף פעולה הוא עצוב הוא לא שמח וצוהל עם כדורגל ולא רובץ על מקומו ילד חיוני ביותר עם דרמה גדולה עובדה שברגע שהתזמורת הפנתה עורף המוזיקה שכחה והתופעה המטופשת הזו לא חזרה על עצמה יש דברים שצריך להבהיר

אחד מהם זה כוח המילה שילדים אומרים אני רוצה למות, או כמו הדוגמא שאמרו פה "אני רוצה להרוג אותך" זה לא אומר שהם יוציאו סכין וישחטו את המורה כשמדובר בילד נורמטיבי שמשתמש במטבע לשון ששמע מהחבר'ה בגן הציבורי או ראה בטלויזיה
ילד צריך להבין שבבית הספר ישמעו דבר כזה כשאין בעיה בכלל ותיכף תהיה חקירה וברור ופסיכיאטר וירשם בתיק האישי שהילד בר סיכון לעצמו ועוד מיני פינינים שב99 אחוז מהמקרים כלל לא נכון ולכי תוכיחי שאין לך אחות כי מורים הם לא בדיוק ברוב המקרים כן, העפרונות הכי מחודדים בקלמר.

בואי נהיה יאליים בלי דרמות גם מצדכן ילד שרוצה למות זה מבהיל נכון כי אנחנו מבוגרים ויש לנו כלים להתמוד בלי להגיד או לחשוב ואנחנו מבינים גם מה זה רוצה למות ילדים עושים הרבה דברים משוגעים יש את כל מכלול התמונה כולה איך הוא מתפקד ואם את רואה לבד שהילד לא אובדני ואת אמא שלו, מכירה אותו הכי טוב תעשי סדר כי אחרת את תסבכי את הילד שלך ואת עצמך בטיפולים שונים ומשונים ולא לעניין בכלל סתם סתם שיעלו המון כסף והמון אנרגייה מיותרת והילד יהיה מאושר מכל תשומת הלב....

הכי מציק זה שכזהוא שמע ילדים אחרים בצהרון מדברים על "אני רוצה למות" הוא הסביר להם את ענייון הקרב הרטוב ובחושך וכולם נרגעו כל האמהות היו מרוצות להפליא.

אני חייבת להודות שגם אני לא הייתי ממליצה

לאמץ את החלק של העצה של ממלי שבו מציעים לילד לקפוץ מהחלון...

דה נטו

New member
בא לו למות

ילד בן 6, אינטילגנט מהממוצע, כל פעם שקשה לו (לא קיבל משהו שרצה, גילה שהוא היחיד במשפחה שנולד בחודש שלו וכד'...) פורץ בבכי תמרורים ויוצא בהצהרות שבא לו למות והלוואי והוא לא היה חי בכלל. לא יודעת איפה בכלל הוא שמע את הביטוי אבל חייבת להודות שזה מפריע לי ואפילו קצת מדאיג אותי (למרות שהוא תחת עיני הפקוחה תמידית ובכל זאת - יבוא יום ואני לא אהיה איתו בכל מקום...) זה נורמלי? נתקלתן בזה? אנא שתפנה והרגענה

moma422

New member
טוב היא "קצת" בוטה

אבל הילד לא צריך בתנאים שהיא תיארה , עזרה מקצועית
ולא נגרם נזק חמור.

נתקלתי אצלנו, וכשדיברתי עם חברים שלנו -

קרה גם אצלם. זה באמת לא נעים לשמוע בתור אמא.

שאלת אותו פעם מה זה אומר "למות"?

לפני הכל, בפעם הבאה שתשמעי אותו אומר את זה, קחי אותו לשיחה ותשאלי אותו מה זה אומר למות. אחרי שתשמעי מה הוא אומר, יכול להיות שתווכחי לדעת שהוא לא מבין מה הוא אומר, וממילא החששות שלך מיותרים.

בכל מקרה, אני מאד מקפידה על צורת התבטאות. אני חושבת שביטויים מסוימים פשוט לא אמורים להאמר (כל אחת ומה שמפריע לה) ואפילו ביטויים כמו "אני משוגעת על X" ו"מתה / חולה על Y" צורמים לי. בדיוק כמו שאת מלמדת אותו לא לקלל / לא להתחצף, את יכולה ללמד אותו שביטויים מסוימים מכילים קונוטציה מאד לא נעימה, ולכן הוא אינו אמור להשתמש בהם. בלי להיכנס לסרטים, פשוט כי זה לא מקובל.

