אתר חדש לג'ו-ג'יטסו

אני יכול לדבר רק בשם עצמי

ואני לומד ומתאמן אצל אמיר ברנע, תלמידו האישי ונציגו של סוקה רוברט קלארק וההתאחדות העולמית לג'ו-ג'יטסו (World Ju-Jitsu Federation, WJJF) בארץ. אני יודע מה אנו עושים, אינני יודע מה אחרים עושים ואינני יכול לחוות דיעה. ללא קשר אני מאחל לכל מי שעוסק בג'ו-ג'יטסו ובאומנויות לחימה בארץ בהצלחה. בברכה, רן.

ש מים

New member
../images/Emo13.gif האמת, גם אני לא כ"כ הבנתי...

רן ועמית, תסלחו לי באמת, אבל למרות כל הנסיונות והחקירות שלי (התעניינתי גם "בצד השני"
), לא כ"כ הבנתי את החלוקה וההקבלה הזו. ויותר מכך - אני בספק אם מישהו אחר מבין...
מה שטוב בנינג''יטסו בארץ זה שלפחות ההתפצלויות ברורות: יש הבדל די ברור בן ה-"בודו-טאיג'יטסו" של הבוג'ינקאן, לבין ה-"בודו-נינג'יטסו" של "ארגון קבוצות"/אקב"ן.

WJJF

מיוצג ע"י אמיר ברנע דאן 6 שהוא המאמן הלאומי מטעם ההתאחדות והיחיד שמוסמך להענקת דרגות בכירות מטעם האיגוד. WJJKO משמתש בסילבוס דוה אך לא כ"כ חופף ושמים דגשים אחרים מ - WJJF.

ran31

New member
הבדלים בין WJJKO WJJF

עמית שלום מהם בכל זאת ההבדלים הטכניים העיקריים בין שתי ההתאחדויות? רן

ש מים

New member
אם אני לא טועה, אז אורן גורגוב...

מלמד את זה ב-"מכבי רמת-חן" (ואולי גם רמי ששון, בגבעתיים, אבל אני לא בטוח). כעקרון, כל המדריכים הללו הם "יוצאי יהודה ואז-דיאס", כמו גם אמיר ברנע ואנשי (ראשי ווותיקי) ה- WJJF ו- WJJKO בארץ. כך שלכולם בסיס משותף וטוב
(להזכיר/לידיעה: יהודה ואז דיאס הוא מראשוני הג'ודוקות בארץ ובעברו היה גם אלוף הולנד באיגרוף. משקל קל). לגבי השיטה ספציפית אין לי מושג, אבל אם אני לא טועה (במידה ואכן אורן ורמי הם נציגי השיטה בארץ, ועל סמך תלמידים שלהם שראיתי) אז השיטה די דומה לשיטה של קלארק (מה שמעיד, שוב, שקלארק אכן עושה ג'ו-ג'יטסו...
), אבל עם פחות "פירוטכניקה". בכל מקרה - תפנה לדוג'ו של אורן גורגוב (יש שם כמה חבר'ה נהדרים), במכבי רמת-חן, ותשאל.

wonabi

New member
אתה טועה במעט

הנציג היחיד של ה- JIKISHIN בארץ הוא רמי ששון והוא מאמן במכון איילון בגבעתיים ואין לאורן גורגוב שום קשר לשיטה. לפרטים נוספים ראה הקישור

למעלה