את האמת, ואת כל האמת.

bizhar

New member
יפה כתבת!

ומי שהחל וממשיך כאן את אווירת הלינץ´ כנגד כל השיטות פרט לקרב מגע הוא ידידך ירון. אנא קרא את כל השרשורים המתישים וראה שכבר שבועיים מנסים לשכנע פה מישהו שיפקח עיניו ויבין שפרט לקרב המגע שניתן במעמד הר סיני ישנן עוד כמה שיטות, צעירות אמנם (אומנויות שבאו בעיקר מהמזרח שזה רק נולד..) אך לא פחות טובות (הרשה לי להצטנע) למרות היותן פחות אינטואטיביות ועם עקומת לימוד איטית ומשום כך גם פחות מתאימות למסגרות כמו קורסים שנלמדים בצבא או במשטרה. מהצגת אני מאמין מרוסנת שהמשכה כמה מילים טובות מצד חברי הפורום ועד להצבת קו ברור בין שיטה יעילה=קרב מגע, אומנויות לחימה? טוב לבריאות אבל לא לרחוב - עבר זמן קצר מאוד. אם נפנה אל המקורות הרי שהמשפט המתאים בעיני יהיה "וישמן ישורון ויבעט.." .

amir_aikido

New member
|התנפלות, אני ../images/Emo35.gif

krav_maga_IMI יקר אני מציע שתקרא שוב את השרשור, ותראה בעצמך שזלזול בשיטת קרב-מגע לא היה כאן. ובפרט לא ביכולת השיטה לשפר משמעותית את יכולת הלחימה של מתאמנים בזמן קצר בהרבה מרוב אמנויות הלחימה האחרות. הויכוח (מבחינתי לפחות) התמקד בטענה ש"קרב מגע היא האמנות הכי טובה להגנה עצמית / לחימה" אני משוכנע שאין אף שיטה שעונה להגדרה הזו. בפרט שעוד לא שמעתי על "שיטות לחימה" ו/או "אמנויות לחימה" שניהלו בינהן קרב. שמעתי רק על לוחמים ו/או מתאמנים שנלחמו בינהם. וגם אם הטלתי מספר ספקות ברמה הטכנית של חלק מהחומר ב"קרב מגע". אני לפחות לא ראיתי בכך פגם בשיטה! כי אם איפיון של מגבלות שנובעות מהאופי של שיטה שמתבססת מראש על האינסטינקטים הטבעיים של האדם, מתוך שאיפה ללימוד ויישום קל ומהיר של השיטה. לכל שיטה ואמנות (ועל אחת כמה וכמה מתאמן) יש נקודות חוזק ונקודות חולשה ואני בטוח כי כך הוא גם לגבי "קרב מגע". ואני אף ציינתי במפורש שהספקות הנ"ל אינם נובעים מבחינה לעומק של השיטה, אלא מהתרשמות שיטחית. אני באמת מאמין שאם תקרא את השרשור הרלבנטי, תגלה ש"כבוד" שיטתך, ובעיקר כבודו של אימי לא נפגעו כלל, וכי לשניהם חלקנו את הכבוד המגיע להם. אמיר

לביזהר ולכל השאר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא מזלזל באף אומנות לחימה שהיא אני בטוח שכל אומנות לחימה טובה אך מסיבה כל שהיא אנשים כאן אינם יודעים להעריך את אומנות הלחימה של אימי הקרב מגע, אני לרגע אחד לא הייתי נגד כל השיטות אך הייתי בעד הקרב מגע דוד כפרי במיוחד הראה ילדותיות בהודאותיו וחוסר ידע מוחלט לחלוטין! כמו כן אני ממליץ לכולכם לפני שאתם הולכים על דרך השלילה לכו על דרך החיוב!

השתדלתי מאוד רק לשאול שאלות,

ולא לקבוע עובדות. אם תמצא הודעה אחת בה כתבתי משהו רע על קרב-מגע, אתנצל מייד. לא כתבתי בשום מקום שג´ו-ג´טסו, קונג-פו או כל שיטה אחרת, טובים מקרב מגע. לא היתה לי שום כוונה לפגוע, לא בך, לא בשיטתך ולא במורים שלך. אבל על השאלות שלי, לא ענית.

