באמת אפשר בלי מזגן?

באמת אפשר בלי מזגן?

עד עכשיו חשבתי שלא, אבל מסתבר שיש כאלה שיש להם פתרונות אחרים...
אתמול אני והשכן (כזכור אני גרה בדירה מחולקת) עשינו חישוב של חשבון החשמל ולפי קריאת המונה בכל אחת מהדירות חישבנו כמה כל אחד צריך לשלם. להפתעתי גיליתי שמבין שלושת הדיירים אני צורכת הכי הרבה חשמל וזה למרות שבמהלך השבוע יש גם ימים שלמים שאני לא בבית.
הסיבה לכך היא המזגן. השכן אמר לי שהוא אנטי מזגן ולא מפעיל אותו בכלל והפתרון שלו לחום הוא לעשות הרבה מקלחות קרות. גם אם היה לי זמן לעשות הרבה מקלחות, זה עובד ל-5 דקות ומיד אחר כך אני כבר מתחילה להזיע.

האמת היא שיש לי הרגל מגונה להפעיל את המזגן למשך כל הלילה כשאני ישנה. כבר קרה לי לא מזמן שהתעוררתי באמצע הלילה, כיביתי את המזגן והמשכתי לישון והתעוררתי מזיעה אחרי כמה שעות.
סיבה נוספת לכך היא גם מכונת הכביסה שאני משתמשת בה בעוד שהשכן אמר לי שהוא אוהב לכבס ביד. אבל האמת היא שלאחרונה הפחתתי את תדירות השימוש במכונת כביסה וגם אני כבר מכבסת יותר ביד (חוץ ממגבות שכרגע רק אותן אני מכבסת במכונה) כך שזה פחות בעיה.

אז הבעיה העיקרית היא המזגן.
ואני יודעת שיש כאן אנשים שחיים בלי מזגן או שבקושי מפעילים אותו. אם כך מה הפתרונות שלכם לשרוד את החום?

memee2

New member
מאוורר על 2

יש לי מזגן, אבל יש לי גם תוכים ששונאים מזגן, אז אני נאלצת להסתפק בפחות מזגן ממה שהייתי רוצה.

delikat

New member
נסי להסתדר בלילה עם מאוורר.

אם זה לא מתאים לך, את יכולה לנסות להעלות את המעלות במזגן, יש לזה השפעה על צריכת החשמל.

SleeplessBeauty

New member
אני בלילה משתדלת לכבות

אבל עדיין מרגע שהגעתי הביתה מהעבודה ועד שאני הולכת לישון המזגן דולק. הלחות פה בלתי נסבלת בעיני ואני ממש סובלת בקיץ.
כמו שאמרו לך כבר - לפחות בלילה אפשר לנסות לישון עם מאוורר. אין לי מאוורר בבית, אבל עדיין כשהדירה מתקררת אפשר להישאר בלי מזגן. נסי להדליק ולכבות את המזגן לסירוגין במהלך היום.

לגבי המכונה - לא נראה לי שאמורה לצרוך כל כך הרבה. מלאי את המכונה עד הסוף (כמה שיותר בלי שיהיה דחוס מדי) כדי לחסוך מכונות.

אפשר גם לחסוך בדברים אחרים - להקפיד לא להדליק את הדוד יותר מהמינימום שצריך, לכבות אורות כשלא צריך, ואפילו מטענים למיניהם שנשארים בשקע צורכים קצת חשמל וכדאי לנתק כשלא משתמשים (מפצל עם מפסק הוא מאוד יעיל).

תודה לכולם

האמת שהיו כמה לילות שישנתי עם מאוורר שהיה צמוד אליי אבל מכיוון שהוא היה ממש קרוב אליי זה גרם לי לתופעות של התקררות בבוקר. אני אנסה אולי מעט להרחיק אותו כך שאוכל גם להרגיש אותו וגם לא לסבול מכל מיני תופעות

ובאמת כבר מזמן ניתקתי את כל המכשירים שעד לזמן מסוים סתם היו מחוברים לחשמל ולא עשיתי בהם שימוש. כעקרון משתדלת לכבות כל מכשיר שהוא לא בשימוש באותו רגע.

אני לא מסוגלת בלי מזגן

אם כי מהצד השני - אני לא ישנה עם מזגן ובגלל שהדירה קטנה יחסית היא מתקררת מאוד מהר ככה שהמזגן לא צריך להיות דלוק רצוף פרק זמן ממושך.

באופן כללי מזגן עדיף לדעתי כי בחורף זו שיטת החימום הכי טובה והכי חסכונית. לגבי חיסכון בחשמל באופן כללי - אני לא חושבת שמכונת כביסה צורכת כל כך הרבה חשמל כשמדובר באדם בודד. אולי במשפחה שכל יום מפעילים שתי מכונות תהיה לזה משמעות אבל לא במקרה של מכונה וחצי בשבוע.

