באתי להביע את דעתי.

shark3

New member
ב ד י ו ק - !!!

אז צריך לחוקק חוק שיחייב פתיחת טיפת חלב גם בערב...

רעיון טוב.

רב האנשים העובדים - גברים ונשים - עובדים בשעות הבוקר. נשמע לי מאד הגיוני שמקום כמו טיפת חלב יהיה פתוח גם בשעות אחר הצהריים והערב המוקדמות, לפחות כמה ימים בשבוע.

peace and love

New member
בחיים לא קראתי צעקות בכתב

ברצוני לשבח אותך על יכולת ההבעה הנדירה שלך (באמת, בלי טיפת סרקזם) ועל כך שהצלחת לבטא זעם ותוקפנות שכאלה על ידי פריטה על אוסף המקשים של המקלדת. הדבר הותיר עלי רושם בל יימחה, עד כדי כך שהרגשתי את טיפות הרוק עפות מפיך הרושף על פני המשתוממות. נשאלת השאלה: מה אחז בך, בן אדם יקר, שגרם לזעם כה קמאי לפרוץ על אישה חכמה, שלווה ומקסימה כמו טל קר ועל שתי בחורות שכל פשען על גבי הפלנטה היה שמעניינים אותם אבזמים של סנדלים? משך את לבי במיוחד אותו טיעון לגבי שונותו החיובית של היטלר על רקע האחידות של כל יפי הנפש המשעממים האלה. אני אפסיק לפני שתתחיל לראות בי אותה מורה שהעיזה להעביר עליך ביקורת.

shark3

New member
אכן,כשאני כותב הדבר בא מתוכו

לגבי היטלר - הוא רצה עולם אחיד, כך שכל דיעה תהיה אחידה. אני לא רואה חיוב באחידות , גם אם נדמה לנו כי היא אחידות מושלמת, אוטופית. היות המנחה אישה ולא גבר לא שינה את דעתי או את תגובתי או את דעותיי. דעתי היא שיש להפוך את המאבק בסנקציות שנכפות על נשים למאבק אקטיבי-פוליטי, דרך שיתופי פעולה עם כל כח פוליטי שמכוון בדבריו ומעשיו לכיוון שיוויוני.(המטרה מקדשת- (לא תמיד...)). עלי לא הועברה ביקורת , פשוט הועברה קיטונת של סרקזם משולב בציניות. תראי, קראתי באחת מההודעות הקודמות דיעה מופלאה שממש מבקרת את התנהגות הגברים (החארות) בעיני הכותבת - נכתב על סקר שבירר את הסכמתם של גברים לקיים יחסי מין עם בחורה מזדמנת היה ותציע זאת להם בעוד הגברים ענו ב 100% - כל הגברים שנשאלו אמרו כן, בעוד מעל 80% מהנשאלות השיבו בשלילה. הכותבת פשוט הראתה והקישה באינטונציה - "רואות איזה חארות הם". אני מנסה להסביר כי זה לא שאנחנו חארות אנחנו בנויים בצורה שונה - גם גופנית וגם נפשית ולכן על הדברים האלו אין מה לעבוד, אני הצעתי לעבוד עם סטטיסטיקות, עם טבלאות שכר עובדי\ות מדינה - את יודעת למשל שהמדינה היא מעסיק לא שיוויוני - את זה צריך לשנות, את יודעת מה אחוז הדירקטוריות בחברות הממשלתיות - זניח. קראתי בגלובס שהוא משהו כמו מתחת ל10% (אל תתפסי אותי במילה) טענתי המרכזית היא שתנסו מה שכבר עובד - למשל : בתי המשפט - בעשר השנים האחרונות אפשר להגיד שהייתה מיני-מהפיכה שם אך עדיין לא בהיקף הראוי, וכל זה מנקודת מוצא שגברים (אצל נשואים המספרים היו מתמעטים בסקר) הם שונים מנשים ולכן אני לא מבין למה הם חוטפים ביקורת על המבנה שלהם (הנפשי) וההתנהגות הטבעית הנובעת ממנו - לי אין בעיה אם מישהי ברחוב תגיד לי - שמע בא לך לעלות אלי לסקס (זה בחיים לא קרה) - את שואלת אותי למה - לא יודע, אין לי בעיה - התאווה\יצר מיני\יצר כיבוש whatever היא חלק ממני וזה חלק שאני מאוד אוהב - הוא מניע אותי להתקדם, להיות טוב יותר מאחרות ומאחרים, לבסס את המשפחה שלי. נו באמת שתלך ותהיה מנכ"לית או\ו דירקטורית ושתצליח ושיהיה לה כל מה שהיא רוצה בעולם ושתנאי התחרות יהיו שווים. אבל אין לזה קשר למבנה-הנפשי הטבעי של הגבר. אז חטפתי ממישהי אחרת על זה שאם התנאים השוויוניים היו אז אולי הצרכים הטבעיים היו משתנים (או משהו כזה) וטענתי כי לא מעניין אותי הטבע כי אולי המבנה הנוכחי של החברה הוא הטבעי ביותר, והסברתי כי לאדם יש יכולת להתעלות מעל הטבע. בטבע החזק שורד - תיסתכלי על אפגניסטאן. הביקורת שלי היא , יותר נכון האכזבה שלי היא שכל כך הרבה רצון ויכולת אישית מתועלים רק למהלכים פאסיביים\אקטיביים שקטים ופחות מידי לכיוון של מימוש אקטיבי שיטתי כלפי החברה הישראלית באמצעות השיטה הפוליטית בישראל. אי אפשר לשנות מציאות ללא היכנסות לפוליטיקה. אפשר גם דרך בתי המשפט וגם זה הוכיח את עצמו אצל אליס מילר, אבל ראי מה קרה עם יצחק מרדכי (כלומר - בית המשפט הוא עדיין גברי מידי גם באיוש העמדות וגם ברוח החלטותיו. בקיצור - פול-גאז-בניוטרל. אה כן - הקלישאה : תמיד יש פעם ראשונה.

