בארה בגיטרה

Choco Chips

New member
בארה בגיטרה

הי,
אני יודעת ללוות שירים ולהוציא אקורדים דיי טוב ואפילו מאד מאד טוב... אבל השליטה שלי בבארה היא עדיין בגדר קטסטרופה. מישהו מכיר דרך איך ללמוד לשלוט בבארה? תרגילים, שיטות, מילות עידוד וכדומה...
תודה,
שוקו
(מנגנת על קלאסית ואקוסטית)

רונסולD

New member
פשוט להתאמן, להתאמן להתאמן.

כשלמדתי בארה, המורה שלי פשוט אמר לי לקחת שיר שאני יודע לנגן, ואת כל האקורדים שלו - לנגן עם בארה.
אז ניגנתי, ניגנתי, הייתי מתוסכל, ניגנתי, הייתי עוד יותר מתוסכל ומתישהו זה פשוט התחיל לעבוד.

Choco Chips

New member
תודה, זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו...

כמה זמן זה לקח לך מהרגע שהתחלת להתאמן על זה עד שהצלחת לנגן בארה כשפת אם?...

רונסולD

New member
וואו, אני לא זוכר

זה היה לפני 4-5 שנים.
מה שכן, אני זוכר שהמורה לימד אותי שהבארה צריך ללחוץ רק על המיתרים שהוא צריך ללחוץ עליהם.
מה זאת אומרת?
נגיד את עושה אקורד F בבארה, אז את עושה E ומזיזה אותו שריג קדימה, נכון?
על המיתרים החמישי, הרביעי והשלישי לוחצות האצבעות שלא עושות בארה (האצבעות שעושות את הצורה של E).
לכן, הבארה צריך ללחוץ על המיתרים השישי, הראשון והשני.
מקווה שזה יעזור לך :)

N i r T

New member
לא שווה לעשות "הקלות"

בארה זה עניין של אימון.. אני רואה אצל הבן שלי (שכמובן לומד גיטרה..) שלקח לו זמן - כמה חודשים טובים - עד שהוא השתלט על זה אבל למד לחסום חסימה מלאה. ככה זה פותח המון אפשרויות על הצוואר וגם מחזק את האצבע.

elad156

New member

prince779

New member
אני חושב שזה דווקא כן שווה

הרי יש מעט מאד סיטואציות שבאמת צריך לעשות חסימה מלאה. מנקודת מבט של מורה עדיף להגיע כמה שיותר מהר למצב שבו התלמיד מפיק צליל - לא לחכות עד שיש חסימה מלאה.

salo22

New member
להתחיל להתאמן

באיזורים הקלים יותר, בהדרגה לעבור שריגים לאחר כמה ימי אימון לאיזורים הקשים יותר באיזור התחלת הצוואר. לא להתחיל ולהתאמן מיד על אקורדים מלאים, אלא לעבוד משריג 12 ברה נקי בפני עצמו עד שמגיעים לפריטה נקייה לגמרי בסריגים הקשים. לאחר שזה עובד טוב להתחיל להתאמן בשריגים הגבוהים על המבנים הבסיסיים של אקורדים מינורים ומאג'וריים, שוב אני מזכיר, לא להתקדם לשריג קשה יותר עד שלא הצלחת לפרוט נקי וצלול על השריג שלפניו לפחות 10 פעמים ברציפות. להקפיד לשחרר אצבעות וידיים בזמן אימוני בארה, הכאב יהיה גדול, לא להגזים באימונים ממושכים מידי אך כן לחזור לזה לאחר הפסקה מספר פעמים ביום.
שליטה בבארה לדעתי יש קפיצה משמעותית מאוד לאחר כשלושה חודשים של אימונים אינטנסיביים, חלק יגידו פחות, אני מדבר על רמה סבירה של ניגון אקורדים כדי להתפתח בהמשך לשליטה ו"זרימה" טובה יותר של הנגינה. שליטה אמיתית באספקטים חשובים של הנגינה, ובכלל נגינה ברמה גבוהה, הם עניין של שנים רבות של אימונים והתמדה, גם ובעיקר על הגיטרה כמובן, לא כלי קל במיוחד, מסתבר..

yossi7070

New member
לא...

