את האמת, ואת כל האמת.

amir_aikido

New member
שאלה של מצב

כנקודת מוצא בו ונקבל כמוסכמה שבעל האקדח צפוי לנצח, ואתה כאמן לחימה שנמצא מולו, מעריך שאם תשאר תחת שליטתו לא תשאר בחיים ולכן אתה מוכרח לנסות ולעשות משהו, אפילו אם אחוזי ההצלחה אינם גבוהים. בנוסף נבין שכיוון שבעל האקדח נמצא ביתרון משמעותי מבחינת הנשק, אתה חייב להיות בעל יתרון עצום מבחינת היכולת שהשגת אתה ללחימה בידיים ריקות. אם הפער לא מספיק, סיכוייך קלושים ביותר, אם הפער גדול מספיק, יהיה לך סיכוי כלשהו, וברור שהצלחה מובטחת לא תהיה לך (זה מושג שבכלל לא קיים באמנויות לחימה ובוודאי שלא במצב שמבסיסו הוא כה לא שיוויוני). עכשיו, נפריד לשני מצבים בהם אתה יכול לעשות משהו: 1. אתה רחוק מהתוקף בסדר גודל של כ-10 מטר: במצב הזה אתה צריך לקוות שהוא לא צלף טוב ולנסות לברוח בעזרת תנועה אל מאחורי מכשולים. בניגוד לסרטים, ממעט הניסיון שלי כבעל אקדח שלא מתאמן בו כל חודש, במציאות מאוד קשה לקלוע באקדח בטווחים כאלה (אלה עם התוקף מיומן למדי, ועל זה כבר דיברנו). 2. אתה בטווח מגע מהתוקף, או בטווח שדורש צעד קצר להגיע למגע (שניים שלושה מטרים זה רחוק למדי): במצב הזה אתה צריך לנסות ולהפתיע את התוקף, כך שהוא יקלוט שאתה פועל כנגדו רק כשתהיה כבר בעיצומה של הפעולה. הסחה ורגישות ליריב ישחקו הרבה בשלב הזה. המטרה הראשונה שלך היא לא להמצא מול קנה האקדח, כפי שכתבת, הכדור עף הרבה יותר מהר ממך. אלא שאתה לא מתחרה בכדור, אתה מתחרה ביורה, מטרתך היא לצאת מקו האש לפני שהתוקף ילחץ על ההדק. המטרה השניה היא להשיג שליטה על כיוון האקדח, שלא יהיה מכוון אליך. שים לב, קל מאוד להסיט את כף היד ולכוון אליך את האקדח, ואין שום צורך בכוח כדי לירות. בנוסף, מאוד יתכן שקנה האקדח יהיה לוהט ויהיה עליך להתגבר על הרתיעה הטבעית ולחטוף את הכוייה ביד כדי לשלוט באקדח. כעת, כשאתה שומר על השליטה בכיוון האקדח (שלא יהיה מכוון אליך) אתה יכול לבצע כמעט כל טכניקה שברצונך (מכות בעיטות או מנופים), ובלבד שלא תאבד את השליטה באקדח. לכאורה יש טכניקות עדיפות כי קל יותר לפרוק את האקדח בעזרתן אך זאת רק בהנחה שטכניקות כאלה הן טבעיות עבורך. רק תזכור, שאם היריב נופל מהאגרוף שלך ובהיסח הדעת אתה מרשה שם רגע שהאקדח יהיה מכוון אליך והוא לוחץ על ההדק - הפסדת ובגדול. כפי שכתבת בעצמך, אדם מיומן באקדח ישמור בדיוק על הטווח שהוא הכי בעייתי מבחינת המתגונן - קרוב מכדי לברוח ורחוק כך שלא ניתן יהיה לצמצם טווח. למצבים מהסוג הזה יש צורך להתיחס כמצבים שבהם הפתרון של טכניקת התגוננות איננו הפתרון "הכי-טוב" אלא הפתרון היחיד שבנמצא, אם אתה חושב שע"י שיתוף פעולה עם התוקף תוכל לצאת מהמצב בלי שתהרג - זה עדיף. כך למשל עדיף לתת לשודד את הכסף מלנסות טכניקה שכזו. אך אם אתה עומד לפני חטיפת פח"ע, לאור ניסיון העבר בשנים האחרונות כנראה שעדיף שתעשה הכל ואפילו תמות תוך כדי הניסיון ולא תחטף
אמיר

amir_aikido

New member
נ.ב. היום לומדים זאת בכל אמנות

שכחתי לציין שאת הנושאים האלה של התגוננות מפני אקדח למדתי גם בלי ללמוד קרב מגע. ובעוד שסביר שמדריך הטקוואנדו שלי הושפע גם מ"קרב מגע" במקרה של המורה שלי לאייקידו זה בהחלט לא המצב, ואני התאמנתי במצבים כאלה אצל שניהם. אמיר

