את זה ראיתם?

כל הכבוד לה...

רק חבל שקורס כזה לא מועבר לכל בחורה בתיכון. אגב ננדין, לגבי הספייקי הזה, לנו בארניס יש את הסטינגר, שהוא ממש דומה,במידה ולא ראית. תתנהג יפה אולי תקבל גם

ננדין

New member
אני מכיר את הסטינגר של קיטינג

ואני רוצה אחד כזה אבל זה עדיין לא שולל את זה שאני רוצה גם ספייקי... את צריכה להבין שאני פתאום חזרתי לגיל 5 ובמשך כל הסופ"ש אני מראה בהתלהבות לכל המשפחה והחברים שלי את הצעצועים החדשים שקיבלתי וזה בכלל רק טריינר אבניקו והקרמביט... מעניין מה יקרה שאני אקבל משהו רציני... זה מזכיר לי את ההתלהבות שהייתה לי מהצעצוע של אופטיפוס פריים (המנהיג של הרובוטריקים...)

יוסיא

New member
להזכירך!!הקרמביט הושאלה ושהגרידיות

לא תחשיב את זה אחרת!!!

ננדין

New member
אל תדאג!

כבר התחלתי בתהליך של חיפוש חסרונות בקרמביט שלך בשביל שיהיה לי קל יותר להחזיר לך אותה... הבעיה היא שעוד לא מצאתי כאלו חסרונות

תאמין לי רן

אני כ"כ מאוהבת בסכין הזו, שלשים תמונה שלה כאן, עדיפה על תמונה של ג'וני דפ
ביררתי על שיעורים ספציפיים בקרמביט בסמינר בפיליפינים הקרב ובא, סכין קטנה ומרושעת
יאללה ננדין, שים תמונה שלה...

roy33itc

New member
אפשר לדקור עם הדבר הזה?

כי לי הוא נראה מתאים רק לשיסוף... אשמח להסברים מפורטים תודה

ש מים

New member
"הדבר הזה" הוא העתק כמעט מדוייק

של סכין הרכבה (אני מאמין שכקיבוצניק יש סיכוי סביר שאתה יודע במה מדובר...). למעט מנגנון הפתיחה, מן הסתם. סכין הרכבה: אחד הכלים האיומים ביותר שניתקלתי בהם... (כן, ומה רע בשיסוף??)

ננדין

New member
תוכל לפרט מה זה סכין הרכבה?

יש מצב לתמונה? מה השימוש החקלאי (אם בכלל יש...) ובכלל של הסכין הזאת? כי קרמביט לדוגמא משמש עד היום לחיתוך קוקוסים מעצים בניגוד לסכינים רגילים שמשמשים לקילוף תפוזים
אגב קרמביט, הסכין במקור לא הייתה FOLDER אלה כזאת עם להב מקובע כמו בתמונה שצירפתי... אם אני לא טועה, סכינים מתקפלות (ואולרים) הם המצאה מודרנית יחסית שהומצאו כאשר הייתה בעיה חוקית לשאת סכין והיה צורך להסליקה על הגוף, לא? צירפתי אתר על קרמביט עם פירוט היסטורי מעניין שמקשר את הקרמביט להנומן מלך הקופים ההודי מהבהגווה גיטה - איכשהו ההנומן הזה תמיד מופיע בכל הקשר של אומנות לחימה מעניינת מהמזרח...

ננדין

New member
תוכל לפרט מה זה סכין הרכבה?

יש מצב לתמונה? מה השימוש החקלאי (אם בכלל יש...) ובכלל של הסכין הזאת? כי קרמביט לדוגמא משמש עד היום לחיתוך קוקוסים מעצים בניגוד לסכינים רגילים שמשמשים לקילוף תפוזים
אגב קרמביט, הסכין במקור לא הייתה FOLDER אלה כזאת עם להב מקובע כמו בתמונה שצירפתי... אם אני לא טועה, סכינים מתקפלות (ואולרים) הם המצאה מודרנית יחסית שהומצאו כאשר הייתה בעיה חוקית לשאת סכין והיה צורך להסליקה על הגוף, לא? צירפתי אתר על קרמביט עם פירוט היסטורי מעניין שמקשר את הקרמביט להנומן מלך הקופים ההודי מהבהגווה גיטה - איכשהו ההנומן הזה תמיד מופיע בכל הקשר של אומנות לחימה מעניינת מהמזרח...

תודה מותק../images/Emo9.gif

ואני בטוחה שתסכים איתי, שהתרגילים שעשינו בשיעור האחרון עם הקרמביט היו מדהימים

ננדין

New member
אגב, לסכין הרכבה יש גם טבעת בידית?

כי אני חושב שזה בעיקר מהות הקרמביט...

ש מים

New member
סכין הרכבה

1. לצערי אין לי תמונה (אבל אנסה לצלם לך, אולי בסופ"ש ולשים כאן). 2. השימוש נמצא בשם: לביצוע חיתוכים לצורך הרכבות במטעים/עצים. 3. אני מכיר עם להב מתקפלת, אבל ייתכן מאוד הסכינים עתיקות יותר היו עם להב קבועה. 4. לא, אין טבעת בקצה. מדובר בכלי עבודה חקלאי, כך שאין שימושים נוספים על מה שמצוי בלהב. ואגב, מה מטרת הטבעת בקצה, בסכין שהצגת?

ננדין

New member
מטרות הטבעת (אני חושב):

1. לאפשר טכניקת שליפה ופתיחה מהירה. 2. לשמש כאגרופן. 3. לשמש כטבעת בטיחות (השימוש המקורי...) שמונעת מהסכין להחליק מהיד בעת קרב ולהקשות על פריקה ללא חיתוך האצבעות - לטבעת מכניסים את הזרת באחיזה רגילה ואת ה INDEX FINGER באחיזה הפוכה (יותר נפוץ...) רק שלא יבוא יובל ויתן לי בראש על השטויות שכתבתי... צירפתי תמונה של אחיזת קרמביט הפוכה...

למעלה