באפי התחתנה !!!

trilliane

Well-known member
מנהל
אוקיי! אחרי חיפושים ברשת...

לא מצאתי הרבה, אבל הנה כמה התייחסויות שמצאתי: from http://www.geocities.com/g3rl1z/celebs.html Name: Sarah Michelle Gellar Date of Birth: April 14, 1977 Place of Birth: New York, NY Current Home: L.A. Religion: Christian, not Jewish(Father Jewish, not her) Height: 5´3" Weight: 92 lb. (old info.) Hair: Brown (dyed for BTVS) Eyes: Green(and beautiful) Pets: Harley(rabbit); Thor(dog) Martial Arts: Tae Kwon Do since Age 9 (black or brown belt) Sports: Figure Skating _____________________________________ from http://216.239.53.100/search?q=cache:_s4k3DPqODkC:www.abstracts.net/sarah-michelle-gellar/sarah-august.html+sarah+michelle+gellar+jewish&hl=xx-bork&ie=UTF-8 When asked if she was Jewish, Sarah said she doesn´t believe in organized religion and never has. _____________________________________ וכאן, משהו שקצת סותר את הציטוט הקודם... http://www.christianitytoday.com/ct/2002/008/36.10.html Buffy´s Religion Like her show, Sarah Michelle Gellar´s faith is a hodgepodge of belief. By Ted Olsen | posted 07/17/2002 Like her television show, Buffy the Vampire Slayer, actress Sarah Michelle Gellar´s personal spirituality borrows from a hodgepodge of religions. "I consider myself a spiritual person," she told Scotland´s Daily Record. "I believe in an idea of God, although it´s my own personal ideal. I find most religions interesting, and I´ve been to every kind of denomination: Catholic, Christian, Jewish, Buddhist. I´ve taken bits from everything and customized it." But Gellar also did her homework, telling Rolling Stone that she read through the Bible in 1999. Two actors reportedly have become Christians while working on the show, but its emphasis on witchcraft and other issues have kept it at the top of many Christians´ "Must Flee TV" lists. ___________________________________ לסיכום: היא עצמה מגדירה את עצמה נטולת דת ספציפית, לא יהודיה. לא הצלחתי למצוא פרטים על ההורים שלה, פרט לציטוט הראשון, בו נכתב שאביה יהודי, והיא לא. אם יש למישהו קישורים אחרים, בשמחה

אכן. המקורות הם *גיא פינס* ../images/Emo13.gif

שאלו אותה אם היא יהודיה. היא אמרה ש אמא שלה יהודיה. אבל היא מאמינה ב Sarahism (או איך שאמורים לכתוב את זה)זאת אומרת בתורתה שלה. היא לוקחת קצת מכל דת. אז נכון שהיא עצמה לא מגדירה אותה כיהודיה/נוצריה/וואטאבר, אבל היא לא יכולה לשנות את העובדה שהשורשים שלה כן יהודיים. כל אדם יכול לקום בבוקר ולהחליט שהוא לא משייך את עצמו לאף דת, אבל בתכלס יכניסו אותו לקטגוריה של דת ע"פ המשפחה שלו. מה שגורם לי עוד לחשוב שאבא שלה יהודי- גלר אמנם לא חייב להיות יהודי, וגם השם שלה הוא לא בדיוק- Gell*e*r אלא Gell*a*r (כן!! צריך לבטא "גלאר" ולא "גֵלֶר" [או איך שמנקדים], זו טעות נפוצה, ושרה אף פעם לא טרחה לתקן אף אחד.). אבל יכול להיות שזה כן יהודי. וגם בכל האתרים כתוב שאבא שלה יהודי, ואמא שלה לא ממש מוזכרת. יכול להיות ששרה בחרה להתעלם מהעובדה שאבא שלה יהודי/לא יהודי, כי היא פשוט בחרה להתעלם ממנו כל השנים... מסיבותיה האישיות. בשורה התחתונה, לפחות מבחינת היהודים- שקובעים את דתו של אדם ע"פ דתה של האם- שרה יהודיה... End of story.

trilliane

Well-known member
מנהל
שיהיה... לגבי שם המשפחה

בראיון שלה אצל האוורד סטרן, הוא אכן הדגיש ואמר שזה גלר (בפתח) ולא גלר (בצרה) אבל המוזר הוא, שכל פעם שהיא מציגה את עצמה (באינסוף פרסומות וקטעי וידאו) היא אומרת "Hi, I´m Sarah Michelle Gellar" ומבטאת את זה בצרה, כמו שכולם מבטאים את זה... אז מה, היא מבטאת את השם שלה לא נכון? זה מוזר לי... אם היא היתה רוצה שיבטאו את השם שלה באופן מסויים, היא פשוט היתה צריכה לבטא אותו כך גם בעצמה, לא?