טל קר

New member
תיקון טעויות

מכיון שאני כתבתי את ההודעה על הסקר, שנלקח מתוך דברים של פסיכולוג גבר בתוך מאמר של עיתון של שדולת הנשים, אז אני יכולה לתקן אותך. הסקר דיבר ש75% מהגברים הסכימו לסקס שהוצע להם על ידי אישה זרה ואטרקטיבית, ו100% מהנשים סירבו לסקס שהוצע להן על ידי גבר זר ואטרקטיבי. מכאן ועד לכל הגברים חארות, זה IN YOUR HEAD. זה אפילו לא הובא כדי להראות עד כמה הדברים חארות, אלא קשור למבנה נפשי שונה שקשור גם למבנה חברתי שונה, וגם לכך שגברים מפחדים פחות להאנס על ידי נשים זרות. בקיצור קראת משהו, לא הבנת אותו, הפכת את הנתונים ,הסקת מהם מסקנות שגויות, והמשכת משם הרחק הרחק הלאה, הישר לשבלונות שהחברה חינכה אותך אליהן. בקשר לשאר דבריך - אני חושבת שיש צורך גם לשנות את השבלוניות של החברה ודחיפת האנשים למיטות סדום על פי מינם, ולא רק על הסטטיסטיקות. כי הסטטיסטיקות הן לא צו משמים שהגיע ממקור אלוהי, אלא נובעים ממבנה החברה שנובע גם מהחיברות שלה. חוץ מזה, שמה זה סטטיסטיקות? אם לך יש אפס ולי יש מאה, הממוצע הוא חמישים. והממוצע הזה לא מיצג לא אותי ולא אותך. ואתה לא קורא את ההודעות שלי :( כבר תיקנתי אותך פעם, בטבע לא החזק שורד, המסתגל ביותר לתנאים הקיימים שורד. לא הבנתי את הדיבורים שלך על המבנה הנפשי הטבעי של הגבר במקביל לדיבורים של מה משנה הטבע. אני רואה בכך סתירה. בניגוד אליך אני לא חושבת שהפורום הוא פול גאז בניוטרל. בפורום אתה יכול למצוא אנשים שחושבים כמוך, או אנשים שחושבים בניגוד אליך. פורום זה אמצעי להכיר אנשים, הוא אמצעי לא מטרה.

