באזאר

סחתיין על הניק ../images/Emo141.gif

רק השבוע, תוך כדי קריאה ב"שבע מידות רעות" של מאיה ערד, התוודעתי לשמה ולפועלה של היהודיה הדגולה הזו.

אז הנה לך עוד זוטה:

התגובה הנזעמת שלך מזכירה לי מורה שכועסת על זה שחצי כיתה לא הגיעה לשיעור ראשון, אחרי שאתמול היה טיול שנתי. עשרים ילדים חסרים. אז על מי צועקים? על אלה שהגיעו! אם שמת לב, אני היחידה מהפורום הזה שהציעה תרומה מעשית -- תיקים, מיקרוגל ואפילו סרוויס. ועל מי את כועסת ש"נתפס לזוטות" (או זוטים)? נכון. עליי.

shellyland

New member
צודקת ואני מתנצלת.

גם כמורה היתה לי הנטייה להוציא את הזעם על הלא-מאחרים.

במחשבה שנייה

(ושלישית ורביעית, כי חשבתי הרבה על מה שאמרת), אני חושבת שאני מתנפלת בעיקר עליך ולא על האחרים, כי אני מרגישה שאצלך ההתנפלויות שלי לא נופלות על אנזיים ערלות, בניגוד אליהם. כנראה שאני צריכה למתן את התוקפנות שלי כלפיך, שהיא בעיקר תוצאה של חוסר סבלנות מכך שאת עדיין לא נמצאת היכן שאני חושבת שאת יכולה להמצא. זה פטרוני ולא הוגן ואני מתנצלת שוב, הפעם מהסיבה האמיתית.

../images/Emo24.gif

תשמעי, כל הכבוד לך. להתנצל ככה? פעמיים? ועוד באופן פומבי על גבי הפורום? באמת -- צריך בשביל זה אומץ.
ההתנצלות כמובן מתקבלת. ובתודה

ואגב

באופן כללי אני לא מרגישה בתגובותייך שום דבר תוקפני או פטרוני. התרשמתי שזה כעס ענייני רק לגבי ההודעה הזאת.

renjintso

New member
אני הייתי מכנה אותן

שפחות. ואת המקום - מקלט לשפחות משוחררות (או לשפחות ועבדים משוחררים, במידה וזה מקלט גם לגברים) למה לא לקרוא לדברים בשמם?

ואני הייתי מכנה אותן זונות שנתפסו

רובן ככולן נשים שהגיעו למדינת ישראל מרצון, כדי לעסוק בזנות ולהרוויח הרבה כסף במןשגי הארצות העניות מהן באו. כאן נוצלו על ידי מנוולים ופושעים שהעסיקו אותן בתנאים מחפירים וניצלו את פחדן להיתפס כדי לנצל את גופן לעשיית רווח בלתי חוקי על חשבונן. צריך לרחם עליהן, אולם חשוב לזכור כי רובן ככולן יחזרו לעסוק במקצוען ברגע בו יתאפשר להן הדבר. הדבר שיש לעודד הוא שיתנו עדות כנגד מעסיקיהן סוחרי הנשים ושאלו יענשו בכל חומר הדין.

צימעס

New member
הסיבה שבוחרים לעזור להן

היא היותן נסחרות, ואינה העיסוק שלהן בזנות. למה להתמקד בטפל?

אני אישית - אעזור קודם

לנשים מוכות, לקשישים נטושים, לרעבים ואף לעובדים זרים מנוצלים, ואולי במקום האחרון גם לאלה.

אהממ אהממ אעזור בעתיד

בעבר עזרתי רק לחלק מאלה ובהווה אני כותב שטויות בפורום תרבות עברית

לכתוב שטויות בפורום עוזר.

בזמן שאתה כותב שטויות בפורום אתה לא מכה נשים, נוטש קשישים, גוזל לחם מפיו של רעב או מנצל עובדים. ישר כח!

אתה צודק.

באמת רובן יחזרו לעסוק בזנות ברגע שיתאפשר. זה נובע, בעיקר, מהמצב הנפשי והכלכלי המרוסק שלהן ומן הטראומות הרבות שחוו במהלך תקופת השבי שלהן. דווקא משום כך, עלינו לדאוג שהן יקבלו את הטיפול המתאים והתנאים הראויים במקלט ויצליחו לשקם את חייהן בלי לחזור לחיים של התעללויות והשפלות על בסיס יומי. ואתה גם צודק בעניין חומרת הדין, אלא שעדותן של הנשים "שנפלו קורבן ל..." לא עושה שום שינוי בנוגע למידת החומרה אותה פוסק השופט או לעסקאות טיעון אלה או אחרות עם הפרקליטות.

אלי ו.

New member
בואי לא נשלה את עצמנו

הן תחזורנה לזנות כי הסיכויים טובים שהמצב הכלכלי שלהן לא ישתפר. מדובר בנשים שבד"כ מגיעות ממקומות בהם הזנות היא המפלט הכמעט יחיד מעוני. גם אם ניתן להן את כל הטיפול האנושי הראוי בסופו של דבר לא תהיה להן ברירה והן תחזורנה לעסוק בזנות. הרי את לא מציעה לאזרח כל זונה שהגיעה לישראל, לתת לה השכלה מענק עולה וכד'. (אם תעשי את זה, תקבלי מחר עוד מאה אלף נשים במצב דומה) מה שיקרה בסופו של דבר זה שהנשים האלה תחזורנה לארץ מוצאן ולאותה סיטואציה ממנה הכל החל.

shellyland

New member
זהו שלא.

זה כמו לומר שנשים שיוצאות ממקלט לנשים מוכות יחזרו, בסופו-של-דבר, לבני זוג מכים. נכון שקיימת פתלוגיה, אבל חלק ניכר מן העבודה במקלטים היא במאמץ לשנות אותה, ויש לא מעט תוצאות מרשימות, בארץ ובעולם.

אלי ו.

New member
זהו שכן

את מבלבלת בין זונות ישראליות הזקוקות לשיקום ויכולות לעבוד אם תחפוצנה בכך, לאחר שיקום כקופאית במשכורת מינימום לזונה מאוקראינה שהאלטרנטיבה שלה היא לחזור לאוקראינה ולעבוד במפעל בשכר שלעומתו שכר מינימום בישראל נראה כמו משכורת עתק. אותו אוקראינית תחזור לזנות מכיון שכמה שלא תשקמי אותה, אין לה אופציה אחרת ואת כישראלית, לא יכולה לתת לה אופציה אחרת. היא תצא ממעגל העוני והזנות כאשר הכלכלה באוקראינה תשתפר או כשתמצא מדינה אחרת שמצבה טוב יותר. הזונות האוקראיניות שמגיעות לישראל לא מגיעות לכאן מרקע של גילוי עריות הצמכרות לסמים אונס בגיל צעיר, הן מגיעות מרקע של עוני ומחסור. מדובר באופרה שונה לגמרי ורצוי לא להכניס את כל הזונות לאותה מגירה.

shellyland

New member
זהו שלא.

הקואליציה הבינלאומית נגד סחר בנשים הגישה לפני כמה שנים מספר המלצות במסגרת הכרזת הזכויות לנשים במצב זנות וסחר בנשים. בין השאר הן המילצו שם "שנשים נסחרות יקבלו מקלט, מעמד פליט והגנה וחזרה למדינה ממנה באו אם רצונן בכך ללא תלות באם הגיעו לארץ בצורה חוקית או לא." פתרנו את הבעייה שלך?

למעלה