יפה

אפשר לשקול לאימון הפורום הבא אם יהיה עניין שאני אעביר שיעור של ניטרול איום באקדח, כל אחד יראה מה הוא יודע וננסה להסיק מה הן הטכניקות העדיפות ממצבי איום שונים! פרט לזה אני בטוח שאתם עושים זאת יפה ואני כמו כן בטוח שאנו (קרב מגע) עושים זאת קצת אחרת ויהיה נחמד לשבת וללמוד אחד מן השני!

אמיר

מבחינת איום באקדח מה שכתבת נכון אך עדיף ישר כאשר יש לך שליטה על האקדח לפרוק אותו מן התוקף ולהתרחק לאחר הכאה קטנה אם האקדח לראשו של התוקף באקדח כן יש פתרון הכי טוב דווקא כי כאן מאוד חשובה המהירות והיעילות

פריקת סכין

היא דבר הרבה יותר מסוכן ממה שנדמה, במיוחד ביד ריקה. תנועת פרק היד היא מהירה ביותר, וכל מה שנדרש הוא פליק קטן כדי לנטרל את היד שמנסה לפרוק... במיוחד אם מדובר בסכין "רציני" וחד, לא בסין מטבח או אולר וויקטורינוקס.

RN27

New member
הגנה עצמית

לדעתי הכי טוב לדעת טכניקות בסיסיות ופשוטות הקיימות כמעט בכל שיטה כגון בעיטות נמוכות מכות לנקודות תורפה וטכניקות "מלוכלכות" (אצבעות לעיניים, משיכת שיער, נשיכה, נגיחות וכדומה). את הידע הנ"ל תוכל לקבל כמעט בכל שיטה. המלצה נוספת שלי היא להתאמן בשימוש בחפצים שונים כנשק (מפתח, עט, וכדומה).

yanivtil

New member
חבר´ה,בל נשכח...

שכל אמנות לחימה (ולצורך העניין גם קמ"י ולחימה משולבת הן אמנויות),התפתחה במקום שונה,בתנאים שונים ולצרכים שונים.לכן,מלכתחילה אין להשוות את הטאי צ´י לקראטה,את שניהם לאייקידו,את שלושתם לקונג פו ואת ארבעתם לחבורת ה"קרבות תכל´ס"-לחימה משולבת,קרב מגע,הישרדות וכו´. לדעתי,ניסיון ההשוואה מלכתחילה שגוי.כל אמנות ויתרונותיה,כל אמנות וחסרונותיה... אבל,השאלה צריכה להיות האם אתה מעוניין לדעת להילחם וזהו או לעסוק באמנות של ממש כדרך חיים,כדרך שממשיכה מסורת וכו´-לדעתי כאן נמצא ההבדל בין האמנויות המודרניות התכל´סיות והאמנויות המזרחיות המסורתיות,בין אלו שמלמדות קרבות ומהר, ובין אלו שמתחילות באיטיות ורק לאחר זמן אימונים ארוך מגיעות לרמת לוחם של ממש...לא?!

binun

New member
קונג פו....

מישהו יכול להסביר............ למה מיועד קונג פו תכלס......האים כולל מדיטציות?.....ולטווח הרחוק.....אני מחפש שילוב של אומנות ....יעילות....כושר.....האים זה קונג פו.....ולמה כל שיטה שם מתאימה יותר (חיות)...?

yanivtil

New member
ושאלת מליון הדולר שנותרה לא פתורה..

קונג פו? כן,השאלה איזה סגנון....(יצויין,כי המבחר בין סגנונות שונים בארצנו הקטנטונת אינו גדול במיוחד...).

deep ocean

New member
אם אתה מחפש ללמוד קונג-פו

אל תחפש ללמוד במקום לפי הסגנון שמלמדים שם, אלא לך לשיעורי נסיון אצל מורים שונים באיזור מגוריך. תמצא את המורה המתאים ואת השיטה שמתאימה לך, אחרי שתתנסה בשיעורים, ולא דרך דיונים תיאורטים.

JOE22

New member
קונג-פו בהחלט משלב מדיטציה.

קונג-פו זה לא אמנות לחימה אלא אמנות ההרמוניה.

"אמנות ההרמוניה"../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

פעם ראשונה שאני שומע על זה... התרגום המילולי של "קונג-פו" הוא "מיומנות הנרכשת בהשקעה של זמן ואימון". המונח הזה מתייחס לכל סוג של מיומנות, אבל בעיקר לאמנויות הלחימה הסיניות. איפה שמעת את המונח "אמנות ההרמוניה"?

