אתר חדש לג'ו-ג'יטסו

yoni06

New member
אתר חדש לג'ו-ג'יטסו

ארגון הג'ו-ג'יטסו בראשות רונן אליהו ואייל כהן שניהם דאן4. העלו לרשת אתר חדש. שווה להיכנס אל תקטלו את זה כ"כ מהר זה רק עלה לפני שבוע.

amir_aikido

New member
בעיה אחת ויחידה

יש לי רק בעיה אחת עם השיטה. והיא לא עם היעילות של השיטה, אלא עם ההתימרות להיסטוריה שלא קיימת. בחיפוש שערכתי ברשת בעבר מצאתי שהשיטה של רוברט קלארק שייכת לזרמי הג'ו-ג'וטסו המודרני, שהקשר שלהם עם "מסורת הסמוראים" עובר דרך הג'ודו, האייקידו, הקנדו ושאר האמנויות המודרניות ואן שום קשר ישיר בין אמנות זו ובין אמנויות הקוריו ג'ו ג'וטסו של תקופת הסמוראים. האתר נותן רושם אחר, כאילו האמנות קשורה ישירות להסטוריה הסמוראית. דשנו כבר רבות במשמעות של היסטוריה ומיתוסים למועדונים של אמנויות לחימה, וחבל לי שגם באתר זה (שיטה זו ?) מופיע אותו הסימפטום. אני שב ומזכיר שהיסטוריה נכונה איננה קשורה ליעילות ולהיפך. אמיר

שלום אמיר

מכיוון אינך מכיר את שורשי "שיטת רוברט קלארק.." לעומק כמו שאתה חושב אינני יודע איך להתייחס לדברים אלה כאל אינפורמציה נחוצה או לא. העובדה היא אחת - ג'ו - ג'יטסו שיטה שהתפתחה בזמן התקופה הפאודלית והיא מקושרת ישירות ללחימה הסמוראים על זה אין וויכוח. מהם המקורות של soke רוברט קלארק? שלח לו מייל ותקבל תשובה.. לתת תשובה יומרנית כמו: ".. בחיפוש שערכתי ברשת בעבר מצאתי שהשיטה של רוברט קלארק שייכת לזרמי הג'ו-ג'וטסו המודרני, שהקשר שלהם עם "מסורת הסמוראים" עובר דרך הג'ודו, האייקידו, הקנדו ושאר האמנויות המודרניות ואן שום קשר ישיר בין אמנות זו ובין אמנויות הקוריו ג'ו ג'וטסו של תקופת הסמוראים..." לא נראית לי לעניין במיוחד שאינך מכיר את העניינים מבפנים. קח את זה לתשומת ליבך. כל הכבוד על האתר החדש. עמית פורת

tamuzav

New member
יש מגמה בשנים האחרונות בעולם

לעשות סלט מאומנויות שונות (שזה דווקא חיובי בעיני) ולקרוא לזה גו' ג'יטסו. אולי זה המקרה גם כאן. פשוט עליהם לא לקרוא לזה ג'ו ג'יטסו

לא מסכים בכלל!

שלום, הג'ו-ג'יטסו של סוקה רוברט קלארק (שיטת הג'ו-ג'יטסו בה אני מתאמן מס' שנים) מוגדר כג'ו-ג'יטסו מודרני. כשיטה מודרנית היא נשענת על בסיס מסורתי (היא לא "הומצאה" מאפס, מדף לבן ריק), אך לא מחוייבת להישאר שם. שיטת הג'ו-ג'יטסו כוללת הטלות, בריחים, חניקות, תרגילי הגנה עצמית שונים כשיחרורים מתפיסות וחביקות וכניסות להטלה, כמו גם עבודת בעמידה של אגרופים ובעיטות ועבודת קרקע. בנוסף יש עבודה של קובודו, וכן תרגילים שונים כנגד סכין, מקל קצר ואקדח. כל זאת כג'ו-ג'יטסו מודרני. זה אולי לא ג'ו-ג'יטסו מסורתי, אבל זה בהחלט ג'ו-ג'יטסו! האם ג'ו-ג'יטסו ברזילאי גם לא ראוי לדעתך להיקרא ג'ו-ג'יטסו? כי בג'ו-ג'יטסו ברזילאי יש המון קרקע ברמה שלא קיימת בג'ו-ג'יטסו המסורתי, כולל תרגילים חדשים שמתפתחים בזירות השונות חדשות לבקרים, תרגילים שלא היו קיימים בימי הסמוראים. לא מתרגלים שם עבודה עם כלי נשק, וגם ההורדות לקרקע אינן בהכרח רק הטלות מסורתיות. אז מה? זה לא ג'ו-ג'יטסו? זה בהחלט ג'ו-ג'יטסו. אומנות לחימה שמשלבת בתוכה עמידה, הטלות, בריחים, חניקות, קרקע, עבודה עם כלי נשק מסורתיים היא בהחלט ג'ו-ג'יטסו (גם אם לא מסורתי). כג'ו-ג'יטסו מודרני השיטה של רוברט קלארק איננה "קוד סגור" של תרגילים שרק אותם צריך לעשות כי חכמי הדור הקודם החליטו (ואני חלילה לא מפקפק בחוכמתם ובידיעותיהם), אלא שיטה שהסילבוס שלה (ויש לה סילבוס מסודר של תרגילים ודרישות לכל דרגה ודרגה) נבנה כך שיתאים (גם) למציאות העכשווית ויתן לחניך כלים להגן על עצמו בימינו אנו (ולא רק), ולא להכין את עצמו לקרב סמוראים בשדות יפן המוריקים של התקופה הפיאודלית. השיטה של רוברט קלארק בפירוש מוגדרת כמודרנית, אך באותה נשימה גם נשענת על בסיס מסורתי. נשענת, אך לא מחוייבת להישאר שם (לא שזה רע חלילה, אבל כל אחד יבחר מה שמתאים לו). עם כל הכבוד, ההתאחדות העולמית לג'ו-ג'יטסו (World Ju-Jitsu Federation) שבראשה עומד סוקה רוברט קלארק דאן 9 היא אחת מהתאחדויות הג'ו-ג'יטסו הגדולות בעולם, ואחת המקצועיות שבינהן. בכבוד רב, רן.

ש מים

New member
שמח לראות את רם אורן על המזרן../images/Emo13.gif

"אחרון המוהיקאנים"!

amir_aikido

New member
Ran, Amit - you miss my point

Ran, Amit You are missing my point: I never said Robert Klark system is not good, or any such comment. Nor did I claim he may not call his art Ju-Jutsu. The only comment I had was about an idea the site implies: "we do ju-jutsu, the samorai's did Ju-Jutsu, hence we are doing the same thing". And my message stated this claim is disseptive, since this is a modern Ju-Jutsu style, and I remeber I read in several sites (some of which belong to the World Ju-Jitsu Federation, and Klark himself) the sources for this Ju-Jutsu stye were Judo and other modern arts, rather then Japanese Koryu arts. I never said this makes the system less efficient. On the contrary, I said it's not rellvant for it. I did not claim this style invented itsef from scratch (I don't even think that must be bad). But I did point out that claiming to be a continuation of the samorai tradition is historicly misleading. I hope Amir P.S. I apologize for writing in english, I don't even have a spell checker on this computer, and quite confident I made several spelling errors, I am not even sure of the spelling I curently used for Klarks name

בוא ננסה לסכם זאת כך ../images/Emo24.gif

הבנתי את נקודתך. בוא נסכם שאנו לא רואים 100% עין בעין. הסמוראים עשו ג'ו-ג'יטסו, מה שאנו קוראים לו היום ג'ו-ג'יטסו מסורתי, ואנו ב-WJJF עושים ג'ו-ג'יטסו מודרני. אני מוצא בטכניקות שלנו דמיון והישענות על אותם עקרונות של הג'ו-ג'יטסו המסורתי (אך לאו דווקא זהות בטכניקות הנלמדות), גם אם מבחינה היסטורית השיטה פותחה והתפתחה גם מתוך שיטות מודרניות, וכמוני גם מר מים שהתאמן עימנו בעבר וכיום עוסק בנינג'יטסו חושב. אחרים, בינהם אתה, העוסקים בשיטות מסורתיות, אינם רואים זאת כך, וזה לגיטימי (למרות שהייתי ממליץ להכיר יותר את השיטה לפני קביעת דיעה מוצקה). רן.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif אני מסכים עם דבריך ../images/Emo24.gif

רן אני לא מתיימר להכיר את הטכניקות שלכם. ואם אתה אומר שיש בהן השענות על העקרונות של ג'ו-ג'וטסו מסורתי, מי אני שאומר אחרת. וזו גם לא היתה כוונתי מעולם. יתירה מזו, יש שיטענו שיטות ג'ו-ג'וטסו מודרניות, הנשענות על הג'ודו כמקור טכני במקום על הג'ו-ג'וטסו, נשענות דווקא על בסיס יותר מאורגן, מדעי ושיטתי, ולכן נשענות על בסיס מתאים יותר לפיתוחן של שיטות נוספות, מהבסיס שמספקות שיטות הקוריו. ההערה שלי מלכתחילה, כוונה רק למסר שיווקי, המקשר את השיטה ישירות להיסטוריה של לחימת הסמוראים, באופן שעלול להטעות אנשים שאינם מכירים את ההיסטוריה של התחום. אמיר

