באמת אפשר בלי מזגן?

לי יש מזגן מיני-מרכזי בבית

רק משום שירשתי אותו מבעלי הדירה הקודמים. כדי לא לבזבז יותר מדי חשמל, אני מפעיל אותו במידה: אם אני מגיע הביתה בשעות החום, הלחות והגועל-נפש, אני מפעיל את המזגן לשעה אחת בלבד, וכשאני מכבה אותו כבר מספיק "קר" לי. אם גם אחרי זה אני צריך מיזוג כזה או אחר, אני מפעיל מאוורר.

מעניין אותי כמה יצא לך החשבון עם המזגן?

באמת שאני גרה אצל אמא, אין מזגן אני מאוד! סובלת. באר שבע, למרות שאני קומה 16, אין אוויר וחם :(

עם המזגן ובלי המזגן..

בחורף, כשכמעט ולא הפעלתי את המזגן יצא לי כ-400 ש"ח לארבעה חודשים!
עכשיו בקיץ יצא לי 754 ש"ח לאותה תקופה.. ובמשכורת רעב שלי זה המון.
בינתיים כאמור אני מנסה לישון עם מאוורר. אבל הלילה ב-4 לפנות בוקר נשברתי והדלקתי את המזגן, עד שיצאתי מהבית בערך ב-6:30..

אולי אפשר לסדר שעון שהמזדן יעבוד לסירוגין

שיקרר רבע שעה בכל שעה? לשים תריסים שימנעו קרינת שמש מחממת לתוך הדירה, ובלילה ללא מזגן, ולפתוח את כל החלונות שיהיה אוויר

הבעיה היא בעיקר בלילה

כי במהלך היום אני במילא רוב הזמן לא בבית.
ניסיתי כאמור בלילות האחרונים לישון רק עם מאוורר ולא עם מזגן ובינתיים היה קשה אבל איכשהו הצלחתי.
יכול להיות שיש איזו דרך לעשות שהמזגן יעבוד לסירוגין, אבל אני לא יודעת אותה. כנראה שאצטרך לגלות. (המזגן הוא לא שלי אלא של הדירה שאני שוכרת ובעל הדירה בדיוק נוסע לחו"ל כך שאי אפשר יהיה לשאול אותו)

אפשר לשאול חשמלאים בעלי נסיון

או ללכת לחנות שבה מוכרים 'שעוני שבת' שהשומרים שבת משתמשים בהם כדי לכוון מתי המכשירי חשמל יידלקו ומתי ייכבו. הסטנדרט שזה נכבה ונדלק עד 4 פעמים לאורך היממה. אפשר לשאול אותם אם יש שעון משוכלל יותר שאפשר לכוון אותו ליותר אפשרויות.. ומחברים את המזגן לשעון. אם המזגן הוא דיגיטלי זה בעיה נוספת אם אין בו אפשרות לכוון את המזגן עצמו. ואם מחברים אותו לשעון שבת, זה פשוט לא נדלק מחדש אחרי שזה נכבה. את כל השאלות האלו אפשר לשאול את בעל החנות...

dominik

New member
אנחנו משתמשים בזה...

כמה תיקונים: שעון שבת סטנדרטי אפשר לכוון לכמה כיבויים והדלקות שרוצים, אפילו כל רבע שעה. אנחנו מכוונים אותו לשעה-שעה.
מחברים את שעות השבת לשקע החשמל מצד אחד ולתקע המזגן מצד שני (כמו מפצל). כל מזגן שמחובר לשקע יחיד אמור לפעול איתו, דיגיטלי או לא.

טוב, אני רואה שזה הגיע לראשי

אז חייבת לומר שתפוז קצת הגזימו עם התיאור של ההודעה בראשי: קודם כל אני לא זקוקה לרחמים וחשבון החשמל לא "אילץ" אותי לחיות בלי מזגן. ראשית משום שאני לא "חיה ללא מזגן" אלא פשוט צמצמתי את השימוש בו. (כלומר נמנעת מלהפעיל אותו בלילה אבל בשעות הערב כשאני חוזרת מהעבודה אני מפעילה אותו) וגם אם כן זאת הייתה בחירה שלי "לחיות ללא מזגן".
קצת צרם לי הניסוח שם אז הייתי חייבת להגיב

טיפים לחיסכון בחשמל:

אפשר לחסוך לא רק במזגן, למרות שזה מקור הבזבוז העיקרי.