רוצה לעשות לך קיצורי דרך באלמנט כל כך חשוב בטכניקה
אבל את יכולה ללמוד את הטכניקה של הנדריקס עם שימוש באגודל
הרבה יותר קל מבארה וגם חוסך לך אנרגיה באילתור על סולם
כמובן הרבה יותר קל באקוסטית וחשמלית (צוואר יותר צר)

יוסיחן78

New member
הדרך הכי טובה:

תתחילי עם אצבע ראשונה
מיתר ראשון, סריג ראשון. תפרטי, ותראי שהצליל ברור ונקי. עברי לסריג הבא. המשיכי עד הסריג הכי גבוה שאת מצליחה. אחרי זה את אותו הדבר בירידה.
עכשיו נסי את אותו התרגיל עם אצבע ראשונה, על מיתרים אחד ושניים ביחד. סריג אחד. פרטי על המיתרים אחד אחרי השני וודאי שאין חניקות זמזומים או חסימות. תני לצליל להשתהות כמה שניות בזמן הלחיצה. נסי למצוא את המקום שבו הכי קל ללחוץ ולקבל צליל נקי, זה יהיה קרוב מאוד לסריג. ברגע שהצלחת נסי אותו דבר על סריג שתיים. אחר כך ממשיכיםלמעלה ויורדים למטה.
עכשיו תתחילי את אותו הדבר על שלושה מיתרים, ארבעה, חמישה, שישה.
אחרי זה נסי את זה עם שאר האצבעות... זה יקח זמן להגיע לשליטה מלאה. תקדישי לזה כמה דקות בכל יום, בלי להעמיס יותר מדי על היד ולא להמשיך אם כואב. נסי את התרגיל כמה פעמים ביום, עם מספיק זמן מנוחה ביניהם.

MetalicBluz

New member
את יכולה! את מסוגלת!!

אלו היו מילות העידוד שביקשת..
ועכשיו ברצינות, בארה זה באמת אחד הגשרים האלה שצריך לעבור (היי יצא לי מגניב בארה=גשר) ובאמת לוקח זמן. וברגע שעוברים אותם נפתחות אופציות חדשות בכל מה שקשור לנגינה.

אני מתאר לעצמי שאת מדבר כאן על בארה מלא ולא חלקי (עם בארה חלקי את מסתדרת?)
אני זוכר על עצמי, כשרק התחלתי לנגן והגעתי לקטע של הבארה, לקח לי משהו כמו חודשיים אולי יותר עד שהצלחתי להשתלט על זה.
ההמלצה הכי טובה שלי היא להתאמן על השיר smells like teen spirit של nirvana.
מדובר על מעבר בין 4 אקורדים, לאורך כל השיר #F -> Bb -> G# -> C ב-2 צורות :
1. לנגן את ארבעת האקורדים במבנה של F רק להזיז בדיוק את המבנה הזה קדימה ואחורה על פי האקורדים שצריך לנגן
2. לנגן את האקורד הראשון והשלישי במבנה של F (הבס הוא שריג 6)
ואת האקורד השני והרביעי במבנה של Bb (הבס שריג 5)

עוד שיר שאני ממליץ להתאמן עליו - Lenny Kravitz - Fly Away
אם את צריכה עזרה לגבי הפריטה עצמה בכל אחד מהשירים האלה, את יכולה לפנות בפרטי ואשמח לנסות לעזור

זיו גל1

New member
על מה את מנגנת?

אם את על קלאסית יהיה לך קשה מאד, במיוחד בהתחלה. אקוסטית יותר נוחה לאקורדים בארה וחשמלית אפילו עוד יותר. סריג 1 הוא הקשה מכולם, כך שאל תתחילי מF (על הצורה של E), תתחילי מסריגים גבוהים יותר וכשתצליחי תנסי לחזור לשם. אם את כבר מנגנת על חשמלית ועדיין מתקשה נורא, שווה להתייעץ עם מורה שיראה איך את מחזיקה ומה אפשר לשפר. בכל מקרה תתאמני הרבה

שיהיה בהצלחה

למעלה