אתר חדש ויפה

אסף אא

New member
מעליב

האתר מרשים ונראה עשוי היטב. במיוחד לעומת האתר הקודם. אני לא אוהב להשתתף בדיוני המ"ט כאן, אני לא רואה בזה הרבה תועלת. ראיתי באתר "מדוע המדיטציה הטרנסנדנטלית הינה ייחודית בקרב טכניקות מדיטציה". נכנסתי. "טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית באה ממסורת עתיקה של ידע – מסורת הוודה של הודו – שעמדה במבחן הזמן כמדע מתקדם וכטכנולוגיה של התודעה. המסורת הוודית הקפידה לשמור על טוהר תכנית התרגול הזאת במשך אלפי שנים, וכך שמרה על האפקטיביות שלה לגבינו עד היום.". נכון. המסורת הוודית הקפידה לשמור על טוהר. האם אתם שומרים על אותו טהור או מביישים אותו? באמת מעליב. אפשר להרחיב אבל באמת לא בא לי. אני חושב שזה ברור. פשוט, מעליב, בזיון לקדושה של הוודות. לא מספיק מה שהאגודה המ"טית עשתה עד עכשיו, היא עוד אומרת את המשפט הנ"ל, פשוט מבזה. כאילו משתינים בקשת. מעליב.

אסף אא

New member
אני לא חושב שהשמצתי במיוחד אם בכלל

דיברתי עניינית על הבזיון שהוא המשפט הזה. ואני אומר לך שוב בפה מלא שנעלבתי, וזה מבזה. והעניין הוא לאו דווקא 4 השורות הספיציפיות בדף ההוא, אלא עצם ההודאה בזה, ההכרה בזה, הרעיון עצמו. אם את מדברת על "לא מספיק מה שהאגודה המ"טית עשתה עד עכשיו", אז סבבה, מצטער, אני לוקח את זה בחזרה. אבל רגע, למה את מעבירה את זה אליי? זה מבזה או לא? האם האגודה שומרת על הטוהר או מבזה אותו בפה מלא ובריש גלי?

מוטי ש

New member
אתר חדש

זה נשמע די מובן,אבל כאשר את אומרת יפה למה את מתכוונת? יופי הוא תמיד בעיני המתבונן,לא?יופי הוא תמיד עניין של אסתטיקה. אסתטיקה קשורה בצורה.צורה היא עניין שמזדהים עימו. האם הזדהות קשורה בשחרור? במידה ולא,כיצד האתר הנ"ל מתקשר בכלל לנושא הפורום הזה מעבר להיותו אתר של המדיטציה הטרנסצנדטלית? אז אתר חדש,אכן!אתר יפה,בהחלט יכול להיות,תלוי מי מתבונן. אבל בשביל מה,שומו שמיים,לפתוח על זה הודעה חדשה,תמהני...:) מן הראוי היה לומר,אתר חדש של המדיטציה הטרנסצנדטלית לכל המתעניין(אם יש כאלו), אבל גם על זה לא ראוי לפתוח הודעה חדשה,אלא אם כן,את כמובן רוצה ויש לך סיבות טובות וגם מנהל הפורום המאוד ליברלי(ישר כוח,ארדן! :)מאשר זאת.... בשורה התחתונה,בעיני(זאת רק עניות דעתי,אל דאגה!:)האתר הזה לא יפה בכלל ויותר מזכיר לי את כל העלונים הבלתי נסבלים על הסרת שיער בלייזר או על השתלת שיער בשיטה האמריקאית המתקדמת בעולם וכולי וכולי שדוחפים לי בכוח לתיבת הדואר שלי. כן,ברור לי שהם רוצים את טובתי.יש רק בעיה קטנה.יש לי שיער ואינני רוצה להסיר אותו. אם אסיר אותו,הרי אצטרך אז לשלם כדי להשתיל אותו שוב מחדש ואז להסיר אותו שוב מחדש וחוזר חלילה.אפילו לסיזיפוס היה עתיד טוב יותר,שלא לדבר על הווה.. איך אפשר להימלט כך מהדואליות? :) טוב להסתפק במה שיש,נראה לי..מתוך הנחה כמובן,שהוא הדבר האמיתי ולא יכול להיות אחרת. :)