shark3

New member
לא אמרתי שהפורום הוא פול גז בניוטרל

עזבי, היתשת אותי - לא מבין אותך, כל מה שכתבת בהודעה האחרונה לא מתייחס כלל לדברים שכתבתי, כבר כתבתי תיקון לחזק שורד - ג´וקים אחרי פצצה גרעינית. הנתונים מהסקר נכתבו עם מגמה אמיתית וזה גם HEAD שלי, וסטטיסטיקה זה הדבר הכי מדוייק - אגב עיוות נתונים, אם יש 0 אחוז נשים שופטות בבית המשפט העליון ומאה אחוז גברים אז תסיקי את למי יש אפליה בבית המשפט העליון. אם יש 95% גברים בדירקטוריונים ציבוריים ו 5% נשים שוב תעשי את המתמתיקה. אם באגף המודיעין של צה"ל יש 90% סא"לים ו 10% סא"ליות (באמ"ן לא משתמשים בכח אלא במוח) אז תנחשי שוב - צדקת גם הפעם - נשים מופלות בעיקר גם במקצועות הלא קרביים. קחי כמה טבלאות, חיברות הוא מונח שהומצא ע"י פסיכולוגים\סוציולוגים גברים. חס וחלילה - הפורום הוא כלי חשוב ואקטיבי אך אני מטיל ספק באפקטיביות שלו לשנות דברים - אני אניח כי לא זו כלל מטרתו אז הוא ממלא את תפקידו 100% אם התפקיד שלו הוא אחר מצמצום הפערים (הסטטיסטיים לחלוטין) אם לי יש 100 ולך 80 אז את מופליית לרעה. You Do The Math...

shark3

New member
100 מול 80 הוא יחס השכר באותה משרה

בין גבר לאישה בישראל.

נראה לי שדווקא בהרבה דברים עקרוניים

יש הסכמה. אני לא חושבת שמישהי כאן חושבת שרק להיות בפורום זה מספיק וזה יפתור את כל הבעיות. מצד שני, להיות בפורום כן עוזר לפגוש עוד אנשים עם דעות רלוונטיות וללמוד מהם, וללמד אותם, וגם להעלות רעיונות מה לעשות ב"עולם האמיתי". אז אני לא מבינה למה אתה כל כך מתקיף את הפורום.

אמיר.

New member
לא בתחום החינוך...

שם זה הפוך (מנסיון) לו הייתי הופך עכשיולאישה היה שכרי קופץ ב 15%. מיד בלי שום תנאי.

טל קר

New member
אתה כל פעם חוזר על זה, וכל פעם

אני מביאה את הנתונים מהסמינריון שלי, שמוכיחים את אפלית הנשים במערכת החינוך בקידום לתפקידים ניהוליים. אז אולי אתה מרוויח פחות מאותה מישרה של מורה שמקבלת תוספת על היותה אם, אבל הסיכוי שלך לדלג מעליה לתפקיד יותר בכיר גם כשמשווים ותק השכלה ואחוזי משרה, גבוה בעשרות אחוזים רק מעצם היותך גבר.

אמיר.

New member
דיוק - הוא שורש הנצחון...

האפליה איננה איפה אפלית שכר (במגזר שלי, לא יודע מה קורה במקומות אחרים). אלא אפלית קידום. זה לא אותו דבר.

טל קר

New member
אדיק. יש לפחות שני סוגי אפליה

של נשים בעולם העבודה. הראשונה היא שכר לא שווה על עבודה שווה, אם ממש בפועל, ואם בצורת הטבות. השני הוא אי קידום נשים לתפקידים בשל העדפת גברים. שזה גם בא לידי ביטוי ב*שכר*. בדר"כ זה הולך ביחד.

shark3

New member
אגב ביקורת,

אף אחת כאן לא התייחסה לתוכן אלא לעטיפת הדברים, לא נאמר אחרי הסרקזם - אני מסכימה עם ת ו כ ן הדברים שכתבת או אני לא מסכימה , או מסכימה חלקית ...

sista

New member
אולי כי אין הסכמה.

