א-י-מ-פ-ר-יה!!!

א-י-מ-פ-ר-יה!!!

מה לובשים למשחק כדורגל? צבעים של הקבוצה? הוצאתי בטבעיות מהארון חולצה אדומה שפתאום אני נזכרת "הדם שלנו ירוק" וואלה עוד יסקלו אותי החוצה משם. אז הוחלט על סריג לבן, עם קוקו גבוה מפונפן, סרט ירוק עם כיתוב מרץ בלבן ואחר כך הצטרף להכל צעיף ירוק לבן. 5 באוטו אחד, עם עייף הנהג, עדיף שלא תדעו איך הוא נהג. עצירות, מעקפים, אורות, צפצופים. חבר אחד הוציא משקפיים דף ועט והתחיל לכתוב צוואה ואני הסתפקתי בלהחזיק חזק את הכסא ואת כל השכונה. בכל אופן הגענו למגרש, אני רוצה שתבינו. זה משחק הכדורגל הראשון שהייתי בו. בתור חרדית לא התענינתי בכדורגל ולא רק זה אלא זלזלתי בו. הדוגמא הקלאסית לריקנות החילונית היתה "כל האנשים יושבים וצופים בחתיכת כדור, הכדור פה או הכדור שם, זה מה שיש להם בחיים רק שטויות" אני רוצה לדבר עם המורה שלי הזאת, לספר לה על הרוח הספורטיבית שהיתה שם, על האהבה הגדולה של האוהדים ואפילו על הקללות והעצבים. השחקנים מגיעים למגרש וכולם צועקים: "הנה, הנה היא עולה!! אלופת, אלופת המדינה" היה קור מטורף, גשם מטורף ולאוהדים לא אכפת. הם יבואו לעודד את הקבוצה בכל מצב. הרגשתי קצת סחרור, לפעמים אפילו איבדתי קצת שיווי משקל מרוב בלאגן. (ותודה לסגן שהביאני עד הלום) אבל היה לי כל כך כיף עם כל האנשים ביחד. איזה צרחות היו שהיה גול, חלק מהאנשים בכלל לא הסתכלו על המשחק, לא ראו ת´גול. הם באו נטו כדי לעודד את הקבוצה. אם רציתי לראות מסרים ראיתי: אהבה, תמיכה, הליכה עד הסוף, נאמנות. ומה שחשבתי עליו זה שאם היו נותנים לבני הישיבות ללכת למשחקי כדורגל, כמה הם היו נהנים, כמה הם היו מתפרקים, הרי הם פצצת אנרגיה וזה יכול כל כך לשחרר אותם ולתרום להם. התעצבנתי ששמעתי את הקללות אבל הם היו בגבול ולא מוגזמות, חארות יש בכל מקום וזהו צריך להתעלם מזה. הכי התעצבנתי לשמוע ש"גם אם הם יחטפו אדום הם ישתינו על אלוהים.." עלי??? צעקתי עד שהבנתי שזה לא הפורום פה ושיש מכבי חיפה אני יכולה לקפוץ לשמים וגם אלוהים לא יכול להתערב פה. אין אלוהים, אין כלום יש דבר אחד מכבי חיפה. בקיצור נגמר המשחק 1:0 לרוסו החתיך, נגמרו הגרעינים שעייף הביא, נגמר הגשם, נגמרו לי הרגליים, נגמר לסגן הקול, ומה נגמר לבק אני לא יודעת למה היא היתה עסוקה עם הסוסים של המשטרה. היה כיף ולמרות שלפי מה שאמרו לי המשחק לא היה משהו, למדתי ממנו כמה דברים. "מכבי חיפה, אותך אני אוהב עמוק עמוק בלב" אה ועוד משהו- מענין לשמוע שהרבה שירים של האוהדים הם באותה מנגינה של שירים חסידיים!!!! מצאתי שם פרחי מיאמי ועוד כמה! אלוהימית עם דם ירוק.

