א-ד-ר-נ-ל-י-ן

fusion boy

New member
אני לא ממוחה בפסיכולוגיה של מצבי

קרב (או מומחה במשהו כרגע...) אבל אם לנסות להבין את מצבו הנפשי של התוקף (לא יודע, לא תקפתי אף פעם ברחוב...) אז אפשר להניח שאם הוא מצליח להביא את עצמו לתקוף (תתפלאו אבל הרבה אנשים רוצים, במצבים מסויימים, לתקוף אדם אחר אך הם נעצרים ע"י פחד או השכל שלהם) אז או שהוא מונע ע"י פחד (מה שאומר שהאנדרנלין זורם גם אצלו אבל הוא הצליח להתגבר עליו על האפקט המקפיא שלו...) או שהוא תוקף מתוך כעס ואז אפשר להגיד שהוא נמצא בסוג של "אמוק" וזה בעצם כמו לתעל את האנדרנלין לאגרסיביות... שניהם מסוכנים אבל הראשון עדיף (מבחינת המתגונן...) שכן כמו שאמרתה כנראה שבגלל האנדרנלין, ביצועיו פוחתים... לי זה נראה הגיוני אבל אולי אני סתם מנסה לשחק אותה פסיכולוג... רוי

instr

New member
לפני המכות

יש איזה רגע בה בעצם נקבעת הכרעה בקרב. אם אתה מפחיד אותו או לפחות תעורר בו היסוס לגבי יכולת לתת מכות ולא לחטוף - ביצועיו יהיו פחותים. אם הוא מגיע באמונה עיוורת לגבי עליונותו אז יתחיל לפחות בלי היסוס ובהתלהבות. ובדרך כלל תוקף יהיה בהתקף של זעם - תגובה הגנתית נגד פחד.

Lost Oath

New member
../images/Emo26.gif תשובה. (זהירות - ארוך!)

"אם הוא מגיע באמונה עיוורת לגבי עליונותו אז יתחיל לפחות בלי היסוס ובהתלהבות" orangeMechanique כתב שלמרות שהרגיש עליונות על התקוף זה לא עזר לו להירגע. אני לא חושב שאדם יתקוף אדם אחר אלה אם כן ירגיש הרגשת עליונות עליו. אדם חלש לא יתקוף אדם חזק בידיעה שיפסיד. ואולי פה תחילתו של פתרון? יכול להיות שמשום שהתוקף מרגיש עליונות, הנתקף נלחץ - כתגובה פסיכולוגית. ייתכן שהנתקף יודע שאין לו ממה לדאוג אבל תגובת הלחץ אינסטינקטיבית. אנחנו תמיד מנסים להיפטר מאינסטינקטים "רעים" (להתכופף או להסיט את המבט כשמגיע אגרוף), ומחפשים להפוך את אומנות הלחימה לטבע שני שלנו. אח אני אפשרות לתרגל את אותם מאינסטינקטים "רעים" שציינתי בעשיית קאטות כל החיים. כי אם כל הידע, מגיע תוקף ואנחנו נלחצים, מורידים את הראש, לא מצליחים לבצע תרגילים. איך אם כך מתגברים על מאינסטינקטים "רעים"? אישית, מה שעובד בשבילי זה קרבות (באימון כמובן). כן, קרבות יעזרו לי לא להוריד את הראש כשמגיע אגרוף וכו... אין לי מושג איך להתגבר על הלחץ של הקרב, כשהוא בא בהפתעה. יכול להיות שזה פשוט שכנוע פסיכולוגי חזק. להגיד לעצמי שאני טוב וזהו, לא יעזור כלום. אני מסתובב תמידית בידיעה שאני טוב ואז אני רגוע ולא נלחץ מכלום. יכול להיות, לא הצלחתי ליישם את זה. לגבי אימונים בקרבות רחוב. אני לא חושב שזה תורם למטרה, כי אנחנו כבר יודעים שהתוקף חלש מאיתנו, אין בעיה לנצח אותו (כמובן שהתוקף יכול להיות חזק יותר אבל לא'משנה). כאשר אנחנו נקלעים למצב של קרב רחוב בידיעה אנחנו התוקפים, היוזמים אם תרצו, ולכן החוקים משתנים. לסיכום: אין אפשרות להתכונן למצב של קרב רחוב. אין דבר שיחקה קרב רחוב כשההתקפה באה בהפתעה. רק על תסתכלו עלי מוזר אחרי כל זה, delete כותב הודעות יותר ארוכות!

instr

New member
מסכים עם

דבריך על שינוי החוקים בגישה שאנחנו הטורפים. להתכונן אפשר - לעשות את זה. שאלה אם כדאי. יש כאלה שיוצא להם "להתכונן" ללא שום כוונה ואף כאלה שלא מתאמנים בשום א.ל. והוכלים מכות ברחוב בהצלחה. קו תחתון שלי - כל ידע נבדק ע"י פרקטיקה.