בחורף אני כמעט ולא מפעילה את המזגן

אולי רק ל-5 דקות אחרי יציאה מהמקלחת. באופן כללי אני לא כל כך סובלת מקור כמו שאני סובלת מחום כך שבחורף אני מסתפקת בלהתלבש טוב ולהתכסות בכמה שמיכות בלילה, מעדיפה את זה על פני לבזבז חשמל על מזגן. בקיץ לעומת זאת אין לאן לברוח מהחום.
אגב, הלילה דווקא ישנתי עם מאוורר. הפעם היה יותר קשה מאשר בלילות אחרים שניסיתי אולי כי אלה ימים יותר חמים. בכל אופן כנראה שאצטרך להתרגל לכך כי יש לי עוד הרבה מה לעשות עם הכסף שלי חוץ מלתת אותו לחברת החשמל..

אוגלה

New member
האמת שאלו היו לילות פחות חמים.

אני לא מבינה איך אפשר לוותר על מזגן בשביל אולי חמישים שח בחודש. זה אמנם לא קצת, אבל זה ממש שווה את זה.

אגב, אם המזגן ממש ישן, תנסי לדבר עם בעל הדירה לגבי החלפה שלו. מזגנים מודרניים חסכוניים הרבה יותר ממזגנים בני עשר ומעלה. לנו למשל מותקן מיני מרכזי אינוורטר, ושילמנו גג 600 שח לחודשיים במהלך השנה שאנחנו גרים כאן, ובקיץ אין לילה בלי מזגן.

גםאני5

New member
בדיוק ענית על שאלה שלי. זה נכון גם לגבי

הפעלה של מייבש בחורף?

גםאני5

New member
להפעיל מייבש פעם-פעמיים בשבוע ביום קר\גשום

זו לא הוצאה רצינית? אנחנו די לחוצים עם העניין של החשמל ובחורף תולים כביסה בבית, שתתייבש עם החימום. אבל אמא שלי טוענת שיש בדים ש"חייבים" מייבש כמו מצעים ומגבות?

תלוי לכמה זמן את מפעילה את המייבש

באופן טבעי מייבש צורך חשמל, וצורת העבודה שלו שונה מזו של מכונת הכביסה.

מגבות אכן מומלץ לייבש במייבש על מנת לשמור על הרכות שלהן.

גםאני5

New member
שעה-שעתיים בכל פעם (מייבש 3 ק"ג על מכונה של

6 ק"ג, כך שאנחנו יכולים רק לכבס ולייבש חצאי מכונה באותו יום)

זו חתיכת עלות

למעשה את מכפילה את הצריכה מול תקופה בה את משתמשת במכונת הכביסה בלבד בלי מייבש, ואפילו יותר כי זמן הייבוש הוא גבוה מזמן הכביסה.

גםאני5

New member
אז את אומרת שישתלם לקנות מייבש גדול יותר?

זה אחד הדברים שאנחנו מתלבטים לגביו, לא רק בגלל שמייבש חדש יהיה הוצאה גדולה, אולי גם ההפעלה שלו.

זה שיקול שלך

אישית אין לי מייבש ואני דיי מסתדרת בחורף, למרות שאין לי ספק שמייבש היה מקל עלי. גם אם היה לי מייבש לא הייתי משתמשת בו לייבוש של כל הבגדים ויש מצב שרק לפיניש של חלקם (יש לי גם לא מעט בגדים שמטעמי בטיחות אני מעדיפה שלא להכניס למייבש).

יש דברים שלא צריך לחשוב עליהם בהיבט הזה, כמו מזגן למשל - אפשר לחסוך, אבל לא לוותר לגמרי.

sivosh

New member
אני חושבת שלא...

אני למשל לא ישנה עם מזגן, אבל במשך אחה"צ/ערב כשאני בבית אני אפעיל אותו..
חם לי מדי ואני לא חושבת שאני צריכה "לסבול" אני עובדת מספיק קשה כדי שאהנה בלי רגשות אשם כשאני מפעילה מזגן.

וסתם שתדעי- בשישי האחרון הייתי בסוג של חנוכת בית עם יומולדת של חברה מאוד טובה, הבית ממוקם בחיפה והוא ללא מזגן- גם כשהיו 3 מאווררים אני הרגשתי שאני סובלת, נוטפת, אי נוחות והכיסא נדבק אלי...
אז נכון כשיצאנו החוצה הרגשנו אוויר נעים (יחי חיפה על הגובה) אבל בתוך הבית היה פשוט לא נעים וכמובן שגם שאר האנשים סבלו שם מהחום...

evilihi

New member
בקיץ הזה רק עם מזגן

בקיץ הקודם בקושי הדלקתי אותו אבל בחודש וחצי האחרונים ישנה רק עם מזגן.

ניסיתי לילה אחד בלי ונשברתי באמצע הלילה.

גם ככה השינה שלי גרועה אז עם מזגן היא טיפה משתפרת...

אחרי שיצא לי בחורף חשבון של 330 ש"ח ועוד חשבון של 130 ש"ח, לא נורא אם ייצאו חשבון או שניים יקרים יותר..צריך גם לחיות כמו בן אדם.

אבל אני מבינה את עניין הלרצות לחסוך כסף

למעלה