ש מים

New member
הג'ו-ג'יטסו של רוברט קלארק

קראתי כאן (גם עכשיו וגם בעבר) המון דיעות (שרובן עם "ניחוח שלילי") כלפי מידת הקשר שבין הג'ו-ג'יטסו של WJJF/WJJKO לבין אמנויות הלחימה היפניות "המסורתיות". עד היום לא הגבתי, משום שלא חשתי שאני מספיק יודע עמ"נ לבחון/להבין האם בשיטת קלארק יש "אלמנטים מסורתיים" או לא (יש לי דיעה מוצקה על השיטה, שלשם "הגילוי הנאות" אומר כי התאמנתי/למדתי בה משנת 1989 ועד 1999). היום, לאחר של כ-5 שנים בבודו-טאיג'יטסו נינג'יטסו (מביה"ס של מסאאקי הטצומי - הבוג'ינקאן, שכולל בתוכו 9 שיטות "קוריו" יפניות "אוטנטיות"), אני יכול לאמר בלב שקט שבשיטתו של קלארק יש המווון קשרים עם השיטות היפניות "המסורתיות". דבר נוסף: כפי שאמרו לפני, השיטה אינה "קופאת על שמריה", היא בתהליכי שינוי מתמידים (לדעתי: "תהליכי שינוי והתגבשות") ובערוב ימי במועדון סמוראי הבחנתי גם בחדירת "אלמנטים סיניים" לשיטה. לסיכום: לדעתי, היסטוריה ו-"משפחתולוגיה" זה דבר נחמד ומשעשע (להעביר איתו ערב ליד המדורה, עם בקבוק בירה ביד), אבל "איכותה של שיטה" נבחנת בדברים אחרים לגמרי.

WaveGal

New member
מעתה אמור WJJF/WJJKO ../images/Emo13.gif

והכל יבוא על מקומו בשלום. למתבונן מהצד הדיון אכן יכול רק להרוויח ממדורה ובירה (אפשר זייתים עם הבירה, מר מים?)

real dan

New member
מה ההבדל בין wjjf לבין wjjko?

לא הצלחתי להבין מהאתרים מה ההבדל בין השיטות..

ההבדל בין WJJF ל-WJJKO

שלום, ההתאחדות העולמית לג'ו-ג'יטסו - World Ju-Jitsu Federation (ר"ת WJJF) הוקמה ע"י סוקה רוברט קלארק שמשמש כראש השיטה וכטכניקן הראשי בה. בסיס ההתאחדות באנגליה. בעולם מייצגים אותו תלמידיו הישירים (כאן בישראל מייצג אותו תלמידו אמיר ברנע דאן 6, המורה שלי) שנמצאים עימו בקשר ישיר, ונפגשים עימו אחת לתקופה לאימונים משותפים באנגליה (ללא קשר לסמינרים בהשתתפותו באנגליה, בארץ ובעולם). אירגון הג'ו-ג'יטסו והקובודו העולמי - World Ju-Jitsu and Kobudo Organization (ר"ת WJJKO) הוקם לצד ההתאחדות WJJF למטרת יצירת קשרים בינלאומיים והפצת הג'ו-ג'יטסו בעולם. נשיא ההתאחדות הוא ג'יקומו ספרטקו ברטולטי מאיטליה. שני האירגונים עובדים בשיתוף פעולה (במרץ האחרון התקיים סמינר בינלאומי כאן בישראל בהשתתפות רוברט קלארק, ספרטקו ברטולטי ועוד שני מורים מאיטליה ומורה מאנגליה, בו השתתפו כל תלמידי WJJF בארץ, וחניכים ומורים אורחים נוספים), כאשר רוברט קלארק הוא הקובע את הסילבוס. רן.

budo11

New member
רן האם אתה מכיר את JIKISHIN?

האם אתה יכול להסביר מהם ההבדלים בין WJJF לבין WJJA (להלן הלינק) הבדלים בטכניקות וכו? דרך אגב שתי האירגונים מאנגליה.

אינני מכיר,

מדיפדוף מהיר באתר ראיתי שגם הם מלמדים תרגילי הגנה עצמית שונים ושיחרורים ממצבים. אינני מכיר את השיטה ולכן אינני יכול לחוות דיעה. בברכה, רן.

JIKISHIN

איגוד ג'יקישין הוקם ע"י טרי פארקר שהיה תלמיד ישיר של רוברט קלארק. הם עושים תוכנית אימון מאוד דומה לשלנו ונישענים על תכנים של ההתאחדות העולמית. נצג הג'יקישין הוא סנסאי רמי ששון שמאמן במרכז איילון בר"ג.

real dan

New member
אז בארץ

מי שלומד בwjjf ומי שלומד ב wjjko לומד אותו דבר?

למעלה