"השתלחות חופשית" ../images/Emo35.gif

הרשה לי להביא, בשם אומרם, דברים מעניינים, שלירון כתב בשרשור הזה... 1. "קרב מגע הוכחה כשיטה הכי יעילה אחרתצ לא היו משתמשים בה בכל כוחות הביטחון וב f/b/i" 2. "אמיר תעשה מחקר יותר מקיף ורק אז תזרוק שטויות באוויר" 3. "ראשית כל mk2 אף אחד לא שאל אותך מה אתה אוהב או לא הקרב מגע היא אומנות הלחימה להגנה עצמית הכי יעילה ועל כך אין וויכוח אני חושב." 4. "אל תתחכם ותציב שאלות של ילד מפגר..." 5. "אמיר אינך מבין גדול ואני מקווה שאינך מתיימר ... תתעורר ותבין קרא את כל ההתיחסיות ואז תכתוב אולי תגובה עניינים (עניינית? דוד) ולא בורה" (עניינים=עניינית? דוד) לעומת זאת, בשרשור הנוכחי, לירון כתב: 1. "... להגנה עצמית הכי עדיף זה הקרב מגע כי היא מטפלת בכל סוגי התקיפות כולל איום באקדח... נהיגה מבצעית כגון ירי על רכב, זריקת אבנים, צמיגים בוערים, בקבוקי תבערה וכו... סכינים, מקלות, רובה מכודן, ומכלול מצבי תקיפה, והשימוש בטכניקות פשוטות ויעילות וקטלניות. דברים שלא תמצא באומניות לחימה אחרות. (הדגשה שלי - דוד) 2. "עקב כך שהטכניקות פשוטות לביצוע ומבוססות על התגובות הטבעיות של הגוף יכול המתאמן להפגין מיומנות גבוהה כבר בשבועות הראשונים ללימוד!" 3. "... שאלו טכניקות הקיימות רק בקרב מגע וייחודיות לנו..." 4. "הג´יוג´יטסו טוב אך הוא כמעט ולא התפתח והקונג פו לא יעיל כנגד דברים אלו"

krav maga IMI

New member
בואו ננשום רגע עמוק...

אני לא העליתי ציטוטים מדברי אף אחד כאן, כיוון שאין בוויכוח הזה("מה הכי טוב?") אף לא טלית אחת שכולה תכלת. מודה ומתוודה, גם אני, שאיני מתמצא בכל השיטות הקיימות, אלא בחלק מזערי מהן- לעומת הסה"כ הכולל של הקיים, חטאתי והגבתי לעיתים בצורה שיכולה להתפרש כזלזול כלפי אומנות לחימה השונה מזו שלי. מה שהפריע לי יותר מהכל זו לא העובדה שהויכוח קיים, וגם לא ציטוטים מדברי מי שלקח בו חלק, אלא הדיעה הברורה שיש לכל מי שאינו מתאמן בקרב מגע על השיטה. גם מי שחושב שהיא טובה/יעילה, וגם מי שחושב שהיא ברברית- לא משתמע מדברי אף אחד כאן שיש לה ערך מוסף כלשהו חוץ מיעילות ברחוב. ואת זה אני לא מוכן לקבל, כי זה באמת לא נכון! אז - וסליחה על הסטיגמות- כמו שיש מי שבא ללמוד קפוארה בשביל הסלטות, מי שבא ללמוד אייקידו בשביל להיות כמו סטיבן סיגל, מי שבא ללמוד קונג פו בשביל לדעת איך הורגים בנאדם במכה אחת, יש גם כאלו שיבואו לקרב מגע כי אותן הסטיגמות שמושרשות לגבי כל אומנות לחימה טוענות הפעם שזה הכי תכל´ס שיש. אבל באמת- מישהו מהבכירים בפורום, באייקידו, קונג פו, קפוארה וכל יתר האומנויות, יכול לומר שאלו שהצטרפו ע"ס סטיגמות ונשארו בגללן הם הרוב? הרי ברור שהתשובה היא לא... ואם התשובה אצלכם במכון היא לא, מה גורם למישהו לחשוב שדוקא אצלנו היא כן?? ודרך אגב: הכי טוב=פונקציה של אמונה, סובייקטיבית מעצם היותה(כל אמונה שהיא). ובגלל שאמונה, שהיא סובייקיטיבית בבסיס קיומה, אין שום דרך אמפירית למדוד אותה ולהוכיח כך או אחרת. גם אם נתווכח על סוג הרכב "הכי טוב", או על הדוגמן/ית "הכי יפים", לא נגיע לתשובה ניצחת. קצת מזכיר את הדיון האינסופי על קיומו של אלוהים- אבי אבות האמונה הסובייקטיבית, בין אם הוא קיים ובין אם לאו. לכן- נחמד לשמוע דעות, אבל מכאן ועד לשכנע- לא קלה היא, לא קלה דרכנו, כמו ששר דני בסן... ואנא- אל תשלחו תשובות של מי התחיל קודם, מי משתלח במי. את מה שכתבתי כאן כל אחד מכם יכל לכתוב בנקודה אחרת של דיון בפורום, ובזמן הקצר שלי כאן לא ראיתי אף דיעה כזו. אז באמת, עזבו את הביצה והתרנגולת, בואו פשוט נמשיך הלאה בשלווה וכבוד הדדי. אשמח לדעת אם יש מישהו שחולק איתי דיעה רדיקלית זו, או שאני מפריע לוויכוח הנצחי בין האור לצל.

