אתר נוגע ללב

barak001

New member
ממש לא דיברתי על מ"ט

אני לא ממליץ לשלם 7000 ש"ח עבור טיפול משלים שלא ברורה בכלל מה האפקטיביות שלו (אני מאד מפקפק במחקר הזה), כאשר מדיטציה ניתן ללמוד בהרבה מקומות כמעט ללא תשלום (וגם באופן עצמאי).

רטאלין...

יש לי עולם ומלואו להגיד על רטאלין. מישהו קיבל את המייל מהרוקח, שמסביר על הסכנות ברטאלין? מייל רציני ויפהפה, די ארוך. אחת הבעיות עם רטאלין זה שמשתמשים בו היום בחוסר פרופורציות, בגלל הקושי שנוצר במערכת החינוך ובמשפחות. לא כל ילד אקטיבי צריך רטאלין. לפי דעתי, רטאלין הוא נכון לשימוש, כאשר מוצו כל שאר האפשרויות. אני חושבת שהמורות היום ממליצות על רטאלין, בהגזמה פרועה, בגלל שבכיתה של 45 ילדים, אי אפשר לסבול אחד שהוא קצת אקטיבי. המורה לא מסוגלת לספק לו את מה שהוא צריך, אפילו אם זה רק בגלל שהוא פשוט כבר יודע את מה שהיא מלמדת (למותר לציין שהרבה ילדים היום מחזיקים בידע נרחב בזכות האינטרנט, מה שלא לכל המורים יש...), והיא מוכרחה למצוא דרך להשקיט אותו. ההורים לא תמיד מסוגלים לעמוד במחוייבות של ילד שצריך טיפול, וגם זה ברור בעולם המטריאליסטי והקרייריסטי, ויוצא שהילד לוקח תרופות לצורך נוחיות. אני לא אומרת שזה תמיד ככה. אי רק אומרת, שלדעתי השימוש ברטאלין היום הוא אקססיבי. זו דעתי.

מהם הגורמים להתפתחות בעיות קשב?

מלבד הדברים שהבאת? אולי אלה גורמים תרבותיים של החברה המודנית? אולי הזרזים בלידה? אולי תזונה לא מאוזנת , ודלה? אולי החשפות לגרויים רבים מדי? אולי בעיות במשפחה? האם ידוע לך על מחקרים בעניין זה?

למעלה