באתי להביע את דעתי.

אני לא מבינה משהו

איך לדעתך אנחנו אמורים לעצב את החברה מחדש אם כולם יחליטו שטוב להם להיות מקובעים?

shark3

New member
תתבעי את המדינה על היותה

מעסיק לא שוויוני - זאת התחלה, תפגיני מול פוקס עם פתקאות שאומרות "נערה היא לא בובה יא שועלים", תרכיבי תאים פוליטיים באקדמיה בקרב סטודנטים\סטודנטיות, תכנסי לדירקטוריונים דרך נשים שכבר נמצאות שם, תהיי ערה לכל מכרז על כל משרה בכל רשות ציבורית, ובוודאי גם על פרטית, תנהלי מעקב אנושי על נשים שעשויות להתאים למכרז והעבירי להן את המידע אודות המכרז. תציעי הצעות חוק , מממממ... למשל - כל קבלן\ית (אגב בחיים שלי לא שמעתי על קבלנית) שיבנה קניון יהיה מחוייב לבנות את פינת ההחתלה כמתקן ניפרד (רוב הקניונים בונים את פינות ההחתלה בשירותי הנשים...) - אגב זה חוק שאני אקדם. עוד - היתעקשי על גיוס נשים שווה בחברה היהודית (אגב אם את לא חושבת כך זה בסדר - אפשר לנסח משהו פלורליסטי יותר כמו שירות לאומי לכולן ולא פטור אוטומטי לטוענות להיותן דתיות - גם פה יש סבירות שאין ביני ובינך תמימות דעים). בואי נראה מה עוד... דיי - נגמרו לי הרעיונות, מחר אולי יהיו לי עוד. אז מה עם יש מקובעים בעולם ? אם אני קבלן מקובע ויש חוק שאני צריך לבנות פינת החתלה (את יודעת מה - בכל מוסד ציבורי ופרטי) אז אבנה אותו כך. תתארי לך - את הולכת לקניון החדש שנבנה באזור עם התינוק\ת ובפינת ההחתלה את רואה גבר שאומר לתינוק שלו "קושקוש , שוב חירבנת באמצע הטיול, בוא ננקה אותך" את לא רואה אחד, את רואה חמישה וגם עוד שלוש נשים - והם רואים אותך, והילדים\ות בקניון רואים פינת החתלה משותפת... כדי לשנות צריך להיתמודד עם המציאות לא רק לבקר אותה.

shark3

New member
זה אמיתי , בחלק מהדברים

במיוחד מהחלקים הטבעיים שאני מרגיש אותם אצלי. ביקרו אותי על כך (ובצדק), איך אתה אומר שהטבע לא צריך לקבוע לחברת בני האדם ובו זמנית אתה אומר שאתה לא מוכן לוותר על התנהגותך הטבעית לכאורה בדוגמא עם הסקר שהראה כי 75% מהגברים מסכימים לקיים יחסי מין עם מישהי אטרקטיבית שמציעה להם בו גם אתה מבין ומעיד על עצמך שכנראה גם אתה תסכים להצעה שכזו. יש דברים שאני לא מסוגל ליישב בצורה לוגית טהורה - זה אכן לכאורה סותר, אני בחיי הפרטיים מנסה לעשות הכל כדי לא להפגיש את שני הקווים האלו. אם אני חופר עוד קצת יותר עמוק נדמה לי שהם באים מאותו מקום - ואני אסביר: תחושת השבטיות , סולידריות הקולקטיבית שלי מניעה אותי לעשות פעולות שיטיבו עם מצבו של השבט שלי (עם ישראל, משפחה וכו´) ומאחר ולי ברור לוגית כי שיתוף מלא בין נשים לגברים יביא למצב בו השבט שלי מפותח יותר, מוגן יותר, חי חיי איכות ושלווה - אזי אני מחזיק בדיעה שיש לפעול למען שיוויוניות בשבט שלי. עם זאת מאותו המקום (פחות או יותר) מגיעות לי ההנעות לקידום עצמי , כיבוש יעדים אקונומיים, הימשכות לגוף האישה וכו´. אני לא יודע ליישב את הסתירה לכאורה זה נכון , אבל כך אני חי. וטוב לי כך, לא רוצה שישנו לי את זה. זהו.