אסף אא

New member
אני מבקש ממך לענות להודעה האחרונה שלי

ואני אעתיק הודעה, שכתבתי כבר פעמיים, ועדיין לא קיבלתי עליה תשובה. דניאל גליקר, ההודעה האחרונה שלי וההודעה הזו מופנות גם אליך. אני מחכה לתשובות של שניכם אישית. "המדיטציה הטרנסנדנטלית מבוססת על יוגהו אסף אא / מדיטציה ו 09:57 | 30/06/07 לפי ויקיפדיה, היא נוצרה ב1958, בעוד שהיוגה, והג'אפה יוגה בפרט, נוצרה קצת לפני זה, אני מאמין. כבר בוודות, לדוגמה, יש מנטרות. אבל רגע, הרשי לי להעתיק הודעה שכבר כתבתי לך ולא קיבלתי עליה תשובה: "אני לא מכיר את הנושא לעומק, לכן אשמח אם תסבירי לי יותר לעומק, אבל מה שאני כן מבין: זו פשוט ג'אפה יוגה. יוגה באמצעות מנטרה, שכל אחד יכול לבצע עצמאית, בלי לשלם את הסכום המגוחך(!) שהארגון הזה מבקש עבור הלימוד. נעזוב את התשלום הבלתי מוצדק עבור האמת, אבל השיטה עצמה - מה שונה בה מג'אפה יוגה רגילה? הTM ללא ספק לא המציאו את הגלגל בנושא הזה. לא יודע גם אם היוגים היו הראשונים שהשתמשו במנטרות, אבל זה לא משנה, הנקודה היא שזה נושא ידוע ומקובל. מה עוד הTM מציע? מה שונה בזה?" בכנות, אני לא חושב שאת יכולה לצאת בהצהרות שאת יוצאת בהן בלי (לפחות) לענות על השאלות ששאלתי."

OriIdan

New member
רגע, יש כאן שאלה קשה

קודם כל מה זה בכלל ג'אפה? עד כמה שהבנתי זו חזרה על מנטרה. מ"ט אמנם מתחילה במנטרה, אבל המנטרה היא כלי רכב שעוזר לעידון המחשבה. חזרה סתמית על מנטרה, כל מנטרה עלולה ליצור רק כאב ראש. איך בדיוק משתמשים במנטרה ככלי רכב? את זה רצוי ללמוד עם מדריך שאם לא כן, תגיע בקלות לכאב ראש שלא יועיל לדבר. האם בשביל זה צריך לשלם כל כך הרבה? התשובה היא חד משמעית לא. האגודה למדיטציה הגזימה ובזה הביאה עליה את רוב שונאיה אם לא את כולם. כשאמרתי את זה בפורום של האגודה התגובות היו תגובות של היתממות, מה פתאום, השנאה היא לפני המחיר הגבוה וכד' התמימות הזו פשוט משגעת.

מספר תשובות

א. הויקיפדיה (בעברית) הערך 'מדיטציה' בכלל והערך 'מדיטציה טרנסנדנטלית' (בקיצור TM) בפרט, מופיעים בויקי העברית בצורה שגוייה ומטעה. (כמו למשל, מה שכתבת "...היא נוצרה ב1958...") שטות מוחלטת. אם תחפש בהיסטוריה של הערך TM, וגם בדף האישי שלי בויקי, תראה שנסיתי לשים שם מעט סדר ודיוק. הלוא, מי יותר ממורה מוסמך ל-TM יודע מהי? מ-פ-ע-י-ל-י-ם אינטרסנטיים של הויקי שכתבו את הערכים לסוגים שונים אחרים של מדיטציה, בכל פעם שעדכנתי משהו, זה נמחק מייד. אפילו נחסמתי פעם-פעמיים. הם דבקים בגרסאות השגויות שלהם, שיהיו בריאים. לדוגמא. הדבר הטריוויאלי ביותר. השם של המדיטציה הזו. המדיטציה הטרנסנדנטלית. זהו שם של מותג. הם מתעקשים להכניס את האות 'צ' בין ה-'ס' וה-'נ'. אולי הם מאייתים באופן נכון מלה קיימת. אבל. שוב, מדובר בשם של מותג. אם למישהו יש חנות וקוראים לה "ביגדי" למרות שזה איות שגוי, אם הויקי הייתה רוצה לעשות לזה ערך, לא היה נכון "לתקן" זאת ל-'בגדי'. ב. נכון. TM היא טכניקה של מנטרה. אבל. משום שיש הרבה צורות של מדיטציות מנטרה, TM שונה לחלוטין. גם במנטרות עצמן שמשתמשים בהן וגם בדרך השימוש. (דוגמת 'אום', שהיא מנטרה לנזירים, לאנשים שבחרו בדרך של פרישות בלבד. אדם פעיל שיתרגל אותה, זה יגרום לו לניגוד חמור בין התוצאות של התירגול לבין אורך החיים שלו). קראתי את המושג 'ג'אפה'. לא היה מקום שבדקתי שהסביר אותו באופן ברור. כך שאינני יכול התייחס אליו. אם תתן לי תאור מובן (וקצר, בבקשה) מהי ג'אפה אוכל לעמוד על השוני או הדמיון ל-TM. ג. לגבי המצאת הגלגל. קח טקסט יוגי קלאסי. היוגה סוטרא של פאטאנג'לי. הוא הובן, פורש ותורגם, משך מאות של שנים, באופנים שגויים שלא הניבו למחפש הרוחני הרבה תועלת. למעט הבנה אינטלקטואלית. תירגול הסוטרות כפי שאנשים ניסו לעשות מתרגומים ומפרושים אלה לא קיימו את מה שפאטאנג'לי צפה שייתנו. כשמהרישי חידש את היוגה סוטרא ופרש אותה נכונה. המתרגלים לפי הלימוד שלו, חווים וחיים ב-ד-י-ו-ק את מה שהטקסט העתיק מדבר עליו.

