באינטרנט כמו בחיים

preacher

New member
מלחמה? הצחקת אותי.

מה שיש כאן הוא מלחמה כמו שילדים בארגז חול שזורקים בוץ אחד על השני זה מלחמה. הדיון הוא אולי ניסיון לשינוי דעה של האחר בתאוריה, אבל כולנו יודעים שזה, מבחינה סטטיסטית, כמעט אף פעם לא קורה. מעשית, זה ויכוח לשם ויכוח, בידור, הפגת לחצים, ו"התחזקות" (כל אחד בעמדתו). הסגנון שלך, גוברנור, למרות שלפעמים הוא יכול להיות משעשע, מוגזם לחלוטין וגס רוח. זה עוד איכשהו בסדר כשמדובר בחבורת העלגים הרגילה שלא יודעת דבר מעבר לציטוט אתרים אחרים וכתיבה באותיות מודגשות עם עודף סימני קריאה ואמוטיקונים. אנשים כאלה לא באמת רוצים דיון, ואפשר להגיד ש"מגיע להם". אבל כשמדובר על אנשים אינטליגנטים כמו פנטה ריי (ואני לא בטוח מה הדעות שלה)... זו סתם רשעות לשמה, ואתה בתור נציג די בולט של הצד החילוני מוציא שם רע לכולנו.

מילה אחרונה בעניין

לא ממש התחשק לי לזמן את השרשור הזה מעמקת השכחה, אבל את הדברים האלה אני חייבת לומר: אני מודה לך על הדברים, אבל לא במחיר של הצטרפות לחבורה נבחרת שזכאית לפס. סתם כי אני מאוד לא אוהבת הכשרי-מוסר קבוצתיים, הם לא זכאים להקרא ערכי מוסר והם גוררים אלימות כמעט תמיד. זהו. עכשיו לתהום השכחה בשנית - אין צורך בתגובה.

כנראה שמעולם לא נתקלת

במלחמה אמיתית, אם נדמה לך שויכוחים באיזה פורום שכוח אל (תרתי משמע!) הם מלחמה. נדמה לי שמדובר באתגר אישי עבורך, ואני לא חושב שאתגר כזה מצדיק את האמצעים שאתה משתמש בהם. אני בהחלט יכול להבין את הגישה שלך. גם אותי מרתיחים סילוף הפילוסופיה, ההיסטוריה, המדע וההגיון שמתבצע על ידי כותבים מסויימים שהמושג יושר אינטלקטואלי לא אומר להם דבר. מצד שני, קשה לי לכעוס על אדם רק בגלל שהוא מאמין בשטויות ואיננו מסוגל או אינו רוצה להכיר בטעותו. מותר לטעות. בניגוד לאנשים דתיים אינני חושב שמי שלא מחזיק בדעותי הוא "בן חושך" וכופר מסוכן. ומה מטרתך בעצם? להבריח את כל המאמינים מהפורום? ומה נעשה אז? נשתעמם? מילא אם היית נטפל רק למציפים ולטרולים. אבל מה לעזאזל רצית מפנטה ריי? ולמה חשבת שהעלבה תחזק את הטיעונים שלך. בדרך כלל זה בדיוק להפך. וחבל, משום שבדרך כלל הודעותיך הענייניות הן מצויינות, מלומדות ומקיפות מחד, ובהירות וחדות מאידך. הגידופים רק מקלקלים. לסיכום, בבקשה אל תמהר "להשכב על גדרות, ולזנק על רמוני-יד" למעני. אני יודע לדאוג לעצמי, תודה רבה.

Governor

New member
יתכן כי טרם ראיתי מלחמה אמיתית.

אני מניח שהיא גהינום ומותירה צלקות גם באלה השבים הביתה בשלום. הפורום שלנו מככב במקום ראשון ב`פורומים המועדפים`. נראה שהקרבות כאן גורמים לו להיות הנצפה ביותר בתפוז. אז, לפחות מבחינת תפוז, אין הוא שכוח-אל `אינני חושב שמי שלא מחזיק בדעותי הוא "בן חושך" וכופר מסוכן` לא בזאת מדובר. הרי ברור לכל שרב העם היושב בציון משולל כשר חשיבה בקרתית. מדובר בפאגאנים המובסים מדי יום, וצצים למחרת עם אותה טענה אשר רוסקה ביום הקודם...

neko

New member
אההה.........

זה זמן טוב לציין ש"הפורומים המועדפים" הם פשוט הפורומים שנצפו ע"י אותו מחשב לאחרונה.....

למעלה