RoyceGracie

New member
במואי תאי מרגישים בדיוק ככה בקרב

הראשון... זה ככה בהתחלה, אבל משום שהיריב תוקף אותך, אתה חייב לתקוף ואז נכנסים לזה וזורמים והיכולות משתפרות והביטחון עולה... הדרך הכי טובה לצאת מהרגשה זאת היא פשוט להשתפשף במצבים אמיתיים, כמו לעשות הרבה קרבות זירה. אני חושב שהחוויה הזאת שעברת מאד שיפרה אותך.

fusion boy

New member
"מצבים אמתיים"?

כבר דיברנו על זה שקרבות זירה מכל סוג שהוא (כולל MMA) לא מדמים ב 100 אחוז את רחוב, גם במחינת הטכניקות וגם מבחינת "רוח הקרב" כדי להשתפשף במצבים אמיתיים באמת צריך ללכת הרבה מכות ברחוב, וזה אני לא ממליץ לאף אחד... אבל אני מסכים שקרבות זירה אגרסיביים ביותר יכול לעזור מעט על מנת לשפר את השליטה באנדרנלין ברחוב.

בשם כל חברי אגודת יושינקאן ישראל

אח שלי גאים בך! באשר לשאלתך. ישנו מצב מסוים שאנו נקלעים אליו במצבים בהם אנו מרגישים בסכנה. המצב הזה תואר במאמר מסוים שקראתי כסנדרום, שאומנויות הלחימה היפניות הקלאסיות (קוריו בוג'וטסו) הצליחו להתגבר עליו על ידי הפגשת התלמיד באופן חוזר ונשנה עם המוות. וזאת דרך קאטות שבנויות כמצב קרב לכל דבר, וכל טעות בהן עלולה להיות קטלנית, כך שהן גם מורגשות כקרב לכל דבר, ומכינות את התלמיד לא רק מבחינה טכנית, אלא גם מבחינה פסיכולוגית אל עבר שדה הקרב בימי יפן הפיאודלית. את אף אחת מהשיטות האלה לצערנו לא ניתן ללמוד כיום בארץ. המטרה היא כמובן בסופו של דבר להגיע למצב שבעת איום, תזהה את התחלת פעולתו של הסנדרום הביו-פסיכולוגי הזה על כל הביטיו - דופק גבוה, התנשמות, פנים סמוקות וכן הלאה - תתעלם ממנו ותבצע את הטכניקה. אכן מטרה נעלה, וכמובן שאימוני ג'ודו ואייקידו (לדעתי) לא יכינו אותך אליה. לטעמי בשיטות פול קונטקט כמו קראטה קיוקושינקאי, לחימה משולבת וכיו"ב אתה מתקרב למטרה הזו בצורה יותר טובה על ידי תרגול קרבות בצורה שוטפת. כמובן, אם מה שמעניין אותך הוא הרחוב... לורנס

נמק מדוע...

לדעתך קיוקושין או לחמ"ש יותר מייצגות את הרחוב מהשיטות שאני לומד. הרי גם בשיטות אלו יש מגבלות מאוד חמורות על הקרבות. בקיוקושין תחרותי אגרוף לפנים הוא טכניקה אסורה! בשניהם אין כמעט קרקע או הטלות. אין בעיטות לחלציים או אצבעות לעיניים, ואין סיכוי שהיריב ישלוף סכין או יביא חברים. כנ"ל בכל שיטה שבה יש הרבה קרבות המתהדרת בכינוי "מגע מלא". מדובר ברובד כמעט פסיכולוגי לגמרי, חייתי ואגרסיבי וכלל לא טכני, שממה שהבנתי רק בשיטות צבאיות יש התייחסות מתמדת אליו. לדעתי לא מדובר באיכות לחימה שקאטה תקנה ללוחם, אלא אולי רק ניסיון קרבי אמיתי או סימולציות בדגש פסיכולוגי\מצבים שמאוד קרובות לכך. הרחוב הוא לא מה שמעניין אותי, ולכן אני לומד שיטות שיעילות קרבית אינה מטרתן הראשית -אבל!- לצערי הרב במדינה שלנו, כרגע, החברה חולה והיא מאוד אלימה. עילה מוצדקת לדקירה היא עקיפה בכביש. ללמוד א"ל בלי היתרון הכמעט הכרחי של הגנה עצמית במצב כזה נראה לי ויתור על דיבידנד מאוד חשוב, וזה מבלי לוותר כהוא זה על האיכויות המצוינות האחרות של לימוד א"ל.
אשמח אם משתתפי הפורום ישתפו את כולם בחוויות דומות של מצבי אמת ברחוב שהם עברו.

