באזאר

shellyland

New member
באזאר

שלום מצ"ב מודעה על באזאר סתיו במקלט לקורבנות סחר אנא הפיצו לכל עבר, ותרמו בנדיבות

מכרו לי מעבד מזון

שהתקלקל אחרי שבוע - האם אני "קרבן סחר"? האם יקבלו אותי במקלט שלכם?

פרטים

1. יש לי הרבה תיקים שאני יכולה לתרום. וגם: מיקרוגל טלפון אלחוטי וסרוויס לקפה איך בדיוק הציוד יכול להגיע אל המארגנים/ות? האם באים אליי הבייתה לקחת? והערה: לטעמי המושג "מקלט לקורבנות סחר" נשמע משהו כמו "מחסני ההוצאה לפועל". קשה להבין ממנו שמדובר ב מקלט לנשים . לצערי, עם כל הכוונות הטובות של המארגנים/ות, זה נשמע כמו המשך של הדה-הומאניזציה שהנשים האלו עברו.

shellyland

New member
התקשרי למספר המצ"ב

אני בטוחה שישמחו לתאם איתך. אם הם לא זקוקים למיקרוגל, יש אירגון בירושלים שזקוק. עמדי איתי בקשר.

shellyland

New member
ומה מייחד את מעמדן

כנשים שהינן קורבנות סחר מסתם קבוצה של נשים?

זהו בדיוק. שזהו מצב. מצב חולף

והנה הנוסח שאני מציעה: למקלט לנשים דרושות תרומות מקלט "מעגן" הינו המקלט היחיד בישראל המוקדש לנשים שנפלו קורבן לסוחרי נשים. שוהות בו כיום 36 נשים, שעברו X, Y, Z. המתעללים נתפסו, וכיום הן מנסות להשתקם ולפתוח בחיים חדשים. לשם כך הן זקוקות ל-א'....ב'...ג'. השימוש במלה "קורבנות" בהווה לדעתי רק מנציח את תדמיתן כחפצים פאסיביים. אני מציעה לתת תמונה שלמה יותר שלהן כבני אדם ולא כחפצים. על מנת למשוך תורמים, יש לדעתי צורך בתיאור שיאפשר לקוראי המודעה להזדהות עם מצבן, ולהבין שבסיטואציה אחרת זה היה יכול לקרות גם להם.

את זו שפרסמה כאן את המודעה הזו

(כמו הרבה מודעות אחרות הנוגעות לנשים). מכאן אני מניחה שיש לך איזשהו קשר לעניין. מה לעשות? ככה זה תמיד. כשהמתרים מתנהג בצורה לא נעימה, מי שמפסיד הוא גם הארגון (המוצדק) שהוא עומד מאחוריו.

shellyland

New member
אוף ../images/Emo46.gif

עניתי לך כאן תשובה נורא ארוכה, והתפוז אכלותה. אנסה לשחזר בקצרה: בהתחלה צחקתי, כי התגובות שלך לא מפסיקות להצחיק אותי. אחר כך הבהרתי שאני לא מתרימה, לא מקבלת אחוזים מההתרמה ואין לי שום קשר לאירגון ההתרמה, מלבד העובדה שקיבלתי את ההודעה על אודותיה במייל ונתבקשתי להעביר הלאה. נראה לי מספיק חשוב - אז העברתי. לגבי הנקודה שלך, תהיתי אם גם לקורבנות הצונאמי או רעש האדמה בטורקיה או האחד-עשר בספטמבר לא תקראי קורבנות, אלא אנשים שנפלו קורבן ל.... וציינתי כי את מתעקשת על המילה הלא-נכונה. המילה שבאמת גורמת כאן חוסר נוחות היא דווקא סחר, ולא קורבן. וטוב שהיא גורמת. זאת אכן מילה מאוד לא נוחה כשהיא נאמרת בהקשר של בני אדם, ועוד פחות נוחה כשהיא מתבצעת בהקשר של בני אדם. בסוף ציינתי שאם היית קוראת גם את השורה השנייה בקובץ המצורף, הייא רואה שתכוב בה ש"מקלט "מעגן" הינו המקלט היחיד לקורבנות סחר בנשים בישראל" וחוסכת מעצמך את התגובה שאומרת קשה להבין שמדובר בנשים.

shellyland

New member
ובא לי להגיד עוד מילה

על ההתפסות המתמדת שלך ושל עוד כמה חברי פורום לזוטות כאשר מדובר בנושאים שאין לכם דרך אחרת להתמודד איתם, אבל כבר נורא מאוחר והיה לי יום מעייף.

למעלה