באבא,תעי'ני עש'רה ק'רש .

UUUUUUUU פער של 20 שנה בדיוק!

אמי היתה בהריון בי כשמשפחתי עלתה ארצה בשנת 1951 ונולדתי כאן איזה פער יש לכל אחד מאתנו להשלים.. אתה הפסדת את חבלי הקליטה של העדה העירקית בשנותיה הראשונות פה בארץ ואת כל מה שעבר עלינו הילדים.. ההכחשה.. ההתביישות.. ואנחנו הפסדנו את כל התמורות שחלו במשך 20 שנים בקהילה היהודית בעירק כמו למשל התמורות בשפה המילה מחר אצלנו למשל היא ראדה ולא עאדה המילה עאדה אצלנו פירושה- נוהג, מנהג. מה אתה אומר הפער הזה שווה שרשור-דיון נפרד, לא? יאללה רצה עכשו לדרכי.......

לפלג

האות ע' היא תעתיק מערבית והכוונה לאות غ בערבית. ה ר מתארת האות R המתגלגלת בלשון. אנחנו שנינו התכוונו לאותה המילה, אבל את רשמת אחרת ואני רשמתי אחרת. בקשר לרססיה, אני זוכר משו כזה במעורפל, חשבתי שזה משחק שהיינו משחקים כשהייתי ילד. מדהים. מעניין למה קראו לזה רססיה, אולי זה רצאציה, עם צ שוב תעתיק בערבית לאות ص . מעניין למה קראו לזה כך ???????? בייייי.

רססיה ? אז למה אימא שלי קוראת לזה

רסס? דרך אגב,אצלי השיטה הזו לא עבדה אף פעם. מיד לאחר שהיתה שופכת את העופרת הרתוחה למים כנגד עין הרע, היה קורה לי משהו רע...... מתמיד העדפתי את השיטה של סבתא שלי,לדרוך על עין של דג.

אם זו היתה אני אפילו מיל (פלס)

לא הייתי נותנת לך
והרי התרגום:- לו=לו, אילו כוּנתוּ= הייתי אנא=אני פאלה = Fאלה=אפילו תעיתוק=הייתי נותנת FLS=מיל מיל= עשירית הק'רש

נזכרתי בבדיחה עירקית בשבילך../images/Emo6.gif

סבתא אחת בקשה מהנכד שלך תמונה חיפש חיפש ולא מצא בסוף, נתן לה תמונה של .. מבושיו אמר לעצמו במילא היא כבר לא רואה טוב.. הביטה הסבתא בתמונה ואמרה וואיי אבדלו אֵנְפוּ טוויל ושַׁעְרוּ מְגַלְגֵל

חחחחחח פלג ,את הבדיחה הזו סיפר

פעם סבא שלי באריכות רבה כדי לעורר את החשק המיני אצל השכן שלו.

קונן../images/Emo25.gif מצפה לשמוע אותך

מספר לנו ת'בדיחה הזאת באריכות ובעיראקית בדיוק כמו שסבא שלך ספר שוב..אין עליך על הספורים שלך ובעיקר על הצורה שבה אתה מספר ומיטיב לתאר ברגישות ובהבחנה דקה כל כך את רגשותיך כילד
הכי אני אוהבת ת'פרטים הקטנים בסיפורים שלך

הודעה../images/Emo70.gifני מחליפה את שמי לגרג'ייה

לא הולך פלג קטנה בעיראקיות זה כל כך לא מתאים

../images/Emo93.gifכל השמות העירקיים תפוסים

ניסיתי גרג'ייה, מרסל נזימה, סעידה אוף עוד לא אישרו לי כלום אז בינתיים אשאר עם השם הצפונבוני שיכנוזי שלי עד יעבור זעם

אל תתייאשי

אהלן יא פלג ! יש עוד מלא שמות של עירקיות בפוטנציה בשבילך מה עם ג'ולייט,לולו,לטיפה,כיאת,כתון,פוריאל,פרחה,מדלן,ראשל יאללה אנא ד'ארוח אנג'טל יעתקי...בהצלחה לילה טוב

בד'אלק פלג ......../images/Emo25.gif

אני לא בדיוק שולט בשפה הערבית ואני מצטער עד היום על הימים שהייתי מבקש מאבא ואימא לא לדבר ערבית באוטובוס. וחוץ מזה ,איך אפשר לתרגם את המשפט... "ראיתי את הזיין שלו תלוי על קולב בשוק. וכשראה אותי,התחיל לחייך".

דליה נס

New member
../images/Emo6.gifחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה