אתר לחופשה ראשונה

albap

New member
אתר לחופשה ראשונה

שלום לכולם! אני וחבר מתכננים סקי בפעם הראשונה, יציאה באמצע/סוף ינואר.
הבעיה: השותף מתעקש על אתר עם קזינו. בהתחלה חשבנו בנסקו, אבל במלון אמרו לנו שהמצב שם לא מזהיר כרגע ואנחנו לא יכולים להזמין בדרה ה-90 (הרבה סידורים מסביב).
בקיצור, לפי google (שיודע הכל) יש קזינו ב:
1. קיצהביל (אבל נראה שזה אתר מאוד יקר)
2. באד גסטיין
3. brides les bains
4. סן מוריץ

מי יכול להמליץ מבין אלו (או אתר אחר עם קזינו מפותח), יכול לספר עליהם קצת וכמובן על מידת ההתאמה למתחילים.

תודה לכולם!

albap

New member
אז אף אחד לא מכיר את האתרים הללו?

skiforce

New member
כדאי להבחין בין עיירות/כפרים לבין אתרי סקי

למשל brides les bains זו עיירה שנמצאת באזור 3 העמקים. העיירה בגובה 600 מטרים ונמצאת מתחת למריבל (1,450). במריבל יש לא מעט מסלולים ירוקים וכחולים (יש גם ירוקים עם מעליות חינמיות למתחילים, שווה לבדוק). ברגע שאתה מוודא את הנגישות מהעיירה אל האתר ובחזרה - אתה מסודר (יש שם מעלית ובטח גם כביש, לא יודע).

לגבי פרטים על העיירה עצמה ו/או הקזינו שם - אין לי מושג. שים לב שכרגע מריבל סגורה בהיעדר שלג מתחת לגובה 2,300 באזור שם.

eveik

New member
צריך לקחת 20 דק׳ רכבל כל יום

בשביל להתחיל לגלוש (ובסיום היום גלישה כמובן). לא נראה לי אידיאלי. אני חושב שהעיירה מאוכלסת בעיקר באנשים שעובדים בשלושת העמקים (אולי בעיקר מריבל?) ולא רוצים לשלם שכר דירה גבוהה.

Kicker Girl

New member
קיצביהל יותר זולה מסן מוריץ וגם מתאים מאד למתחילים

סן מוריץ באופן מסרותי היתה מגרש המשחקים של המיליונרים, בזמן האחרון נוכחות דומיננטית של נובורישים רוסים והמחירים בהתאם. הסקי שם נהדר דרך אגב אבל לא האתר שהייתי בוחרת לחופשה ראשונה. בלי קצת ניסיון, יקח לכם הרבה זמן רק ללמוד להתמצא. עדיף ללמוד בעיירה יותר ידידותית למשתמש.

Bad Gastein לא מתאים למתחילים. לא ממליצה.

יש עוד הרבה אתרים שמתאימים לדרישות שלכם. אני לא מתקרבת אפילו לקזינו כך שלא יכולה ולא רוצה לשפוט את מידת המפותחות (מה זה?) של קזינו זה או אחר, אבל ככה בשליפה יכולה לחשוב צל (Zell), זאלבך (Saalbach), לך (Lech), קורטינה באיטליה (Cortina) ועוד. בכולן יש קזינו (שוב, "מפותח" או לא, אין לי מושג) והאתר מתאים למתחילים.

itamo

New member
מה הטעם ללכת לקזינו קטנטן ונידח ?

בווגאס אני מבין בשביל מה ללכת לקזינו, כי המלון עם הקזינו עצמו הוא חוויה, אבל לשבת כל הלילה ליד שולחן אפלולי רק בשביל ההימור ?
קצת Low life

albap

New member
אתה באמת לא מבין

מי שטס איתי מפחד מאוד שלא ייתחבר לסקי אז מחפש סוג של רשת בטחון נוספת לשרוף זמן (וכסף).. ואם כבר הזכרת את ווגאס אז ביחס לשם הכל אפלולי.

אבל כמו שאמרת בעצמך אתה לא מבין.

תודה ליתר המשיבים ��

eveik

New member
אז לכו ליום גלישה בחרמון

ושיראה אם זה מדבר אליו או לא. אם לא - יחסוך את הכסף של החופשה הזאת (או לחילופין - ימצא כנראה שימוש יותר טוב לכסף הזה), אם כן - תוכלו לבחור מקום טוב יותר.

eveik

New member
רק בשביל לקבל טעימה

ולהבין אם הוא יכול להתחבר לזה או לא. אני לא חושב שזו אותה חוויה כמו חופשה באלפים, אבל זה עדיין טעימה.

I Gabe

New member
התכוונתי שהחרמון די נאחס

מכיר גולשים שזאת לא הייתה פעם ראשונה שלהם על סקי וחזרו מהחרמון נגעלים. התכוונתי שלא יקבל רושם מוטעה על כל הענף. הייתי ממליץ על סקי בגלבוע אבל אין לי מושג איך המצב שם היום. הלכנו כמה פעמים מיום הפתיחה. בהתחלה היה ממש אחלה אבל אז התחילה התדרדרות נוראית. פעם האחרונה כבר היה עצוב למדי.

I Gabe

New member
עדויות שמיעה בלבד, אישית הייתי בחרמון רק פעם אחת ולא גלשתי

תורים וויכוחים בהשכרת ציוד, תורים וויכוחים במעליות, מטיילים באמצע המסלול, התקהלויות וחסימת המסלול, מתחילים שנופלים וחוסמים את המסלול. דברים כאלה. בגלל שהאתר קטן, כולם מתחלקים באותו מרחב גלישה.

נפתלי99

New member
גם רמת ההדרכה בחרמון עלובה

אסור לשכוח שהחרמון פתוח ימים מעטים מאוד בשנה, וכל העונה נדחסת לשבועיים בערך.
&nbsp
חוץ מהצפיפות שמונעת ממך למצוא מרחב סביר ללמוד איך בולמים ואיך פונים בלי להיתקל בתוך תלמיד אחר,
גם ההדרכה הקבוצתית ברמה עלובה במיוחד, וכל הכבוד למי שמצליח ללמוד גלישה בתנאים האלו.
&nbsp
לי זכורה כטראומה נוראית ההדרכה שם לפני די הרבה שנים, עם מדריך ממש לא מקצועי מהכפר הסמוך, שהדביר גרוע, ולא היה סבלני למי שתוך שנייה לא הבין איך בולמים ואיך פונים.
לי זה גרם לא לנסוע לחו"ל עם החברים בשנתיים שאחרי, רק בשביל לגלות כמה סקי זה נפלא עם ההדרכה של קלאב מד.

Kicker Girl

New member
אוי, מזכיר לי נשכחות

הייתי לפני איזה 5 שנים עם חברים בחרמון. הם רק עברו לסנובורד מסקי והיות שכבר למדו את הבסיס בחו"ל לימדתי אותם כמה ספינים בסיסיים. אחד החבר'ה האלה מהכפר הסמוך נעצר לידנו, נדבק אלינו והתחיל ללגלג ולהמליץ על "מדריך מקצועי" שהוא יכול להזמין תוך דקה. הצלחנו להיפתר ממנו רק לפגוש אותו בהמשך מתעלק על זוג נוסף.

eveik

New member
זה מה שחשבתי..

שהייתה להם חוויה גרועה בגלל דברים כאלו ולכן סך הכל הם נגעלו. הנקודה שרציתי להגיד זה שבתור מישהו מנוסה שהולך לחרמון עם מישהו מתחיל - הוא כן יכול להסביר לו שאותם דברים לא יקרו (או שפחות) באתרים אחרים בחו״ל, ועדיין הוא יכול לנסות להתרשם מהגלישה נטו ולהבין אם זה מדבר אליו או שבכלל לא.
&nbsp
אני רוצה לחשוב שזה עדיף על מנת לקבל החלטה האם ללכת על חופשת סקי ואז לבחור את האתר ע״פ פרמטרים יותר ראויים, אבל אולי אני טועה.

גלשתי בשנים האחרונות בחרמון ורוב התיאור שלך שגוי

כמעט ולא היה תור בהשכרת הציוד וגם לא בקופה דל הסקיפס. אין מטיילים על מסלולי הגלישה. לא ראיתי ויכוחים בכלל, לא על המסלולים ולא באזור השכרת הציוד. מתחילים שנופלים וחוסמים את המסלול יש, ויש גם לא מתחילים שעושים זאת..
ההתנהלות בחנייה ובעלייה למעלה עם השאטלים הייתה מצויינת.
&nbsp
הדברים היחידים לרעת החרמון שאני יכולה להגיד נוגע לעלויות. זה שהאתר קטן זו עובדה וזה מה יש. מקווה גם השנה לעלות לחרמון. אם יצליח - מה טוב.

ilancafe

New member
כדי שתראה ממה נגעלים בחרמון, תסתכל בתמונה המצורפת

בקתת הרים טיפוסית בחרמון...
אני לא מצליח להבין את התופעה הזו. פותחים דוכן מכירה. אין מחירון. שני העובדים מסטולים לחלוטין. העבודה זה הדבר האחרון שמעניין אותם. רשום מה יש לקנות, אבל חצי מהדברים אין. אין גם מספיק מקום לשבת. תור ארוך בגלל ששני העובדים הם הדבר הכי לא יעיל בעולם. פחי האשפה עולים על גדותיהם ואין מי שיפנה. מיחזור פחיות? - מי ישמע!
גם האורחים לא תורמים לסדר ולנקיון - עוקפים בתור... מעשנים ללא התחשבות ומלכלכים כאילו הם בתוך מזבלה. הפחים מלאים אז יש גם הצדקה לברדק הזה.
וככה נראות כל תחנות המזון בחרמון. לא מגעיל?

למקום הזה קוראים בקתת דנה. ההורים שלה קראו למקום על שמה כדי להנציחה. אני הייתי מתבייש להנציח כך מישהו יקר לי.

למעלה