אני מניחה שחברותיי לפורום כמוני יודעות לקרוא גם את תוכן דבריך, ויתכן היפותטית (ואולי לא היפותטית) מצב שבו אין איתם הסכמה, לא שזה אומר משהו רע עליך - לא כולם חייבים להסכים כל הזמן, ולא משהו רע על הגולשות - "אחרי שקראתי את טיעונייך בעיון, אינני מסכימה ואני מביאה לך נתונים הפוכים" - גם זו לטובה. מעצם טבעו, הפורום משמש כמקום להחלפת דעות ולא נראה לי שזהו המדיום המושלם לאקטיביזם וסנקציות וניגוחי ברזל בעובי הקורה הפטריארכלית, כלשמטרה זו תצלח יותר איזו מיליציה המסתתרת בעמקי תעלות תת קרקעיות או דיביזיית שריון. הפורום הזה מבצע את תכליתו באופן מעולה - מקצועי, אינטליגנטי, סבלני ומעניין תמיד. הוא לא אמור להיות מה שהוא לא - מיליציה, לכן הוא נותן גז בפורום ולא בניוטרל, וחשיבותו בעיני ואני בטוחה שגם בעיני כולן לא תסולא בפז 18 קאראט. מתה על הפורום. אם אני רוצה לעשות בנוסף גם משהו פעיל בעולם האמיתי, הפורום רק עוזר לי, מבחינת ייעוץ והעצמה. ואני אכן פעילה בתחום, כשהפורום מלווה אותי. עוד 2 דברים: זה שהדרך שלנו אינה אגרסיבית אין משמעו שדבר אינו נעשה. אני, למשל, אינני מעוניינת להשיג שום דבר בדרך של מלחמה. זה זר לי לחלוטין והאמת, גם קצת ילדותי. זו לא הדרך היחידה דבר שני - במקרה הזה גם העטיפה ראויה להתייחסות. הסרקזם והעוקצנות המילולית מיותרים בדיון שמטרתו לבנות ולא לנפץ. אני גם רוצה לומר שבתגובה הקודמת לדבריי קיבלתי ממך תשובה ממש נהדרת, גם אם לא הסכמתי.

shark3

New member
סליחה חיברות ?!

חיברות זה לא מושג שהומצא ע"י תאורייה מדעית \ פסיכולוגית - אה כן, יופי - רוב התאוריות - הן גבריות כי בעולם המדע גם כן שולטים הגברים, אף-על-פי שהמצב מתאזן וזה טוב. אני מטיל ספק בתאורייה שאת נשענית עליה או על כל תאוריה אחרת , אני אומר לך (כותב) מה שאני מרגיש על עצמי.

shark3

New member
אין לי בעיה עם זה שתמשיכי להדפיס,

אבל לחברה הישראלית יש בעיה עם זה, עדיף ברמת הקולקטיב שאם אישה היא כשרונית - אז שתמצה את הכשרון שלה כמו למשל להיות עורכת פורום פמיניזם ומעמד האישה. כמה בחורות לא מימשו את הכשרון שלהן למשל בצבא ?, הוחלט אחרת (בגלל עבודה משפטית ברובה) והופ - לכי לכל מח"ט בתותחנים, רמת התרגילים עלתה פלאים. המשמעות היא - פיתחנו יכולת הישרדות טובה יותר רק בגל שנפל לנו האסימון שצריך לאפשר מימוש כשרון נשי בחיל-התותחנים. אנחנו במזרח-התיכון , יכול הישרדות קולקטיבית היא הכרחית עבורנו.

shark3

New member
אין לי בעיה עם זה שתמשיכי להדפיס,

אבל לחברה הישראלית יש, כמה בחורות בצבא יכלו במקום להדפיס להיות חיילות בתותחנים, תשאלי כל מח"ט - מאז שבחורות בתותחנים רמת התרגילים עולה, רמת תרגילים עולה = יכולת הישרדות קולקטיבית עולה = במזרח התיכון זו תכונה חשובה - מאוד.

אמיר.

New member
החיברות..... והסטאוטיפ...

תור אחד ששיך ל 25%... שלא מפצח גרעינים מול משחק כדורגל משמים.. ובמילואים .. נו זה כבר ממש משפיל... --------------- אני תמה, מנין בא הסטרוטיפ הזה ?? הרי אף אחד מאיתנו לא מכיר די אנשים בשביל ליצור את זה (ואני לא מכיר אפילו אחד כזה). כנ"ל נשים... איך העסק הזה זז???

טל קר

New member
אני דווקא כן מכירה אנשים

עם התופעות שציינתי. הסטראוטיפ הוא ההכללה.

למעלה