באמת לא יזיק להם...

המוזרה

New member
רגע

אם אנחנו ממגרים את הטרור בכל האמצעים (חיסולים, סגרים, כתרים, מחסומים וכל אמצעי אחר שצה"ל ימצא לנכון) - אז למה יש עוד טרור? אה, אולי כל זה לא מחסל את הטרור אלא רק מעודד גם כאלה שלא היו במעגל הטרור, להיכנס אליו?

קודם כל ,

כנראה שאנחנו לא משתמשים בכל האמצעים. מורא דעת הקהל העולמית עדיין משפיע על מנהיגינו. כמובן שישנם אמצעים נוספים שניתן לנקוט ובהם השלמת גדר ההפרדה ההולכת ונבנית בעצלתיים בעצם ימינו אלה. שנית, לא ניתן למגר טרור לחלוטין אבל ניתן להוריד אותו לרמות "נסבלות". אין דין 29 הרוגים בשנה בממוצע בפיגועי דקירה וידויי אבנים בעיקר באינתיפאדה הראשונה , כדין מאות הרוגים בשנה בפיגועי ההתאבדות הקשים של השנים האחרונות. באותו עניין, אני בטוח שתסכימי איתי שרמת הטרור ומספר ההרוגים פחתו דרסטית מאז מבצע "חומת מגן" בחודש מרץ שנה שעברה (ובל נשכח את מה שהוביל לאותו מבצע - 100 הרוגים(!!) בחודש אחד בפיגועי טרור), ומאז חזר צה"ל לשבת בערי הגדה ולהכביד ידו על המחבלים. כעת הם עסוקים בשמירה על עורם ובבריחה מתמדת מה שמותיר להם פחות זמן לתכנון וביצוע פיגועים ולייצור אמצעי לחימה. המוטיבציה להכנס למעגל הטרור לא נובעת מכמות החיסולים שצה"ל מבצע אלא זהו תירוץ בלבד. המוטיבציה של ארגוני הטרור נותרה בעינה ואף גברה גם כאשר ממשלת ישראל ביצעה מחוות שונות,הסירה מחסומים ,פתחה סגרים , שיחררה אסירים וניהלה משא ומתן עם ראשי האויב . מחות אלו תמיד נוצלו להחדרת מפגעים ולהגברת רמת הטרור. האמת העצובה היא שהם מאמינים בצדקת דרכם הרבה יותר מאיתנו ומוכנים להקריב הרבה לשם השגת מטרתם. ועל כך כבר אמר הלל לפני (כאן) , בעימות שבין מחפש הצדק למחפש השקט ידו של האחרון לעולם תהיה על התחתונה.

לאחר שוך הסערה?

ומה יהיה עלינו בנתיים? איך אתה חושב שניראה אחרי עוד 10 שנים כאלה? התשובה - אני חרד לדמיין זאת כשאני רואה איך אנחנו נראים עכשיו. לא מוצאת חן בעיני סתימת הפיות הזו. צה"ל אינו חף מטעויות ומספיק לספור את כל עשרות הילדים והתינוקות הפלסטינאים שנהרגו בזמן האינתיפדה כדי להבין זאת. אז כן, הסאטירה הזו במקום. יש המון מן האמת במה שהם אומרים. ואישית, אני לא מתכוון לשתוק ולתת לממשלה ולצה"ל יד חופשית בחסות הצורך במניעת טרור. בשביל יש אותנו, בשביל זה יש אופוזיציה, בשביל זה יש חופש ביטוי ובשביל זה יש סאטירה.

ומה עם מאות הילדים והאזרחים

שלנו שנהרגו? דמם פחות יקר בעיניך? אני מסכים איתך - צה"ל אינו חף מטעויות. אך זה מה שהן - טעויות! לא רצח בכוונה תחילה, לא טילים המכוונים אל ראשם של ילדים, אלא טעויות בלבד, מצערות ככל שיהיו. אני נותן לצה"ל את מלוא הקרדיט שהוא מנסה כמיטב יכולתו להמנע מטעויות כאלו, אך לעיתים הדבר אינו מסתייע בידיו. צריך לזכור שצה"ל איננו הגיבור הרע בהקשר של הטרור והמלחמה בו, ולא עליו צריך לצאת הקצף. אתה לא מתכוון לשתוק ולתת לממשלה ולצה"ל יד חופשית בחסות הצורך למניעת טרור? לעניות דעתי ,הצורך במניעת טרור צריך לעמוד בראש סדר העדיפויות של מדינת ישראל, כי בנפשנו הדבר. האם היית נמנע מחיסול מחבל, הכרוך גם בפגיעה באזרחים חפים, מפשע לו ידעת כי הפיגוע אותו מתעתד המחבל לבצע למחרת ברחובות ת"א יפגע באחד מיקיריך? האם גם אז היית מעדיף את דמם של האזרחים של הפלשתינים על דם אזרחי ישראל? אתה לא רוצה לשתוק? אל תשתוק - זכותך ,חופש הביטוי מאפשר לך לומר את אשר עם לבך. אך דע לך כי ברגל של עצמך אתה יורה, וברגלי כולנו. צריך לדעת איזה ביקורת להשמיע, מתי להשמיע אותה ובאיזה פורום. ההשתלחות בצה"ל אינה תורמת לשום דבר מלבד להבאשת ריחו וריחה של ישראל בעולם, ולמלחמת התעמולה של האויב. ועל כך נאמר - והמשכיל בעת ההיא יידום.

דוגמה אקטואלית

פתח 'ידיעות אחרונות' של היום בעמוד 7. "צה"ל מודה, כי בתקיפה שיגר חימוש אחר מזה שדיווח עליו, אך מתעקש שלא מדובר בנשק אסור". ובהמשך - "לאחר התקרית טענו הפלשתינים כי מהפצצה שפגעה במכונית נפגעו עוברי אורח רבים". אתה יכול להתווכח ככל שתרצה על הדרך שבה יוסי שריד בחר לחשוף את הדברים, אבל בסופו של דבר - צה"ל שיקר ביודעין. אני מניח שאתה חושב שאת הדברים האלה צריך להסתיר ולתת לצה"ל לפעול כרצונו?

כן!

איך ידעתי שמישהו כבר יתלה בשטות הזאת כדי להשתלח בצה"ל ובחיל האוויר? אתם פשוט מחכים בפינה לכל טעות, לכל פשלה, כדי שתוכלו להצדיק את הטיעונים שלכם. האמת שחשבתי כל היום מה לענות על זה, עברו לי הרבה דברים בראש. אבל אז לפני שעה קניתי עיתון מעריב ונתקלתי במאמר המערכת של אמנון דנקנר. הוא כבר אומר הכל במקומי. בבקשה, תקרא !

בלי קשר לסוג החימוש

ולמה צה"ל אמר או לא אמר לעיתונאים, את האנשים באותה מכונית היה צריך לחסל כי בני מוות הם. כן, גם במחיר קורבנות אזרחיים. מוטב יקברו הם את מתיהם משנקבור אנו את מתינו.

אלעד2

New member
מאוד מאוד עצוב

שיש קולקטיב שמקדש רצח אנשים תמימים שהטרוריסטים חוסים בצל אנשים תמימים לשתי מטרות: כדי שיפגעו וכדי שהם יוכלו להמשיך לרצוח שבעיצומה של מלחמה יש בתוכנו צדיקים שמחלישים את החברה ואת צה"ל ומחזקים את האויב כן, מאוד מאוד עצוב. ואם בכיבוס מילים עסקינן חבל לך לעורר את העניין כי כמות הכביסה המלוכלכת שנמצאת בצד שמאל גדולה מזו שבצד ימין פי עשרות. יצא לך למשל פעם להפגש עם פעיל ליכוד.. סליחה תנזים? ובגדה ביקרת כבר? אגב את בעד להחזיר את השטחים או נגד לתת את יהודה ושומרון? בעד פינוי ישובים או נגד גרוש משפחות?

אלעד2

New member
יחי צה"ל הקדוש

יחי יחי יחי.

אוֹחַ

New member
הם אף-פעם לא היו כוס התה שלי, אך

בפעם ההיא, בה הוא (אחד מהם) טרק את הטלפון למתי גולן, ובכך סירב להתעמת עם ה"גולם" שהוא-עצמו יצר, הייתי בטוח שזה הסוף שלהם. אתה רוצה לעשות סאטירה? אין בעיה! אתה פה איתנו, חלק מהמשחק.

גנגי

New member
בעניין הכתבה, לא הבנתי אבל

למה הם רוצים לרכוש מוסרים. בשביל שיהיה להם על מי ליישם דין מוסר? אגב, ד"ש מיגעל אמיר.

למעלה