התאפקת שלא להטות את התוצאה?

כל הכבוד לך. וגם עייף היה? איזה כיף לכם! שיואו את מזכירה לי איך הלכתי עם יקירי למשחקים. בפעם הראשונה הלכנו לכדורסל נשים ואני היבעתי את התפעלותי מכך שמשלבים כל-כך הרבה אתיופיות במשחק. לבושתי הרבה הסתבר שהן רכש יקר מאד מארה"ב, לא קליטת עליה ולא נעליים. אני כן עשיתי את הטעות והיגעתי למשחק כדורגל עם חולצה בצבע ממש לא לעניין וישבתי איתה ביציע הממש לא נכון אבל לא קרה כלום. פעם שאלתי מישהו מאד אינטליגנטי מה יש לאנשים מכדורגל וכאלה? הוא ענה לי משהו מאד מעניין. לדבריו, הספורטאים הם הגיבורים הפיסיים המודרנים. פעם רק חיילים שהרגו כמה אנשים בקרב היו גיבורים. היום אלה הספורטאים. האוהדים מכירים את ההיסטוריה של השחקנים מגיל מאד צעיר ויודעים מה המשמעות האישית של כל גול או החמצה שלהם בעיצוב הקריירה, הם יודעים מתי השחקן נתן את הנשמה ומתי הוא זלזל, זה כמו ספר אגדות ענקי שמתרחש כאן ועכשיו מול עיניהם. מי שמסתכל כמוני מבחוץ על הסיפור לא מתרגש כי הוא פשוט לא מבין מה הסיפור פה. ועדיין אפשר להתרשם מההתלהבות הזו.

את מסבירה מאד טוב!

בתור אחד שמתעניין בספורט (אבל ברמה דיי מינורית)אני נתקל הרבה באנשים שממש לא מבינים את הקטע ממה ההתלהבות? מה זה משנה בכלל? טוב אז תראו אפשר להגיד את זה על כל דבר בחיים, בעצם כלום לא משנה כולנו בסוף נמות, אז למה בכלל לקום בבוקר? למה ללכת לעבוד? להשקיע מאמץ להתקדם? רק מה - זה בלוי כמו כל בילוי אחר. שמעתי פעם מישהוא שהגדיר את זה טוב: כשאתה הולך לכדורגל אתה יכול לראות שם את הבעלים של מפעל ההיי טק הכי מצליח ביחד עם המוכר בפלאפל מקללים ביחד את השחקנים של הקבוצה היריבה... עכשיו תחשוב על זה שזה בעצם הנושא היחידי שבו הם שווים!

ידו בכל

New member
ופרויד היה אומר

לגבי השאלה שלך מה יש לאנשים מכדורגל. אז אולי לפרויד בטח היה גם הסבר למה 100000 איש מריעים לשחקן אשר מצליח ל"הכניס" את "הכדור" לתוך "הרשת".

ידו בכל

New member
אולי הוא היה אומר

שהרוב בעד הדבר האמיתי למרות שיש מיעוט שמגוון ואולי הוא היה אומר שלפעמים מקטרת זה רק מקטרת וקפיצת צוקהרה לאחור היא רק קפיצת צוקהרה לאחור

avidadon

New member
לא אוהב כדורגל../images/Emo86.gif

אבל נסחפתי בהתלבות מהתיאור הצבעוני שלך... לא סתם, אני כדורגלפוב.

א נ י ה ו

New member
../images/Emo46.gif

צהוב עולה! <יש לך מושג איזה חתיך לירן שטראובר שוער מכבי ת"א?>

כמו שלימדו אותי:

שחקן בא שחקן הולך מכבי חיפה נשארת. חתיכים יש בכל מקום

שמתי שמתי

ואפילו עברה שאלה בראשי - מה זה אומר? האם כוחותינו הפוטנציאליים התרחבו????????

דילגת ....פיספסת.....שכחת....