amir_aikido

New member
ערך השיטה תלוי במורה הספציפי

Krav maga IMI אני חושב שבגדול כולם כאן מסכימים עם דבריך לעיל. ויותר מזה, רובנו כבר הבנו שה"הכי טוב" הוא כ"כ סובייקטיבי שאין טעם לדבר עליו. ובאשר להתמקדות דווקא באלמנט של ה"הגנה עצמית", ובכן, שוב, זה עלה מתוך הכיוון בו היה מי שבחר להתמקד. אני מאמין שיש ערכים מוספים , מעבר ל"יעילות ברחוב", לאימון ב"קרב מגע" בדיוק כמו לכל פעילות אחרת, כולל האימון החביב עלי באייקידו ו/או שיעור בהלכה היהודית ן/או שיעור בבישול. ובלבד שהמורה שמלמד את השיעור הוא מורה טוב, שבאמת שואף להרחיב את אופיקיך לכיוונים נוספים, ולהעמיד אותך מול אתגרים תפיסתיים (מנטליים / רוחניים / נפשיים / פיזיים ועדיף תערובת של כל הנ"ל). אמיר

krav maga IMI

New member
מסכים עם דבריך אמיר

בהנחה שבארץ שיש בה מן השרלטנות בתחום אומנויות הלחימה, בכל שיטה שהיא, מזרחית או מערבית, חדשה או עתיקה, ימצא מי שמתיימר ללמד אותה באיזשהו מכון פרטי. אני לא מניח שמישהו כאן לא מודע לקיומם של עשרות חוגים פרטיים המתנהלים ללא ביטוח ותעודת הסמכה נאותה, בכל סגנון שהוא, ללא יוצא מן הכלל. בהנחה שאותו מדריך לא מפנים את ערכי השיטה, ואולם מדריכים שקיבלו את אישור הבכירים בשיטתם כן מפנימים ומלמדים זאת הלאה, אני מקבל את זה שאכן הערך המוסף תלוי במורה. ותוספת קטנה- הכל, בסופו של דבר, תלוי בתלמיד, לא? גם אם המורה הוא הבכיר בשיטתו בארץ, גאון ללא עוררין, עדיין התלמיד יכול לבחור להתייחס רק לאספקטים מסוימים של השיעור ולא לכולם. לכן, וזה דיון שמעניין אם יתפתח כאן, ראוי אולי לארגן רשימה כללית ומקיפה ללא הקשר של שיטה זו או אחרת, של מדריכים מוכרים בתחומם ובעלי הסמכה. אולי כך נמגר את התופעה שעושה לכולנו שם רע... אשמח לשמוע רעיונות נוספים! בברכה, נדב.

