באפי 3X17- Enemies

רינת4

New member
באפי 3X17- Enemies

אני כל כך אוהבת את הפרק הזה!!! מה יותר טוב מאנג´ל רעאבל עושה את עצמו? כמובן שגם בפעם הראשונה שראיתי את הפרק הבנתי שזה לא באמת כי זה been there,done that ואנחנו מכיים את ג´וס יותר טוב מזה. השאלה הייתה רק מה בדיוק קורה שם? חלק מהדברים שאנג´ל אמר לבאפי צרמו לי. הוא לקח קצת יותר מדי חופש ביטוי. מצד שני-הוא היה צריך לשכנע את פיית. ובכל זאת- באפי נפגעה. אני חושבת שהיא הכי נפגעה בגלל רגשות האשמה. והסוף,אוי הסוף... :( כשאנג´ל שואל אותה אם היא עדיין הבחורה שלו, והיא אומרת שתמיד. תחילת הסוף. למה? בהתחלה הם היו כל כך חמודים!(של הפרק הזה). וסוף סוף,היום-יהיה איירשוט,הפרק היחידי שלא ראיתי. איזה כיף לראות שוב בפרקים של באפי שלא ראיתי. אמנם אני יודעת עקרונית מה קורה,אבל עדיין לא ראיתי את זה,ככה שזה חוויה בשבילי.

ANGEL N

New member
פרק בהחלט טוב!!!

את האמת בפעם הראשונה שראיתי את הפרק לא הייתי הטוח מה קורה. מצד אחד לא הגיוני שאנג´ל יהפוך לאנג´לוס, זה בעצם למחזר את מה שהיה בעונה השניה ואז זה יהיה נדוש ביותר, מצד שני הוא בהחלט לקח את זה יותר מידי וכבר חשבתי לרגע שהוא באמת אנג´לוס שוב. עוד משהוא שחשבתי והוא לא ממש קשור לפרק, כשפיית הולכת בפעם הראשונה לראש העיר ומציעה את עצמי כעוזרת שלו מה חשבתם? אני אישית שוב לא הייתי בטוח מה קורה, חשבתי שפיית מסוגלת לזה אבל יותר מכל בגלל הארועים שקדמו לזה (פיית´ מצילה את באפי ממיסטר טריק, אבל לפני זה מתמרדת) היא רצתה להוכיח שהיא באמת בצד של באפי על ידי כך שהיא תהיה כאילו בצד של ראש העיר ובעצם תרגל אחריו ותעזור לבאפי, אבל תמיד ידעתי שאני טועה ופיית בצד של ראש העיר. ואם כבר מדברים על אנג´ל, אז יש לי צהיה- ספויילר לעונה 2 של אנג´ל עכשיו כשאנג´ל יודע שהוא יכול לקיים יחסי מין (כל עוד הוא לא אוהב את הבחורה) ולא לאבד את נשמתו, אתם חושבים שהוא הלך קצת להשתעשע? יכול להיות שעם כמה בחורות שמממש צריכות כסף!!! (פחחחחחחחחחחחחח, אני מקווה שהבנתם שזה בצחוק)

רינת4

New member
מחשבה מעניינת...

עלתה במוחי כמה פעמים. ד"א-גם אני חשבתי את זה על פיית´.ייתי בטוחה שהיא עושה כאילו היא בצד של ראש העיר ושכולם יודעים את זה. ד"א-דכחתי לשאול בפעם הקודמת: ראש העיר אומר לאנג´ל להרוג את באפי באיטיות כי הם לא רוצים עןד קוטלת בסביבה,כי "לא כולן ייצאו כמו פיית´ שלי". אז השאלה שלי: ראש העיר פשוט חושב שזה מה שיקרה,נכון? או שזה פשוט טעות של ג´וש? כי ראש העיר אמור לדעת דברים כאלה. אם הוא צודק- אז כשבאפי תמות שוב,תבוא קוטלת חדשה מה שאומר שהיא עדיין נחשבת ככה,מה שאומר שג´וש לא שם לב לפרט הקטן הזה. אבל אם זה רק הנחה שלו,אז הכל בסדר.

