אתר אייקי

איקידו

New member
כאן ישראל

אבל כשאתה נותן לשיטה שלך שם יפני ומשתמש בשיטת דאנים (דירוג יפני) זו לא חובה אלא רק ציפיה שתתנהל לפי המקובל שם. וכך כאשר אדם מפרסם אתר אינטרנט בעברית ובאנגלית ומתיגת את עצמו כבעל דאן 7 יהיה זה אך טבעי שאנשים יבינו מזה שאת דרגת הדאן הבכירה הזו יש לו באחת מהאמנויות שהוא למד.

את הדיון הזה, תצטרכו להמשיך בלעדי

אני זז למילואים. אל תדאגו לי, תדאגו לעצמכם - אם אני זה ששומר עליכם, כדאי לכם לדאוג...

בודוקאן

New member
נכון, וגם צרפת זה לא יפן

בצרפת, נושא השימוש בתארי דאן מעוגן בחוק הפלילי
שימוש בתואר דאן שלא אושר על ידי אחד הארגונים הרשמיים שלהם, דינו: א: בין חצי שנה לשנתיים מאסר ב: קנס בין 15,000 ל- 40,000 פרנק. תארו לעצמכם. לקוח מאתר הפדרציה הצרפתית. אבל אנחנו לא צרפת

בודוקאן

New member
לגבי קאנו

גם הוא לא נתן לעצמו דרגה, אלא לתלמידיו. הארגון שהוא הקים, הקודוקאן, הכריז עליו כדאן 12 לאחר מותר. אגב, יש פה ושם הענקות של דאן 8-9 בג'ודו. בודדים, אך יש. לאיגוד הבינלאומי יש מערכת קריטריונים לכך, וממילא כל דרגה בג'ודו שאינה מוכרת על ידי האיגוד הבינלאומי או הקודוקאן, אינה מוכרת אלא על ידי עצמה. ידוע למשל על אירגונים בארה"ב שהיתה בהם אינפלציה של דאנים, הם מוכרים ככאלה, ואינם מקבלים הכרה מהאיגוד הבינלאומי. האיגוד הבינלאומי אף העניק לפני כשלוש שנים שני דאני 10: אנטון חנסינג וצ'ארלס פאלמר, על פועלם הגדול להפצת הג'ודו בעולם, מיסודו ותרומה לענף ולחברה. צ'ארלס פאלמר כבר נפטר, וחנסינג עדיין מסתובב בין ילדים במקומות נידחים בעולם, מביא להם מערך לימודים לגבי הרעיון האולימפי, מנסה להביא מדריכים ומחלק חליפות ומזרנים היכן שצריך.

ש מים

New member
בודוקאן, שאלה לגבי חנסינג...

שוחחנו עליו לא מזמן ודני אמר שהוא מת/נפטר באחד ממסעותיו באיים הנידחים. את כותבת שהוא עדיין חי. מה איתו באמת? תודה לך.

בודוקאן

New member
חנסינג חי ובועט ../images/Emo57.gif

ראינו אותו בשידור לייב באינטרנט בטורניר פאריס, לפני כשלושה חודשים.

MidNight Flame

New member
אגב אנשים חיים - יורם הדר עוד קיים?

אימן אותי לפני שנים רבות
וסתם מתוך סקרנות - מה דרגתו כיום?

חי, נושם ומטיל אנשים

הזדמן לי לפגוש אותו לפני מעט יותר משנה, במסגרת ראיון לאדרנלין. אדם ומורה מהשורה הראשונה.

בודוקאן

New member
לפחות...

הקריטריונים לדאן 7 הם קשים, ומתיחסים הרבה להישגים של חניכים ולפעילות מאוד רחבה ותורמת לענף. האיגוד זקוק לאישור של האיגוד האירופאי כדי לתת דאן 7, ויש רק דאן 7 אחד בארץ, יונה מלניק סנסיי.

MidNight Flame

New member
אכן השם מוכר לי ואת יורם תמיד...

אזכור בחיוב, תמיד הייתי פיסית הכי גדול שם (זה כבר רחוק מלהיות ככה חח טוב נו הייתי בן כמה? 7?) ולכן הוא מאוד אהב להדגים את התרגילים עליי, וכשיורם מטיל הוא מטיל עם כל הלב
האייקידו הזכיר לי את הג'ודו ברצון להשתעל כשנוצר כשאתה נוחת לא נכון על המזרן (אגב קורה מידי פעם בצד שמאל אצלי) רק שכיום יש מספיק ריפוד מהסוג החיובי לבלום את הנפילה.

TrancEnergY

New member
ולכן

בשל גילו היחסית די צעיר - בתור מייסד שיטה (שנטול דאנים) החליט עמי לטפס בדרגתו אט אט עם השנים כל תקופה של כמה שנים (למרות שהוא מראש מייסד!) מתכנסת ועדה שבראשה יו"ר ועדת דרגות של אייקי, ומחליטה האם להעניק לעמי דרגה ואם כן משתפים אנשים בולטים בתחומי אומניות הלחימה בארץ ובעולםפ בנושא ומחדשים והחלטה וכך מוענקת דרגה לעמי.... אם זה מספר מישהו אחלה

למעלה