אתר אייקי

בודוקאן

New member
אנא ממך...

השימוש בדברי לצרכיך אינה במקום. נכון שכתבתי כי הייתי מוותרת על חלק מסימני השאלה, אבל הדרך מכאן ועד לסדרת תכונות האופי המאוד לא מוצדקות שאתה מייחס לזאב סנסיי, הדרך מאוד ארוכה. הוא הביע עמדה שהיא מאוד מובנת למי שגדל על ברכי המסורתיות, ולא מקובלת, וגם לא מובנת, למי שעוסק בא"ל לפי אמות מידה מודרניות (ראה שרשור נפרד). אין מקום להעביר את הדיון לאישיות של איש. הדיון הוא על גישה, שהפכה להיות נפוצה, של הקמת שיטות חדשות ודירוג עצמי. זה נוגע לכולנו. התופעה הזו מעוררת תחושות אי נוחות אצל רוב מי שהתחנך בבי"ס מסורתי. מאוד אעריך זאת אם תנטוש את הדרך של ניתוח אישיות המשתתפים, ותתיחס לשאלה העקרונית של הדיון. ואגב זאב סנסיי, הוא שהה ביפן מספיק ולמד מספיק כדי שאעריך את מה שהוא מספר. וזאת למרות, שברור גם לי שגם החברה היפנית עוברת תהפוכות, וגם שם השתנו דברים. לא אתפלא אם גם הם מתמודדים עם אותם הקונפליקטים בין עבר להווה, ומה שבאמצע.

tamuzav

New member
זה לא הוגן

כשזאב השתמש בשמך לצרכיו שלו (בנוגע לי אני ופועלי) לא ביקשת ממנו שיחדל. אני מבקש ממך מכולם וגם מזאב שתקראו שוב את אשר כתבתי, לא כיניתי אותו בשום דבר למעט נאיבי. התיחסתי עינינית למה שהוא כתב ולאיך שזה משתמע מזה. הוא החליט שכיניתי אותו בכינויים. כאשר הבעתי את דעתי שמא אולי יש בו אגו מיותר הוא החליט שכיניתי אותו בעודף אגו, ולא כך עשיתי. טענתי היחידה היתה שלא יעלה על הדעת שמורה לשיטה מסוימת יטיל ספק בדרגתו של מורה אחר (גם אם זה לא ניכתב בצורה ישירה). זאב לא היה מעיז לכתוב את זה כלפי מורים אחרים שהוא מכיר. רק הצעתי לתת כבוד למורים אחרים גם אם הם לא מוכרים, זה הכל. נכון שהוא שהה ביפן אבל האם גם את לא חושבת ש"יפני היה מתגלגל מצחוק" היא הערה מוזרה. תאמיני לי שכאשר יפני היה שומע את זה הוא לא היה מתגלגל מצחוק ותגובתו היתה אחרת. האם הערתי פה בתשובה זו היא פוגעת? היא מסיתה?

WhiteBear

New member
גם עודף מילים היא טכניקה.

אם נפריד בין דבר לשני: אתה כתבת: "שלא יעלה על הדעת שמורה לשיטה מסוימת יטיל ספק בדרגתו של מורה אחר " ויחסת תכונה כזו למה שכינית "אגו מיותר". זאב ענה לך, ועוד לפני מה שכתבת פה, את התגובה הבאה: כל העניין פה הוא העובדה שאנשים בארץ (וגם בארצות אחרות) נותנים לעמצם דרגות דאן. הם עושים זאת מחוסר הבנה שזהו נוהג פסול. בתחתית הדיון הזה הוזכרו גם שמותיהם של אלי אביכזר ושל דניס הנובר שהוענקה להם דרגת דאן 10 כל ידי קולגות ותלמידים. גם זה יגלגל כל יפני מצחוק. ברגע שאתה ראש שיטה אתה ראש שיטה. אין לך דרגת דאן באותה שיטה. מעצם היותך ראש שיטה אתה הסמכות שמעניקה דאן. מה שמפריע הוא שאנשים לוקחים מושגים יפנים כמו דאן, אוצ'י דשי, איקי ועוד ומשנים את המהות שלהם בהתאם לצרכים שלהם ולרצון שלהם. שוב, לא היתה בשום הודעה שלי אפילו מילה אחת אודות רמתם של כל אותם אנשים כמומחים לתורות או אמנויות לחימה. ...
(פעם שניה)

איקידו

New member
ותוספת קטנה + הוקרת תודה

אתה כותב שוב ושוב שאני: מיתמם יהיר איש זדון תוקפן יומרן אז בעצם ענית בעצמך על השאלה ששאלת...

TrancEnergY

New member
יש אנשים שצריכים לדעת לא?!

tamuzav אל לך להתרגש אדם כזה פשוט סקרן וזה טיבעי הוא ביקורתי וזה נורמאלי אבל אל לך להתרגש מאנשים ששואלים שאלות הוא כנראה עושה סקר או כותב מחקר על "התהוות הדנים ושמות השיטות בעולם אומניות הלחימה מיתוס או מציאות"? נו טוב, בלי צד כזה לא יהיה כל טעם בחיים לא?! תודה לך בכל אופן על שעמדת לצד רוח הפירגון ר

MidNight Flame

New member
זה לא שהוא לצד רוח הפרגון, הוא פשוט

בצד הנגדי לזאב, ולא משנה מה זאב יגיד - במקרה זה היה הנושא הזה.

tamuzav

New member
תשובה ל MidNight Flame

אני מניח שאתה יודע לקרוא אבל מה עם הבנת הנקרא? אין לי שום דבר עם זאב. ביקשתי רק שיתמודד עם השאלות שהפנתי כלפיו. אני ביקרתי את כתיבתו לא אותו אישית. אבל כנראה שזה מעבר ליכולתך!?

MidNight Flame

New member
הנה אתה מתחסד ומתמם שוב,

מחפש לתפוס אדם בניסוח לא מדוייק כדי להכניס בו במקום לחפש את הפואנטה וזה בעצם הכי עלוב שיש.

לינק

http://www.aiki-imaf.com/aiki-imaf-black-belt.html "עמי ניב: מייסד שיטת "אייקי" חגורה אדום לבן דאן 7 בעל חגורה שחורה בג'יאוג'יטסו, אייקידו ואייקיג'יטסו ואף מתמחה בג'ודו תואר שני M.sc בסוציולוגיה ומנהל הספורט. מאמן מוסמך בוגר ביה"ס למאמנים שבמכון ווינגייט. נשיא אייקי"

איקידו

New member
ברוך השב

הלינק לא עונה על השאלה האם הוא נתן לעמצו דאן 7 או שהוא קיבל מארגון מסוים.

לא שב, רק מבקר ומייד חוזר למילואים

(מתחיל שמירה ב-6 בערב). מכיוון שבשום מקום לא כתוב ממי קיבל את הדרגה, ומכיוון שלא ידוע לי על ארגון הנותן חגורה אדום-לבן למי שאינו ראש השיטה, אני מניח שנתן אותה לעצמו, אבל זו רק הנחה. אין זה אומר דבר על האיש, השיטה, או התלמידים שלו. מה היתה הדרגה שקיבל אימי ליכטנפלד מהמורים שלו? מה היתה הדרגה של פונאקושי? של אואשיבה? של קאנו? מייסד שיטה חייב לתת לעצמו דרגה, כי אין מישהו אחר שיעשה זאת; בלי דרגה למייסד, איך אפשר לתת דרגות לתלמידים?

איקידו

New member
מיסד השיטה

עד כמה שידוע לי ראש שיטה (SOKE - ביפנית ) הוא ללא דרגת דאן. הוא מעניק דרגות דאן לתלמידיו. כמו שלמוריטרו אואשיבה ולאביו קישומרו אואשיבה לא היתה דרגת דאן. מוריטרו נקרא DOSHU - פירוש - המוביל/ראש בדרך. עד כמה שידוע לי לא נהוג בשום אופן ביפן שאדם יעניק לעצמו דרגת דאן.

מקבל את דעתך בענין, אבל כאן לא יפן.

ושוב, אין לי מושג מי האיש ומה דרכו, ואני לא יודע דבר על שיטתו. כעיקרון, הייתי רוצה לראות את התלמידים שלו שמלמדים - כנראה שהם יעידו עליו ועל השיטה יותר משהו יוכל להעיד אי-פעם. אדם יכול להיות עילוי, אבל לא לייצר עילויים אחרים. בשביל להעמיד תלמידים טובים, צריך לדעת ללמד, ולהיות בן-אדם. בשביל לדעת ללמד, צריך להבין באנשים. בשביל להיות בן-אדם... אני עוד עובד על זה.

למעלה