ANGEL N

New member
אם באפי תמות לא תגיע קוטלת נוספת...

באפי כבר מתה, ולכן אם היא תמות שוב לא תבוא לה מחליפה אלה רק כאשר פיית תמות. אם זה היה קורה אז תמיד בעולם היו 2 קוטלות, וזה נוגד את כל הרקע

רינת4

New member
אז למה ראש העיר

אמר את זה. משום מה,נראה מוזר שהוא יטעה.

ANGEL N

New member
מה שהוא אמר זה....

שהוא לא רוצה עוד קוטלת הכונה היתה לבאפי. להרוג לאט כדי לענות אותה, להרוג כדי שלא תהיה עוד קוטלת בסביבה שתציק לו. חוץ מזה מאוד יכול להיות שהוא לא ידע את החוקים, אחרי הכל לדעתי זו הפעם הראשונה שיש קוטלת שמתה מוות קליני וחזרה לחיים. ועוד משהוא ספויילר לעונה 5-6 - רינת את יכולה לקרוא הרי באפי מתה בעונה החמישית ובשישית לא באה לא מחליפה, ראינו את זה בפרק הראשון של השישית שהסקובי נלחמו בלי עוד קוטלת מחליפה

רינת4

New member
אני לא חושבת

שלזה הוא התכוון. ומה שאמרת בסוף-אז בגלל זה אני שואלת. אבל בסדר,טעות של ראש העיר,השתכנעתי.

פרק מצויין בעיקר

כשפיית´ מגלה שהוא עבשד עליה:) שונאת אותה! (טוב רק בגל שהיא נהיתה רעה:) אגב למה היא באמת נהיתה רעה את זה עדיין לא הבנתי...

ANGEL N

New member
היא תמיד היתה רעה...

עכשיו כשראיתי את העונה בפעם השניה שמתי לב עד כמה זה בולט, כמה רמזים היו כבר בפרקים הראשונים שהוא הופיע, עוד מהפרק הראשון שמנו לב עד כמה היא אוהבת לקטול ולהרוג. עד עכשיו היא נהנתה להרוג את השדים והערפדים וזה היה בסדר, אבל עכשיו כשהיא טעמה את טעם הריגת בני האדם (דבר שהוא כמובן פסול), זה מצא חן בעניה , הכוח והתחושה וזה הגביר אצלה את הרוע, והתוצאות ידועות לכולנו

Enemies פרק מעולה!!!

אחד מהפרקים האהובים עלי בכל הסדרה
וגם זה היה הפרק הראשון בבאפי שראיתי במלואו, ככה שיש לו גם ערך רגשי
באפי, פיית´, אנג´ל/וס במיטבם

ד י י ז י

New member
ואו , כשראיתי את הפרק פעם ראשונה..

הייתי בטוחה שאנג´ל הפך לאנג´לוס והאמנתי להכל , פתאום אחרי ה "second best" וכשהוא ובאפי התחילו לדבר בינהם , אני הבנתי הכל.. וואו , הייתי בשוק!זה ממש לקח אותי בהפתעה! אבל אחרי שראיתי את העונה השנייה שוב , שמתי לב לזה שאנג´ל לא שיחק את אנג´לוס כל כך טוב.. נכון הוא דיי משכנע , אבל תשימו לב שהוא שכנע רק את פיית´ וראש העיר, שבחיים לא ראו את אנג´לוס האמיתי (וזאנדר , אבל זה רק אגרוף בפרצוף) ובכלל , אם זה היה אנג´לוס הוא לא היה רוצה לעבוד בשביל ראש העיר.. הוא עובד לבד , אתם יכולים לדמיין את אנג´לוס עובד בשביל משהו? oh well... ובאמת הקטע בסוף היה עצוב.. אף פעם לא הבנתי את הפרידות שלהם.. פרק אחרי זה הם ישר ביחד , אז למה הן? לא מספיק אנג´ל עבר אז באפי צריכה לזרוק אותו שוב ושוב? אה , ונזכרתי בעוד משהו! השד שרצה למכור את ספרי ההתעלות (אני אוהבת אותו! he´s my favorte! אחרי ראש העיר כמובן..) בכל מקרה , השד הזה נראה מפחיד יותר מהפעמים האחרות שראיתי את הפרק.. am I the only one to notice that? וכמובן , היה את המשפט האגדי - "You know Angelus, attitude may get you attention, but courtesy wins respect."

