א-מ-א-ל-ה

תזהרי לך מאש הגהנום

בה ישרפו כל הכופרים באלוהינו ג'יזס קרייסט.

ואוי ואבוי לך כי מרדת באלוהי מוחמד.

ואני לא רוצה לחשוב בכלל מה יעשה לך זאוס.

רחמנות. פשוט רחמנות על נפש טועה שכמותך.

אבל... עוד יש תקוה... כל עוד הנר דולק אפשר לתקן....

עד כמה שידוע לי

האינדיאנים חיים את חייהם בצורה נכונה פי אלפים מהחרדים
החרדים שטופים באמונות הבל ובטכניקות אליליות עשרות ומאות מונים מהשבטים האינדיאניים
כמות האיסורים הגדרות התקנות ההלכות והמנהגים
שהשבטים החרדיים שטופים ומשוקעים, עצומה יותר מכל הבחירות האלילים של כל עובדי העבודה זרה יחדיו בכל הגלובוס

הררי הספרות החרדית הקבלית החסידית וההלכתית השוטפים את מוח השבטים הדתיים והחרדיים אין לה אח ורע בעולם

לגבי המציצה
לגבי האצבעות

הן אמנם מצוצות אבל לאו דווקא מהאצבע אלא מבית הפעירה.

והדברים אינם נאמרים בסתם אלא כיון שחלק גדול מהמצוות ובעיקר של הקרבת הקורבנות נרכשו מתרבויות קרובות ובודאי מהתרבות הכי מאיימת על היהוה והיא תרבות הבעל.
וכיון שלמדנו בספר המצוות לרמב"ם:
המצווה הששית
האזהרה שהזהרנו מלעבוד עבודה זרה אפילו בזולת ארבע העבודות הנזכרות - אך בתנאי שיהא זה כדרכה, כלומר: שיעבדנה במה שדרך אותו הנעבד להעבד, כגון שיפעור עצמו לפעור או יזרוק אבן למרקוליס.
הרי שלמדנו את מקור המצוות.

יצאה לי הודעה היתולית משהו

אבל כוונתי בתחילה הייתה לטעון שהדת היהודית או החרדית אינה מצוצה מהאצבע אלא שלב כלשהוא בהתפתחות האדם והחברה.

מסתבר שהמצוות לא נוצרו בחלל ריק והנביאים לא קשקשו הבלים לריק, אני מאמין שהם באמת חוו הארות רוחניות גבוהות מאוד (או כתוצאה מהעלאת קטורת או סתם סכיזופרניה).
למעשה ישנם אפילו עדויות למסמכים של חברות קדומות עם חוקים דומים כשהמפורסם בהם הם חויק חמורבי.
סה"כ אני רואה בתורה תפריה גסה במעט של חוקים וסיפורי אגדה של התקופות הנשונות שהן נכתבו בהם.

אתה צודק לגבי התורה והתנך

אך המוטציה המואצת שהחלה מאז התלמוד הבבלי והולך ומסתחרר ומתעבה עד ימינו אלה
כאשר אתה נכנס לבית מדרש ומוצא ספרים עבי כרס הדנים בכובד ראש על הברכה הראויה לביסקוויט של הקרמבו
או טונות של הלכות על ביקור חולים
ושהיהדות הפכה לטונות של ספרות טכנית משל היה זה ספר תפעול של מעבורת חלל מסובכת
עד שנדמה שהמוטציה והיהדות הפרנקנשטיינית מאיימת לבלוע ולכלות את שרידי האוטונומיה האישית שיש למאמיני דת הבלים זו
כמובן שהדיו יכלה והמקלדת תרקיב והחומרות ודקדוקי ההלכות לא יכלו ולא יתחסלו
הדת והמוטציה התרבותית ששמה החברה החרדית מצויה במצב של סחרור אינפלציוני הלכתי וחומרתי שאפילו האל הטוב והחכם לא יצליח להוציא זאת מהם

בעברית, עלית לי על העצבים

האם פעם שמעת מישהו אומר את דעתו בענין מסויים והוא טועה לדעתך, ופתחת עליו בצעקות א-מ-א-ל-ה,
מתוך הנחה שלא, למה פה כן פתחת בצעקות , ובתוך אותם צעקות גיוואלד לא הואלת בטובך להסביר את דעתך אפי' לא פעם אחת,
רק כמו ילד קטן שרואה שעומדים לגבור עליו, שהוא צועק אמאל'ה ומוסיף אתה לעולם לא תנצח אותי.
האם את באמת סבורה שהמצב מסוכן שצריך לצעוק אמאל'ה.

ואולי, זה מתוך שטיפת מוח של אנשים קטני מוח.

האם כשאת אומרת את אותם משפטים את לא אומרת אותם בדיוק כפי שהמורה שלך או ההורים שלך או כל מי שהשפיע עליך היו אומרים אותם.

כתבת שאף אחד לא יכול לקחת לך את האמונה,
אני חושב שזה מסיבה פשוטה, שאין לך מושג במה את מאמינה.

כלומר, האם את יודעת מה כתוב בתורה שאת מאמינה בו.
האם פעם בחייך סיימת את התנ"ך,
האם פעם בחייך לימדו אותך מסכת בש"ס,
האם את יודעת מה כתוב בזוהר ובספרי המקובלים, שאת מאמינה בכל זה.

