היי היי!
טילים נורים בכוונה להרוג את מי שצריך להרוג. העובדה שהמחבלים משתמשים באוכלוסיה אזרחית כמגן חי (ולומר את האמת אני לא כל כך בטוח שהם "משתמשים", רוב האוכלוסיה הפלשתינית רואה בהם גיבורים ונותנת להם מחסה וסיוע לוגיסטי מרצונה) לא הופכת את הפגיעה באזרחים לרצח בכוונה תחילה. מי שמחביא רוצח לוקח על עצמו סיכון, רוצח שמסתובב בתוך אוכלוסיה אזרחית מסכן את עמו. הם מביאים זאת על עצמם ולא תמצא בליבי טיפת רחמים עליהם. אני עוד לא שמעתי על חיילים שנכנסו למסעדה בעזה ופוצצו אותה על יושביה. את זאת עושים החברים שלך ב"מלחמת הקיום" שלהם שבה נהרגים לא "גם" חפים מפשע אלא רק ובעיקר חפים מפשע, בכוונה תחילה ובזדון.הם באים לערינו בכוונה לרצוח את כל מי שיקרה בדרכם, בניגוד לחיילי צה"ל שנכנסים לערים ולמחנות הפליטים כדי "לדוג" אנשים ספציפיים הידועים כמתכננים וכמשלחים של פיגועי תופת. סמיר קונטאר, אותו מחבל לבנוני שרצח את דני הרן ובנותיו , התפאר השבוע בכך שבאותו בוקר הוא בתחושת שליחות , בידיעה שהוא הולך לעשות את המוטל עליו - להרוג יהודים. תראה לי חייל צה"ל שקם בבוקר עם אותה הרגשה. "מדינת ישראל קיימת ותמשיך להתקיים ולא החמאס ימנע את זה" זה כבר נושא לויכוח נפרד אבל אני לא מסכים איתך. הפלשתינים, למרות הצהרותיהם כלפי חוץ אינם מכירים בזכותה של ישראל להתקיים, ספרי הלימוד שלהם אינם מכירים במדינת ישראל, במפות שלהם מדינת ישראל לא קיימת, מנהיגיהם התבטאו לא פעם כי הסכמים עם ישראל משולים בעיניהם ל"הסכם קורייש" וחובה להפרם בשעת הכושר הראשונה שתזדמן,מבחינתם כל ההסכם עם ישראל הוא שלב ראשון בתוכנית השלבים המפורסמת. ואני כבר לא מדבר על כך שמדינת ישראל בקווי 67 איננה ברת הגנה ("גבולות אושוויץ" קרא לזאת קיסינג'ר), וגם לא על כך שאם תתגשם חלילה שאיפתם ל"זכות השיבה" הרי שחסל סדר המדינה היהודית כפי שאנו מכירים אותה. המתנחלים מנהלים את חייהם ביישובים הקיימים כבר קרוב ל-30 שנה באישורן של כל ממשלות ישראל , ואינם מבצעים טבח בשכניהם חדשות לבקרים (אם תוציא את מקרה ברוך גולדשטיין). הם אינם "מסתובבים בקו האש" יותר ממני וממך. מתנחלים לא נהרגים בטעות, תוך כדי קרבות ירי בין חיילים ומחבלים , אלא מאש מדויקת המכוונת לראשם של נשים וילדים, הנוסעים על הצירים. אפילו בישנם במיטתם אין הם בטוחים מידי אלו המבקשים לקטול יהודים באשר הם יהודים ובעיניהם כל המרבה הרי זה משובח. האם גם נוסעי האוטובוסים בת"א ובירושלים "מסתובבים בקו האש" ואל להם להיות מופתעים כאשר "לוחמי החופש" יורים בהם ומפוצצים אותם? ויושבי המסעדות ובתי הקפה? ובאי הקניונים? כולנו בקו האש? אולי נקום ונברח מפה? חשבון נפש, ביקורת והפקת לקחים נעשים כל הזמן בדרגים בהם הם צריכים להעשות. כאשר דברי בלע כמו שלך נאמרים בפומבי האויב קופץ עליהם כמוצא שלל רב ונאחז בהם כדי לחזק את טענתו ולהצדיק את מעשיו. לאזרחים יש הכוח למנוע עוולות, מן הראוי יהיה כי תשתמש בכוח זה כדי למנוע קודם את העוולות הנעשות כנגד בני עמך לפני שאתה פונה לסנגר על האויב.