Sham 69

New member
במציאות של היום

ללמוד אומנויות לחימה רק בשביל הגנה עצמית ברחובות זה די בזבוז זמן.. אולי מול אדם אחד או 2 או אפילו 3 יש יתרון.. אבל נו.. באמת.. קרה מקרה של מכות בשנים האחרונות שלא היו מעורבים בו 20 איש לפחות כשבחלק מהמקרים מישהו מהם מחזיק סכין ולא ממש אכפת לו להשתמש בו?

מה פתאום? בדר"כ הם ישר שולפים

תמ"ק עוזי וקוצרים! אחחח... ה"רחוב" המיתולוגי. אני ממש שואל את עצמי איפה אני הולך, בעצם, במשך היום - כבר כמעט 25 שנים ולא התקיפו אותי 20 אנשים עם סכינים

Lost Oath

New member
מה?? איך?

איך אתה מצליח להתחמק מזה?? רק אתמול, בדרך חזרה מהמכולת השכונתית, תקפו אותי 20 אנשים עם סכינים! טוב נו, שערייה. לך תבין.

אני מקווה שעשית להם judochop (הגרסה

הסודית(TM)) כמו שאנחנו מלמדים ברמות הגבוהות!

Lost Oath

New member
בטח judochop. אבל ה-judo של

ה-chop שלי יצא נורא חלש אז הצלחתי להפיל רק 12 תוקפים. טוב נו.. אני עובד על זה.

Sham 69

New member
יופי.. תסתלבט..

רק חבל שבהודעה שלי אין אחוז אחד של הגזמה.. ואני אומר את זה מראות עיניים.. ואני רואה הרבה, תאמין לי.. סתם שאלה, בן כמה אתה?

אני מסתלבט, כן

בהודעה שלך יש הגזמה, כמובן. אני עוד מעט בן 25; ושאלתך בהודעה הקודמת, "קרה מקרה של מכות בשנים האחרונות שלא היו מעורבים בו 20 איש לפחות כשבחלק מהמקרים מישהו מהם מחזיק סכין ולא ממש אכפת לו להשתמש בו?", התשובה היא: כן. בהחלט. עכשיו, אם אתה רוצה להמשיך לנסות לנסח תיאורים מפחידים על ה"רחוב" ואיך זה יהיה ב"רחוב", תקח בחשבון שיש אנשים עם מעט נסיון שראו דברים אחרים, כי בכל עיר יש הרבה רחובות, אמיתיים או מדומיינים. אני, כמובן, דוגמא ממש לא מייצגת, זמן האימונים שלי לא ארוך בכלל.

Sham 69

New member
טוב.. אני סתם מזיין את השכל..

לא מקרה אחד.. אבל יש הרבה מקרים.. אני לא הולך להכנס איתך לוויכוח על זה כי זה סתם מטומטם.. אבל עדיין מה שאמרתי מקודם הוא לא שטויות.. ואני לא מנסה לתת שום תיאורים מפחידים על הרחובות של היום, אני רק מנסה לתאר את המציאות של היום.. ומה לעשות.. זה פשוט ככה..

Sham 69

New member
במציאות של היום

ללמוד אומנויות לחימה רק בשביל הגנה עצמית ברחובות זה די בזבוז זמן.. אולי מול אדם אחד או 2 או אפילו 3 יש יתרון.. אבל נו.. באמת.. קרה מקרה של מכות בשנים האחרונות שלא היו מעורבים בו 20 איש לפחות כשבחלק מהמקרים מישהו מהם מחזיק סכין ולא ממש אכפת לו להשתמש בו?

למעלה