ANGEL N

New member
הפרידות...

הפרידות כאן הן בעצם להכין אותנו לפרידה הגדולה והסופית, התנתקות אנג´ל מ"באפי". אף אחד מאיתנו לא היה יכול לקבל את זה שפעם אחת הם יפרדו לתמיד, כי זה פשוט לא עובד ככה במיוחד באהבה החזקה הזאת שממשיכה הרבה אחרי הפרידה שלהם. ככה כשאנחנו רואים אותם נפרדים ושוב מנסים ושוב ושוב אנחנו נבין בסוף שהפרידה היתה בלתי נמנעת והכרחית ביותר.

mscooter

New member
ג´וס פשוט גאון !!

הוא הפתיע את האנשים בינינו שלא ניחנו בכישרון בלשות... כי, אם תשימו לב, כל פעם שקורה משהו עם הנשמה של אנג´ל (עם או בלי) מראים את העיניים שלו זוהרות כאלה... והפעם לא הראו כלום... וגם, כשאנג´ל הפך לרע, ג´ילס אמר לבאפי שאנג´לוס נוהג לרדוף את כל מי שהקורבן שלו מכיר, ולשגע אותו, ולכן הרג את ג´ני וניסה להרוג את יתר הסקוביגנג... והפעם, כשראש העיר דיבר איתו, הוא אמר שהוא הולך ישר לבאפי, לענות אותה לאט... פשוט גאוני... Second best...

לiלה

New member
אם כבר מדברים על המיטב אז לדעתי

הם זוג ממש טוב... אינג´ל\אינג´לס ופיית´

אבל עדיין-

כאילו רוע יש בכול אחד זה שהיא אוהבת לקטול זה די ברור למה- הוצאת אגרסיות, אלימות שחרור וכו´... אבל יש שוני בין רוע של אוהבת להיות קוטלת לרוע של אוקי אני משמידה את העולם.. אז מה גרם לה מלהיות "קוטלת רעה" לסתם מפלצת שעוזרת לראש העיר? איך היא הגיעה לזה מה כי היא הרגה משהוא?! טוב בכל מקרה אני לא מבינה את זה...

כן. בגלל שהיא רעה.

כל הקטע שאומרים בסדרה שפיית´ הרגה בטעות בנאדם, והיא "התמכרה" להרגשה הזאת של שליטה בחיים של אנשים, כלומר לשלוט בעובדה אם הם מתים או חיים. בפרק הזה פיית´ אומרת לבאפי: "What are you going to do B? Kill me? You´ll become me. You´re not ready for that yet". היא מתכוונת לכך שאם באפי תהרוג את פיית´, היא תקבל את האופי של הרוצחת (כמו פיית´). כשהמצב רע כ"כ, האלטרנטיבה של פיית´- ראש העיר, נראתה לה הכי טובה. להצטרף למישהו שהוא כביכול חזק, ולא ישפוט אותה על המעשים שלה בעבר, להפך, רק יטפח בה את הרצון להרוג, נראתה לה הרבה יותר טובה מאשר להמשיך עם הסקובי גנג.

רינת4

New member
ותגידו,זאת

הפעם הראשונה שאמרו שקוראים לחבר´ה סקובי גנג?(פייצת אמרה את זה לבאפי)

talrv

New member
לא.. הפעם הראשונה

היה זאנדר שאומר לקורדיליה משהו על החבורה שלהם ואומר "סקובי-גנג" בפרק "מה השורה שלי"...

למעלה