- להעלות את הטמפרטורה במזגן. כל מעלה חוסכת כ4% מצריכת החשמל, טמפרטורה מומלצת - 25 מעלות לפחות.
- כשמבשלים, בחמש דקות האחרונות של התנור אפשר לכבות אותו. כל עוד לא פותחים את התנור(חשוב!), החום נשמר ומבשל את האוכל ללא צורך בחשמל.
- לכבות את המחשב בלילה. הרבה מחשבים לא נכנסים אוטומטית למצב המתנה, לכן חשוב מאוד לדאוג לכבות את המחשב(או לשים בStand-by) כשלא משתמשים בו. יכול לחסוך כ400-500 שקלים בשנה!
- להימנע כמה שיותר ממצבי המתנה(Stand-by). מכירים את הנורה האדומה הקטנה אחרי שאתם מכבים את המכשיר? היא אומרת שהמכשיר במצב המתנה ועדיין צורך חשמל. כבו את המכשיר לגמרי או נתקו אותו מהחשמל כשאתם לא משתמשים בו, זה יכול לחסוך מאות שקלים על כל המכשירים ביחד. שימו לב שמדובר במחשבים, טלוויזיות, מכונות כביסה, מיבשים, מדיחי כלים, וכל מכשיר אחר שעובד עם שלט.
- לכבות את האור. זה נשמע טיפשי להרבה אנשים, אבל לכבות את האור כשיוצאים מהחדר חוסך הרבה חשמל. שימו לב, כשאתם בחדר, כמה אורות דולקים חוץ מהחדר שאתם נמצאים בו. אצל רוב האנשים כל האורות בבית דולקים. אין בזה צורך - כמו אותם ותחסכו לעצמכם כסף ולכדור הארץ פחמן דו-חמצני.
- ובימי החורף הקרים, שם החימום עובד שעות נוספות, יש לזכור שעדיף ללבוש סוודר ולהוריד כמה מעלות. תחסכו לעצמכם הרבה כסף והאמא הפולניה שלכם תהיה מרוצה!

אגב, משהו שזכור לי שהייתי עושה פעם ואני לא בטוח שהוא עובד, זה לשפוך קצת מים על הרצפה(שלולית נחמדה ליד המיטה
) וזה מצנן טיפה את החדר.

מקווה שהטיפים האלה יעזרו לך! D:

yatusha

New member
שלולית ליד המיטה?

זה ממש מתכון להחליק ולשבור משהו (או סתם לקבל מכה לא נעימה)
חוץ מזה שזה יעלה את הלחות בחדר לרמה מטורפת...

ai22

New member
מים לא חייבים להיות מסוכנים

אם יש איוורור ומאוורר, שטיפת הבית (עם כמות סבירה של מים וגיפוף שיטחי לאחר מכן) תשאיר את הבית צונן יותר למשך שעות.
נשארות שלוליות קטנות באופן טבעי, והן מתייבשות לאיטן (מובן שיש לשמור על זהירות)
זה פיתרון טוב במהלך היום ומייד לפני השינה - כי כשהרגליים רטובות ויש מאוורר, הרגליים נהפכות למיזוג ישיר של כל הגוף.

במהלך השינה לשים את המאוורר על הרמה החלשה ביותר, וקצת רחוק (בצורה שמרגישים משב קל).
בלילה הטמפרטורה יורדת - ומה שבהתחלה בקושי מורגש מונע הזעה לגמרי,
לעומת זאת, איוורור ישיר יזרים אוויר קר על הגוף ויגרום להתקררור ושרירים תפוסים.

אחרי ששנים לא שמתי מיזוג, עברתי לבית חדש וחם יותר והפעלתי מזגן - זה הרבה פחות נוח.
חזרתי למאוורר ושטיפה מהר מאוד.

yatusha

New member
מאורר

אני גרה קרוב לים ובעיית הלחות קשה במיוחד ואחרי מקלחת היא בכלל מזעזעת...

אין לי מזגן ואני והמאוורר חיים בצמידות

למעלה