בקיצור - תוודאי האם הוא מודע למה שאומר, ובמקביל, תלמדי אותו על צורות התבטאות והמשמעות הנלווית. אני חושבת שהוא משתמש בזה בגלל שהוא מבין שזה דרמטי ולא מקובל, ולא בגלל שבאמת בא לו למות

דה נטו

New member
דיברתי איתו

אמר שלמות זה לא להיות, ואז ניתבתי את זה למקום אחר כי שהוא אמר היום שבא לו למות כי הוא מנוזל ואם הוא ימות הוא לא יהיה מנוזל - הסברתי לו שגם אם הוא יהיה בריא הוא לא יהיה מנוזל ולמות זה לא פתרון מקובל אצלנו בבית לפתרון בעיות

MAMALY

New member
מוכר וידוע ולא להבהל

ידל ילדים שאוהבים דרמות מכירה אחד כזה מקרוב...חח גם אני נבהלתי בהתחלה ממש נחרדתי
עד שיום אחד שלא יכולתי לשמוע את הדרמה הזו הסברתי לו שאם הוא רוצה לא להיות בחדר שלו המקסים במיטה שלו הנוחה אלא בקבר שחור וקר ורטוב עם תולעים הוא מוזמן לקפוץ מהחלון והפסקתי להבהל מזה וזה הכל.
זה עבר לו מאז.

אם הילד שלך אוכל יש לו חברים הוא לומד וטוב לו הוא רגיש... זה הכל בא לי למות זו מבטע לשון שמחרידה הרוים רבים הוא לא הראשון ולא האחרון ויש להניח שהילד לא אובדני כיה וא מתפקד ילדים אובדניים לא מתפקדים במיוחד ואת תדעי אם הילד בדיכאון או שרק כשהוא מתוסכל הוא מתנהג ככה ורואה איך כולם נבהלים נורא.

בנוסף היות שהילד הפרטי שלנו בבית הספר ומורים קיבלו הנחייה שמי שאומר שהוא רוצה למות צריך הסתכלות פסיכיאטרית (מערכת חינוך דבילית) הסבירי לילד שלך שיבוא רופא ייקח אותו לתחקור ובדיקות כמו לגדול תסבירי לו שהמילים שהוא אומר מפחידים מבוגרים ויש להם השלכות ואולי יקחו אותו מהבית לבית חולים לבדוק למה הוא רוצה למות ואם הוא מבין מה זה למות ושוב משניית הקבר הרטוב עם התולעים....
הילדים מבינים היטב את אמא שלו את יודעת אם הילד בדיכאון קשה אובדני או סתם דרמטי (כמו עוד הרבה מאוד ילדים אחרים שמפעילים את המבוגרים סביבם) ומאותו הרגע שהבהרת לו את הסיפור הזה - תתעלמי מהרצונות ואף נהגי בהומור זה יעבור כשלא יהיה לו קהל.
מנסיון.

דה נטו

New member
וואוו, תודה על השיתוף

על פי התיאורים שנתת, כנראה שהוא "סתם" דרמטי, מקווה שמטבע הלשון הזה ייכחד.

האמת שאפילו אותי הבהלת

הוא ילד, הוא מחפש תשומת לב ולדעתי כלל לא מבין את משמעות המילה "מוות".
שיחה קצרה, הסבר על משמעות המילים והחיים בכלל, הזדמנות לבחירת פתרונות חלופיים לסיטואציות שונות ומשונות, ראייה על חיים של אחרים ועוד.

אני חושבת שכשילד אומר

שהלוואי שהוא לא היה נולד, זה אומר שהוא מבין באיזושהי רמה את המילה מוות.

יש ימים שגם לי בא למות

ואני קצת יותר גדולה מגיל 6...
זה לא שבאמת בא לי למוות ולשכב בקבר ושיאכלו אותי תולעים, בסה"כ חפצה נפשי בהפסקה/בריחה/ רגיעה וכו'.

נו, באמת, לא כל פנינת חוכמה צריכה להעמיד את הלביאה שבנו על שתי הרגליים האחוריות שלה.

לא אמרתי שכן - אמרתי רק

שזה אומר שהוא מבין משהו על מה זה מוות, והוא לא אומר את זה בלי להבין בכלל (אם הוא רק היה אומר "אני רוצה למות" וזהו, אפשר היה לחשוב שזה סתם ביטוי שהוא שמע איפשהו ולא מבין מה הוא אומר בכלל. אבל אם הוא גם אומר שהלוואי שהוא לא היה חי, זה אומר שהוא כנראה כן מבין במה מדובר). אני מניחה שגם את מבינה מה זה מוות...

למעלה