Darth Rosenberg

New member
כמה דברים:

1. בריאיון בגיא פינס, היא אמרה במפורש שאמא שלה היא היהודיה במשפחה. יש לי את זה אפילו מוקלט עדיין. והיא אמרה את זה בעצמה, לא דווח ע"י הפינס וחברין... 2. אז עכשיו, כששרה מישר גלר התחתנה עם פרדי פרינז ג´וניור, מה יהיה שם המשפחה שלה (אפרופו שמות משפחה)? שרה מישל גלר פרינז (ג´וניור)?

שרה כמו עוד שחקניות נשואות אחרות

תשאר עם השם משפחה שלה, ולא תוסיף את ה"פרינז" כדי לא לבלבל אנשים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוקיי... אמרה אמרה.

אני לוקחת את דברי בחזרה ומתנצלת בפני כל מי שצריך... ייתכן שזו הפעם הראשונה שהיא אמרה שאמה יהודיה? כי לגבי אביה זה היה ידוע מאז ומתמיד, ואם גם אמה יהודיה, זה אכן הופך אותה ב-100% ל"משלנו". בכל מקורות המידע ברשת התיחסו אליה כאל חצי יהודיה, או כתבו שלא יודעים, כי היא פשוט לא ממש מגלה... אז אולי היא סיפרה רק לגיא פינס?
מעניין. זה מזכיר לי את הפארודיה שעשו עליו ב"שידורי המהפכה" (שלום פרוספר) - הפוץ שמתעקש להציק לכל מרואיין בשאלת יהדותו ומתי הוא כבר יגיע לביקור בארץ...

היא אמרה את זה גם בעוד ראיון

עם אייל קיציס. לא זה ששודר בטלויזיה אלא ראיון לאיזה עיתון. נדמה לי ראש1. לפני 3 שנים בערך. היא אמרה שאמא שלה יהודיה גם כן. אבל לא לקחתי את הדברים ברצינות גמורה, כי עד ששמעתי אותה אומרת את זה לגיא פינס, לא קראתי/שמעתי על זה בעוד מקום. וכן, גם אני חיפשתי ברשת- וגם אני תמיד מצאתי את אותה התשובה, שהיא חצי יהודיה מצד אביה. דרך אגב- אחרי "ערב אדיר", תמיד סגרתי את הטלויזיה או העברתי ערוץ

trilliane

Well-known member
מנהל
ההפסד כולו שלך...

"שידורי המהפכה" היתה ה-תוכנית של הקיץ, טובה בהרבה מ"ערב אדיר"! (ולא רק אני אומרת את זה). הם הדבר הבא אחרי "העולם הערב" (וגם זו דעה ששותפים לב רבים, אפילו אברי גלעד אמר ברדיו שהם מזכירים לו את התוכנית ההיא). חבל שלא צפית, חכה לשידור החוזר!

זה בדיוק מה שאני אומרת

וגם אני הבנתי פעם ראשונה איך באמת צריכים להגיד את השם שלה כששמעתי את הראיון אצל הווארד סטרן. אם היא לא מתקנת אף אחד, אז אי אפשר לצפות שמישהו ידע איך באמת צריך להגיד. כנראה שזה לא מפריע לה. אני אמשיך לקרוא לה גלר (בצרה), כי גלָר, נשמע כבר מוזר.

Marsha Figg

New member
יש לך טעות קטנה שם-

בנצרות הדת נקבעת לפי האם. 100%. ויהודייה או לא- זה לא משפיע על זה שהיא הולכת עם צלב בסדרה, היא שחקנית אחרי הכל.
רחלי

לא נראה לי שזה בראש סדר העדיפיות

שלה. אפילו אייל קיציס שאל אותה אם היא תבוא לישראל מתישהו (בקרוב), עוד בערך שנה וחצי לפני האינתיפאדה, וכמו כל שחקן מנומס, היא ענתה שהיא תשמח לבקר בישראל. כמובן שזה לא קרה. ובעתיד הנראה לעין, זה גם לא יקרה (אנחנו מפסידים כאן בארץ הרבה סלבריטיס... בראד פיט היה אמור לבוא לפה, עכשיו אנחנו גם מפספסים את דיוויד בקהאם וחבריו למנצ´סטר יונייטד, שאם המצב לא היה כ"כ בזבל, היו באים לשחק כאן מול מכבי חיפה... אחחח..
).

למעלה