סליחה על הציניות, אבל אם תצליח למצו

אם תצליח למצוא בארץ מדריך בכיר אחד - אחד
- שלא יהיה מי שיגיד עליו מלים רעות, צריך לתת לך פרס נובל לשלום...

Zeev Foux

New member
דווקא יש -

תמצא לי מישהו שיגיד מילים רעות על בני דוידסקו (דותן), ואני אמליץ עליך להחליף את גוגל!

ניצחת!!!!!../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo39.gif

רק חבל לי שהוא לא מלמד שיאצו בצורה מסודרת...

הבהרה

הבאתי ציטוטים לא כדי להראות "מי צודק", אלא כדי לגרם ללירון להבין איך דבריו נקראים כאן. לא אמרתי בשום מקום בדיון הזה ששיטה X יותר או פחות טובה משיטה Y - היחיד שעשה זאת כאן היה לירון, וזה כבר די מעייף. לגבי דעתך העקרונית אני מסכים לחלוטין - אין שיטה אחת "הכי טובה". אבל אם תקרא שוב את הדיונים האלה, תגלה שכולם כאן אומרים את זה - חוץ מאחד...

קוזושי

New member
אפילו בג´ודו

בקודוקאן פיתחו קאטה של כלי נשק ויש שם טכניקה של פריקת אדם מאקדח, אם כי לא הייתי מנסה אותה במציאות ולמען האמת היא נראית לי די מגוחכת.

סלבו

לגבי האקדח אם אתה לא מכיר את הטכניקה לא תצליח נכון הידע שיש לי ולעוד אמני לחימה בכירים מספיק להם להתמודדות עם חלק ממצבי הרחוב ולא תמיד צריך לדעת משהו לסיטואציה ספיציפית לכן יש בכירים ומומחים שידעים להתמודד בכל מצב

alon_o

New member
שאלה

האם אתה מדבר על הטכניקה של מכה על הקנה? אם לא, אתה מדבר על טכניקה שמעבת ידע טכני והכרה של כלי הנשק או משהו אחר? אודה לך אם תפרט יותר.

הטכניקה כמעט זהה לפריקת סכין

לכל פריקות הנשק יש עיקרון משותף: להשתמש בנשק נגד המחזיק בו. ההבדל הוא שכאשר מדובר באקדח צריך ליזום את ההתקפה, להיכנס ברגע שבעל האקדח לא מרוכז - ולא לנוע עם התוקף, כמו בפריקת סכין. במונחים של טאי-צ´י, מדובר על תזמון "יאנג" לגמרי, לעומת פריקת סכין שתהיה בדכ"כ "חצי-יין" או "יין שלם". צריך הרבה ביטחון עצמי ומחוייבות מוחלטת להתקפה, אבל העיקרון של יציאה מקו-האש של אקדח, זהה לעיקרון של יציאה מקו-החיתוך/דקירה, אותו מיישמים בפריקת סכין. גם הפריקה עצמה, תוך יצירת בריח על פרק כף-היד ו/או האצבע שעל ההדק, תוך כיוון האקדח אל ראשו/גופו של בעליו, דומה מאוד לפריקת סכין. כמובן שיש דגשים שונים, בגלל הצורך לוודא שאם ייפלט כדור הוא לא יפגע בי או בחברי אלא בתוקף - אבל גם בפריקת סכין קיים אותו עיקרון.

idv

New member
איך אפשר לצאת מקו אש?

הרי מהירות הכדור היא משהו כמו 600 קמ"ש ודווקא תזוזה של האדם עלולה לגרום למחזיק האקדח לפלוט כדור. ואגב אדם מיומן באקדח יעמוד במרחק שלש לפחות שניים שלושה מטרים מהאדם שעליו הוא מכוון (אלא אם מדובר במקרה של בני ערובה שבד"כ התוקף יצמיד את המותקף אליו).

trener

New member
הוא

התכוון לאיום צמוד. יש גם טכניקה של התחמקות מ2-3 מטרים. לומדים לזהות מיקרו תנועות של מחזיק אקדח ולנבא את כיוון ורגע לחיצה על ההדק תוך ביצוע תנועות הטייה. התחמקות משולבת בהתקפה. הכל לא מתייחס למקצוען באקדחים.

למעלה