באהבה

טסרקט

New member
זה מקסים, תודה

מעורר מחשבה, מאוד מיוחד, מרגיש כמו חלומות חוזרים ושברי מחשבות מהתת מודע, על סוגים של קשר בין אדם לאדם, ועל קשר בין אדם לכלל

שושו 6969

New member
בוקעת

כשנקודת האני במרחב הפנימי הופכת לכדור קטן ומוזהב, מותמרת התודעה לחומר , מתמרכזת לה במקור....מחוררת את קליפת המגן...מבקעת....אל/מ אוקינוס האינסוף הגדול.
איתך, באהבה, לאורך כל הדרך.

ענתנוי

New member
חושך זה אור....

"חור שחור" בולע הכל - ולכן הכל בו....

בתהליך התרגום שלי לשפה "נורמלית" אני חייבת לנוע הלוך ושוב בין שני העולמות, ולעבור בכל פעם מחדש ב"חור השחור" - כדי לסלול את הדרך לכל מי שירצה לעבור.....

schlomitsmile

Member
מנהל
אפילו ברמה החושית הפשוטה אני מרגישה נוח יותר ורואה יותר באפלולית מבאור מלא.
אור מלא זה בוקס בעין.
ולא רק ברמה החושית הפשוטה.

וזה, כרגיל, מזכיר לי שיר. וגם תמונה.
https://www.youtube.com/watch?v=rBAlQ1fG7qA
"ואולי רק אותי הבהיר מסנוור?"

טסרקט

New member
גם אני מעדיפה אפלוליות על אור מלא

אור חזק עוזר לי לראות יותר ברור את מה שבחוץ, באפלוליות אני יכולה לראות ולהתרכז יותר במה שבפנים. אם אני נמצאת באור מלא אני מרגישה חשופה ופגיעה, זה משתק ומגביל אותי ,מעדיפה להיות בצל.

arana1

New member
הקטע זה איזון בין האור הפנימי לאור החיצוני

ברגע שזה קורה אז עוצמת האור אינה משנה כי מה שמתקיים במה שנחשב למימד מופשט יותר מווסת אותה גם חושית

אור משתק,גם מבט,מסיבות שהכי מעניין לחקור אותן,אבל זהו אינו נתון מוחלט,אלא רק היבט וביטוי של מצב מסויים וחלקי וזמני

זה מתחבר לי ב"הרמוניות"

והקשרים
שיש איזו תחושה של צורך הרמוני, והמבנה ההרמוני, שמחבר את הפנימי לחיצוני, מאוד תלוי במסועפות ובמבנה של רשת ההקשרים פנים-חוץ
יש איזה אור, אולי לכאורה, המוחלט, או בחושך המוחלט, שמושך אותי אליו, ואז יש כאילו הכי מחוברות לעצמי, שהיא הכי מחוברות לרחוק מאוד ונרחב, ואני הכי קטן
כשהייתי מאוד קטן ועני בהקשרים, נדמה לי שכשהקשבתי להתכוון להרמוניה, הייתי מקשיבה פנימה, בחוטים רחוקים רחוקים החוצה, כי ההקשרים שלי לקרוב ולמיידי היו אולי פחותים, ואולי גם כואבים ולא מובנים, וההרמוניות היו מבנה של מופשט ורחוק
וככל שמרגיש לי את הסתעפות ההקשר, ואת הקרוב, ואיך הגוף שלי נוגע, המבנה של ההרמוניה נוגע ביותר דברים, רחוקים וקרובים,
אז האיכות של האור שונה, וגם של החושך
האור, שהייתי בו קטן, גרגר, כאילו מבקש ממני להיות אדם

arana1

New member
גם לי שיקול אפשרי יותר הוא מאוד מוזיקלי

אולי בגלל זה הרבה אוטיסטים מאוד אוהבים ולפעמים אף לגמרי תלויים במוזיקה
שאיכשהו מסירה או לפחות מתמירה או מטרימה את המשקלים המסורתיים שלכן גם חוצצים בין גדול וקטן וקרוב ורחוק ומיידי ונצחי בצורה שמאפשרת חלוקת אור הרבה יותר הדדית ותקשורתית
במצב זה או כזה החוטים אינם קיימים למפרע אלא נטווים בתנועה
ומכאן גם הרגישות האופיינית,זאת שנחשבת כמופרזת לנורמטיביות הסטאטית והקפואה,לתגובה