במה שכתבת כאן "5 באוטו אחד, עם עייף הנהג, עדיף שלא תדעו איך הוא נהג. עצירות, מעקפים, אורות, צפצופים. חבר אחד הוציא משקפיים דף ועט והתחיל לכתוב צוואה ואני הסתפקתי בלהחזיק חזק את הכסא ואת כל השכונה." איפה בדיוק מוזכרת תפילת הדרך שהצלחתי להוציא מפיכם ???? אחרי תפילת הדרך של כופרים כמוכם הייתי בטוח שתצא בת קול מהשמיים ותאמר " אשרייך רייב´ עייייייף שזכית לזכות את הזכים וכו´ וכו´ אבל לא כלום לא בת ולא קול"

וואלה אחרי כאלה חרקות

שכחתי בכלל איך קוראים לי. ובקשר לבת קול אז ועוד איך היתה רק שכנראה בעוונותיך לא זכית לשמוע. <מי חושבת שאלוהימית מפשלת עם הבת קול שלה?
>

דילגת ....פיספסת.....שכחת....

במה שכתבת כאן "5 באוטו אחד, עם עייף הנהג, עדיף שלא תדעו איך הוא נהג. עצירות, מעקפים, אורות, צפצופים. חבר אחד הוציא משקפיים דף ועט והתחיל לכתוב צוואה ואני הסתפקתי בלהחזיק חזק את הכסא ואת כל השכונה." איפה בדיוק מוזכרת תפילת הדרך שהצלחתי להוציא מפיכם ???? אחרי תפילת הדרך של כופרים כמוכם הייתי בטוח שתצא בת קול מהשמיים ותאמר " אשרייך רייב´ עייייייף שזכית לזכות את הזכים וכו´ וכו´ אבל לא כלום לא בת ולא קול"

פייקו

New member
אני פשוט לא מאמין ששילמת כרטיס

להצגה הכי מדהימה שאפשר לראות ביום שבת קודש - לראות 11 שחקנים הכוונה ל22 שחקנים לראות איך הם רצים אחרי הכדור לתפוס אותה וכולם מתחרים מי ישיג ראשון את הכדור וכשכבר הם מגיעים לכדור הם בועטים את הכדור כזה טימטום עוד לא ראיתי ולא רק זה הם משום מה בועטים אותו לתוך איזו קוביה מרושתת ואם הכדור נכנס לשם אתה שומע את הצעקות מכל האיצטדיון מי להההההההההההההההההההיששששששששש ומי ללא עלינו קללות ונאצות שאוזניים תיצלנה ובלבד שיחזור לרחם של אימא שלו המסכן השני - אני לא מבין ומה הם חשבו שאם הם יבעטו זאת לתוך קוביה היא לא תיכנס לשם ותתיפס כמו עכבר למלכודת - ראיתי ליצנים אך בכמות כזו שהתאספו למגרש כזה ענק זה פשוט מדהים - "מה רבו מעשיך אלוקים - כןלם בחוכמה עשית" הוי אלוקים -"החונן לאדם דעת" וכך הרב שלי הפך לפרשן כדור רגל ביום שבת קודש - אך לאחר התיאור שלך נראה לי שגם אני צריך לעשות סיבוב במגרש הכדורגל לראות את שמחת החיים הנשפכת שם.. היי בני יהודה אני בדרכי לראות אתכם שוב ..

השאלה היא מניין זה בא

עניין הכדורגל מזכיר לי,שתמיד ב"חדר" ובישיבה,לימדו אותנו ששמחה אמיתית, נמצאת רק בשמחות דתיות,ובחילוניות לא, מכיוון שאצל דתיים זה רוחני, ואצל חילוניים זה גשמי. אבל עניין הכדורגל רק מוכיח שאפילו ממשחק מטומטם,של אנשים שרודפים אחרי כדור,אפשר לשמוח ולהתרגש. ושמחה והתרגשות, הם לא דברים גשמיים!...

למעלה