אתר נוגע ללב

אתר נוגע ללב

על המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) וילדים עם בעיות לימוד כולל ADHD. פתרון ללא כל תופעות לוואי מזיקות, בייחוד לאור המחקרים האחרונים על ההשפעה ההרסנית של רטלין.

זה מעניין. האם יש דרך מיוחדת לטפל

בבעיות לימוד של ילדים בעזרת מדיטציה? האם גם בארץ משתמשים בשיטה בצורה כזו?

בהחלט שיש דרך.

בניגוד למחקר הראשוני שנעשה בארה"ב לפני כשנה, על המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) ו-50 ילדים שסובלים מליקויי למידה, היפר אקטיביות ו-ADHD, המחקר הנוכחי (פרטים רבים, כולל קטעי וידאו, בקישור שצרפתי) כולל כיתות שלמות של תלמידים. עם תוצאות יוצאות מן הכלל. עד כמה שאני יודע, אין בישראל מסגרת בה לומדים רק (או כתות מיוחדות) של לקויי למידה. אולי אני טועה. לכן, יש לנו בארץ התנסות עם פרטים. כבודדים. לא עם קבוצות.

drall

New member
אסור לילדים לעשות מדיטציה

היא תפגע במבנה הנפשי שלהם. הכוונה כמובן לטכניקות מדיטציה אמיתיות """מדיטציה טרנסטנדלית""" אינה טכניקת מדיטציה אמיתית אלא משהו בין הימום לנמנום , כך שכנראה לא תעלה ולא תוריד בסופו של דבר.

אספתי לך...

כנגד ההרגשה שאולי תיווצר פה, שהפורום מרגיש ש TM היא דרך מעולה, או חלילה היחידה, לטפל בבעיות קשב וריכוז, אספתי לך עוד כמה קישורים מפה ומשם, לעיונך. אגב, בקישור השני אפשר למצוא מחקר לגבי השפעה של שיטות משלימות לטיפול בבעיה, לא מוזכרת ה - TM: בסקר של 115הורים על טיפולים משלימים ב- ADHD attention-deficit hyperactivity disorder לילדיהם נמצא כי 54% השתמשו ברפואה אלטרנטיבית אולם רק חמישית מהם דווחו על כך לרופא המטפל. השיטות השכיחות בשימוש בהפרעות קשב היו שיטות הבעה, שימוש בויטמינים ותזונה. J Dev Behav Pediatr 2003, 24(1), 4-8

ועוד קישורים...

פה תמצאי עוד קצת מאמרים וחומרים אגב, גם בקישור השני, "הפרעות קשב", מצאתי מידע שאולי יעניין אותךף אבל זו לא המלצה, אני אישית לא מכירה אותם. הצלחה רבה!

מה שצרפת, הן ה-צ-ע-ו-ת

לטיפולים אלטרנטיביים ל-ADHD. מה שלא ראיתי אפילו באחד מהם, הוא כתב-העת המדעי שפרסם את המחקרים על יעילות השיטות הנ"ל. אפילו לא דיווחים של הילדים/נערים שהשתתפו השיטות אלה.

אינקה

New member
מה רע בלפסול מתחרים בשוק תחרותי?

שאלה רטורית כמובן. מי שהמיינד שלו תחרותי בכלל לא יבין מה הבעייה כאן.

לא בקשתי מחקרים.

כאלה יש המון גם ב- Scientific Ma'ariv. ביום ראשון כתוב שדבר מסויים גורם לנזק בלתי הפיך. למחרת - כתוב שהוא שהוא למעשה תרופת פלא שמרפאה את כל החוליים. מה שבקשתי הוא שמו של כתב-עת מדעי רציני בו פורסמו 'מחקרים' מהסוג הזה. מחקר שלא פורסם בכתב-עת מדעי, התקפות המדעית שלו מוטלת בספק. כאלה לא מצאתי בשום קישור שצרפת.

אינקה

New member
ומה שביקשנו זה שתופסק המיסיונריות

הנסיון למצוא דופי בכל מה שאינו שייך שיטה מסויימת אינו מרומם אותה. ממש להיפך.

Shantideva

New member
ופה אחזק את דבריו של אינקה:

קיצוץ ראשם של אחרים אינו הופך אותך לגבוה יותר.

רוחניות ובעיות לימוד

אני חושבת שהשימוש האקססיבי שנעשה בשנים האחרונות בריטלין הוא עצוב עד כדי מגוחך. עם זאת, כאן המקום להגיד, שרוב השיטות הרוחניות יביאו הקלה, בתנאי שמתמידים, על ילדים עם בעיות קשב וריכוז: הילינג וטיפולים אנרגטיים פרחי באך מדיטציות ומדיטציות בתנועה עבודה יצירתית אקספרסיבית - עם בעלי חיים, בציור, עם מוסיקה... ועוד... זה נהדר, שהרוחניות מציעה כלי כל כך מועיל, אמיתי, ולא פולשני כדי לפתח את איטיות המחשבה אצל מי שהמחשבה שלו לא מפוקסת... הלוואי שיותר הורים ומורים ימצאו את האומץ והעוצמה לתת צ'אנס ולהשקיע בילד במקום לאפשר לו לקבל תרופות שיש להן השפעות שליליות כאלה לא נעימות...

barak001

New member
אני לא מבין

מה רע בריטאלין? ADHD היא הפרעה נוירולוגית, והריטאלין הוא הפתרון הכי אפקטיבי לבעייה שמאפשר לאנשים לתפקד. במה זה שונה מכל תרופה כימית אחרת? ולמה הטיפול צריך להיות שונה ממחלות פיזיולוגיות אחרות? יש תופעות לוואי בחלק מהמקרים (כמו הרבה תרופות אחרות), אבל אין נזקים בלתי הפיכים. ברור ששיטות אלטרנטיביות יכולות לשפר, אך היעילות שלהן לעומת ריטאלין, למי שבאמת מאובחן כADHD (ולא "סתם" סובל מבעיות ריכוז) היא מאד נמוכה.

אודטה , בסוףשבוע במעריב

חלק מן הסבות מופיעות במדור של אודטה . ברשת זה לא היה בשבת. אולי היום כבר החליפו. גם במנטה של Y-NET . היתה אתמול כתבה בנושא.

barak001

New member
אודטה היא

שיא הבורות, וגרמה הרבה נזקים עם הכתבה הזאת. זאת לא בעייה לדקלם סטיגמות או שמועות, אבל את האמת רק אנשי המקצוע יודעים. מי שקצת יתעמק יבין מהר מאד שריטאלין היא אחת התרופות הבטוחות והבדוקות ביותר.

אבל אם יש אפשרות לטפל במדיטציה

מוזר שאתה לא מעודד טיפול במדיטציה, או בכל השיטות שעומר הציעה. מדוע לא ללכת בדרכים טבעיות? מדוע לקפוץ ישר לכימיקלים? האם גם לעצמך היית עושה דבר כזה?

barak001

New member
טיפול במדיטציה

הוא טיפול משלים, ולא טיפול עיקרי (ויכול להפוך לעיקרי אם הריטאלין לא משפיע). גם לחולי סרטן, או מחלות קשות אחרות, לא הייתי מציע לטפל במדיטציה כטיפול העיקרי.

למעלה