JOE22

New member
לדוד כפרי:פירוש המונח "קונג-פו"

הינו "יכולת" או "יכולת עמוקה ומסתורית" אבל אין זה תרגום מדוייק בלשון המעטה מאחר ויש למונח זה בסינית פירושים רבים ושונים כגון: "יכולת נרכשת" (כמו שאתה הזכרת) "כשרון למידה"ועוד... לימודי קונג-פו כוללים פרקטיקה חיצונית ופנימית. אני יכולה לפרט לך מעל ומעבר על כך. תכנס ל: WWW.SHAMBAHLA.NET

אז למה לא אמרת "בן טל-שחר"... ../images/Emo13.gif

רק הבהרה קטנה: אין לי מושג איך בן בתור מורה. משיחות-אינטרנט איתו התרשמתי שהוא יודע היטב מה הוא עושה ומלמד, והייתי בשיעור אחד שלו (באימון הפורום הראשון) שבו הרושם הזה התחזק, אבל לא למדתי אצלו ואני לא מכיר אף-אחד שלמד/לומד. אין לי שום כוונה לפגוע בו או להמעיט בערכו בהודעה הזאת - רק לציין שההגדרה שלו ל"קונג-פו" רחבה בהרבה מהמקובל. אם אני לא טועה, בן מגדיר בערך כל מה שאפשר ללמוד כ"קונג-פו", החל מהליכה, דרך אמנויות לחימה וריפוי וכלה במשחק, דמיון מודרך, מיסטיקה (קרלוס קסטניידה) ועוד. הבעיה היא שהוא כנראה היחיד שמתייחס כך למונח הזה. בדרך-כלל כשאומרים "קונג-פו" מתכוונים ל"אמנויות לחימה סיניות" - אם הדובר אינו תלמיד של בן... דרך-אגב, אם את רואה אותו - הוא חסר כאן בפורום...

JOE22

New member
אז אני אגיד בקול ../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif

בן טל-שחר עזוב שיחות באינטרנט רק מלדבר איתו בטלפון פעם אחת זה מספיק מלהתרשם. אני נתתי לך חלק קטן מאוד מאוד מההגדרה של בן.

deep ocean

New member
את לומדת אצל בן טל-שחר

או שרק דיברת איתו בטלפון וזה מה שהבנת מהשיחה איתו? אני פשוט לא מכירה תלמידה בשם אביטל.

deep ocean

New member
תשובות

אכן, בדרך-כלל כשאומרים "קונג-פו" מתכוונים ל"אמנויות לחימה סיניות. מתוך דפים על קונג-פו שכתב בן טל-שחר: "במקרים רבים משמש המונח קונג-פו, כדי לכנות תורה, שיטה או חבילת ידע שעיקרה הגנה עצמית והישרדות. לפי הערכה זהירה קיימות למעלה מ-1500 שיטות לחימה שונות לחלוטין זו מזו, אשר מכונות כולן קונג פו. עם זאת יש לזכור שלכל אחת משיטות אלה יש גם שם משל עצמה וכי "קונג פו" הינו רק הכינוי המשמש אותן. בין הפירושים למילה קונג-פו ניתן למצוא: יכולת, מומחיות, יכולת נרכשת, כשרון למידה ועוד. "לימודי הקונג-פו כוללים פרקטיקה חיצונית ופרקטיקה פנימית. כיום הפרקטיקה החיצונית כוללת את אמנות התנועה, אמנות הנשימה, אמנות ההגנה העצמית וטיפוח הבריאות; ואילו הפרקטיקה הפנימית מהווה את מרבית לימודי הקונג-פו וכוללת עשרות תחומים, ביניהם: אמנות החשיבה, אמנות הלמידה, אמנות השימוש בדמיון, פיתוח היצירתיות, למעלה מ-10 סוגים שונים של מדיטציה, פילוסופיה מעשית, אמנות ההדרכה ואמנות הריפוי" בראשית הלימוד לומדים בעיקר את אמנות ההגנה העצמית וההישרדות, מכיוון ש: "א. אמנות ההגנה העצמית וההישרדות הינה נקודת התחלה טובה לשאר האמנויות. ב. המטרה היא ללמוד לחיות טוב, אז הגיוני להתחיל בלחיות ואחר כך להמשיך לטוב. ג. אמנות ההגנה העצמית וההישרדות היא גם מה שאת/ה, כנראה, מצפה לו, כאשר את/ה בא/ה לחוג "קונג-פו". שאלות?

למעלה