מוטי ש

New member
חחח

תודה כנרת. לא הכל בסדר.חלק מהדברים בסדר וחלק מהדברים לא בסדר. החלק שלא בסדר מבחינתי הוא גם בסדר,אם כי לעיתים אני מודה שלא בסדר לי בכלל לראות את זה בסדר הזה.אם לא בסדר אולי באמת כדאי לא לראות את זה כאילו זה בסדר? אז לפעמים מה שלא בסדר,הוא מבחינתי לא בסדר בכלל. בכל מקרה,אם הכל היה בסדר,וודאי שלא היה מה "ללמוד" יותר.... להתבגר זה להבין שיש דברים בעולם שהם בסדר ויש דברים שיצאו מהסדר והכי חשוב להשתדל לפעול ממקום אמיתי. מקום אמיתי לפעמים זה לא לעשות כלום ולפעמים זה לעשות משהו אחד קטן.לא יותר,לא פחות. תודה על דאגתך הכנה והאמיתית.

אסף אא

New member
אני מבקש ממך בפעם האחרונה לענות להודעות שלי

אחרת בשבילי כלום שאת אומרת לא שווה. אני נותן לך פה צ'אנס. האם את מתעסקת בשטויות או שבא לך להגיב ענייני?

אסף אא

New member
גם אני לא

פניתי אליך שוב, ושוב, ושוב, אבל את מתעלמת בנונשלנטיות, ולכן הייתי צריך להתעקש שתעני לי. ברור שזה לא עזר ואת בשלך ממשיכה להתחמק. "אני לא מנהלת מלחמות ומאבקים". גם אני לא. זו לא הייתה הדרך שבא פתחתי, התחלתי בנימוס ואני מאמין שהמשכתי בנימוס. את לא ענית לי גם בהתחלה, לפני שהייתי צריך לנסות להתעקש שתעני לי בשביל לקבל דיון אמיתי ולא סתם פרופגנדה בלי שום תוכן. אמת או לא אמת? העלתי נקודות ענייניות או לא? אני לא יודע למה אני שואל את זה כי כבר ראיתי מנסיון העבר שאני פשוט לא מקבל על שאלות כאלה תשובה. בכל מקרה, זה תרוץ עלוב לענות "אני לא מנהלת מלחמות ומאבקים" בשביל לא לענות לי כמו שצריך. ריינברד, היא רשאית לא לענות לי ואני רשאי לבקש ממנה לענות לי. "הדיון ימשיך במסרים", נו באמת, תגיד אתה מסתלבט? צר לי שאני אומר את זה אבל ככל שעובר הזמן אני יותר ויותר בדעתו של דרול, מה הוא כתב לך פה לפני לא מזמן? משהו כמו "קישטא". אני לא רואה שום, שום, שום הצדקה להודעה שהגבת לי. בכל מקרה, אני מפסיק לבינתיים להכנס לפורום הזה, אין לי הרבה ספק שהוא לא מועיל לי. ניסיתי לתת הזדמנות לך ריינברד, לך כנרת, אבל בשבילי נכשלתם, ניסיתי להיות הוגן. תודה על הכל.

יפה שאתה מוותר על מלחמות ומאבקים

הם באמת חסרי תועלת. הפורום הזה הוא בימה להצגת גישות שונות למדיטציה. כל אחד מוזמן לדבר על מדיטציה שהוא מכיר. ואתה יכול לספר על המדיטציה שלך.

A r j u n a

New member
מה אתה כלכך כועס חבר?

3 דברים: 1. רינבירד צודק, אי אפשר להכריח מישהו לענות לך. או איך? לא רוצה לענות, לא צריך, לדעתי זה מדבר בעד עצמו. כשמישהו לא מוכן לענות על שאלה בסיסית אודות הטכניקה שלו - בודאי יש לו מה להסתיר. אבל מהניסיון שלי כאן עם כינרת, גליקר ומנור - מה שהם מסתירים איננו דווקא כוונות זדון, אלא לרוב הבנה די בסיסית של הדברים, בסיסית מדי... וכשאני רושם בסיסית - אני מתכוון לרמה שאיננה מתאימה לאיש מקצוע בתחומו. 2. להבנתי והיכרותי עם הטכניקה של המ"ט, שלמדתי לפני יותר מעשור וחצי, הקטע הוא לא בג'אפה אלא בחיבור למהרישי. ואת זה אתה לא יכול להשיג לבד בלי לשלם לאגודה. 3. ומכאן ועד לצטט את דרול? איך הגעת כלכך רחוק? לדעתי לצטט את דרול זו טעות בכל מקרה, ולהגיד למישהו קישטה כי הוא לא מסכים לדעתך - שמישהו חייב לענות לך לא יודע, לא נראה לי בא תתנצל ותחזור, אותי מעניין דווקא לקרוא מה שיש לך לומר, בד"כ, גם אם לא הפעם.

RainBird

New member
היא רשאית שלא לענות לך. ומעכשיו הדיון הזה ימשיך במסרים.

למעלה