באתי להביע את דעתי.

אמיר.

New member
את מסתובבת בחברה הלא נכונה ../images/Emo13.gif

חשבת לעשות תשובה ????

טל קר

New member
זה לא שאני מסתובבת שם, זה הם

מסתובבים סביבי בניגוד לרצוני... בכל אופן יש בעיה קטנה עם התשובה. לדעתי האדם ברא את אלוהים. אז לא נראה לי שאני אקיים מצוות למען מישהו שחושבת שהוא המצאה אנושית.

אמיר.

New member
אבל אם באמת יש הבדל מולד...

(ולמעט הצדדים הפיסיים הברורוים, אני לא בטוח בכלל שיש). אבל אם יש, הרי שנסיונות לחינוך משווה, יהיה לא רק עקר, אלא גם גורם תסכול. לכן כדאי לפסוע בזהירות. כל פעם צעד קטן, לעצור ולבדוק. זה לא מתאים לגישת ה´עכשיויזם´ של היום. אבל זה בטוח יותר.

החינוך לא צריך להיות שכולם צריכים

להיות אותו דבר אלא שההתייחסות אליהם צריכה להיות שוויונית. שיכבדו את השוני ביניהם ולא ישתמשו בו בשביל לנגח חלק מהאנשים ולטעון שהם נחותים.

טל קר

New member
מחזקת וממשיכה, שכל אחת ואחד

יבחרו את מה שמתאים להם, ושהבחירות לא יהיו היררכיות. שלא יכוונו אותם על פי מינם לתוך משבצת של מה אמור להיות בן או מה אמורה להיות בת, אלא על פי צרכים, נטיות לב, רצונות, כישורים, וכדומה. שכל אחד ואחת יכולים לבחור מה הם רוצים להיות, ולא להתאים לשבלונה, ומה שיבחר זה בסדר.

augustus

New member
מה רצית להגיד בזה?

נכון, הנשים שונות. גם הלסביות וההומואים שונים. גם המזרחים שונים. לגיטימציה לשוני היא חלק מכל מאבק בקיפוח. אנחנו נלחמות כאן על השיוויון, לא על האחידות.

טל קר

New member
ממש לא הבנתי את הקשר בין החלק

הראשון של ההודעה לחלק השני. כלומר עם החלק הראשון בו את אומרת שתפיסת העולם היא תולדה של חיברות, הסכמתי. ופתאום "אנחנו כל כך חיות את הפמיניזם כל כך משתדלות להצליח כל כך מנסות להגיע וללמוד ולהתפתח ולא להניק את הילד ושהבעל שלנו יצא לחופשת לידה ומה יוצא לנו מזה לעזאזל??? כלום!!!" סליחה? קודם כל לא הבנתי את הקשר בין להניק את הילד לשאר הפרמטרים כי אפשר להיות פמיניסטית ולהניק בכיף, פמיניזם זו בחירה לא שלילה, אבל לא הבנתי למה לא יוצא לנו כלום מזה שאנחנו רוצות ללמוד ולהתפתח? בטח שיוצא לנו. וההמשך גם הוא תמוה: "במקום לפעול בשקט.. כל אחת את הצלחתה האישית.. אנחנו מנסות להפעיל לחץ שהוא לא חיוני לדעתי ואינו נחוץ.. אם כל אחת מאיתנו תנסה להגשים את חלומותיה.. ותתעלם מהעובדות המכאיבות כל כך של השכר.. והשובינזם.. וכ"ו.. אולי נגיע לתוצאות טובות יותר.. " קודם כל לא הבנתי איך התעלמות מהעובדות המכאיבות מקדמת משהו, אח"כ לא הבנתי למה הלחץ לא נחוץ אם יש עובדות מכאיבות בשטח וממש לא הבנתי איך זה שבמקום להתאחד ולהוות כוח ותמיכה, כל אחת תרגיש מבודדת, כל אחת תמציא את הגלגל מחדש ותלחם את המלחמות שלה לבד, איך זה מה שיגרום לתוצאות טובות יותר?

למעלה