א-ב-א

1shirshir

New member
א-ב-א

קצת מביך, חלקכן אולי חוויתם את הסיפור אך מהצד השני. יש לי ילד חמוד בן שנה+, שמח ומלא שמחת חיים. לאחרונה הוא כל הזמן רוצה להיות עם אביו. מה שהתחיל כדבר חמוד ומתוק, הפך להיות מתסכל (?!) אני כמה אליו בבוקר, הוא רוצה להיות "רק עם אבא", כשאני חוזרת מהעבודה (הוא עם מטפלת) הוא רץ לדלת וצועק אבא-אבא. כשאנחנו לבד מידיי פעם הוא מתחיל לבכות ומחפש את אביו. אני מנסה לא להעלב ותמיד שאני איתו אני מסבירה לו שאני אוהבת אותו - אבל לפעמים... זה לא עוזר לי... וזה ממש מתסכל. מה עושים? יש עיצות? גם אני וגם בעלי עובדים דיי הרבה שעות אך משתדלים להיות איתו כמה שאפשר, אבל שאני איתו ואחרי כמה דקות הוא רוצה להיות עם אבא שלו... אני מרגישה מעיין רייקנות כזו. אולי הוא לא אוהב להיות איתי? אשמח אם תעזרו ותייעצו

UmaGuza

New member
לא להעלב

גם אצלנו הילדה מעריצה את אבא שלה ומחפשת אותו כל הזמן, זה נובע לדעתי מזה שאני נמצאת איתה יותר ומדבריך נשמע שגם את נמצאת איתו קצת יותר מבעלך. לאחרונה הוא היה במילואים ומאז שחזר היא בכלל נהיתה אובססיבית לגביו, ברגע שנכנסים הביתה היא עושה סיבוב בכל החדרים לחפש אותו. מצד שני יש פעמים שהיא איתו ומחפשת אותי או רוצה רק אותי בסיטואציות מסויימות, כך שיש איזשהו איזון. בכל מקרה אני ממש לא נעלבת ו/או חושבת שהיא לא אוהבת אותי, אלא שמחה שהיא כל כך אוהבת גם אותו. הבנתי שכמעט אצל כל ילד יש תקופות בהן אחד ההורים הוא ההורה המועדף וזה משתנה עם הזמן.

1shirshir

New member
תודה על התגובה

אני מנסה, לפעמים זה לא כ"כ פשוט... אבל מעודד לשמוע שזו לא תופעה יחודית לבני שוב תודה.

אצלי המצב הוא הפוך../images/Emo4.gif

וזה מאוד מאוד מתיש איתן אוטוטו בן 3 ומחובר אלי בדבק "רק אמא תקח אותי לגן" "רק אמא תקרא לי סיפור" "רק אמא...." אוהב מאוד את אבא ומסתדר איתו נהדר אבל לרוב זה "רק אמא" מה שכן כאשר הוא לא מרגיש טוב או עייף אז זה אבא
המצב היה הפוך עד לגיל 8 חודשים ואני ממש מבינה כמה שזה קשה לך כי אני תמיד התלוננתי שהילד לא מתיחס אלי בכלל אבל עכשיו... הלוואי שזה היה מתהפך חזרה. וזה לא שאני הרבה יותר זמן איתו או ההפך פשוט יש אמא מצד אחד ויש את אבא/סבא/סבתא וכל השאר מהצד השני... אז מה שרציתי לומר זה באמת לא להעלב ובואי נקוה שתינו שיום אחד זה התאזן (אני מקוה שהילדה הבאה תהיה "ילדה של אבא"
)

גם אצלנו...

היתה תקופת אבא ועכשיו זה רק אמא. זה אכן מתיש וגם מעליב את אבא.... (אני מאוד מבינה אותו). זה עניין תקופתי וזה משתנה. תהני מזמן האבא, כי כשזה ישתנה, תחכי לרגע שיגידו לך "רוצה את אבא"

עירית ק

New member
תקופות

עד אזור גיל שנה וחצי + - זה היה רק אבא, אמא היתה שם ברקע. ואז פתאום היה מהפך, והתווסף לי זנב קטן שהולך אחרי לכל מקום .

למעלה