גם ההסתעפות אינה נתון מקובע אלא דבר שנוצר כתוצאה מגישה
הדחיסה,הדחיה,גם כנקודת ההסתעפות, היא תוצר של מבט,
של ציפיה
של כוונה
עובדה שעדיין מאוד לא מושרשת בהתנהלות התקשורתית הנורמטיבית
וממש לא קיימת בשפה
שלכן עלינו להמציאה מחדש
מה שאת לפעמים ממש עושה טוב

בתנועה בין שני עולמות ושתי שפות

חשה כתרגום אותי לעצמי, וזו תנועה שמתרחשת ומתאפשרת תוך דיאלוגים עם מי שנוגע בשאלות אותן אני מנסה לתרגם,
כך שפעולת התרגום העצמי היא גם פענוח (אולי, גם, לשים את התחושתי בהקשר תוכני, ואת התוכני בהקשר תחושתי?) וגם ביטוי של התרגום, התהוות של תוכן-תחושה-מעשה,כסינתזה בין עצמי לאחר, בין שפה לשפה, בין עולמות

kagome10

New member
רק בחשכה האור

האור לא יכול להתקיים ללא החושך, שכן מה ההבדל בין אור מוחלט לחשכה מוחלטת? בשניהם אי אפשר לראות. וכך גם החושך לא יכול להתקיים ללא האור, שמגדיר אותו.

ענתנוי

New member
אני שואפת לאור מוחלט

כי אור זו הבנה ואני רוצה להבין את הכל ולא לחיות בערפל של שקרים וחצאי אמיתות.
זה קריטי בשבילי, כי אי-ודאות או אשליה יכולה להרוג אותי (פיזית...)

במעבר בין שני העולמות האלו - ה"גוף" וה"נפש" - יש תהום עמוקה של אי-ודאות והניסיון לגשר ביניהם מכניס אותי בכל פעם מחדש לאזור הסכנה.....
זה המחיר של מודעות מלאה - נקודת המבט שלי עצמי היא הגורם היחיד שמשפיע על התפקוד שלי ואין מקום לשגיאה.....

- -

יותר מומחש לי במחשבה על קול - כשמצליחה לגשר בין הגוף והנפש, יש סינתזה של שפה תוכנית וחושנית, כך ש"הקול דובר אמת"..
אולי זה דומה איך שהאור נוגע בעור
יותר מרגישה אולי את ההתכווננות ל"דבר אמת" כזה, כשאיפה, ככאב כשצורם כעת הקול, כשאינו בהלימה.
כשמתאפשר לי לתקשר מתוך חוויה של סינתזה כזו גופנפש, היכן שנוצרו הגשרים, אני חשופה, אבל היותי חשופה, מאפשר סינתזה
בסביבה, בתווך, שבו אני מתקשרת מחוויה של שני עולמות ותהום ביניהם, אני חשופה, ופגיעה
אני פוחדת מאוד להיבלע, האור החיצוני חודר אלי ומציף אותי
יתכן שאני מתווכחת בין שתי איכויות שונות שלו (ושל הקול), בקרע בין נראה/נשמע בעין/באוזן, ומתורגם לתוכן "מיידי", לבין מה שמורגש בעור, בבשר, בנשמה
ההרגל שלי הוא לאמץ את נקודת המבט החיצונית עלי, בסיטואציות כאלו
לאט לאט לומדת את נקודת המבט שלי על עצמי

kagome10

New member
חושך הוא לא שקר מבחינתי

שקר זה אור שעוות. חושך זה העדר אור, העדר אמת, העדר ידיעה. חושך זה המקום שיש לשאוף עליו, וטוב שהוא קיים. בעולם שהוא רק אור, מה ההבדל ביןה אור לבין החושך? כשיש רק אור הוא מסנוור.

למעלה