האם את יודעת שישנם הרבה העתקות בתוך התנ"ך מתוך עצמו, ובכל ההעתקות יש שינויים,
דוגמאות לכך, את יכולה לשבת ולהשוות בספר דברי הימים מפרק י ואילך לספר שמואל ומלכים, שימי לב בעיקר לזה שכל הסיפורים המלוכלכים על דוד מושמטים מדברי הימים, ואיך שמושמץ שם שאול, נראה אם עדיין תחשבי שהתנ"ך אינו כתיבה אנושית.

טלי חומש לידך, ותשווי בין הכתוב בפרשת מסעי לבין המסעות שכתובים בפועל בשעת הנסיעה החל מפרשת בשלח.

האם את יודעת בדיוק במה את מאמינה, כלומר האם את מאמינה שיש ביהוה תכונות אנושיות כרוגז, כעס ורצון לנקמה.

או אפילו אם דעתך שכל התכונות האלו הם משלים לצורת התנהגות, כמו שמרבים לכתוב כל מיני רבנים, הלא בסופו של דבר כולם מודים שהכל מחמת הרצון להיטיב, האם את לא חושבת שאף זוהי תכונה אנושית.

טוב, סתם פרקתי, בתקווה שבכלל הבנת מה אני רוצה לומר, יש לי עוד הרבה מה לומר, אשאיר לך להמשיך לשוטט באינטרנט הטמא, אולי זה יועיל לך קצת.

OMFSM

New member
כל התורה כולה על רגל אחת, דברים כדורבנות

ולשני ארליך אל תברחי כמו ילדה קטנה, זה לא מראה על גדלות כלשהיא, נכנסת אלינו הביתה, אז בואו נדבר.
ואם האמונה שלך יצוקה בסלע אז אין לך מה לפחד.

בוקר אור - לא ברחתי

רק קבלתי הודעה מהנהלת הפורום שדברי ימחקו, לכן לא הגבתי
מה גם, שכאשר אני מגיעה הביתה מהעבודה יש לי FULL TIME JOB שהמחשב זה הדבר האחרון שאני מפרגנת לעצמי.

קראתי בהתעניינות את דבריכם - אף המעליבים שבינהם.
ומסקנתי, איש באמונתו יחיה, אם כולנו היינו זהים באופיינו דעתינו ואמונותינו העולם היה משעמם.

לכל אלו שכתבו שעצבנתי אותם -התנצלותי.
ואלו שהגיעו למסקנות על כסילותי - אני מפקפקת בעניין.
כמו שכתב כאן אחד בחכמה, שיש חכמים שמאמינים וגם טיפשים וכן בכופרים.
כך שעניין ה-IQ לא בהכרח קשור.
ולגבי מקום עבודתי המסתורי, אני מתכנתת בבנק.

מזגזגת2

New member
יוסיף דעת יוסיף מכאוב

יפה לי רגע של אמונה פשוטה מימים שלמים של מחשבה.

אהה, הבריאה נשארת לוטה, גם מקרה קטן מעשה מרכבה

ואני בתמימותי מתהלך בעולם תחת השמיים כמו בביתי

הכל סוד, הכל נעלם ועין (ואין
) בוראי על בואי וצאתי

מקווה שציטטתי נכון את שירו של מרדכי אלעי.

OMFSM

New member
את נשמעת כמו אחרון החרדים

שאומר גם אם אני לא יודע את התשובה, יש תשובות לכל שאלה. והראיה לכך, שיש פרופסורים ואנשי מדע דתיים וחוזרים בתשובה.
חחח איזה עליבות מוחין, חרפה לאינטליגנציה האנושית.

את זה אתה אמרת

לא אני.

לא מחפשת להכנס אתכם לעימותים,
אינני שגרירת הדת בפורום זה.
( אכן, רב הנסתר על הגלוי. אך עם כל הזאת, להפתעתי גיליתי, שבמחלקה בה אני עובדת שאני הדתיה היחידה - הרב המכריע פה מאמין בכח עליון!!! - לכן כ"כ הופתעתי לגלות אתכם)

ובזאת אפרד ממכם.
מוכנה לקבל הודעות פרטיות, אך לא אשתתף יותר בפורום, אלא אם יהיו כאלו שיראו בזה בריחה.... ולזה אני לא מוכנה

אכן מעטים הם החילונים בתודעה

רוב הישראלים הם דתיים ללא כיפה,
או לחילופין, דתיים המתחזים לחילונים...

מומיה26

New member
נהדר

את לא נראית מטומטמת, וגם לא נראה שיש לך משפחה אדוקה ולוחצת או בעל חשוך ועצבני. נוח לך עם האתוסים החרדיים המובילים, תמשיכי עם זה, את לא צריכה להתנצל בפני אף אחד.
רק אל תפערי זוג עיניים כשאת מגלה שיש הרבה הרבה אנשים הסובלים מהמערכת הזאת, תשימי לב, אולי גם אחד מילדייך יהיה במצב כזה ואת תהיי היחידה שתביני אותו.

למעלה