טל קר

New member
אהלן, לא יכולתי שלא לשים לב שאתה

מדבר בהודעותיך רק על הספירה הציבורית. מה דעתך על הספירה הביתית? בכל אופן, אני חושבת ששינוי של חוקים ללא שינוי מהותי לא יהווה שינוי של ממש. אולי תהיה פינת החתלת בנפרד אבל נשים ימשיכו. ולא אכפת לי שאת המושג חיברות המציאו גברים, זה פשוט מונח, יכול להיות שגבר גם המציא את המילה שולחן. זה לא עושה את השולחן פחות שולחן. אפשר להתווכח על מהות החיברות, ואיך היא באה לידי ביטוי, אבל לא על עצם התופעה.

shark3

New member
ספירה הביתית\משפחתית-הודעה 1 מעלה

ואהלן וסהלן.

טל קר

New member
אפשר קישור? יש הרבה הודעות

למעלה, ואחת למעלה משלך זו שלי.

טל קר

New member
מזל שהפנית את תשומת ליבי, כי פספסתי

אותה בתחילה. אבל היתה כנראה אי הבנה ביננו. שאלתי על איך אתה רואה את הספירה הביתית. כלומר שוויון בתוך הבית, לא מחוצה לו. בית לא במובן של ישראל אלא בית במובן של חלוקת תפקידים בתוך המשפחה וכדומה.

shark3

New member
חצי חצי - זה יקל בעיקר עלי , מלבד

טיפול בצאצאים. עם זאת אני לא בעל משפחה אלא רווק, בכלל המשפחה נראית לי כצוות, הבעיה היום שהצוות מחליט בדר"כ במשותף לשים את יהבו על הגבר משום שהוא מרוויח בדר"כ יותר - זה מעגל הקסמים שצריך לצאת ממנו.

shark3

New member
זה יחייב את הבעל להיות שותף מלא...

מה שהיום פחות, דוגמא - למה ברוב המיקרים האישה תלך לטיפת חלב, זה עניין של ייצוא וייבוא : בואי נניח שבמשק הישראלי מייצרים בשנה 10 מקררים או 5 מטוסים, ובמשק האמריקאי מייצרים בשנה 25 מקררים או 30 מטוסים , למה עדיף למשק האמריקאי לייבא בכל זאת מס´ מקררים מישראל למרות שהוא יכול לבד ? בגלל שבאותו הזמן ייצור המטוסים שלו יגדל כך שעדיף לו לייבא מקררים, אל-עף כושר הייצור העדיף שלו גם במקררים, למה עדיף שהאישה תלך לטיפת חלב - משום שבאותו זמן הבעל יכניס עבור אותו הזמן - יותר כסף, אם שניהם היו עושים את אותו השכר או שכר דומה (או בכלל האישה הייתה "מביאת הלחם") אז כנראה שהיית רואה יותר גברים בטיפת חלב, יותר שותפות - זו החלטה משותפת שבהיסתברות גבוהה תפיל את המטלה על האישה. עניין כלכלי לחלוטין.(לתפיסתי).

טל קר

New member
אולי ההפך? אולי אם יותר גברים היו

הולכים לטיפת חלב והיו יותר משתתפים בטיפול הילדים, אז מעבידים יסכימו לשלם לנשים את אותו שכר ולא יגידו כנגד נשים שזה לא משתלם להעסיק אותן כי הן מחסירות בגלל טיפול בילדים או יכולות לעבוד באחוז משרה יותר נמוך.

shark3

New member
תסלחי לאיש מערות שכמותי, אבל

שוב כמו שאני מאמין שאבות אבותינו ואמות אמותינו היו חייבים לקום על רגליהם האחוריות רק בגלל שינויים אקלימיים שהכחידו את היערות שבהם הם גרו - כך אני מאמין שצריך לעבוד במצב הנוכחי - קרי - שכחי מיזה שהגבר יוותר על דרך החיים הנוכחית - משום שהיא כלכלית מאוד עבורו כבר המון שנים (בסביבות הכמה אלפים רק...), ברגע שתקבעי מסגרת למעסיקות \ מעסיקים (ובראש ובראשונה המדינה עצמה...) שיחויבו במתן תמורה כלכלית שווה עבור אותה העבודה ללא תלות במין - אז את תראי שנהיה חייבים להיסתגל לחוקים חדשים\מציאות חדשה בה זה לא משנה מי הולך לטיפת חלב. נראה לי שזה עניין אבולוציוני,(בין השאר) למה לי ללכת לטיפת חלב אם גם זוגתי וגם אני החלטנו ביחד שעדיף שהיא תלך ? את שוכחת שמדובר בהחלטה משותפת - לא הגבר הוא המחליט היחיד בתא המישפחתי - וזו בדיוק הצרה - ההחלטה להטיל מטלות כמו טיפול בצאצאים, הכנת אוכל וכו´ מתקבלת במשותף היום - לא בגלל שהגבר מחליט אלא בגלל שהזוג מחליט ע"ר כלכלי\סטטיסטי קר. - זוג ועוד זוג ועוד זוג ועוד זוג... קשה לי להאמין שאת תרצי שההחלטות בתא המשפחתי הישראלי יתקבלו ע"י הגבר בלבד, אפילו הוא החליט שהוא יילך לטיפת חלב - מה עשינו בזה ?! אגב , מה את חושבת על העניין של נשים שלא מתחילות עם גברים ?

נורא תלוי באופי

יש לי חברות שמתחילום עם גברים. אני אישית, למרות שאני חושבת שנשים יכולות וצריכות להתחיל עם גברים לא מתחילה, ולא כי אני צבועה, אלא כי זה לא באופי שלי. גם כי אני ביישנית קצת בקטעים האלה וגם כי כל הקטע של ההתחלות לא מתאים לי. אני מרגישה הרבה יותר נח אם אני מכירה אדם בקונטקסט ידידותי קודם כל. אגב, כשהכרתי מישהו כידיד ורציתי לבדוק אם הוא יהיה מעוניין ביותר מזה, הרמתי טלפון ושאלתי אותו אם הוא ירצה לצאת (ושוב, הקושי שכן היה לי עם האקט הזה הוא לגמרי בגלל חוסר הבטחון שלי ולא בגלל שאני חושבת שזה פסול בשביל אשה לעשות כזה דבר).

לשם האיזון

הכרתי בימי גם כמה גברים שלא מוצאים את העוז להתחיל עם נשים, כך שהתמזל מזלם בכך שהם חיים בתקופה בה נשים מתחילות עם גברים...

טל קר

New member
על נשים שלא מתחילות עם גברים.

הרבה פעמים זה נובע מחינוך "הוא אמור להתחיל" או החינוך לפאסיביות. שבי עד שיגיע הנסיך על הסוס הלבן. דגש על שבי. מה שכן, בעקבות ההרעה בבטחון האישי יותר בנות מתקשרות לבנים, כי הן לא מוכנות לתת את מספר הטלפון שלהן, ולוקחות את מספר הטלפון שלו. כמו אלת ירח, אני ממש לא טיפוס של להתחיל ברחוב. מצד שני, כשמישהו מתחיל איתי ברחוב אני אומרת "לא תודה" ומחפשת את הגז מדמיע שלי למקרה שיתעקש. גם אני מעדיפה קודם להכיר בהקשר ידידותי. בהקשרים כאלה אני בהחלט "התחלתי" עם בנים, הזמנתי לצאת, התקשרתי אם הם לא התקשרו כדי לשאול מה קורה, וכו´.

מירי,

New member
למה הוחלט שהיא תלך???

אולי כי טיפת חלב עובדת רק בשעות הבוקר , וזה מתוך המחשבה שאמא צריכה להשאר כמה שנים עם הילד בבית (ולא, אולי לחזור לקרירה אחרת שלה), ואבא אם ייאחר לעבודה (כי "נאלץ" לקחת את הילדון לטיפת חלב) עלול לאבד את מקום העבודה , ועל האמא ייסתכלו בסלחנות - אבל לא ייקדמו במישרה ובשכר...

למעלה